Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jesteś potomkiem pogan - wstydż się! |
Wszyscy narzekają na Łomżyńskie drogi,ulice że trzeba je załatać.Przy tym co zobaczyłem to nasze drogi są w dobrym stanie ;-)) Rekordowa dziura w drodze Z wierzchu niewinna, zaledwie półmetrowa dziura w asfalcie. Wewnątrz nie było widać dna. Co najmniej pięć metrów głęboka i tyle samo szeroka. W Olesznie (powiat włoszczowski w Świętokrzyskiem), na ulicy Kieleckiej zapadł się asfalt na głębokość dwóch pięter. Na szczęście, nikogo nie było w pobliżu. Takiej katastrofy w Polsce chyba jeszcze nie było. ![]() ![]() ![]() więcej na http://www.echo-dnia.com.pl/?news=28191&mutacja=4&dzial=5 apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jesteś potomkiem pogan - wstydż się! |
to może lepiej niech co miesiąc wpada, bo z dnia na dzień to raczej żadnego progresu nie ujrzymy :D
|
|
Witam, Mam pytanko do forumowiczów korzystających z usług firmy I.S.T s.c. a brzmi ono : czy nadal jest blokada że w tylko ograniczonych godzinach mozna sciagać dane np. z Emule Kazy itp. ?? Co wogóle myslicie o tej firmie i jaki jest wasz stan zadowolenia z ich usług ?? dzieki Pozdrawiam
|
|
Dzięki ptysiu za zdjęcia,i wszystkim za zainteresowanie się tematem.Pozdrawiam.
|
|
"to może lepiej niech co miesiąc wpada, bo z dnia na dzień to raczej żadnego progresu nie ujrzymy :D" Właśnie niech udokumentuję jak sprawnie u nas się wszystko robi...
|
|
poepieram i skladam uklony radnym, wreszcie cos pozytecznego co pomoze w reklamie miasta. bedzie to teraz miasto swiatyn i stadionu. a stadion proponuje nazwac im. ....... hehehe
|
|
dziury w drogach to rolmalka
|
|
ale co dwie?
|
|
Ostatnio transwer na poziomie 200 KB/s - 300 KB/s w ciagu dnia nie jest niczym specjalnym :) Tak samo w nocy 800 KB/s
|
|
Teraz Łomża nie bedzie kojarzyła sie tylko z Browarem ale rowniez z pieknym stadionem.Ale nie napalajcie sie tak:to inaczej wyglada na projekcie a inaczej bedzie wygladać w rzeczywistości...Pozdrawiam
|
|
Łomżynskie dorgi prowadzą do piekła :):) Strzezcie sie.... :) apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
można ściągać w dzień i noc, ale transfer dość słaby.
|
|
akurat nie jestem. ale dość dobrze znam realia tej pracy. ale to nie jest wazne. wazne jest to, ze od niedawna mamy godpodarke rynkową i to rynek niedlugo ureguluje pewne sprawy - między innymi to, że jeśli za granicą można zarobić dużo większe pieniądze, to ludzie po prostu wyjadą. tak trudno to zrozumieć? tak samo jak wyjeżdżają np. budowlańcy, kierowcy, mechanicy itp. tylko jest mały szkopuł. otóż lekarz jest nie do zastąpienia! nie nauczysz kogoś tego zawodu w 3-4 lata. tu trzeba uczyć się latami, zainwestować w siebie, wylać trochę potu i nerwów. a doświadczenie zbiera się potem przez całe życie. dlatego gdy wyjeżdża każdy pojedynczy lekarz to jest to ogromna strata dla społeczeństwa. Tym większa im bardziej jest doświadczony oczywiście. Ale gdy liczba lekarzy spadnie poniżej krytycznego poziomu to zaczyna się liczyć każdy, nawet ten nieopierzony, który niedawno skończył studia medyczne, ale na pewno posiada WIEDZĘ MEDYCZNĄ. A ta jest niezbędna do leczenia ludzi. Jeśli tego nie rozumiecie to trudno. Ale nie możecie zabraniać lekarzom wyjazdów. To jest wolny kraj i jak się komu nie podoba to zawsze może zwinać manatki, nie? Wiec lekarze będą wyjeżdżać... ...no chyba, że coś się zmieni na lepsze. ps. informatykom tez zabraniacie wyjazdow? a prawnikom, architektom i innym wyksztalconym ludziom? ciekawy jestem. moze jeszcze zaproponujecie im żeby zwracali kasę za studia? :)))))))
|
|
"kazdy lekarz po kilku latach pracy ma dom samochod i inne wygody.." Pole golfowe w ogródku i helikopter w garaźu...
|
|
Ciekaw jestem skad bedzie reszta kasy? Bo jest napisane ze cala modernizxacja ma kosztowac 21 mln zł. Teraz maja 3 mln. Chyba ze ta przebudowa za 3 mln wystarczy na akceptacje pzpn na II lige...
|
|
W nastepnym roku ma ruszac dofinansowanie EU na sciane wschodnia wiec miejmy nadzieje ze czesc tych pieniedzy pujdzie na nasz stadion.
|
|
to temat by był długi "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
hehe
|
|
Officzek ja akurat z jeden z firm która oferowała internet przez sieć lan zrezygnowałem bo nędza była, mam teraz Vectre 1Mb i wszystko elegancko działa :)
|
|
ja mam vectre ale ten najnizszy pakiet... mam okolo 20KB/s wiec lipa... a chce tak do 60 wiec moze cos polecicie??
|
|
Nie ma to jak autoreklama! :| I sie chociaz nie wypieraj!
|
|
nie potraficie porozmawiac o czyms nie nawiazujac do Jagi, jej kibicow i ogolnie Bialegostoku? trzeba sie cieszyc, ze wogole jakas kasa sie pojawila, o calej sumie (21mln) to tylko pomarzyc moglismy, za duzo bysmy chcieli, a stopniowo stadion modernizowac rowniez mozna. te 3mln wystarcza by przygotowac nasz stadion do wymogow II ligowych, a jesli bedzie malo to mysle, ze troche grosza sie znajdzie. skad? to sie okaze... ![]() rudy błazen z druhem
|
|
degreg: gratuluję wypowiedzi. Krótko, treściwie, a przede wszystkim prawdziwie. Kamiński poślizgał się na naszym mieście i ma ja teraz w "głębokim poważaniu".
|
|
Znam właściciela tego brzucha. Nie dość że to desperat to jeszcze pijak... hehe BRYGADA VÓDA ![]() rudy błazen z druhem
|
|
hihihihihi w mojej znajduje sie tyle rzeczy ze hoho i to przewaznie roznych dziwnych zreczy hihihi;) wszyscy moi znajomi zawsze sie ze mnei smieja ;p i nie dowierzaja, ze mozna takie zreczy nosic w torebkach (np miotla od zabawki baby jagi) hehehehhehe Zbych
|
|
No panowie to raczej gumeczki po kieszonkach noszą:))) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Ja też nie wiem, nie mogę też za bardzo pojąć treści zdania: czemunie - nie znam takiego wyrazu, stwoży - też jakiś, chyba nowy wyraz, podobnie jak samniewiem.
|
|
buhehehehe jaka debata nad słupem . zupełnie jak lepper wczoraj heheehe. POMUSZ POLICJI SPAŁUJ SIĘ SAM.
|
|
Czy człowiek, który dostaje od życia wszystko, a dokładniej od rodziców jest frajerem. Gdy praca jest tylko dodatkiem do życia, które jest nudne bo ile można balować za kasę rodziców. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
weź się nie kompromituj podobnymi mądrościami. proponujesz jawną korupcję. młody chyba jesteś i niewiele zrozumiałeś z całej akcji. ostatni przeczytałem w Gazecie Wyborczej bardzo mądry artykuł jednego z najlepszych, jeśli nie najlepszego polskiego dziennikarza Jacka Żakowskiego. Proponuje przeczytać, żeby poznać punkt widzenia ludzi wykształconych i świadomych tego co tak naprawdę się dzieje i o co tu chodzi. poniżej link: http://www.ozzl.org.pl/zprac/zakowski.jpg jak ktoś przeczyta to niech przemyśli i potem zapraszam do dyskusji. tylko w tej kolejności !!!
|
|
Myśle , że w poprzednim poscie wyjaśniłem przesłanki mojej pomyłki. pozdrawiam Zbych
|
|
jezdzilismy do babci, tam mieszka tez moja siostra cioteczna i mieszkala ciocia-chodzilo sie w kolko od jednych do drugich i panowalo ogolne pijanstwo/dorosli/ zajaczka u mnie sie nie praktykowalo, rezulekcji tez nie- jakas niereligijna ta moja rodzina salatka jarzynowa zawsze bedzie mi sie kojarzyla z wielkanoca czy u was sie jada/jadalo/ bialy barszcz na wielkanoc
|
|
1. Naucz się pisać, analfabeto. Piszę się "lampą" a nie "lampo". 2. Z tego co wiem, to w żadnym z zakładów zdrowotnych nie ma takiej lampy.
|
|
wygrał Pan w czerwonym Cinquecento :) fajna imprezka jak najwiecej takich :)
|
|
Przypominam sobie,ze za moich starych dobrych czasow nie szukalo sie prezentow w kapuscie,chodzilo sie do rodzicow chrzestnych po tak zwany wykup.wtedy wykup zawieral jajka,kielbaske,czasem pomaranczke,co wtedy bylo rarytasem,no i hihi "pare groszy" Zdrowych ,wesolych i pogodnych Swiat wszystkim Forumowiczom,mokrego dyngusa:-)
|
|
Kaplica to lokalizacja jak się nie mylę obecnego posadowienia bloku bodajże Ks. Anny 3. Wcześniej olbrzymi lej po wojennych bombardowaniach w wyniku których zburzono jak sama nazwa wskazuje pewną kaplicę (żydowska synagoga ??). Fragmenty tego obiektu w postaci żelbetowych, okrągłych słupów leżały tam do lat prawie osiemdziesiątych. W latach 60-70 zlokalizowane tam było centralne wysypisko Łomży. Miejsce wypraw i zabawy dzieci i każdej szanującej się młodzieży dorastającej tamtych lat. Apropos....... może ktoś pogrzebał by w archiwaliach i dokopał się do źródeł. Co tam właściwie stało przed wojną i dlaczego władze PRL-u nie chciały o tym zakątku Łomży wspominać ?! Pozdrowienia.
|
|
ja tam się nieznam:P
|
|
Biały1 ile kosztuje wizyta na Sikorskiego ? Mógłbyś podać nr telefonu do tej placówki ? MrS daruj sobie.
|
|
no chyba nie ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Bioptron to beznadzieja miałem tą lampe na chacie i nic nie dawało =/ możesz kupić sobie Bioptronka :) ale raczej zbyt dużych efektów to to nie daje
|
|
u mnie babcia gotowała jajka w wywarze z cebuli a potem kozikiem albo scyzorykiem wydrapywaliśmy wzory wielkanocne (mi sie nie udawały) ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Pamiętam Budrysa jak siedzi jednym półdupkiem na blacie własnego biurka, macha nogą,mebel niebezpiecznie trzeszczy , w ręku dzierży klucz od sali z wielkim metalowym wisiorem...Patrzy się na nas z chytrym uśmieszkiem,a wszystkie głowy spuszczone, wzrok wbity w ławkę,napięcie...kogo tym razem wyrwie do zadania...cisza...i nareszcie łomot kluczem o podłogę... "nie spać dziś nie pytam". Co za ulga. Kozioł często powtarzał: na piątkę umie Pan Bóg,na czwórkę -ja ,a Tobie wystarczy trójka.To był wspaniały profesor. Potrafił każdego ucznia zrozumieć. Byli też upierdliwi nauczyciele,ale teraz wspomina się ich z uśmiechem. Pozdrawiam wszystkich :))) PS Pani Zosia mimo ,że postrach miała też dobre serce i potrafiła nawet herbatką poczęstować!
|
|
kocham mamę, kocham tatę, a najbardziej ich wypłatę" jeśli tak myśli to jest napewno!!!
|
|
To teraz współczuję Twojemu mężowi.
|
|
Nie wyobrażam sobie tych Świąt bez nabożeństwa Drogi Krzyżwej W Wielki Piątek, Adoracji Krzyża, a w Wielką Sobotę tzw. Mszy Światła. Poza tym śniadanko,odwiedziny u rodziny, bazie, bukszpan,kurczaki i babka wielkanocna.
|
|
czyżby wszyscy forumowicze byli po I LO, albo z I LO? :p
|
|
ptysiu ja cie nie rozumiem. to co oni mieli je kulturalnie wyp[rosic ze stadionu?? a za wsiarz gownarzerie, z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Odpowiedzi popredników są super!!Nic dodać nic ując,a Ptysiu jeszcze jedna uwaga nie MILICJA tylko POLICJA!! Milicja to była za PRL-u (nie uczyli w szkole) Pozdro Zbych
|
|
i miała racje policja Jurand
|
|
jesli posiada ktoś ten program niech wyśle mi go na maila dzięki pozdro Zbych
|
|
hehe no tak ciekawe kto sie nabierze :P
|
|
Ja oglądam tv i wiem co skąd sie wzieło
|
|
Na meczu, z którego pochodzi zdjęcie nikt się nie bił do momentu bezsensownego ataku policji na sektor kibiców gości, spowodowanego głupią decyzją delegata PZPNu. Dla wszelkiej maści ignorantów jeszcze raz wklejam link do przeczytania na ten temat: http://zaglebie.sosnowiec.pl/shown.php3?nid=2163 Macie rację, że bez policji kraj ten ogarnęłaby anarchia. Tylko, że policja powinna bronić i przestrzegać prawa a nie je łamać. W dodatku nigdy jej nie ma kiedy jest potrzebna, segreguje poszkodowanych na lepszych i gorszych (czyt. Osobistości i pospólstwo), „sprzedaje” porządnych obywateli przestępcom (np. niedawno w Suwałkach). A jeżeli nie rozumiecie co to oznacza bronić barw i symboli ojczyzny, to tym bardziej nie zrozumiecie czym dla kibica są barwy jego klubu, więc się na te tematy nie wypowiadajcie (głównie ty szamac). Peter: jedź do Łodzi i to co napisałeś powtórz tym „gówniarzom” z Widzewa co byli na tym meczu. Co oznacza, że dziewczyny broniły flagi? Tzn. nie pozwoliły jej zniszczyć, w tym konkretnym przypadku policji. Po twoich wpisach nie tylko na tym forum, ale i na innej łomżyńskiej stronie wnioskuję mieczkoś997, że jesteś wielkim fanem panów w niebieskich mundurkach, za to masz ogromny uraz do kibiców, twój problem. Nie mam nic do policjantów, którzy wykonują swoją pracę rzetelnie i zgodnie z prawem, za to wielki kop w ryj tym, którzy wykorzystują to, że prawo stoi za nimi. I na koniec życzę wam wszystkim broniącym policjantów wpier... od psów za damski ch..., tak jak to mają w zwyczaju czynić. apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
chyba na kółko szachowe i ich tajną broń: zbijaine konia :D buhhahahahahaha "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Dołączam się do życzeń. Dużo wilgoci życzę naszym kobietom :-) z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
A może doktor Minda poszedł po rozum do głowy i chce spłacić swój kredyt zaufania ludziom którz jego tym zaufaniem obdarzyli? Czym może spłacić, jak nie tym co umie i robi najlepiej. Ludziom na wsiach przydaję się taka pomoc, bo coraz większa bieda zagląda do nich i nie stać ich na opłacenie lekarza przy bezpłatnej służbie zdrowia. Pozdrowienia.
|
|
Maćku........ doktor Minda to dawno powinien juz pójść na emeryturę. Wiek robi swoje. Pamięć już także nie ta. Póki ma tak dobre zdanie i nikogo nie skrzywdził w swojej praktyce lekarskiej powinien odejść z tarczą.
|
|
Dwa kurczaki w koszyku siedzą i rzeżuchę sobie jedzą, baran w szopie zioło pali pewnie zaraz się przewali, ksiądz za stołem już się buja... WESOŁEGO ALLELUJA ! Życzy Ptysiu91
|
|
zniszczyć fotoradary apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
hahaha zaraz padne :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |