Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Myślenie ma przed nią ogromną przyszłość |
Zdaję się na Ciebie. Wybierz sam. Porozmawiamy na temat, który odpowiada Tobie. ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Myślenie ma przed nią ogromną przyszłość |
To do poprzednich wiadomości KONSTYTUCJA RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ PREAMBUŁA W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny, odzyskawszy w 1989 roku możliwość suwerennego i demokratycznego stanowienia o Jej losie, my, Naród Polski – wszyscy obywatele Rzeczypospolitej, zarówno wierzący w Boga będącego źródłem prawdy, sprawiedliwości, dobra i piękna, jak i niepodzielający tej wiary, a te uniwersalne wartości wywodzący z innych źródeł, równi w prawach i w powinnościach wobec dobra wspólnego – Polski, wdzięczni naszym przodkom za ich pracę, za walkę o niepodległość okupioną ogromnymi ofiarami, za kulturę zakorzenioną w chrześcijańskim dziedzictwie Narodu i ogólnoludzkich wartościach, nawiązując do najlepszych tradycji Pierwszej i Drugiej Rzeczypospolitej, zobowiązani, by przekazać przyszłym pokoleniom wszystko, co cenne z ponad tysiącletniego dorobku, złączeni więzami wspólnoty z naszymi rodakami rozsianymi po świecie, świadomi potrzeby współpracy ze wszystkimi krajami dla dobra Rodziny Ludzkiej, pomni gorzkich doświadczeń z czasów, gdy podstawowe wolności i prawa człowieka były w naszej Ojczyźnie łamane, pragnąc na zawsze zagwarantować prawa obywatelskie, a działaniu instytucji publicznych zapewnić rzetelność i sprawność, w poczuciu odpowiedzialności przed Bogiem lub przed własnym sumieniem, ustanawiamy Konstytucję Rzeczypospolitej Polskiej jako prawa podstawowe dla państwa oparte na poszanowaniu wolności i sprawiedliwości, współdziałaniu władz, dialogu społecznym oraz na zasadzie pomocniczości umacniającej uprawnienia obywateli i ich wspólnot. Wszystkich, którzy dla dobra Trzeciej Rzeczypospolitej tę Konstytucję będą stosowali, wzywamy, aby czynili to dbając o zachowanie przyrodzonej godności człowieka, jego prawa do wolności i obowiązku solidarności z innymi, a poszanowanie tych zasad mieli za niewzruszoną podstawę Rzeczypospolitej Polskiej. Rozdział II WOLNOŚCI, PRAWA I OBOWIĄZKI CZŁOWIEKA I OBYWATELA Art. 39. Nikt nie może być poddany eksperymentom naukowym, w tym medycznym, bez dobrowolnie wyrażonej zgody. Art. 40. Nikt nie może być poddany torturom ani okrutnemu, nieludzkiemu lub poniżającemu traktowaniu i karaniu. Zakazuje się stosowania kar cielesnych. Art. 43. Zbrodnie wojenne i zbrodnie przeciwko ludzkości nie podlegają przedawnieniu. Art. 54. 1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Rodzaje i kryteria rozpoznawania niepożądanych odczynów poszczepiennych na potrzeby nadzoru epidemiologicznego* zgodnie z załącznikiem do Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 21 grudnia 2010 r. (poz. 1711) I. Ogólne rodzaje i kryteria niepożądanych odczynów poszczepiennych na potrzeby nadzoru epidemiologicznego 1. Jako ciężki niepożądany odczyn poszczepienny kwalifikuje się niepożądany odczyn poszczepienny, który zagraża życiu i może: • wymagać hospitalizacji w celu ratowania zdrowia, • prowadzić do trwałego ubytku sprawności fizycznej lub umysłowej, • kończyć się śmiercią. 2. Jako poważny niepożądany odczyn poszczepienny kwalifikuje się niepożądany odczyn poszczepienny, który charakteryzuje się dużym nasileniem objawów w postaci znacznego obrzęku kończyny, silnego jej zaczerwienienia, wysokiej gorączki, ale: • nie wymaga zwykle hospitalizacji w celu ratowania zdrowia, • nie prowadzi do trwałego uszczerbku dla zdrowia, • nie stanowi zagrożenia dla życia. 3. Jako łagodny niepożądany odczyn poszczepienny kwalifikuje się niepożądany odczyn poszczepienny, który nie ma szczególnie dużego nasilenia, a charakteryzuje się występowaniem: • miejscowego obrzęku kończyny, • silnego miejscowego zaczerwienienia, • gorączki. * Jeśli nie podano inaczej i z wyjątkiem odczynów po szczepieniu BCG, za związane czasowo ze szczepieniem uznaje się zaburzenia stanu zdrowia, które wystąpiły w okresie 4 tygodni po podaniu szczepionki. Mogą one być wynikiem: indywidualnej reakcji organizmu człowieka szczepionego na podanie szczepionki; błędu wykonania szczepionki lub błędu podania szczepionki; zjawisk od szczepienia niezależnych, a tylko przypadkowo pojawiających się po szczepieniu. II. Szczegółowe rodzaje i kryteria niepożądanych odczynów poszczepiennych na potrzeby nadzoru epidemiologicznego 1. Odczyny miejscowe, w tym odczyny miejscowe po szczepieniu BCG: • obrzęk, • powiększenie węzłów chłonnych, • ropień w miejscu wstrzyknięcia. 2. Niepożądane odczyny poszczepienne ze strony ośrodkowego układu nerwowego (OUN): • encefalopatia, • drgawki gorączkowe, • drgawki niegorączkowe, • porażenie wiotkie wywołane wirusem szczepionkowym, • zapalenie mózgu, • zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, • zespół Guillaina-Barrégo. 3. Inne niepożądane odczyny poszczepienne: • bóle stawowe, • epizod hipotensyjno-hiporeaktywny, • gorączka powyżej 39°C, • małopłytkowość, • nieutulony ciągły płacz, • posocznica, w tym wstrząs septyczny, • reakcja anafilaktyczna, • reakcje alergiczne, • uogólnione zakażenie BCG, • wstrząs anafilaktyczny, • zapalenie jąder, • zapalenie ślinianek, • porażenie splotu barkowego, • inne poważne odczyny występujące do 4 tygodni po szczepieniu. więcej na http://www.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko
|
|
to Spróbuj obejść :-)) ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Nie pomyliła się, bo dwóch lekarzy osłuchiwało, tak jak córkę znajomej u której stwierdzono obustronne zapalenie oskrzeli i uszu (3 latka) około godziny 17 a po podaniu leku homeopatycznego na drugi dzień w południe dziecko zdrowe, to dziękuję za takie pomyłki, które odbywają się kosztem zdrowia dzieci. Placebo? A co takie małe dziecko wie na ten temat matka mu coś podaje o czym dziecko nie ma pojęcia. Jeżeli to efekt placebo, czyli sugestii to dlaczego po przepisaniu np. antybiotyku np. osobie dorosłej ten często za pierwszym razem nie zadziała a powinien, bo w antybiotyki większość wierzy. Pomyłka była jak poszłam z niby ze świnką do pediatry. Dziecko rano miało powiększone węzły chłonne, sama pomyślałam, że to świnka, zadzwoniłam do homeopaty a ten stwierdził, po opisaniu przeze mnie objawów, że za parę dni rozwinie się zakaźna choroba, ale na pewno nie świnka, ale polecił, żebym zasięgnęła porady na miejscu (wtedy był w Białymstoku), więc poszłam do pediatry, która z całą pewnością orzekła świnkę, ale ja w związku z tym, że mam pełne zaufanie do mojego lekarza zapytałam o dodatkowe badanie, Pani doktor wypisała skierowanie na mocz na cito i co wyszło? Na pewno nie świnka, więc Pani doktor przepisuje antybiotyk, bo zapalenie węzłów chłonnych, którego ja nie wykupuję oczywiście a za pięć dni mamy piękną ospę. Wszystko jest w karcie zapisane. Historii mamy pełno. Jak trafiła do niego moja mama, nie znałam w ogóle homeopatii, ale jak wyleczył jej zaćmę i nadciśnienie po paru miesiącach, to bez wahania poszłam i zostałam do dzisiaj, z każdym problemem zdrowotnym mogę do niego iść. Wielu ludzi z Łomży uniknęło operacji, np. łąkotki, biodra, mięśniaków, torbieli a co uważam za sukces, to to, że poleciłam go umierającej dziewczynie na nowotwór szpiku kostnego, matce małego dziecka, po roku czasu spotyka mnie jej mąż i mi dziękuje, że właśnie urodziła drugie dziecko a choroba się cofnęła i dlatego polecam tego lekarza zwłaszcza osobom, które często nie mają już gdzie zapukać. Tak jak dziewczyna, której wyszły wszystkie włosy z ciał, kilka lat ja badali, szukali przyczyny i nowotworu, a jak trafiła do Niego, to po kilku wizytach zaczęły odrastać jej włosy. Po prostu przekonałam się na własnym przykładzie. Dlatego go polecam, tak jak ktoś polecił Go mnie, pielęgniarka zresztą, która nie mogła wyleczyć swojej córki z poważnej choroby. Homeopati uczy się wiele lat i powinni nią leczyć tylko lekarze a nie osoby bez wykształcenia medycznego. Naprawdę warto się przekonać na własnej skórze.
|
|
a można wiedzieć czemu?
|
|
maruda wypad z tego tematu, jak mowilem zasmiecasz tematy o świetach popisz sobie w swoim temacie! Izohalina ma zreszta racje Wielkanoc jest wazniejszym swietem i tu nie ma nad czym dyskutowac... maruda do koscioła sie wybierz to sie dowiesz zamiast pie....c głupoty na forum i wkurzac ludzi malolacie
|
|
Ogólnie uważam Twój lokal za bardzo OK , ale popraw trochę tą ulotkę. Masz jedną literówkę w niej.Zamawiając gyros "na miejscu" na życenie klienta kawa gratis. Powinno być życzenie. "Z" Ci się zjadło. Może to nic wielkiego , ale lepiej będzie wyglądało.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |