sobota, 26 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Spółdzielnie Mieszkaniowe.

Wiadomo ze jezdzis ie inaczej. To ze ustępują to nie znaczy ze masz sie nie stosować do przepisów, tym bardziej na egzaminie. Poza tym pojazd egzaminacyjny jest oznaczony tylko z tyłu :)) Mi jakoś nikt nie migał i nie puszczał. każdy kto niezadł ma jakieś beznadziejne wytłumaczenie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Spółdzielnie Mieszkaniowe.

Kefas Maciek- to były "stajnie biskupie" na rogu Sikorskiego i Wyszyńskiego

Zwalanie wszystkiego na Owsiaka (róbta co chceta) to odgrzewany ciągle, stary kotlet prawicy. Owsiak ma z młodzieżą raz w roku do czynienia, a religii jest 2 godziny w tygodniu, a kontakt z rodzicami - to około 16 godzin na dobę... więc kto tu daje wychowawczą blamę? Za tych "powołanych wychowawców" robotę ma robić nauczyciel pozbawiony jakichkolwiek skutercznych instrumentów wychowawczych i dyscyplinarnych i za 30 zł dodatku miesięcznego za "wychowawstwo"? W szkole zerwano związek praw z obowiązkami, a "wychowanie bezstresowe" (wprowadzone przed laty w USA) zostało dawno wycofane i skompromitowane, do czego przyznali się sami jego twórcy. Mam wrażenie, że w Polsce ktoś celowo działa tak, aby zmarnować młode pokolenie.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Ptysiu jest bezkonkurencyjny. Powodzenia ciekawe jaka nagroda dla zwyciężcy ?

Dla niektórych z Was kobiety są istotami z innej planety :-), a może by tak pogadać o tym, co lubią LUDZIE? Płeć tak bardzo nie różnicuje ludzi jak się niektórym "początkującym" wydaje. Zreszta teraz "męskość' jakby zanikała...

Widzę, że ktoś jednak zagląda do tego tematu.
Ołtarz główny wczesnobarokowy z manierystyczną ornamentyką 1620 - 1627, z fundacji Marcina Ślaskiego. rozmontowany w 1957, jego fragmenty są obecnie w Łojach Gręsce.

Autochton, jeżeli masz zdjęcie kolorowe tego ołtarza to możesz je zamieścić. Powyższe zdjęcie pochodzi z końca XIX I początka XX wieku.

Jacek16, dziękuję za informację o księdzu Kazimierzu Lutosławskim.
Może byś co napisał o Adamie Skowrońskim, Piotrze Piaseckim, Dominiku Sadowskim, Karolu Markiewiczu, Konstancji Rościszewskiej i Janie Kamilu Bispingu. Byłbym Tobie bardzo wdzięczny jakbyś rozszerzył zbyt skąpe inormacje.

Pozdrowienia.

Budynek ten znajduje się na ulicy Długiej naprzeciwko wejścia do nieistniejącej już mekki licealistów z II LO - baru Jacuś :(
Obok jest Rossman ( tak to się pisze ?).

Muszę przyznać Maćku, że mnie zaskoczyłeś. Jak najwięcej takich łomżyniaków z odzysku. ;)

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

Lamparta na plecach , jaguara w garażu i osła co na to zarobi.

Jaka to ulica ? Drugi budynek z lewej jest bardzo charakterystyczny. :) Kiedy już odgadniecie porównajcie sobie tą ulicę z jej obecnym wyglądem.

Ach ci czerwoni... Wszystko zepsuli.

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".

Nie ganię Cię Bellu za to co napisałaś. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że dzisiejsi trendy idole i doktrynerzy traktują tradycyje wartości - również rodzine, jako anachronizm, stanowiacy przeszkodę w osiagnieciu wolności. Napisałem o efektach.
Promowanie z jednej strony guru w rodzaju owsika, a z drugiej strony kultu agresji w sztucznie kreowanych subkulturach. Człowiekiem pozbawionym oparcia w rodzinie bardzo łatwo jest manipulować. A pozbawiony wpływu rodziców i dziadków młody człowiek staje sie idealnym wyborcą. I oderwany od tradycji będzie walczył ze starym porządkiem. Wszak o to chodzi. "Przeszłości ślad dłoń nasza zmiata" brzmi klasyczna pieśń "wolności". Tradycyjna rodzina do tej przeszłości należy. Nie jest trendy. O wolności swiadczy miołośc dwóch panów lub pań. Wiec jakim zacofanym moherowym beretem jest ten mój stary, który tylko z matką się zadaje.
O jakim wychowywaniu mówisz? Czy "małżeństwo" dwóch panów - zgodnie z nowymi trendami wolności człowieka wychowa dziecko? . Na kogo go wychowaja ( a może wyhodują?) a gdzie kończy się pedofilia a zaczyna wolność?. A specyficzna ironia postu m40 - a może to juz nie ironia tylko forma wyrażenia pogardy dla ludzi o innym podejsciu do życia?

Bellu, pocztaj posty w tym i innych watkach ludzi przekonanych o własnej nieomylnosci i wyższości nad pozostałą banda matołów, debili, moherów, pisuarów itp.
Przecież jak ktoś jest na tyle madry, że na pis nie głosował, to do żadnej głupiej ksiażki o wychowaniu nie zajrzy. Nie zajrzy do niej również żaden nawiedzony sympatyk LPR-u bo przecież on w swym mniemamniu prawie że za życia do nieba powinien być wzięty.

A przecież napisałaś, że źródłem całej nauki powinna być rodzina.
A podstawą rodziny - przepraszam za nawiazanie do literatury i filmu jest Tradycja ("Dzieje Tewji Mleczarza - Szołem Alejchem'a zekranizowane jako "Skrzypek na dachu"). Inni to zrozumieli.

Dlaczego w imię wolności dąży sie do wyhodowania pokolenia hunwejbinów, którego zadaniem będzie zniszczenie tradycji (czyli też rodziny) a celem bezmyślna konsumpcja produktów podsuwanych przez speców od marketingu ( również politycznego)?

na marginesie - ksiazki o wychowaniu są pisane dość trudnym językiem i co gorsza przełożenie ich treści na konkretne sytuacje jest niezwykle trudne - dla niepedagoga.

antares

Ja lubię kwiaty co środę, nawet takie wysłane MMS-em. I oczywiście te wszystkie magiczne słówka i gesty, które sprawiają, że każda kobieta może poczuć się najpiękniejszą i najwspanialszą na świecie. Dokładnie tak jak ja. A lustra to mam w nosie - wystarczą mi oczy Ukochanego (oczywiście z całą resztą).
pozdrawiam

To jest chyba sąd na Dwornej.

VOTUM DEO IGNOTO

Powtarzam ulica Długa.
A ten budynek to kamienica Jakubowskich(?) dzisiaj Biblioteka i siedziba ŁTN - czy może cos źle widzę?

antares

Warszawa, widok w strone Pragi ( dzisiiejsza Trasa w-z) Widoczny kosció to dzisiejsza katedra Warszawskopraska, a kopuły cerkwi to Cerkiew obok pomnika "czterech smutnych" na placu wileńskim

DiDi

No dobra -Jacek16! Niech Ci będzie! Tak mi się tylko wydawało. Ty z pewnością doskonale widzisz! :)))

Pozdrowionka:)))

VOTUM DEO IGNOTO

Czemu by nie ptys to juz pewnie 4 raz sie na drugi bok obraca...

przepraszam odpoweidzialem nie do tego zdjecia a tamto zdjecie to oczywiscie ulica dluga a budynek to kamienica naprzeciwko parku

Ale jesteśmy zgodni:))) I oczywiście żadnego molestowania!!!

Ale cisza i spokój...po prostu cudownie...

Satysfakcja gwarantowana

Treść jest ukryta

JA mam 23 lata, na ŁKS chodze od 10 lat a na wyjazdy jeżdżę od 6 lat. I nie rozumiem malachita i jego śmiesznych kryteriów

Taka prosta zagraniczna:

Krzywa wieża w Pizie , a tuż obok pomnik Romulusa i Remusa

Niedługo będą pisać o Łomzy ze problem alokocholowy

Ma zowsze Łomża

Dzis dowiedzialem sie ze po miescie krazy podrobione 5 zl, moja kolezanka chciala zaplacic w sklepie, ale pani nie przyjela od niej, bo uznala ze to wlasnie te podrobione 5 zl i jak sie potem przygladalismy jej to miala racje, 5zl z wybitym 1996 rokiem. uwazajcie!! slyszeliscie cos na ten temat?

hehe
ja nie mam zadnego dojscia
dopiero sie o tym dzis dowiedzialem wlasnie sie was o to pytam, czy cos wiecie i macie jakies dojscia heh :D

Ja nie słyszałem o tym ale bardzo ciekawe.Zapraszam na http://s1.bitefight.pl/c.php?uid=80786

antares

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org