Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kościółkowe pokolenie jest już na wymarciu |
W Polsce chodzi o wyzwolenie przede wszystkim z kajdan katolicyzmu. Już Witold Gombrowicz pisał o tym, jak funkcjonuje polski katolicyzm. Ta pruderia nas zabija, a my co? Nie widzimy tego? Wolimy wygodnie zatrzasnąć drzwi pamięci po śmierci Piotra Szczęsnego? Po tysiącach gwałconych dzieci? I te banialuki, które ci biskupi bezczelnie opowiadają. Przecież ta arogancja, nieprawdopodobna hucpa i pewność, o których rozmawialiśmy na początku przy okazji \"Act of Killing\", ma wzorce w kuriach biskupich. Nic nam się nie stanie, a po nas? Po nas popiół. To jest z jednej strony przerażające, a z drugiej trzeba sobie uzmysłowić, że to kościółkowe pokolenie jest już na wymarciu. Jak wymrze, to Kościół się rozsypie i zacznie się proces korozji sprzężenia tych dwóch kolosów — to są prawdziwe bliźniaki — czyli Kościoła i władzy. rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kościółkowe pokolenie jest już na wymarciu |
Pitu-pitu od poranka aż do świtu. @paplik nie jest Polakiem i tylko tutaj kontynuuje misję żydokomunisty Urbana Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą niestety nami mandaryni NWO!
|
|
Kościół katolicki jest Chrystusowy. Żyje w nim Chrystus a posługują ludzie którzy popełniają grzechy. Lekkie i ciężkie. Na marginesie - “Kościół pedofilski” - to termin którego używają ideolodzy i propagatorzy LPG+53 (pci - bo nie płci) aby maksymalnie zaszkodzić katolikom. I w rezultacie prowadzić seksualizację naszych dzieci od przedszkola. Aby... zdemoralizować i wykorzystywać seksualnie. I nie tylko - aby zniewolić. Czyli pozbawić wolności! Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą niestety nami mandaryni NWO!
|
|
Oj papliku, papliku. Ile to jadu w tobie do ludzi? Wijesz się i wijesz a kościół i tak przetrwa, bo kościół to ludzie. A ty dalej będziesz się wił i ogon podkulał
|
|
u-roj-ony kościółkowiczu na wymarciu: Kościół twój miałbym w dvpie gdyby ten nie wp.erdalałby się w moje życie osobiste, nie sięgał do mojej kieszeni i nie szkodził ludziom oraz państwu. Kościół w obecnej formie i roli już się wali i z pewnością nie przetrwa. Kościół przetrwa tylko i wyłącznie kiedy ulegnie głębokim przemianom, oczyści się z afer pedofilskich, wyzbędzie obłudy i zakłamania oraz dostosuje dogmaty do czasów współczesnych. rudy błazen z druhem
|
|
Paplik nie odbiega od standardu. Każdy były ksiądz, mnich, staje się gorliwym, wrogim, przekvrvieńcem. A paplik jako były ministrant, stara się nie pozostawać w tyle. Pewnie proboszcz go nakrył, jak podpierd*lał z tacy drobne.
|
|
papliku paliku, tak paplasz i paplasz. Sam szkodzisz ludziom i państwu, więc lepiej zacznij od siebie
|
|
Się dziwisz? Znaczna część tzw. \"Katolików\" przeszła do sekty nienawiści smolensko-torunskiej. A pozostali stają na głowie by obrzydzic wiarę katolicką. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
u-roj-ony kościółkowiczu na wymarciu: W sprawie kato-kościoła ja nic nie wymyślam tylko jestem otwarty na fakty, które zewsząd do nas docierają, a te są dla was, katoli, bezlitośnie bolesne. Oczywiście katole PO ciemniacku udają, że nic się nie dzieje zgodnie z przysłowiem: pluj świni w oczy, a ona myśli, że to deszcz pada... rudy błazen z druhem
|
|
@paplik macha piąstkami i myśli że przegoni Boga. A nie przegoni przecież. Tylko ulega złudzeniu pod wpływem mediów. Jak np. wiele osób uległo propagandzie - że jakoby jest 56 pci (bo nie płci przecież). Tak upadła oświata oraz poziom wykształcenia. Kiedy marksi żydokomunista Urban wyznacza standardy a koncerny oraz media robią kasę na coraz niższym poziomie wiedzy ludu miast i wsi. ... @paplik macha piąstkami i myśli że przegoni Boga. A on może tylko przegonić zepsute powietrze. Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą nami mandaryni NWO!
|
|
Zydzicowy dvPokrato: ...tylko taki kretyn jak ty może ścigać się z urojonym bogiem, natomiast ludzie racjonalni nie dają się przegonić religijnej obłudzie i zakłamaniu, a najwięcej kasy na oszustwie i łgarstwie robi taka korporacja jak kościół pedofilski... rudy błazen z druhem
|
|
Żydzicowy @paplik - a ja nie mogę pojąć skali twego kretynizmu na co dowodem jest ciągła walka z Bogiem. O Którym piszesz codziennie że Jego nie ma. Dziś kretyn jesteś nad kretyny Ale diabeł ciebie opętał! Urban dumny z siebie i ciebie ... Czas ucieka - Wieczność czeka! Z Chrystusem albo diabłem i żydokomunistą Urbanem. Kto nie wierzy w Boga wierzy w byle co. I dlatego rządzą niestety nami mandaryni NWO!
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |