wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dekoracje świąteczne ulic

http://www.centrumadopcji.za.pl

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dekoracje świąteczne ulic

jakie biedne te pieski:(sama z chęcia bym jakiegos przygarneła ale posiadam juz swojego obrońce...

Kiler stare? więc po co powielasz? ;)

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

lol... aleście silnie przestraszeni :). Mam film na dysku i niech mi ktokolwiek powie kto go przysłał !!

halina napisała:
"ALE Dania ,Norwegia czy Szwecja nigdy nie były kolonizatorami"

Halinko czy na pewno? - kolonie to nie tylko terytoria zamorskie.....
a może słyszałaś o Grenlandii, która wydaje mi się że do dziś jest kolonią Królestwa Danii , Norwegia sama była kolonią najpierw duńską potem Szwedzką i uczestniczyła w ich kolonialnym dorobku, a o potopie szwedzkim to przecież słyszałaś.

A odnośnie dzielnic - po co jechać do Wawy, zajdź do środka w rejonie tzw. "trójkąta bermudzkiego" w Łomży (okolice skrzyżowania Polowej i Wojska Polskiego), a myślę , że więcej takich miejsc byś znalazła (ul 3 Maja, Bernatowicza)- nie polecam Ci jednak takiej "krajoznawczej" wycieczki.

A przybysze w Szwecji wykonują prace, których Szwedzi się po prostu brzydzą. Ponieważ czyści Szwedzi brzydzą się prac wykonywanych przez "czarnuchów", brzydzą się też ich samych. Panowie przecież nie jadają przy jednym stole ze służbą. Ponieważ ich stać na nowe droższe i bardziej modne dzielnice na przedmieściach - tam się wynoszą.

A jeśli chciałabyś zobaczyc prawdziwy brud, smród i ubóstwo to jednak powinnas wybrać się na południe Europy - polecam Włochy, Grecję a nawet Bułgarię. A na marginesie - w czasach nowożytnych to Grecja i Bułgaria nie były państwami kolonialnymi.

Wydaje mi się, w świetle tych faktów że problem jest zupełnie w innym miejscu.

A kwestia studentów. Pytanie należy postawić , czy oni będą u nas bezpieczni? - w świetle Waszych postów można mieć pewne uzasadnione obawy, że nie.
Obcy w Łomży - przecież to żadna nowośc. Na ulicach już od dawna spotkać można kobiety w dziwnie zawiązanych chustach. Od kilku pokoleń na Krótkiej mieszkaja Romowie. Na Fabrycznej mieszkają ciemnoskórzy przybysze z Kaukazu. Spotyka się czasem na ulicy czarnoskórych mieszkańców ośrodka dla uchodźców. I co? Jak do tej pory to oni byli kilkakrotnie celem ataków miejscowej żulii. I to właśnie wśród żulów i kiboli wzbudzają największą sensację i agresję. Bo nawet staruszki przestały dziwić sie, że czasami w łomżyńskiej katedrze do mszy służą czarnoskórzy klerycy, którzy posługują się bezbłędnym językiem polskim.
A czy baś się obcych? Dotychczasowy ich udział i wkład w życie miasta ma aspekt pozytywny. W Łomży jest pomnik i kilka obrazów - dzieło Węgierskiego plastyka, który spoczął na łomzyńskim cmentarzu, znany fotografik, znany lekarz, plastyczka, muzycy i wielu innych po prostu uczciwych ludzi, którzy są cały wokół nas. I nie dostrzegamy, że są inni.
Przyjadą hindusi. I cóż z tego. Bedzie to grupa młodych ludzi, którzy z naszym miastem zwiążą najpiękniejszy okres swojego życia. Ich wnuki będa jeszcze słuchały opowieści o naszym mieście. I od tego jak zostaną przez nas przyjęci będzie zależało jaką opowieść usłysza - o raju na ziemi lub o piekle

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

ale nie to nie żart
zobaczcie: http://www.korea-dpr.com/users/poland/

http://www.korea-dpr.com/users/poland/

degreg
Powieś plakat "kocham unię" i przetestuj swoją tezę.
O ile wiem, to rozlepienie jakichkolwiek ogłoszeń byle gdzie nie jest tak całkiem legalne (moje też kiedyś zerwali). Więc nie mow o całkowitej zgodności z prawem.

Ale dajecie żaru z tymi językami - poganie...

Ja jestem chrześcijaninem i w takie hopsy NIGDY nie uwierzę z prostej przyczyny - nikt nie gada żadnymi "językami". Nie jest językiem bełkot osoby odgrywającej swą rolę lub upośledzonej.

Szybciej uwierzę w UFO (albo w tunel pod Narwią), a Ci, którzy mnie znają wiedzą, że nigdy nie uwierzę.

Pozdrawiam.

Markus, a o jakich ty miejscach pracy mówisz? Ilu łomżyńskich handlarzy zatrudnia legalnie personel? Czy ktoś kto u takiego byznesmena pracuje, będzie za wypłatę u niego kupić cokolwiek? Nie, bo handlarz tak mu zapłaci, że ten "zatrudniony" będzie w stanie być klientem ciucholandu, rynku albo w najlepszym wypadku kupi bilet do Białegostoku i pojedzie po zakupy.

W innych sprawach Hooltay ma całkowitą rację.

Dodać należy jedno. Prawdziwe wielkopowierzchniowe centrum handlowe generuje wokół siebie szereg miejsc pracy - bezpośrednio i w usługach zwiazanych z utrzymaniem samego obiektu. Na jego powstaniu skorzystaliby również prawdziwi handlowcy i przedsiębiorcy , oczywiscie strzciliby przekupnie i handlarze bez pomyślunku. Hipermarket z centrum handlowym ze wzgledu na zasięg odziaływania skupia ruch ludzi ze znacznego obszaru. W zwiazku z tym, ktoś kto przyjeżdza do takiego miejsca, na pewno będzie chciał zatankować samochód, zapewne będzie chciał go umyć, może dokonać niewielkiej naprawy, wymienić opony. Kilka godzin pochodzi, to będzie chciał coś zjeść i wypić. A jak juz będzie jechał to zabierze płaszcz, czy garnitur do pralni. A jak przyjedzie z dzieciakami to zamiast je ciągac po hali, bedzie mógł je zostawić w świetlicy pod opieką wykwalifikowanego personelu. A jak przyjedzie z większej odległości i w centrum handlowym nie znajdzie tego co mu potrzebne to trafi do prawdziwego handlowca, który znajdzie swoje miejsce ze swoim towarem. Tylko w tym co tutaj opisałem policzcie, ile miejsc pracy może wygenerować centrum handlowe. Co więcej, im większe - oczywiście w rozsądnych granicach tym większy zasieg oddziaływania i tym lepszy wynik ekonomiczny.
Gódźmy się dalej na blokowanie rozwoju i liczmy, że hadlarze i przekupnie wygenerują miejsca pracy. Powodzenia

"Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"

A ja wierzę w te języki.

Byłem świadkiem czegoś takiego.
Młody męźczyzna- Polak, który poza ojczystym nie znał żadnego innego języka, nagle obudził się w środku nocy i zaczął wykrzykiwać całe zdania po francusku tak, jakby rozmawiał z generałem de Gaullem (to było we Francji).

Nie chciałbym tu nikogo urazić, ale on wtedy, kilka godzin wcześniej, po raz pierwszy w życiu palił haszysz.

Więc może to mówienie językami to rodzaj transu tyle, że spowodowanego modlitwą a nie używkami?

nie mam pojecia ale kolezanka tez ostatnioo szukala

Autor: waldek27 (---.elomza.pl)
Data: 16-02-06 19:05

Rządzim aż oślepniem! Widzisz? - Nie widzę. - A widzisz!

Bo nie rzadzisz :))))))))

"

"

a Ty zboczona ru...o
sama nakrec jak chcesz! Odpusc juz dziewce!
Chcieli, zrobili i fest.. Ludzie lepsze rzeczy robia i nie ma takiego halo a tutaj taka sodoma.. Dajcie juz spokoj JP!!

Treść jest ukryta

Powtórzę raz jeszcze: ARKA FIDELIS- Szkoła Nowej Ewangelizacji czwartek godzina 19 klasztor o. Kapucynów.

Opiekuje się tym kapucyn, na kursach, które odbywaja się co miesiąc lub dwa w Białym Domku obok Pałacu Biskupa, dzieja sie takie rzeczy, jakie wam się w zyciu nie śniły....
Proponuje zakończyc ten temat, któ jest zainteresowany niech tam idzie, kto nie wierzy niech idzie to uwierzy, wiem coś o tym. Ale uwaga uczestnictwo w kursie kończy się uzależnieniem od tej grupy, popadasz w nałóg i musisz tam chodzić:D żart taki....

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

thompson jechales kiedys czerwoniakiem w dni targowe?
to pogadajmy o higienie polakow
wszyscy czyms sie roznimy od siebie na tym polega piekno 2 czlowieka
nie neguje tego co teraz sie dzieje na swiecie ale nie zgadzam sie zeby na
tych ludzi patrzec jak na zwierzeta
a'propos zadym-jak sie zachowuja wysokocywilizowani angielscy kibole na i po meczach jak sobie popija???

przyjada inteligentni, ambitni ludzie nie po to zeby kogos zjesc ale zeby sie uczyc
mozliwe ze dzieki temu lomzynscy studenci beda sie uczyc po angielsku
to moze im zapewnic super start w przyszlej karierze

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org