Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
campus PIS |
Możliwość dostępu do informacji wszędzie gdzie posiadamy z sobą telefon. Zasięg Internetu mobilnego już teraz jest dwa razy większy niż zasięg Internetu klasycznego. Dziś 1/3 ludzi na Ziemi ma dostęp do Internetu mobilnego. Przed rokiem 2010 prawdopodobnie połowa ludzi na ziemi będzie mieć dostęp do Internetu mobilnego (Informa Telecoms & Media, 2007) Umożliwia zwiększenie funkcjonalności serwisów WWW poprzez możliwości związane z nawigowaniem głosowym, zarządzaniem kontaktami, lokalizacją (zarówno poprzez GPS jak i stacje bazowe i usługi operatorów). follow me
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: campus PIS |
No więc tak: plazma będzie miał najlepszy stosunek ceny do jakości wyświetlanego obrazu, tyle że weźmie trochę więcej prądu. Nie słuchaj bzdur jakie to plazmy są energochłonne, postęp w plazmach jest bardzo duży i neoplazmy już tyle papu nie potrzebują. Ja kupiłem w tym roku Panasa 50gt30 - obraz bajki, a co do poboru energii to bierze średnio 160W (mierzone). Dla porównania mój poprzedni LCD Samsunga 40'' brał 180W. Poza tym jeszcze jeden ważny szczegół, obraz plazmy trzeba oceniać w warunkach domowych, a nie w sklepie, często przy świetle jarzeniowym, bo tu dobrej czerni nie zobaczysz. Wejdź sobie na forum , np. hdtv.com.pl i tam popatrz. Tu nie pytaj, bo na normalne odpowiedzi masz małe szanse. Jeśli chcesz sensowną plazmę to szukaj Panasa gt30 , st50 , Samsunga d6900 , e6500 lub wyżej.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |