sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Z okazji rocznicy wybuchu rewolucji październikowej, wszystkim czopom PiSdowskim wszystkiego naj.

Może pizza i dobra ale kebab w picie jest mały i średnio smaczny jak za 12 zł

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Z okazji rocznicy wybuchu rewolucji październikowej, wszystkim czopom PiSdowskim wszystkiego naj.

masz rację brzydula izalda i paplik to jedna osoba i się pogubiła. Wiek robi swoje czas paplik na emeryturkę a nie robić zamęt wszędzie

Re: Z okazji rocznicy wybuchu rewolucji październikowej, wszystkim czopom PiSdowskim wszystkiego naj.

brzydula nie trzeba zmieniać przedszkola wystarczy zmienić demokratycznie zarząd ten na stronie edukatora.

Mam około 300m do przedszkola, a teraz Maniuszek przedstawia propozycję do Piątnicy. Pomysł wspaniały. Poza tym czy finansowanie obu przedszkoli nie jest takie samo. Standarty są dla wszystkich takie same. Tutaj Pani Prezes podjęła próbę pogorszenia warunków nie uzgadniając tego z rodzicami, radą rodziców, dyrekcją, miastem od którego edukator dostaje pieniądze. A teraz jest obrażona na wszystkich, że się jej utrudnia. w Przedszkolu w życiu jest się jeden raz, do dzisiaj pamiętam Panie, które się mną zajmowały i piosenki których mnie nauczyły. Jest to bardzo ważny okres rozwoju dziecka. Ale ideały Edukatora są chyba inne.

Miałem do czynienia z 3 rasami. Były to:owczarek niemiecki (krótkowłosy), belgijski (Groenendael) i alaskan malamute.

Owczarek niemiecki pies wyjątkowy przywiązany do człowieka. Swojemu właścicielowi nie da zrobić krzywdy. Bardzo mądry i posłuszny. Dobrze wyszkolony i wytresowany idealnie nadaje się do obrony i pilnowania podwórka. Nie reaguje na szczekanie innych psów, tak jakby posiadał w sobie coś wyjątkowego, pewność siebie.

Bardzo piękny i groznie wyglądający pies. Jest (przynajmniej mój) wyjątkowo grozny i nieustępliwy. Nie da nikomu wejść na podwórko, potrafi zawarczeć nawet na małe dzieci (jeżeli nie zna). Jest oddany dla gospodarzy, a posłuszny tym, którzy są dla niego dobrzy.

Pies, który ma przepiękny wygląd. Ciągle czymś zainteresowany, ciągle by się bawił, robi niesamowite wrażenie i jest przyjacielsko nastawiony do wszystkich ludzi. Nie lubi konkurencji w postaci innych psów, kotów, kur itp. Cięzki do upilnowania. Można odnieść wrażenie, że ilość spaceru z nim to sprzężenie zwrotne dodatnie :) Czyli jak dużo, to jeszcze więcej i tak bez przerwy. Zupełnie nie słucha się właściciela, ciężki do jakiejkolwiek tresury, wymaga multum czasu i poświęcenia. Często niszczy płoty, ogródki i trawniki. Bardzo często ucieka, jeżeli jest dalej od ludzi i nie widzi człowieka potrafi wyć bez przerwy.

Wszystkie psy powyżej miałem od mniej więcej 2 lat, także ich psychika mogła być różnie kształtowana i może także odbiegać od charakterystycznej dla rasy.

jesteś zobligowany do przetrzymania postów przez 3 lata pamiętaj.....

Masakra ...

ja tez mam czarna. dluga. atlas z szale,.. bez zadnych gorsetow i kola :) poleceam! mialam ja tylko 1 na wlasnej :) za 150zl

Masakra ...

przespałam się i przeanalizowałam kilka spraw. Pani prezes pokazywała wiele dokumentów, jedne powiększała inne nie... Na koniec przy dacie 20.11 stwierdziła, że po odmowie prezydenta została z ręką w nocniku (choć tego słowa nie użyła ale powiedziała z ręką wiecie gdzie) Przypominam sobie rozmowę w ubiegłym roku z Pania dyrektor Cymek na korytarzu przedszkola mówiła mi że w przyszłym roku w przedszkolu będzie grupa żłobkowa. Ucieszyłam się bo byłam wówczas wciąży.
Na zebraniu siedzialam na końcu sali i nie widziałam zadobrze tych dokumentów ale w pierszym z nich datowanym bodajrze na 27.02.2012r był zapis iż owa grupa żłobkowa ma być realizowana w ramach "Wesołego Słoneczka". Jeśli składa sie projekty o wsparcie z UE należy wpisać dokładne miejsce którego dofinansowanie dotyczy. Mniemam zatem że juz wóczas, czyli przed rekrutacja do przedszkola wiedziano że taki projekt zostanie realizowany w tym miejscu. W kwietniu bodajże stowarzyszenie otrzymało potwierdzenie przyjęcia wniosku (czyli że defacto zostało zaakceptowane) Pani prezes mówiła że z funduszami unijnymi się nie dyskutuje i tu ma racje! jeśli ma sie przyznane fundusze na dany obiekt- adres to ciężko te fundusze przenieść na inny adres, aczkolwiek przypuszczam nie jest to niemożliwe w obliczu wszystkomogącej postawy Pani prezes.... W momencie gdy otrzymali odpowiedź pozytywną fakt była już lista osób przyjętych ale przez pół roku można przygotować przedszkole tak by później nie trzeba mówić zarówno dzieciom i ich rodzicom jak i pracownikom musimy zagryźć zęby i przemęczyć się przez 6 miesięcy! Gdyby nie ten wątek który założyłam nie byloby tematu, nie byłoby zebrania, a dzieci gnieździlyby się w tej sali... Wiem że najbardziej pożądani są ludzię którzy się szeroko usmiechają i przyklaskują bez względu na to czy ktoś decyzyjny ma racje czy nie. A słowa Pani prezes że w przyszłym roku szkolnym dopilnuje by grupy w przedszkolu nie były większe niż 25 osób (obecnie TA grupa 5 latków ma 29 osób i żekomo to nie największa grupa w przedszkolu) zabrzmiały jak SZANTAŻ w stylu JA Wam POKAŻE!
Zostałam okrzyknięta przez Panią prezes głupcem bo żekomo twierdzę że żłobek w Łomży nie jest potrzebny.... chyba pozostawie to bez komentarza, bo ktoś kto czyta uważnie moją wypowiedź nie znajdzie nigdzie takiego stwierdzenia!
Owszem cieszę się że powstanie super nowoczesny żłobek z gladkimi ścianami, z nowymi mebelkami i zabawkami, że będzie tam dietetyczka, pielęgniarka i nowa kucharka. Tylko szkoda że jak Pani prezes sięgała 27.02.2012 po nocnik nie przewidziała że może jej delikatnie się ręka oślizgnąć...
W slowach Pani prezes bylo mnustwo sprzeczności. Mówiła najpier że zależy Pani na dobru każdego dziecka w tym przedszkolu tylko wychowawczynie są winne że umieścily dzieci w gabinecie dyrektora (a gdzie te dzieci mialy ulokować?) skoro przyszła komisja (?) która je stamtąd delikatnie mówiąc wyprosiła ... a za chwilę dodaje, że Państwa dzieci za pół roku opuszczą w większości mury przedszkola więc należy ponieść jakieś poświęcenia ku dobru przyszłych pokoleń...
I proszę nie dziwić się ani nauczycielom ani Pani dyrektor że nic nie mówią inie powiedzą bo każda z tych osób ma rodziny, zobowiązania i pary z ust nie puści....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org