Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Skandaliczne kulisy sprawy dr Martyki |
Dr Zbigniew Martyka na swojej stronie napisał, że otrzymał uzasadnienie wyroku sądu lekarskiego pierwszej instancji, który skazał go na rok zawieszenia w wykonywaniu zawodu. Lekarz opublikował je, ponieważ – w przeciwieństwie do procesu – nie jest objęte utajnieniem. Lekarz zwrócił uwagę, że w jego przypadku „naruszona została zasada domniemania niewinności”. „W uzasadnieniu w wielu miejscach podkreślone jest, iż przekazywane przeze mnie informacje są niezgodne z aktualną wiedzą medyczną – nigdzie natomiast nie jest wskazane, co to za wiedza, co się na nią składa” – wskazał. „Niezmiernie istotny jest fakt, iż jako wnioski dowodowe złożyłem 700 badań naukowych (w tym tych najwyższej jakości, czyli randomizowanych oraz meta-analizy), które potwierdzają prawdziwość każdego z moich słów. Skład orzekający nie ustosunkował się do tego ani jednym zdaniem”. https://nczas.com/2023/02/06/szokujace-kulisy-sprawy-dr-martyki-okreslenie-to-jest-skandaliczne/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Skandaliczne kulisy sprawy dr Martyki |
W czasie rządów socjalistycznej partii PiS skończyły się w Polsce rządy prawa i sprawiedliwości. Ile w tym wpływu EuroSodomy a ile Szwaba Schwaba nie obchodzi mnie. Obchodzi mnie kto zatrzyma tych szaleńców? Nie można liczyć Bandę Czworga. Programowo i ideowo można liczyć na Konfederację. Ale dyktatura propagandy nowej komuny NWO jest przygniatająca. Pozostał Chrystus Pan i Jego Matka. Ale za to Królowa Polski która ratowała nas wiele razy, np. w r. 1920
|
|
Tzw. sąd lekarski jest niezależny i niezawisły nawet od dzisiejszego, PiSlamskiego nierządu. To ciało działające wewnątrz samorządu zawodowego na mocy ustawy. Od wyroku tegoż można się odwołać nie tylko do drugiej instancji, ale także do sądu ogólnego. rudy błazen z druhem
|
|
@paplki - to tak samo że niby EuroSodoma jest demokratyczna. I że niby EuroSodoma szanuje demokratyczne wybory obywali krajów
|
|
...tak samo, bo jest demokratyczna, zarówno Eurosojuz jak i lekarska izba zawodowa, była nawet wówczas kiedy przewodniczył jej wielce świętojebliwy Konstanty... rudy błazen z druhem
|
|
Szanowni Państwo, Koledzy Lekarze Choć jestem czynnym naukowcem, profesorem zwyczajnym, doktorem habilitowanym nauk medycznych i lekarzem z dużym doświadczeniem zawodowym (tytuł profesora uzyskałem po spełnieniu niezbędnych wieloszczeblowych kryteriów do tego wymaganych, gdzie mój dorobek oceniali wybitni eksperci z wielu specjalności w naukach medycznych, zatem profesorem nie zostałem w oparciu o kryteria polityczne, organizacyjne, czy biurokratyczne), na przestrzeni kilku ostatnich lat byłem regularnie zmuszany przez funkcjonariuszy Okręgowej Izby Lekarskiej w Gdańsku do udziału w postępowaniach, których celem było zdyscyplinowanie mnie i zawrócenie do mainstreamu standardowej praktyki medycznej. Nie dałem się, co w efekcie zmusza mnie do złożenia następującego oświadczenia: Ex nunc raz na zawsze rezygnuję z członkostwa w Okręgowej Izbie Lekarskiej i wnoszę o skreślenie mnie z listy jej członków. Dożywotnio rezygnuję z ubiegania się o wpisanie mnie ponowne na listę członków którejkolwiek z izb lekarskich na terenie naszego kraju. Funkcjonariusze OIL w Gdańsku chcąc mnie poniżyć i upodlić, skierowali mnie na pełne szkolenie z zakresu elementarnej wiedzy lekarskiej, jakie przechodzą wszyscy lekarze kończący studia medyczne. Jakbym był niedoukiem. Tymczasem z powodów, które szczegółowo opisuję i wymieniam poniżej, sądzę, że kompromitują nie mnie, lecz gdańską i wszystkie izby lekarskie, które tworzycie Wy. Polscy Lekarze prof. Andrzej Frydrychowski https://nczas.com/2023/02/06/szokujace-kulisy-sprawy-dr-martyki-okreslenie-to-jest-skandaliczne/
|
|
@paplik - pozostaje mi napisać co następuje - wyrazy współczucia z powodu utraty poczytalności https://nczas.com/2023/02/06/szokujace-kulisy-sprawy-dr-martyki-okreslenie-to-jest-skandaliczne/
|
|
Współczucie kieruj w stosunku do owego Martyki, który najpierw zdobywał tytuły zawodowe i naukowe wg naukowych kryteriów, a teraz totalnie temu się sprzeniewierzył. Takich szarlatanów jest garstka, trudno zatem nie mieć zaufania do prawie wszystkich, POzostałych wiernie przy nauce, lekarzy. rudy błazen z druhem
|
|
@paplik - pitu pitu od poranka aż do świtu. Wyrazy współczucia z powodu utraty poczytalności. A oto dowód - oświadczenie prof. Andrzeja Frydrychowskiego z Gdańska https://ekspedyt.org/2023/02/03/apel-do-lekarzy-polskich-prof-andrzej-frydrychowski/
|
|
Żyjemy ciągle w czasach bezprawia. Zakłamanie jak za Lenina i Trockiego
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |