Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niespodzianka ze strony PiS. Polska wykona wyrok TSUE? |
błędów nie popełniają tylko ci co nic nie robią-owszem, ale jak ktoś podejmuje się przygotowania planu rentowności/wydajności itp. i bierze za to ładną kasę to niestety ma się prawo od niego wymagać by zrobił to rzetelnie...a chyba tak nie jest w tym przypadku.. Mam wrażenie, że w unijnych programach podczas przyznawania dotacji nie przykłada się większej uwagi na to jak projekt będzie funkcjonował w rzeczywistości w perspektywie lat i na ile jest opłacalny..liczy się tylko spełnienie wytycznych danego programu operacyjnego... jak ochrona środowiska to starczy dobrze napisany projekt, i pieniądze są..z tym nie ma problemu.. Na pocieszenie jest fakt, że nie tylko Łomża ma problem z wydawaniem pieniędzy z UE. W całej Polsce różne miasta, gminy, instytucje zrealizowały tyle nieprzemyślanych, bezsensownych projektów, oczywiście z ocenionych wysoko przez UE, bo zgadzały się z kryteriami przyjętymi. Dają pieniądze to trzeba wydać nieważne na co.. Nie wiem, może jest w tym jakaś logika..czas pokaże.. Projekt mógł być nawet bardzo dobrze oceniony na 1 miejscu..tyle, że ocenie podlega pomysł, przygotowanie, plan realizacji, innowacyjność, sprawność realizacji, terminowość itp i to się zgadza zrobili bardzo dobrze to co mieli zrobić. Słowem wykonali plan. Tylko, że celem nie powinno być jak pisałaś samo założenie kolektorów, a jakiś konkretny mniej lub bardziej mierzalny efekt. A 10% zmniejszenie zużycia dostarczanej energii w żaden sposób nie stanowi osiągnięcia celu..
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niespodzianka ze strony PiS. Polska wykona wyrok TSUE? |
Treść jest ukryta
|
|
Przy takim bezrobociu pewnie dużo będzie chętnych nawet na te pół etatu. Wiem, wiem....ja też o tym wszystkim sądzę podobnie jak większość tutaj. Niestety takiej sytuacji gospodarczej jaka jest teraz już dawno nie było. Statystyki grudniowe już mówią same za siebie -50% nawet niektóre firmy odnotowały spadek w sprzedaży. A ta cała galeria....hm? Chyba moment na jej rozkwit i funkcjonowanie jest nieodpowiedni. Chociaż nie oceniajmy dnia przed zachodem słońca........
|
|
w Łomży?Justyna Kowalczyk nie miała gdzie trenować to se znalazła trasy we Włoszech,ale do amatorskiej jazdy to chyba trasy nie potrzebne.można na groble,a potem wałem śmignąć.polecam
|
|
Szukam dostawców gazu typu 50-100 tygodniowo, polecicie kogoś ?
|
|
znam osobę która tam pracowała i powiem tyle, wynagrodzenie na czas, atmosfera dobra, zarobki też niezłe, także niewiem czy coś się zmieniło w tej kwestii ale skoro ludzie tam pracują od samego początku to chyba nadal jest dobrze a i napiszę,że kierownik bardzo fajny. To są opinie dawnego pracownika firmy z Bożejewa.
|
|
poza lomza, u ciebie czyli jakie miejsce?
|
|
7 marca otwarcie hmm,dobrze wiedzieć..... +++++++++++++++ Szczepienia okaleczają i mordują! ..... paplak
|
|
też tak myślę.jeżeli czegoś wymagam,to muszę zapłacić adekwatnie do oczekiwań.nie ma to nic wspólnego z tym,ile ja zarabiam. rudy błazen z druhem
|
|
szanowna kanio - Jeśli "ów projekt na pływalni pt: „Instalacje solarne w obiektach użyteczności publicznej w Łomży I etap" został zrealizowany w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podlaskiego na lata 2007-2013," to znaczy, że można kraść na całego, i wydawać bez sensu, nie oglądając się na rachunek ekonomiczny? nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |