Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gdzie sa ci Zydzi wspaniali tacy... |
Przepraszam Ptysiu ,Pyziu , Fizu Miziu czy jak ci tam ale to byla moja wizja napisu na pomniku JAK JUZ CO:)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gdzie sa ci Zydzi wspaniali tacy... |
Dotychczas miałem Infolan, ale już dostali kopa w d... za blokowanie portów. Najpierw (jakieś 1,5 tygodnia temu) poblokowali wszystko oprócz 80 (http). Nie było szans na odbiór i wysyłanie poczty (porty 110 i 25 zablokowane), na logowanie w banku (port 8080 - https - zablokowali) czy wejście na ftp (port 21 - zablokowany). Po moich telefonach pan w Infolanie stwierdził, że może przyjść do mnie do domu z laptopem i udowodnić mi, ze w/w porty nie są zablokowane (czyli wg niego mam coś skopane u siebie) - no i w umówionym terminie nie pojawił się. No to już mnie wkurzyli dokładnie i na drugi dzień podpisałem umowę z Vectrą, zadzwoniłem do nich (Infolanu) i grzecznie podziękowałem za usługi. Jutro wysyłam im pismo odpowiedniej treści i niech mnie pocałują w... I to tyle w temacie Infolanu. Aha, w dniu kiedy podziękowałem telefonicznie zaczęła cudownie działać poczta i połączenia szyfrowane (np. bank) mimo iż nic w swoim systemie nie zmieniłem ale ftp do wczoraj jeszcze nie działało (connection timeout). Byłem ich klientem ponad dwa lata i przez ten czas przeważnie wszystko było OK (nie licząc drobnych usterek czasami). Dopiero ostatnio (kilka miesięcy) coś zaczęło się psuć w ich usługach. Do tego doszły utrudnienia w kontakcie telefonicznym z firmą późnym popołudniem i w weekendy (właściwie całkowity brak możliwości kontaktu). Podsumowując: nie polecam. O Vectranet nie mogę na razie nic powiedzieć, bo korzystam dzisiaj pierwszy dzień. Jak na razie przez te kilka godzin jest OK.
|
|
Ja też nie jestem "miszczem" i tego nie napisałem. I wcale o to mi nie chodziło. Ale muszę przyznać rację grabosiowi - ktoś, kto twierdzi, że Łomża zakorkowana nie jest, po prostu po niej nie jeździ. Padło fajne stwierdzenie "Jedź i pozwól jeździć". Wszystkie audice z 2 litrowymi silnikami jadące lewym pasem 40km/h są dla mnie tak samo nic-nie-warte jak L-ki toczące się 30km/h przy lewej krawędzi pasa (nie do wyprzedzenia bez narażania innych - trzeba się wlec razem). Co stwarza większe zagrożenie - jadący spacerowym tempem łepek, którego wszyscy muszą wyprzedzać czy też jadąca ze stałą prędkością (nie przekrzaczającą 60km/h) kolumna samochodów zachowująca bezpieczne odległości? Jeżeli komuś sprawia problem ruszenie z miejsca i zwracanie uwagi na to, czy w samochodzie z przodu palą się światła stopu (by zacząć zwalniać) to niech nie zabiera się za prowadzenie samochodu. Niedzielni kierowcy są większym zagrożeniem niż wszyscy inni razem wzięci. Zastanawiam się tylko, czemu wszyscy tak mnie obrzucacie błotem, skoro jeżdżąc dynamicznie nie oblałem na egzaminie? Zdałem za pierwszym razem, a styl jazdy podobał się egzaminatorowi. Pozdrowienia dla wszystkich posiadaczy prawka, którzy w samochodzie nie siedzieli od pół roku i teraz boją się wsiąść za kółko. Boję się was. :/ A po Łomży, moim zdaniem, jeździ się bardzo fajnie. Problem w tym, że aby można było po niej bezstresowo pojeździć, trzeba czekać do godziny 22, gdy wszyscy już idą spać i na ulicach robi się pusto. Niestety. Zbych
|
|
P.S. MksVir ostatnio nieco się popsuł, ale i tak należy do najlepszych:) Ale i drogich. Aktualizcja do domu koztuje 138.99 zł, a nowa licencja - o 50 zl drożej
|
|
Hooltay - wynika z tego, że powinienem pójść w kimę co najmniej dwie godziny temu :) ...sorry! ...ale naprawdę mnie te kierunkowskazy denerwują.... :D Dobrej nocy!
|
|
- Wam mężczyznom to dobrze, nie macie okresu! - Chcesz to i ty możesz nie mieć!
|
|
Siedzą po nocach, kompy okupują, nie wyśpią się, a potem bredzą! :D apostata
|
|
Manga, Przecie ta druga prośba łatwiejsza do wykonania... No tak, ale Bóg musiałby obdarzyć tego chłopa AŻ kilkoma zdolnościami: cierpliwością, łagodnością, empatią, czułością... A to już chyba za dużo jak na jedno życzenie. :)) Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |