piątek, 25 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zapach pieniędzy - kler

Polowa - za budynkiem sadu , kiedys wszystko bylo terenem wojskowym , byl tam "park maszyn" , a budynek byl magazynem.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zapach pieniędzy - kler

Wyrazy głębokiego współczucia...

Łomża, ul Kopernika,

tzw. Domek Grabarza, ustuowanyprzy murze cmentarnym. II ćw. XIX w.
Proj. Teodor Seyfried.

Nasza

Ja tez jestem aboslwentem I LO. Skonczylem szkole w 2002 roku, takze calkiem niedawno. Bardzo fajna szkola, ile się tam piło...

Gdzie zrobiłem to zdjęcie wiosną?

Też skończyłam ten ogólniak w 2002. Fajna szkoła była, mało kucia, dużo wolnego czasu a teraz fajne studia... Co prawda jak się opowiada ludziom o tych białych bluzeczkach na studniówce, to jest kupa śmiechu. Ale przynajmniej inaczej było... A jak się fajnie obchodziło niektóre głupie zakazy.

...i w prawo skos Nowogrodzka... :)

Przez ostatnie lata, patrząc na to co się dzieje w sklepach, mediach i wśród ludzi, zauważam z niepokojem (mam jednak nadziję, że trochę fałszywie), że w mentalności społeczeństwa zanika sens świąt i pozostają tylko prezenty i dobra zabawa.

Nie ma już naszego św. Mikołaja, tylko zwykły Mikołaj. Zgubił gdzieś swój pastorał, biego z laską, albo kijem. Tylko worek prezentów został mniej więcej ten sam.

Ważna jest tylko wigilia, kolacja i prezenty - dwa dni świąt stają się pomału dwoma dniami wolnego od pracy i szkoły.

Nie uważacie, że coś się dzieje nie tek jak trzeba?

a cowas obchodzi czyjeś nazwisko,albo to drugie!? nudzi wam się ? idioci.

to lepiej napisz "Domino" - to jest śmieszniejszy tekst.

Do kupienia moherowe berety http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77782115

O tak. Jestem absowentką "społeczniaka". Na szczęście jak kończyłam tę szkołę to dyrektorem był P.Bobrow. Pozdrawiam.
Wspomnienia naprawdę super!No i oczywiscie bez problemów poszłam na studia.
Ale z "bernatowiczem" zawsze żyliśmy dobrze. Wiele wspólnych, fajnych imprez.

Ciekawi mnie, czy tylko studenci z Torunia mają takie problemy, żeby na święta dojechać do domu? W naszym przypadku wygląda to tak, że gdy chcemy wrócić do Łomży, to musimy:
a) wsiąść do autobusu Szczecin-Białystok conajmniej tydzień przed świętami (świętem) - później można liczyć na cud, że się znajdą ze 2 wolne miejsca (kiedy czeka 20) albo, że kierowca zabierze na stojąco,
b) wracać przez Olsztyn (pod warunkiem, że ktoś wcześniej kupi bilety z Olsztyna do Łomży),
c) ewentualnie zawsze można jeszcze przez Warszawę - tego jeszcze nie próbowałam, nie wiem, jak z biletami z Wawy,
d) raz mi się zdarzyło przez B-stok (nie polecam - długo)
A jak jest u Was?

A może dałoby się zrobić takie forum tylko dla ludzi powyżej 15. roku życia (albo przynajmniej mentalnie jeśli nie metrykalnie przekraczających próg elementarnego zrozumienia)?

Bo czy, Kefasie, warto w tych warunkach rozpoczynać dyskurs?

Mocher od Renaty Beger :P

Nasza

Ty jesteś żałosny buraku. Szkoda moich słów.

Ja polecam wszystkim sudoku. Niezła zabawa, szybko wciąga...

Ja z Poznania do Łomzy jezdzilem 2.14 pociagiem do Wawy, rano autrobus z Wawy na Łomże lub Zambrow i w zaleznosci gdzie wyladowalem,m to bylem 12 lub 14 w domu :] A bilety kupywalem u kierowcy.

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Zakład Kamieniarski, producent pomników i nagrobków z kamienia naturalnego: granit. Wykonujemy solidnie, niedrogo i bardzo ładnie. Stara Łomża p/Szosie, ul. Wiejska 11a. www. kamieniarstwo.lomza.pl
tel. 694906114
usługi
Tunery DVB-T2, Telewizja na Kartę bez umowy, Anteny RTV-SAT i Pokojowe, Piloty, Uchwyty, Kable połączeniowe i Akcesoria elektroniczne od 30 lat przy Placu Niepodległości 9 w Łomży. Tu możesz naprawić dekoder, odebrać złożoną, gotową antenę RTV. Służę pomocą, fachową radą i dobrym słowem. Zapraszam Zdzisław Ksepka.
tel. 862163438, 512270930
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org