Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
nie ufam już rządowi, Ministerstwu Zdrowia - dla mnie są niewiarygodni |
pkt 3,5,6 wynikają bezpośrednio z PoRD. Dobry rowerzysta tak samo jak dobry kierowca samochodu stosują się do przepisów czym okazują szacunek innym uczestnikom ruchu. Co do pkt 4 rowerzysta nie może korzystać z chodnika, poza paroma wyjątkami. Co do pkt 2 to słuszna uwaga. Lusterko jest nieobowiązkowe ale jak obracanie się stwarza trudności dobrze jest się w nie wyposażyć! Z pkt 1 całkowicie się nie zgadzam. Rowerzysta ma prawo wyprzedzać z prawej strony pojazdy stojące (oczywiście oprócz tych które zatrzymały się aby przepuścić pieszego!) Co więcej po ostatniej nowelizacji PoRD rowerzysta ma prawo wyprzedzać pojazdy wolno jadące w korku! I tu raczej apel do kierowców zostawiajcie miejsce z prawej strony dla jednośladów. Argument o stwarzaniu niebezpieczeństwa jest całkowicie nietrafiony. Tutaj warto zauważyć, że po ostatniej nowelizacji PoRD zostało wprowadzone coś takiego co nazywa się "śluza rowerowa". Jest to wydzielony fragment przed skrzyżowaniem gdzie zatrzymują się rowerzyści. Dzięki temu są dobrze widoczni dla kierowców i mogą szybko opuścić skrzyżowanie. Dodatkowo eliminuje to bardzo niebezpieczny manewr często wykonywany przez kierowców, mianowicie wyprzedzanie rowerzysty i wykonanie prawo-skrętu przed rowerem jadącym na wprost. A co do pokazywania środkowych palców nieuprzejmym kierowcom. To ja jestem tego przeciwnikiem, eskalowanie agresji do niczego nie prowadzi. Szanujmy przepisy, bądźmy przewidywalni na drodze a na pewno wszyscy znajdziemy dla siebie miejsce :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: nie ufam już rządowi, Ministerstwu Zdrowia - dla mnie są niewiarygodni |
wybiera się ktoś ?
|
|
a łożka nie ma ktos na oddanie?:>
|
|
Masakra ...
|
|
Masakra ...
|
|
Może "Mewa" na Sikorskiego - taka mała budka, ale ponoć ryby są tam spoko i świeże.
|
|
Nie idź do tego faceta--możesz przecież zrobić USG w szpitalu;/
|
|
Z tego, co wiem, dr nie przyjmuje w łomży, tylko robi operacje. Na wizytę trzeba jechać do wawy. Koszt wizyty ok. 200 zł. na tej wizycie mówi Ci czy trzeba robić operację czy nie.
|
|
u Agnieszki Modzelewskiej można też zrobić makijaż?? nie wiedziałam. natomiast jako fryzjerka jest świetna. Zrobiła mi super fryzurę na wesele, która się trzymała cały następny dzień ;P i dlatego już zarezerwowałam termin u niej na mój ślub. Przyłączam się do tematu: jaką kosmetyczkę polecacie??
|
|
Jak to "po odinstalowaniu się"? Sama ci się odinstalowała?
|
|
Ja jak Ja byleś na ostatnim bassline.oo5 ? myślę że chłopakom nie brakuje klimatu robią co lubią i nie tylko dla siebie poświęcają czas żeby coś działo się w naszym mieście
|
|
Masakra ...
|
|
kto to wogóle zaprojektował i dlaczego dostała za to nasza kase z podatków powinna byc sprawa w sadzie i obarczenie kosztami. zreszta mam to w dupie jak wszyscy hehh
|
|
Podejrzewam,że Niko ma ktoś przy ul.Reymonta...ostatnio z okna widziałam Panią z pieskiem podobnym do Waszego,ale nie zdążyłam do niech zejść...obserwuję codziennie,dam znać.
|
|
up :p rudy błazen z druhem
|
|
michciuu z jaką predkoscią jezdzicie ?:D
|