Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Spółdzielnie Mieszkaniowe. |
Wiadomo ze jezdzis ie inaczej. To ze ustępują to nie znaczy ze masz sie nie stosować do przepisów, tym bardziej na egzaminie. Poza tym pojazd egzaminacyjny jest oznaczony tylko z tyłu :)) Mi jakoś nikt nie migał i nie puszczał. każdy kto niezadł ma jakieś beznadziejne wytłumaczenie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Spółdzielnie Mieszkaniowe. |
Kefas Maciek- to były "stajnie biskupie" na rogu Sikorskiego i Wyszyńskiego
|
|
Zwalanie wszystkiego na Owsiaka (róbta co chceta) to odgrzewany ciągle, stary kotlet prawicy. Owsiak ma z młodzieżą raz w roku do czynienia, a religii jest 2 godziny w tygodniu, a kontakt z rodzicami - to około 16 godzin na dobę... więc kto tu daje wychowawczą blamę? Za tych "powołanych wychowawców" robotę ma robić nauczyciel pozbawiony jakichkolwiek skutercznych instrumentów wychowawczych i dyscyplinarnych i za 30 zł dodatku miesięcznego za "wychowawstwo"? W szkole zerwano związek praw z obowiązkami, a "wychowanie bezstresowe" (wprowadzone przed laty w USA) zostało dawno wycofane i skompromitowane, do czego przyznali się sami jego twórcy. Mam wrażenie, że w Polsce ktoś celowo działa tak, aby zmarnować młode pokolenie. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Ptysiu jest bezkonkurencyjny. Powodzenia ciekawe jaka nagroda dla zwyciężcy ?
|
|
Dla niektórych z Was kobiety są istotami z innej planety :-), a może by tak pogadać o tym, co lubią LUDZIE? Płeć tak bardzo nie różnicuje ludzi jak się niektórym "początkującym" wydaje. Zreszta teraz "męskość' jakby zanikała...
|
|
Widzę, że ktoś jednak zagląda do tego tematu. Ołtarz główny wczesnobarokowy z manierystyczną ornamentyką 1620 - 1627, z fundacji Marcina Ślaskiego. rozmontowany w 1957, jego fragmenty są obecnie w Łojach Gręsce. ![]() Autochton, jeżeli masz zdjęcie kolorowe tego ołtarza to możesz je zamieścić. Powyższe zdjęcie pochodzi z końca XIX I początka XX wieku. Jacek16, dziękuję za informację o księdzu Kazimierzu Lutosławskim. Może byś co napisał o Adamie Skowrońskim, Piotrze Piaseckim, Dominiku Sadowskim, Karolu Markiewiczu, Konstancji Rościszewskiej i Janie Kamilu Bispingu. Byłbym Tobie bardzo wdzięczny jakbyś rozszerzył zbyt skąpe inormacje. Pozdrowienia.
|
|
Budynek ten znajduje się na ulicy Długiej naprzeciwko wejścia do nieistniejącej już mekki licealistów z II LO - baru Jacuś :( Obok jest Rossman ( tak to się pisze ?). Muszę przyznać Maćku, że mnie zaskoczyłeś. Jak najwięcej takich łomżyniaków z odzysku. ;) -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Lamparta na plecach , jaguara w garażu i osła co na to zarobi.
|
|
|
Nie ganię Cię Bellu za to co napisałaś. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że dzisiejsi trendy idole i doktrynerzy traktują tradycyje wartości - również rodzine, jako anachronizm, stanowiacy przeszkodę w osiagnieciu wolności. Napisałem o efektach. Promowanie z jednej strony guru w rodzaju owsika, a z drugiej strony kultu agresji w sztucznie kreowanych subkulturach. Człowiekiem pozbawionym oparcia w rodzinie bardzo łatwo jest manipulować. A pozbawiony wpływu rodziców i dziadków młody człowiek staje sie idealnym wyborcą. I oderwany od tradycji będzie walczył ze starym porządkiem. Wszak o to chodzi. "Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata" brzmi klasyczna pieśń "wolności". Tradycyjna rodzina do tej przeszłości należy. Nie jest trendy. O wolności swiadczy miołośc dwóch panów lub pań. Wiec jakim zacofanym moherowym beretem jest ten mój stary, który tylko z matką się zadaje. O jakim wychowywaniu mówisz? Czy "małżeństwo" dwóch panów - zgodnie z nowymi trendami wolności człowieka wychowa dziecko? . Na kogo go wychowaja ( a może wyhodują?) a gdzie kończy się pedofilia a zaczyna wolność?. A specyficzna ironia postu m40 - a może to juz nie ironia tylko forma wyrażenia pogardy dla ludzi o innym podejsciu do życia? Bellu, pocztaj posty w tym i innych watkach ludzi przekonanych o własnej nieomylnosci i wyższości nad pozostałą banda matołów, debili, moherów, pisuarów itp. Przecież jak ktoś jest na tyle madry, że na pis nie głosował, to do żadnej głupiej ksiażki o wychowaniu nie zajrzy. Nie zajrzy do niej również żaden nawiedzony sympatyk LPR-u bo przecież on w swym mniemamniu prawie że za życia do nieba powinien być wzięty. A przecież napisałaś, że źródłem całej nauki powinna być rodzina. A podstawą rodziny - przepraszam za nawiazanie do literatury i filmu jest Tradycja ("Dzieje Tewji Mleczarza - Szołem Alejchem'a zekranizowane jako "Skrzypek na dachu"). Inni to zrozumieli. Dlaczego w imię wolności dąży sie do wyhodowania pokolenia hunwejbinów, którego zadaniem będzie zniszczenie tradycji (czyli też rodziny) a celem bezmyślna konsumpcja produktów podsuwanych przez speców od marketingu ( również politycznego)? na marginesie - ksiazki o wychowaniu są pisane dość trudnym językiem i co gorsza przełożenie ich treści na konkretne sytuacje jest niezwykle trudne - dla niepedagoga. antares
|
|
Ja lubię kwiaty co środę, nawet takie wysłane MMS-em. I oczywiście te wszystkie magiczne słówka i gesty, które sprawiają, że każda kobieta może poczuć się najpiękniejszą i najwspanialszą na świecie. Dokładnie tak jak ja. A lustra to mam w nosie - wystarczą mi oczy Ukochanego (oczywiście z całą resztą). pozdrawiam -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
|
Powtarzam ulica Długa. A ten budynek to kamienica Jakubowskich(?) dzisiaj Biblioteka i siedziba ŁTN - czy może cos źle widzę? antares
|
|
Warszawa, widok w strone Pragi ( dzisiiejsza Trasa w-z) Widoczny kosció to dzisiejsza katedra Warszawskopraska, a kopuły cerkwi to Cerkiew obok pomnika "czterech smutnych" na placu wileńskim DiDi
|
|
|
Czemu by nie ptys to juz pewnie 4 raz sie na drugi bok obraca...
|
|
przepraszam odpoweidzialem nie do tego zdjecia a tamto zdjecie to oczywiscie ulica dluga a budynek to kamienica naprzeciwko parku
|
|
Ale jesteśmy zgodni:))) I oczywiście żadnego molestowania!!! Ale cisza i spokój...po prostu cudownie...
|
|
Satysfakcja gwarantowana
|
|
Treść jest ukryta
|
|
JA mam 23 lata, na ŁKS chodze od 10 lat a na wyjazdy jeżdżę od 6 lat. I nie rozumiem malachita i jego śmiesznych kryteriów
|
|
|
Krzywa wieża w Pizie , a tuż obok pomnik Romulusa i Remusa -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Niedługo będą pisać o Łomzy ze problem alokocholowy Ma zowsze Łomża
|
|
Dzis dowiedzialem sie ze po miescie krazy podrobione 5 zl, moja kolezanka chciala zaplacic w sklepie, ale pani nie przyjela od niej, bo uznala ze to wlasnie te podrobione 5 zl i jak sie potem przygladalismy jej to miala racje, 5zl z wybitym 1996 rokiem. uwazajcie!! slyszeliscie cos na ten temat?
|
|
hehe ja nie mam zadnego dojscia dopiero sie o tym dzis dowiedzialem wlasnie sie was o to pytam, czy cos wiecie i macie jakies dojscia heh :D
|
|
Ja nie słyszałem o tym ale bardzo ciekawe.Zapraszam na http://s1.bitefight.pl/c.php?uid=80786 antares
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |