Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Nie głosowała prawie połowa Polaków. Komentarze poreferendalne. |
Przejawem manifestacji polskości i łączności narodowej wioślarzy z wszystkich zaborów były zloty i narady wioślarskie. W 1906 r. na zlot z okazji Zielonych Świątek w Ciechocinku popłynęła osada łomżyńska. Jej skład stanowili: Franciszek Przecławski, Henryk Górski, Czesław Czochański, Wiktor Piekarski i Władysław Bielski. Łomżyńska osada na łodzi o nazwie "Jagienka" pokonała najdłuższą trasę z wszystkich płynących osad, wynoszącą czterysta wiorst. Od 28 maja płynęli przez pięć dni w bardzo trudnych warunkach atmosferycznych. W zlocie nie wziął udziału prezes Przecławski, który zasłabł w okolicy Nowego Dworu i zamiast do Ciechocinka musiał pojechać do szpitala w Warszawie. Osadzie łomżyńskiej przyznano pamiątkowy żeton. W roku 1907, 1910 i 1913 wioślarze łomżyńscy również uczestniczyli w zlotach wioślarskich w Ciechocinku. Studia Łomżyńskie nr V cdn. ......................... Sars
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Nie głosowała prawie połowa Polaków. Komentarze poreferendalne. |
Poszukując kamery też trafiłem do sklepu DamCom, kolo Świata Alkoholi. Byłem mile zaskoczony obsługa , fachowością. Chłopaki - tak trzymać. Teraz właśnie tam tam będę robił zakupy. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Kac męczy? ;P inessa
|
|
...heheh,dobre saber,zgadzam sie z taba.pewnie juz buduja i nie mozemy sie doczekac a krasnolude k tym takze bo on tam sie wybiera:)to dla niego pod choinek buduja michal
|
|
założyłem ostanio net z Vectry na razie jest dobrze , chociaż muszą podciągnąć przesł. Mam 64kb tj. gdzieś 6,7kb, nie wiem czy to normalka.
|
|
Osobiście nie jestem przeciwko publikowaniu moich wypowiedzi w tej "gazetce". Pisząć coś tutaj (mądrego) chciałbym, aby dotarło to do jaknajszerszej publiki i dało ludziom do myślenia. Kolega "ktosiu" chyba szuka problemu tam, gdzie go nie ma... Pozdrawiam (jeszcze nieupubliczniony)
|
|
neon smietnoik to masz w domu:) Zbych
|
|
...czy to źle? ...czy to dobrze? ...mi to nie przeszkadza... choć ostatnio zrobiło się trochę ciasno... --- PGG
|
|
pod mozillą działa Zbych
|
|
Każdy ma prawo powiedzieć to co myśli i czuje, a nawet poznać opinię innych ludzi na dany temat. Podobno mamy wolność słowa, więc nie wiem po co tego typu komentarze, że ten czy tamten temat jest na tyle mało ważny że nie należy wypowiadać się o nim publicznie w tym przypadku tutaj na forum. Jak mi się coś nie podoba albo nie interesuje to tego nie czytam i nie krytykuje kogoś kto jest autorem danego topiku. Nikt nikomu nie zabroni wypowiadac swoich myśli. Tak, więc moim zdaniem tego typu komentarze pt "czym właściwie jest to forum" może być podobnie odebrane przez ludzi mało tolerancyjnych jak "dyktatura w mechaniaku" no i ta nieszczesna studniówka i znowu bedzie wymiana zdań .
|
|
Jako młody (18 letni) kierowca zastanawiam się nad kupnem samochodu. Właściwie to zdany jestem na rodziców, bo sam jeszcze nie zarabiam. Chciałbym poznać opinie osób w podobnym wieku jak ja. Czy lepiej kupić dość stare i tanie polskie auto (np. poloneza czy malucha) czy lepiej kupic coś droższego, co posłuży troche dłużej. Warto też dodać, że samochód ten posłuży mi właściwie jedynie do jeżdżenia do szkoły i zpowrotem, więc zbyt wiele kilometrów rocznie nim nie zrobię. Proszę o komentarze :)
|
|
Kiedy będzie następny numer Bezcennej? Dlaczego pytam? Bo w moich okolicach jest ona tylko w jednym sklepie, inne nie mają. Muszę chodzić tam specjalnie po tę gazetę. Czasami jest, a czasami już nie ma.
|
|
Ludzie, wy tu wypisujecie jakieś głupoty, a tymczasem w naszym szpitalu popsuł się aparat do rozbijania kamieni nerkowych. Moja ciocia nie może się poddać operacji, Czeka już dwa tygodnie na rozbicie tych kamieni. Ponoć poważne awarie są na rentgenach. Po prostu stary sprzęt i tyle. Narzekamy na pracowników służby zdrowia, z nadzieją , że coś się zmieni. Ale co możemy zrobić, jesli nasz łomżyński sprzęt medyczny nawali?
|
|
Mi z kolei odpowiada klimat Koterii, zwlaszcza, gdy za oknem zimno..ten kominek:) michal
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |