Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wtorek: 316 nowych przypadków i 34 zgony ... i ktoś tu pisał o tendencji spadkowej ? |
grubaryba " To teraz bez żartów tylko prawdziwy biznes! " , może na " zdrapkach " więcej zarobisz , a i do tego nie trzeba mieć zielonego pojęcia o biznesie , jak w twoim przypadku .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wtorek: 316 nowych przypadków i 34 zgony ... i ktoś tu pisał o tendencji spadkowej ? |
Panda 19833 Nie wiem gdzie mogłaś wyczytac , że nie wydaje się psów na łańcuch? Jest taki wpis w umowie adopcyjnej : Nie trzymać psa na łańcuchu, o ile miałby być to jedyny sposób jego życia Oznacza to, że pies trzymany na łańcuchu, musi być również spuszczany do pobiegania, albo wyprowadzany na spacer na smyczy. W ustawie o ochronie zwierząt jest dopuszczane trzymanie psów na łańcuchu min. 3 metrowym 12 godzin na dobę. Ale żeby to sprawdzić trzeba by było dyżurować całą dobę przy posesji . A poza tym takiego napisu na ogrodzeniu schroniska nie ma. Wiedziałam, że to wymyśliłaś, ale specjalnie przyjechałam żeby się upewnić. Pisze tylko że nie wydaje się pijanym, podejrzanym o handel i o złe traktowanie zwierząt
|
|
Re: Wtorek: 316 nowych przypadków i 34 zgony ... i ktoś tu pisał o tendencji spadkowej ? |
Debi40 masz rację.To chyba ja namieszałam.W ogłoszeniach tak piszę.Wydawało mi się,że widziałam taki napis gdzieś w schronisku lub na stronie schroniska,a jednak nie ma. Jestem tylko pewna,że pani w schronisku w przypadku niektórych psów mówiła,że nie odda je na łańcuch tylko do mieszkania. Zresztą dla mnie żaden nie powinien mieszkać na łańcuchu.
|
|
Tak,wiem.Nawet te trzymane w blokach nie zawsze są szczęśliwe.Czasami maja tylko krótki spacer na najbliższy trawnik. A całe życie w kojcu to też koszmar.Najpewniej potrzebny jest kontakt z człowiekiem,bo pies to zwierzę towarzyskie. Tak mi się przypomniało,że wielu ludzi uważa,że do bloku nie nadaje się duży pies.To nieprawda.Czasami ten duży potrzebuje mniej ruchu niż mniejszy.A nawet jeśli jest ruchliwy to można mu zapewnić odpowiednią ilość zajęć.Moja sunia jest średnia,ale drobna.Jest bardzo żywa i muszę jej poświęcać sporo czasu.
|
|
wracali po służbie do domu, chyba ty byś nie latał za kimś jak byś do domu jechał, toć to nie poważne :P
|
|
Rzeczywiście jak pani w schronisku słyszy, że ktoś chce małego pieska na łańcuch, to mowy nie ma żeby go dała. Również i wtedy gdy widać po psie, że był psem mieszkaniowym. Także nie daje psów i z innych powodów również ważnych.
|
|
Ja mogę zaproponować oazę ruchu światło-życie. Organizowane są wyjazdy dla dzieci i młodzieży w każdym wieku. więcej informacji: http://www.lomza.oaza.pl/2012/04/05/rekolekcje-wakacyjne/#more-119 Oraz polecam też kolonie z parafii Krzyża Świętego w Łomży. W tym rou jest wyjazd w góry i nad morze :) 10 dni. Polecam :)
|
|
otwieram knajpe z hińskim żarełkiem hentnie przygarne każdą sunie i nietylko :-) mogą być też bociany kuny zrebiaki i inne ... chodzące mięso :-)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |