Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prawo UE pozwoli usuwać krzyże |
a ta ata to jakaś fajna chyba co ? :) Podziękował apostata
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prawo UE pozwoli usuwać krzyże |
wszystkiego najlepszego, o was sie nie da zapomniec
|
|
nie euro tylko dolary... i dlaczego "obrzydliwie" ?
|
|
Kolejne forum białostockie Wojewódzka Komisja Dialogu Społecznego nie dostrzega potrzeby zapraszania na swoje obrady przedstawicieli Ziemi Łomżyńskiej. Prezydent Łomży stwierdza:„może to oznaczać kontynuację polityki poprzedniej administracji rządowej szczebla wojewódzkiego, której efektem jest pogłębiająca się marginalizacja regionu łomżyńskiego w województwie podlaskim”. Wydaje się, że arogancja i ignorancja białostockich decydentów osiągnęła punkt kulminacyjny. Nie chcą nas w tym swoim województwie i dobrze, my też nie chcemy w nim być, bo nie mamy z nim żadnych związków. Taki jest mój pogląd i kilkorga znajomych. Dojrzał czas do referendum, którego pytanie powinno brzmieć: czy chcesz by Twoje miasto i region należały do województwa podlaskiego? Na teraz proponuję odpowiedzi tak/nie na forum. Jeśli okaże się, że podobnie myślących jest więcej trzeba się zorganizować i doprowadzić do regerendum w całym powiecie łomżyńskim. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Oczywiście, że NIE dla podła-skiego, może jeszcze skaptować Zambrów , Wysokie, Kolno białostoczyzna to to nie jest .
|
|
Ostatnio chcieliscie ronda Czeslawa Niemena i co i nic:)
|
|
Byloby dobrze gdybysmy nie byli w podlaskim ale takie referendum (niestety) chyba nic nie da...
|
|
przylaczam się do apelu! w Lomzy za duzo juz tych swiętych! Zbych
|
|
I tak, i nie. Tak, bo jak najbardziej taką osobę trzeba jakoś uhonorować, szkoda, że po śmierci, chociaż nazwanie jej imieniem ulicy czy też ronda, to rozwiązanie naprostsze. Faktem jest jednak, że jest to też równocześnie rozwiązanie nabradziej rozpowszechnione w naszej kulturze, a nic inszego do łba mi nie przychodzi. Nie, bo nazwanie imieniem naszej wybitnej "ziomalki" zwykłego, szarego ronda czy też ulicy spowoduje, że nazwisko Bielickiej będzie się kojarzyć z czymś siermiężnym, zwyczajnym, podczas gdy był to człowiek o rzadko spotykanej energii i radości życia. Kto wie, czy nie rozsądniejszym wyjściem byłoby nazwanie im. Pani Hanki bulwarów nadnarwiańskich, co bardziej odpowiadałoby chyba charakterowi tej osoby. Jest tylko jeden problem - tych bulwarów mogą się nie doczekać moje (ewentualne) wnuki... Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Dzień Mężczyzn obchodzony jest w dniu 40 męczenników. W tym roku wypada 10 marca. Zaś Dzień Chłopaka obchodzony jest 30 września. 3 listopada obchodzimy Światowy Dzień Mężczyzn. http://www.obcasy.pl/index.php?setup=2&id=1&id_art=64 http://zrobprezent.pl/index.php?id=dzienmezczyzn Pozdrowienia.
|
|
Popieram ten pomysł :) rudy błazen z druhem
|
|
Najfajniej wspominam taneczne czwartki i soboty w klubie Bonar przy wspaniałym zespole. Tam właśnie poznałem żonę. Alkohol sprzedawali w barze , ale tylko markowe i drogie trunki. Raz w tygodniu były turnieje brydżowe podnoszące niesamowicie andrenalinę. Raz do roku były rozgrywki o mistrzostwo Łomży , później liga. Tańców w Bonarze nigdy nie da się zapomnieć , ta extra kapela , fajni młodzi już dorośli ludzie...to se ne wrati.
|
|
|
A nauczyłbyś się ciąć linki (tinyurl.com)…
|
|
Eee tam jakieś małe rondko imieniem Bielickiej...Aleję Legionów na Aleję Bielickiej, albo Rondo Kościuszki na rondo Bielickiej to jest coś!!! A przejeżdżający na mazury przynajmniej by wiedzieli że to TA Łomża, z której była Bielicka... Oczywiście to jest nie do zrealizowania, bo aleja i rondo kosciuszki zbyt się przyjęły w mieście, ale kurczę fajnie by było...:)
|
|
W obiektywie mowili ze koles sie nazywa Michal Sz., a nie Marcin. Jesli tak jest faktycznie, to dziekuje serdecznie ekipie 4lomza za narobienie mi problemow w szkole ;] Latac jak idiota i sie teraz tlumaczyc.. super..
|
|
Coolboy, jeżeli masz program link poniżej to otwórz jego, kliknij na Przeglądaj. Otworzy się folder, w którym wyszukasz plik ze swoją fotką klikasz na nią, potem klikasz na Otwórz. W miejscu Przeglądaj, pokaże się adres fotki, następnie klikasz na host it, po krótkim czasie otworzy się adres pod [Direct link to image, kopiujesz jego przenosisz na forum i dalej postępujesz jak z poprzednim obrazkiem. Sprawdź, może się uda. http://www.imageshack.us/ Równie ciekawe, jak architektura katedry jest jej wnętrze, w którym zachowało się wiele elementów XVII-wiecznego wyposażenia. Zdjęcia 2 i 4 wyżej. IV Pozdrowienia P.s. Może ktoś z Was wie jak poprawić jakość zeskanowanych obrazków. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
a kogo to obchodzi
|
|
Żadne referendum nic tu nie pomoże, bo tego typu zmiany nie przeprowadza się na drodze referendum. Należałoby napisać obywatelski projekt ustawy, zebrać pod nim 100 tys. podpisów i złożyć w Kancelarii Sejmu. Do tego trzeba wielkiego zaangażowania dużej grupy ludzi i pewnych nakładów finansowych. Czy taka grupa się w Łomży znajdzie? Szczerze wątpię. Jeszcze gorzej z finansami. Koordynacją całości może i byłoby się komu zająć, ale oczywiście zaraz będą zarzuty, że to gra przedwyborcza podobnie jak to było przy okazji pikiety przed ratuszem w ubiegłym roku. Większość przejechała się po mnie równo, a w wyborach nikt od nas w końcu nie wystartował w okręgu, choć powód akurat nie miał związku z tamtą sprawą. Mimo to gotowi bylibyśmy przygotować projet ustawy i koordynować akcję zbierania podpisów, ale do tego trzeba jeszcze "pospolitego ruszenia" tyłków sprzed monitorów drodzy Państwo... W dodatku to wszystko i tak nie gwarantuje sukcesu, bo potrzebna jest jeszcze "wola polityczna" Marszałka Sejmu, żeby wypuścił projekt z szuflady na ścieżkę legislacyjną, a później jeszcze większość w Sejmie, żeby zechciała to uchwalić. Tak czy owak czarno to widzę.
|
|
heheheh, Kefas.... zakazany owoc, zabronisz- to nacisną...
|
|
http://img528.imageshack.us/img528/3913/lomza0mw.jpg
|
|
wczoraj w wiadomosciach wp przeczytalam, ze H. Bielicka urodzila sie w wilnie- wieczorem zdanie z ta informacja zniknelo dzis w tutejszej GazeciePolskiej przeczytalam, ze urodzila sie pod wilnem w konowce chcialam napisac maila do gazety i sprostowac to, ale zeby sie upewnic, zajrzalam na 4lomza i znow niespodzianka-pisza, ze urodzila sie pod lomza, ale gdzie dokladnie-nie pisza wysylajac tego maila chcialabym byc wiarygodna, moze ktos wie na pewno
|
|
Felix no niepimyslałęm o tym hehe ale nikto nie zna wszystkich kawałów o chucku nawet sam Chuck Norris :) Lola z podłomżyńskiego pola
|
|
Zazwyczj zaczynamy ok 22ej no najpozniej o 23ej. Zdrowie?? Moze i tak ale imprezki sa przednie:)
|
|
Czy ktoś z forumowiczów orientuje się gdzie w Łomży można zbadać sprawność amortyzatorów i jaka jest cena takiej usługi?
|
|
Można na stacji diagnostycznej (koło BP), ale nie wiem za ile. Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Stanowczo mówimy NIE ! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Możesz zbadać stan amortyzatorów przy stacji Pryma z drugiej strony jest wjazd do warsztatu,lub w Marianowie w stacji diagnostycznej.Koszt takiego badania około 35zŁ. waldek27
|
|
Dziś slyszałem tą piosenke w serialu Na dobre i na złę :) na tvp2 rudy błazen z druhem
|
|
Coolboy, za każdym razem gdy piszesz posta masz opcję "podgląd". Nie śmieć, tylko sprawdź najpierw co się pokaże czytającym. Czekam na zdjęcia od ciebie i pozdrawiam.
|
|
No i co - nic się na Prusa nie zmieniło... Nawet duży Fiat (lewy dolny róg zdjęcia) stoi w tym samym miejscu. ;) No dobra postawili "Ambroziaka" i zrobili elewacje bloków. :)
|
|
Maciek dla mnie tez to się przyda wielkie dzieki :) Zbych
|
|
No właśnie.... Jak ktoś się zaloguje na tamtej stronie to przynajmniej będzie miał spokój od.................PTYSIA:PP:P
|
|
łomżaaaaaa upszedziłeś mnie:P
|
|
Rzeczywiście chyba na 4lomza nie ma Admina, bo gdyby był to nie pozwoliłby na reklamowanie konkurencji, chyba że kasę za to wziął. Pisałem klika razy do Admina, nawet nikt nie raczył dać odpowiedzi. Widocznie jest pewny swojej popularności i nie obawia się konkurencji. Łaska pańska na pstrym koniu jeździ. Pozdrowienia. rudy błazen z druhem
|
|
To już wiem dlaczego dzień chłopaka był 10-go marca... Bo Chuck Norris miał urodziny! hahaha. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
czytałem wypowiedzi specjalistów na temat zamontowania czipa w silnikach disla jest to bardzo duze obciążenie wału korbowego.Silnik w1/3 normalnego przebiegu z czipem praktycznie jest zużyty.Zeby nie było to szkodliwe to firmy produkujące bryczki by też montowały seryjnie prześcigając się w osiągach,pozdro. waldek27 - Nie placz kiedy odjade - tramwaj.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |