poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Via Baltica- wyjaśnienie Ministerstwa Środowiska.

ogladalem wczoraj magazyn ekonomiczny "plus minus".srednia cena paliw w Polsce wynosi 3,38pln a w Łomży? 3,44pln. o LPG nie wspomne.
pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Via Baltica- wyjaśnienie Ministerstwa Środowiska.

Na obwodnicę pieniądze najprawdopodobniej będą z innej puli, więc te dwie sprawy nie będą względem siebie sprzeczne.

Bratniak

Sławku.
Cieszę się, że tu się wypowiadasz i nie przedstawiaj się jako były Łomżyniak. Chyba jednak trochę poniosła Cię gorączka kampanii. Przy Twojej wiedzy, logice i konsekwencji nie możesz nie dostrzegać, że opłaty parkingowe sa jedynie sposobem odblokowania centrum miasta. Umożliwia to rotację parkujacych i nie czyni zbyt uciążliwym załatwiania różnych spraw w Śródmieściu, także uzytkownikom samochodów. Jako podatnik nie chcę, by dobrze opłacany urzednik ( jakim jest Prezydent) tracił czas na szukanie miejsca do parkowania. Przecież za ten czas mu już wszyscy zapłaciliśmy. Ewentualna opłata za parking posłużyłaby tylko do zwrócenia mu kosztów wykorzystywania samochodu, czyli szkoda papieru na bilety. Jako Łomżyniak nie chcę także, by goście oficjalni, których niezbyt wielu odwiedza ratusz, musieli się przepychać między samochodami. Z tych miedzy innymi powodów uważam dyskusję w tym watku jako temat zastępczy, nie mający nic wspólnego z problemami naszego miasta i jego mieszkańców. Jeszcze raz, dosadnie, przyrównam to do szukania mózgu z zupełnie odwrotnej strony.

Justynę i Tadeusza Klimowiczów znam doskonale jeszcze ze studiów i nie mam im nic do zarzucenia; wręcz przeciwnie. Wydaje mi się także, że Justyna jest bardziej energiczna i lepiej nadaje się do słuzby publicznej. Nie zmienia to jednak mojej opinii, ze teraz ( choć zupełnie bez sensu) mamy wybierać naszego lokalnego przedstawiciela i wspomniany przez Ciebie kandydat nie bardzo mi się z Łomżą kojarzy. Ubolewam, że z Łomży i d. łomżyńskiego kandyduje aż trzech poważnych kandydatów, przez co znacznie maleje szansa na wybór prawdziwie naszego reprezentanta. Może jednak warto nad tym podyskutować, oczywiście, w innym wątku ?

michal

Ul. Rybaki i obwodnica to zupełnie inna skala kosztów. Nie mieszajmy tych spraw, by się nie stresować.

heniek

Witam

Panie i Panowie, ceny to nie wszystko. Rozumiem, że są istotne, ale zacząłem zwracać uwagę na markę stacji. Kiedyś "na trasie" zatankowałem na stacji lokalnej, która nie należała do znanego koncernu i potem miałem górę przygód. Teraz tankuję trochę drożej ale stacjom znanych marek, chyba trochę mniej opłaca się kombinować z paliwem.

Pozdrawiam i życzę spokojnej jazdy na dobrym paliwie.

no cieszy mnie, że ktoś mnie wreszcie poparł - załamywała mnie "niewolnicza" postawa Krzysztofa i Antynki - którzy z nabożną czcią odnosili się do jego mości prezydenta, że skoro zajmuje takie czy inne stanowisko to powinniśmy padać przed nim na kolana i przysparzać mu dziesiątki przywilejów w zamian za jego "ciężką" pracę dla dobra ludu

przy wysokiej pensji prezydenckiej nic by mu się nie stało jakby zapłacił za parkowanie jak każdy obywatel miasta

do Antynki: ksebki to nie żadna zbieżność z Kiepskimi, najpierw moim motywem była zawiść a teraz to, że się nudzę - niech Ci będzie

do CK: nie cytuj tak pana TZ - facet jest złotousty ale czasami się za daleko zapędza w swoich osądach,

co do szacunku dla prezydentów, mój pomysł z przystankiem przed ratuszem nie koliduje w żaden sposób z szacunkiem [lub jego brakiem] dla prezydentów

jakim na przykład szacunkiem można darzyć zastępce prezydenta pana Choińskiego - były nauczyciel sp10 - jak został prezydentem pierwszą rzecz jaką zaczął robic to redukować zatrudnienie w tejże szkole - nadmienię tylko, że żona i córka pana prezydenta pracują w sp10 [ale im oczywiscie nie grożą żadne zwolnienia choćby miały się tam ostać trzy osoby]

obawiam się, że zdania żydów na temat Polaków nie poprawi odrestaurowanie 1001 cmentarzy,

co do zostawiania pieniędzy - kojarzysz może - jest gdzieś w Polsce grób jakiegoś cadyka [niestety nie pamietam nazwy] gdzie co roku zjeżdzają się ortodokyjni żydzi, w reportarzu który to pokazywał jasno powiedziano -"wszystkie artykuły potrzebne do kilkudniowej egzystencji przywożą ze sobą..." - także myśl o rozwoju turystyki opartej na zwiedzaniu nekropolii jest chyba w sferze dobrych życzeń,

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org