Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Radiomaryjni antyaborcjoniści dobijają do dna |
Każdy chwyta dzień, ale na innne sposoby. Człowiek zapracowany także chwyta ten dzień tylko na swój spoób, a czy to jest najlepszy sposób to już inna sprawa, czasem nie ma się wyboru i chwyta się dzień taki jaki jest czyli...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Radiomaryjni antyaborcjoniści dobijają do dna |
reaper Ty chyba jeszcze uczysz sie w podstwowce sadzac po Twoich postach odpowiedzi , rzeczywiscie drzewa przydrozne produkuja tlen na skale swiatowa, gdyby je wyciac nagle polska i swiat zaczal by cierpiec na niedobor tlenu ;) , od nosnie zasypywania przez snieg to moglbym polemizowac Maciek chyba cytat "drzewa byly tu pierwsze" Ci sie nie udal, dlatego ze ma sie on nijak do drzew przydroznych wcale one tam pierwsze nie byly, najpierw tam byla droga. A idac Twoim tokiem myslenia, powinno sie wszystko zostawic tak jak jest, po co budowac jakie kolwiek autostrady skoro wtedy ingeruje sie w srodowisko zwierzat i niszczy w ten sposob flore i faune. Ja jeszcze raz nawiaze do watku zza granica gdzie rzeczywiscie nie ma takiego zjawiska jak przydrozne drzewa, i wcale to nie oznacza ze nie ma tam wogole lasow bo sa, a i wypadkow jakos mniej jest, dlaczego powszechnie wiadomo ze polska jest w scislem czolowce europejskiej jesli chodzi o ilosc wypadkow SMIERTELNYCH ? Jednym z tych glownych czynnikow sa przydrozne drzewa, nie wspominajac juz o fatalnych drogach (ciezko to wogole nazwac drogami)
|
|
Jantar: a jakie masz w menu? ;-) "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Re: antyklerykał - paplak tak czy siak |
Jantar, a o jakiej my miłości rozmawiamy, bo są różne rodzaje, np. miłość francuska :P
|
|
Marcelus, a ja nawiążę do postów powyżej. Jeżeli wycinać drzew, bo są przyczyną wypadków śmiertelnych, to i trzeba zlikwidować samochody, samoloty, zasypac rowy przydrożne, rzeki, jeziora bo są przyczyną utonięć. Myślisz, że nie będzie wtedy wypadków śmiertelnych, znajdzie się wtedy inna przyczyna. Co do drzew przydrożnych idąc Twoim tokiem myślenia, to myślę, że były jednak pierwsze, bo nawet sadzonki jeżeli był przeznaczone na sadzenie przy drogach można było mieć pewność, że będzie z niej drzewo przydrożne. Pozdrowienia.
|
|
Maciek ale tak nie powinno chyba być :/ .
|
|
Autor: ptysiu91 (---.lomza.rtb161c.4lan.pl) Data: 13-12-05 13:54 Ale chodzi Ci o zespół ? k**wa,zabierzcie stąd w końcu tego idiotę
|
|
Autor: ptysiu91 (---.lomza.rtb161c.4lan.pl) ale ty durny jesteś! szkoda słów, ja wiem, że nie każdy zna łacinę (nie wliczam podwórkowej), ale polskiego to chyba w każdej szkole uczą...
|
|
Niktor święta prawda, ludziom jest piekielnie ciężko zrobić coś dla kogoś, jak już ktoś próbuje, to patrzą na niego jak na dinozaura
|
|
A kto wymieni 5 miejsc w kttórych na dzień dzisiejszy sa ubrane choinki ? .
|
|
Co warto kupić na prezent dla mamy, taty, siostry, brata? Podzielcie się swoimi pomysłami. Budżet: do 50zł/osobę. PS. Gotówka jako prezent się nie liczy :P
|
|
W Niemczech, we Francji i wielu innych krajach często widziałem, że starsze drogi obsadzono drzewami owocowymi! I nikt ich nie wycina, więc nie naginaj faktów. Oczywiście, że autostrady buduje się od nowa i inaczej: oddzielone są od lasów siatkami, a od zabudowań ekranami. Nie zwalaj winy za ludzką głupotę, brak wyobraźni i umiejętniości na drzewa i przyrodę bo to człowiek jest głównym szkodnikiem z powodu swej zarozumiałości i bazmyślności. Naprawdę nie jesteśmy pępkiem świata.
|
|
Święta zbliżają sie wiec może admin mógłby urozmaicić troszkę portal. Świąteczne ozdoby na pewno umilały by odwiedzanie...
|
|
Jutro, pod wieżą ciśnień.
|
|
1) wróćmy do wieku XVII. Jak wszyscy wiemy, do czasu wypraw na Moskwę był to dla Łomży okres prosperity. - Proszę wymienić jedno z pierwszych nieszczęść w wieku XVII, jakie spotkało nasze miasto i okolicę oraz przyczyniło się do znacznego spadku ludności. Zagadka druga: 2) Postać, o którą chę was zapytać, wywodziła się ze znanej owczas łomżyńskiej rodziny szlacheckiej. Służbę wojskową zaczynał w chorągwi swego kuzyna, pod którego okiem zdobywał pierwsze doświadczenia bojowe. W bitwie pod Kłuszynem służył w randze pułkownika. Poza tym znajdował się w załodze okupującej swego czasu Kreml. Za swoje zasługi został m.in starostą. (miasta wam nie podam - bo za prosto by było) - prosze podać imię i nazwisko oraz rok śmierci. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |