Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
jak Pejsoliberały przejmują sie tym czy masz co do gara włożyć |
Zambrów - może, Kolno - pewnie tak, ale już w Mazowieck to jakoś nie wierzę, bo akurat temu miastu wiedzie się nie gorzej, niż w b. łomżyńskiem, a może nawet lepiej? Jednak możemy organizować i 20 referndów, a one NIC NIE DADZĄ. Istnienie województwa białostockiego, podlaskiego czy jakkolwiek je nazwać, jest uwarunkowane obecnością w nim Łomży. Nikt w tzw. administracji centralnej nie zgodzi się na województwo ograniczone do 200-tysięcznej jego stolicy i jednego 60-tysięcznego miasta, jakim w przypadku Łomży w mazowieckiem stało by się podlaskie. A lobby białostockie jest wystarczająco silne, by przeforsować istnienie Białegostoku jako miasta wojewódzkiego. Zresztą, podobnie rzecz miałaby się w przypadku przeprowadzki Suwałk do warmińsko-mazurskiego. W efekcie - albo województwo podlaskie z Łomżą, albo brak województwa. Należy tylko ubolewać, że w związku z tak strategiczną rolą naszego miasta zamiast być oczkiem w głowie władz wojewódzkich jesteśmy marginalizowani... Lola z podłomżyńskiego pola
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: jak Pejsoliberały przejmują sie tym czy masz co do gara włożyć |
Na liscie najbogatszych ludzi świata jest 3 Polaków :) Who's Your daddy?!!!
|
|
Nie dla Łomży w woj. Podlaskim!!
|
|
Według mnie, jezeli nazwać jej imieniem to tylko jakiś ośrodek kultury. W Łomży największym ośrodkiem kultury jest Teatr Lalki i Aktora. Czy nie można by było jego nazwać imieniem Hanki Bielickiej. Pozdrowienia. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Taaa długa ta lista, a oni grzeją końcowe miejsca ... vania
|
|
A np mnie. Ostatnio Chuck jest bardzo popularny i to, że ma dzisiaj urodziny, akurat mnie zainteresowało. No i znowu mogę się pośmiać z tych kawałów o Chucku, a mimo to bardzo go lubię i szanuję. Respect :) -------------------------- running with scissors
|
|
Zobacz swoje zdjęcia [ img ]http://img528.imageshack.us/img528/3913/lomza0mw.jpg[ /img ] Cały adres ma być bez spacji (odstępów) łącznie z nawiasami kwadratowymi.
|
|
madej: nie wydaje mi się żeby e-maile miały jaką kolwiek moc prawną. A z własnego doświadczenia wiem że pomysły trzeba wcielać w życie własnoręcznie nie licząc na czyjąś pomoc. (urzędników czy radnych w szczególności) Napewno istnieje jakaś ustalona procedura administracyjna inicjatywy społecznej tego typu i dokładnie tą procedurę trzeba wykonać. Podstawą jest pewnie złożenie pisemnego wniosku w urzędzie miasta, ale to tylko moje gdybanie. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Nie pomyliłeś Ptysiu czaka z Czeka? (http://pl.wikipedia.org/wiki/Cze-Ka), lub z pistoletem Czak? I myślę, że taki aktor to zna wszystkie kawały na swój temat nawet i te których jeszcze nie ma.
|
|
do wypowiedzi JA: jest to medel OPEL ASRTA II 2.0 tdi 82 PS
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |