Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co robił donald tusk 13 grudnia 1981 r ? Pił wódkę |
brat mojego kolegi uczył się w 1LO,jego nauczycielem był taki pan co miał córkę,która miała męża,jego ojciec znał ponoć jednego takiego co prawdopodobnie też był w W-wie:-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co robił donald tusk 13 grudnia 1981 r ? Pił wódkę |
jakie osk w Łomży polecacie i dlaczego ? ;)
|
|
czyli jak ZJAWA:-P ;-)))) rudy błazen z druhem
|
|
Transponder - co Ty z tym ''Masakra ...'' w każdym poście to piszesz Ośle. Człowiek się grzecznie pyta a Tobie chyba naprawdę się nudzi, rodzice jeszcze z pracy nie wrócili ? Czy ''Masakra ...'' to były pierwsze słowa Twojego ojca jak się dowiedział, iż Twoja szanowna rodzicielka jest w ciąży? A następne ''Masakra ...'' padły z jego ust jak Ciebie pierwszy raz zobaczył po porodzie ?
|
|
Mistrz_Artur ja CIe moge wziasc:)
|
|
Zapomnij o niższych cenach. Urzędnicy podnosząc co roku podatki zwiększają koszty utrzymania firmy. Ciężko będzie Ci znaleźć kogoś kto będzie chciał dopłacać do prowadzonego interesu. Chcesz mniejszych cen w Łomży? Nie głosuj na obecną władzę.
|
|
wolny niewolnik Aby pisac o cenach trzeba mieć wiedzę ile kosztuje hodowla, a mianowicie : 1.koszt zdobycia uprawnień hodowlanych dla suki czy psa 2.koszt krycia 3.koszt wychowania 4.koszt szczepień dopiero w tedy możemy dyskutować o cenie szczeniąt z legalnych hodowli. Pseudohodowle kryją czym popadnie często to są krycia wsobne i przypadkowe które generują wiele powikłań genetycznych z leczeniem których borykają sie nowi właściciele psów. Nie ponoszą kosztów szkolenia, wystawiania na wystawach , przeglądów hodowlanych i np: testów psychicznych. często tez nie szczepią szczeniąt przed oddaniem ich do nowych domów. Nie maja kosztów a sprzedają szczenięta często za ceny zbliżone do cen z rodowodami czyli z udokumentowanym pochodzeniem i od rodziców z uprawnieniami hodowlanymi.
|
|
Dla przykładu podam koszt krycia w Polsce Polskim psem to około 700-1500 pln, koszt krycia w Niemczech to kwota rzędu 700 - 1000 euro Podałem ceny kryć odnośnie Owczarków Niemieckich, doliczyć należy koszty dojazdu itp. :-)
|
|
|
wolny niewolnik Ja nie wypowiadam sie w tematach o których nie mam pojęcia, myśle że to dobra zasada. :-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |