czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
jak Pejsoliberały przejmują sie tym czy masz co do gara włożyć

Zambrów - może, Kolno - pewnie tak, ale już w Mazowieck to jakoś nie wierzę, bo akurat temu miastu wiedzie się nie gorzej, niż w b. łomżyńskiem, a może nawet lepiej?

Jednak możemy organizować i 20 referndów, a one NIC NIE DADZĄ. Istnienie województwa białostockiego, podlaskiego czy jakkolwiek je nazwać, jest uwarunkowane obecnością w nim Łomży. Nikt w tzw. administracji centralnej nie zgodzi się na województwo ograniczone do 200-tysięcznej jego stolicy i jednego 60-tysięcznego miasta, jakim w przypadku Łomży w mazowieckiem stało by się podlaskie. A lobby białostockie jest wystarczająco silne, by przeforsować istnienie Białegostoku jako miasta wojewódzkiego. Zresztą, podobnie rzecz miałaby się w przypadku przeprowadzki Suwałk do warmińsko-mazurskiego. W efekcie - albo województwo podlaskie z Łomżą, albo brak województwa.

Należy tylko ubolewać, że w związku z tak strategiczną rolą naszego miasta zamiast być oczkiem w głowie władz wojewódzkich jesteśmy marginalizowani...

Lola z podłomżyńskiego pola

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: jak Pejsoliberały przejmują sie tym czy masz co do gara włożyć

Na liscie najbogatszych ludzi świata jest 3 Polaków :)

Who's Your daddy?!!!

Nie dla Łomży w woj. Podlaskim!!

Według mnie, jezeli nazwać jej imieniem to tylko jakiś ośrodek kultury. W Łomży największym ośrodkiem kultury jest Teatr Lalki i Aktora. Czy nie można by było jego nazwać imieniem Hanki Bielickiej.

Pozdrowienia.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Taaa długa ta lista, a oni grzeją końcowe miejsca ...

vania

A np mnie. Ostatnio Chuck jest bardzo popularny i to, że ma dzisiaj urodziny, akurat mnie zainteresowało. No i znowu mogę się pośmiać z tych kawałów o Chucku, a mimo to bardzo go lubię i szanuję. Respect :)

--------------------------
running with scissors

Zobacz swoje zdjęcia

[ img ]http://img528.imageshack.us/img528/3913/lomza0mw.jpg[ /img ]

Cały adres ma być bez spacji (odstępów) łącznie z nawiasami kwadratowymi.

madej: nie wydaje mi się żeby e-maile miały jaką kolwiek moc prawną. A z własnego doświadczenia wiem że pomysły trzeba wcielać w życie własnoręcznie nie licząc na czyjąś pomoc. (urzędników czy radnych w szczególności) Napewno istnieje jakaś ustalona procedura administracyjna inicjatywy społecznej tego typu i dokładnie tą procedurę trzeba wykonać. Podstawą jest pewnie złożenie pisemnego wniosku w urzędzie miasta, ale to tylko moje gdybanie.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Nie pomyliłeś Ptysiu czaka z Czeka? (http://pl.wikipedia.org/wiki/Cze-Ka), lub z pistoletem Czak?
I myślę, że taki aktor to zna wszystkie kawały na swój temat nawet i te których jeszcze nie ma.

do wypowiedzi JA: jest to medel

OPEL ASRTA II 2.0 tdi 82 PS

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org