środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Referendum = PTP

Witam!

Ja również jestem uczniem Mechaniaka i chciałbym rozwinąć wątek, który zaczął maciekm, a mianowicie: "drużyna koszykarka : czemu tak dobrze i jak sa traktowani zawodnicy".
Tak, jestem koszykarzem, wiem jak to wygląda od środka. Dla tych co nie wiedzą, w skrócie powiem, że jesteśmy drużyną, która ma spore osiągnięcia. Złoty medal o mistrzostwo woj. podlaskiego dwa lata temu i srebro w roku ubiegłym, w dodatku pierwsze miejsce na turnieju międzynarodowym w Suwałkach w roku ubiegłym chyba mówią same za siebie. Takie sukcesy drużyna mechaniaka odnosi nie od dwóch, ani trzech lat, ale od dłuższego czasu. Oczywistym jest, że podnosimy prestiż tej szkoły.
Domyślam się, że podobnie jak ja, koledzy z drużyny grają dla własnej przyjemności, ale równocześnie pracują na dobrą opinię szkoły.
Swoim zmęczeniem, wylanym potem na treningach i turniejach oraz zaangażowaniem udowadniają, że są coś warci. Chyba, że ktoś myśli inaczej...?
Do czego zmierzam? "Pani dyrektor" z "bananem" na twarzy odbiera wszystkie laury, medale, puchary, dyplomy. Wygłasza swoje piękne mowy i nie szczędzi czułych słowek, podziekowań i wyrazów uznania na apelach i uroczystościach.
Problem zaczyna się jednak wtedy, kiedy nie daj Boże którys z koszykarzy ma problem z nauką. Uwierzcie mi, nieraz naprawdę ciężko jest pogodzić naukę ze sportem. Zdarza się, że może podwinąć się noga.... Wydawać by się mogło, że za "zasługi" można liczyć chociaż na częściowe poparcie, na pomoc ze strony p. Dyrektor... Ale czy napewno? Może to polityka typu: usadzić go, pogra o rok dłużej, a może chodzi o coś innego?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Referendum = PTP

Od kilku miesięcy odwiedzający tę stronę maja szansę zagłosowac na swoją ulubiona aferę. Jest wśród nich i taka o nazwie WOTERGATE. Nie wiem czy chodzi o tę zza oceanu z udziałem Nixona (w takim razie jej pisowna nie jest poprawna), czy może na wschodniej granicy miała miejsce jakaś afera o której nic nam nie wiadomo (np. z udziałem Białorusina Ergatewa, który przemycał w fałdach swoich walonek spiryt do Lechistanu, a zdekonspirowany wypił wszystko na miejscu duszkiem i rzekł: "Wot, Ergatew obaliłsija dawody kantrabandy"). To dopiero afera za aferą
:-D
dobranoc

---
PGG

Wszyscy narzekacie na lokalnych operatorów, tak chwalicie NASK, ale czy mieliście możliwośc korzystania z tej sieci. mam 3 pytania:
1. Czy NASk to firma działajaca społecznie? Czy robiąc tą sieć chce dołożyć czy zarobić?
2. Czy NASK posiada własną sieć w Polsca czy będzie korzystać z istniejącej sieci TPSA?
3. Dlaczego TPSA nie robi taniego dostępu do internetu, mając praktycznie gniazdko w każdym gospodarstwie domowym?
Ja mam internet w IST, od pond roku i nie narzekam (ściąganie rzędu kilkudziesięciu-kilkuset kilo), Grzesiek_M w Infolan i tez nie narzeka, także myśle że jest dużo prawdy w przysłowiu "Cudze chwalicie swego nie znacie". Był u mnie kolega z Gdyni też mieszka w bloku to był zdziwiony, że ja mam juz stały dostęp, a u niego jescze nie ma (zawsze było odwrotnie). Wszystkim i tak sie nie dogodzi, dla tych co krytykują dla przypomnienia niech połączą się przez modem (ściąganie max. ok. 7 kilo, rzeczywiste wiadomo 2-4 kilo) może wtedy docenią stałe łącza.
Jeżeli kogos uraziłem to przepraszam nie taki jest cel mojej wypowiedzi.
Pozdrawiam wszystkich.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Witam.
Jak sami wiecie, w Łomży jest pełno sklepów komputerowych. Właśnie zbieram się, żeby kupić nowy sprzęt, jednak chciałbym poznać Wasze zdanie na temat danych sprzedawców pod względem podejścia do klienta, szybkości realizacji ewentualnych reklamacji i napraw serwisowych. Do Simmtechu się raczej nie wybieram - znajomy czekał na zwróconą do reklamacji mysz ponad 1,5 miesiąca (przypominam, iż w/g polskiego prawa na załatwienie takiej reklamacji sprzedawca ma 14 dni). Kiedy zdenerwowany udał się po myszkę, właściciel zaczął straszyć go wezwaniem ochrony, jeśli ten nie opuści sklepu... Żenujące. Moze Wy macie podobne doświadczenia z innymi tego typu sklepami ? Piszcie co wiecie i myślicie...

hm. ja kupowale w spedzie kompy dla siebie i dla znajomych i niestety sie zawiodlem. niepolecam speeda. najbardziej jestem zadowolony z unitechnika.

Tak sie składa, że Simmtech ma najlepsze w Łomży ceny. Jednak obsługa pozostawia wiele do życzenia. Nigdy już tam nic nie kupie - nawet głupiej płyty cd. Jak narazie chyba największe zaufanie mam do ExComp'a. Może macie jakies doświadczenia związane ze sklepem "Alien" (teraz to sie nazywa "Ekspert", nie mam pojęcia skąd ta zmiana nazwy i lokalu, dosłownie o kilka metrów)

Pozdrawiam

---
PGG

pytanie do "jacko". skoro prosisz "gala a no nima" i innych o przedstawienie się, to prosze Ty rowniez sie przedstaw, chyba, ze masz cos do ukrycia, i czegos sie boisz. i watpie, zebys byl J.K. J.K. jest moim zdaniem porzadnym czlowiekiem, wiec chyba ludzie mylnie stawiają znak rownosci : jacko = J.K.

i jeszcze jedno :

"Autor: Tiger
Data: 28-10-03 23:56

A jeszcze jedno nie pomyślałeś że pomimo iż się nie podpisałeś nazwiskiem bardzo łatwo jest Cię namierzyć? "

Tiger : ok. namierz go . stawiam Ci krate piwa. nie wiem, czy znasz sie na sieciach, czy tylko takiego udajesz. Lomzynskie sieci niektore pod jednym IP skupiaja 100-200 osob, wiec chyba, ze pogadasz z firma co jest providerem o udostepnienie logow z ich serwera proxy = bramki, inaczej mozesz pogrzebac reka w nocniku, a nie namierzyc kogos :"> .

i masz racje . trzeba sie wyluzowac:>

°°°°°°°°°°
... evaa ...

sorki ze wtedy zle napisalem ale terazz dobrze napisalem:)

emil_m

Które z moich określeń możesz porównać do cytuję ..."muw do dupy to cie osra" ? Czy moje (może) dobitne sformułowania są równie ordynarne i chamskie?

Mój tatuś? Ma się dobrze (pozdrowię go od Ciebie) zasłużenie wypoczywa na emeryturze po wieloletniej, znojnej pracy w charakterze kierowcy.

A właśnie to, że mam odmienne zdanie od Was (wypowiadających się na forum) uczniów mechaniaka sprawiło, iż nie podobają się Wam moje posty i z góry jestem traktowany jako wróg całej Waszej społeczności. Jesteście w błędzie !!! Z sentymentem wspominam tą szkołę i jakoś nie mogę uwierzyć aby Pani EB aż tak się zmieniła przez kilka lat.

A tak nawiasem mówiąc to "nietolerancyjny" pisze się razem hehehe

Tiger

Też odradzam unitechnika. Sprzedali mi kiedyś skaner który miał być "super - matko - kochana - jaki - cudowny" a oddałam go im już na drugi dzień. Poszłam do innego sklepu, ściągneli mi canona który służy mi do dziś. Tak swoją drogą to wybór sprzętu w tych naszych sklepach komputerowych to też mamy szałowy...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org