Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
12 listopada święto pis. Zagadka wyjaśniona. |
w biedronce ostatnio były,ale same, bez kieliszków,podobnie na hali targowej. i chyba na skrzyżowaniu szosy zambr. z kierzkową,tam jest sklep z upominkami nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 12 listopada święto pis. Zagadka wyjaśniona. |
Gdzie są jeszcze wolne miejsca w Łomży, w jakich klubach, itp. imprezach?
|
|
a jakie macie opinie o Nikodemie?
|
|
a to ma być jakaś specjalna karafka ? bo znam takiego jednego artyste co wyrabia takie coś.. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Re: wladima Te wersety nie są do rozumienia, nie nadają się do merytorycznej dyskusji. Jeśli chcesz powiedzieć, że kto nie wierzy w zmartwychwstanie Chrystusa to jego los jest przesądzony, choćby całe życie przeżył w większej zgodzie z dekalogiem od kogoś, kto wierząc w te bajki, świętym był głównie przy ołtarzu. Czyli że co?: ja który nie wierzę w zmartwychwstanie i Jezusa, ani żadnego boga, choćbym całe życie mordował się z jedną tylko niewiastą, wychował kilkoro dzieci, nie znęcając się nawet nad psem, dochował rodziców, nie kradł, mało pił.... , miałbym bramy do raju mieć zamknięte? Natomiast ksiądz, który nie tylko wierzy, ale wiary uczy i umacnia, jednak w wolnym czasie zażywa radości seksualnej z dziećmi, co jak się dowiadujemy było dość powszechną praktyką kleru, ma być zbawionym? Zaiste silnej i ślepej wiary trzeba, żeby taką paranoję akceptować. _______________________________ Niech Sprawiedliwość Zatryumfuje
|
|
"...niech się stanie głupim, by posiadł mądrość. 19 Mądrość bowiem tego świata jest głupstwem u Boga. ...> " To ja chyba już "głupim" byłem, mam za sobą naiwność w postrzeganiu religii. Bo mądrość nakazuje mi nie lekceważyć faktu, że np. urzędnik pana boga, który "Chrystusem pomazany jest" święceniami kapłańskimi, udaje świętego przy ołtarzu i zaraz po mszy uprawiając z ministrantami sodomię w zakrystii, podważa totalnie wiarygodność kościoła. Jeżeli taka moja mądrość ma być głupstwem u boga to ja takiemu bóstwu wypowiadam posłuszeństwo. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Piszę to dlatego, że nudne są Wasze wywody, niczego praktycznego nie wnoszą ... Zacznijmy coś robić, a nie bić pianę .... ktośiek
|
|
Oburzona kiedyś tak do mnie wyskoczyła. Ze jakieś zapomogi biorę czy zasiłki.. Ni z gruszki ni z konia :O Chyba faktycznie mamuśka ma nielatwo
|
|
Bo tak - kościół do perfekcji opanował posługiwanie się słowem i jeśli chcesz wygrać tym orężem, to musisz być w tym tak samo dobry albo nawet lepszy ...
|
|
To mi pomóż - żartowałem - pół żartem pół serio. Niestety nie jestem pisarzem. Nie piszę tu książki. Nie jestem też parafialnym uczonym w piśmie jak kapłani którzy to pismo a raczej Jego słowo teologicznie - paranoicznie zmanipulowali do własnych celów.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |