niedziela, 13 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wypuścili debila.

Psi fundusz już dawno został przeznaczony na trzynastki:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wypuścili debila.

Problem jest również natury estetycznej bo o ile kot zakopane swoje odchody to psu tego nie potrafią. Ptasie odchody są małe a psie niestety ale są widoczne.
Jeśli ktoś decyduje się na psa to niech po nim sprząta. Domowe koty mają zazwyczaj kasety. Na wsi również ludzie posiadają koty i psy ale to czy zbierają odchody to problem ich podwórka a nie publiczny. Mnie razi widok pana odwracajacego wzrok od próbującego kupę na trawniku.
W niedrogie są również torebki bił zdegradowany za 7groszy na pewno są wygodniejsze niż papierowe. I tańsze o połowę.

Edziu :)
Przeciez juz ci mówiłem że rozmowa z tobą to jak jedzeniu obiadu z osmarkanym :)

A ja nie lubie tracić apetytu:)

DiDi

To pisz,że Ci o o wygląd miejskich trawników/chodników chodzi a nie o zagrożenie zdrowia.
Abonament idzie na utrzymanie telewizji publicznych,a podatek za psy chyba jak figa napisała chyba na trzynastki.
Mogłyby być za niego chociaż bezpłatne sterylki albo tabletki na odrobaczanie.

Co do oc to się mylisz bo jego istotą nie jest tylko że ma chronić sprawcę wypadku od odpowiedzialności ale sam fakt wejścia w posiadanie samochodu. Nie ma czegoś takiego jak choćby czasowe zawieszenie płatności oc. Jedynie całkowite wyrejestrowanie pojazdu zwalnia z płacenia oc którego istotą jest posiadanie a nie korzystanie.

Za prywatne nie, ale nie wmówisz mi, że leczysz się tylko prywatnie i ze szpitala też korzystasz prywatnie.. Więc nie pisz, że nie masz zamiaru utrzymywać cudzego psa z podatku, bo to samo działa w obie strony.

kukulka chyba problem ze zrozumieniem.OC płaci każdy kto ma zarejestrowany samochód bez względu czy nim jeździ czy nie.A jeśli już tym samochodem ktoś spowoduje jakieś szkody jest wypłacana kwota,która je pokryje.
Za zarejestrowanego psa trzeba zapłacić podatek.I jeśli ten pies wyrządzi komuś krzywdę to z pieniędzy za ten podatek nie zostaną one pokryte.
Abonament rtv też płacisz,kiedy odbiornik zarejestrujesz.Pieniądze z niego idą na utrzymanie telewizji.

Jak by były z psiego podatku tabletki odrobaczające to psie kupy już będą tylko problemem estetycznym,a nie zdrowotnym :) .
Problem w tytule zostanie rozwiązany :) .

A tak poza tym brak miejsc,gdzie można wyjść z psem,żeby się wybiegał.

Patrz na piękną oprawę tegoż forum...Reklamy i reklamy :> Idź na inny portalik Łomży :>

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org