środa, 06 sierpnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Skandaliczna interpelacja radnego Augustyniaka

evaa --> nie ująłbym tego lepiej

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Skandaliczna interpelacja radnego Augustyniaka

(a ja właśnie słucham radio nadzieja - bardzo miło się słucha)

Bratniak

...a nawet jeśli bilety nie staniałyby, to przynajmniej autobusy szybciej dojeżdżałyby do celu...

Antynko - ja nie czepiam się prezydentów - rzuciłem konkretny pomysł który mógłby przynieść korzyści obu stronom - z jednej ulżyć trochę starszym osobom - z drugiej władza miejska mogłaby pokazać swoje "ludzką twarz" [czy jak to się tam mówi]

Oba radia są beznadziejne! Muzyka drętwa, audycje ciągną się jak flaki z olejem.
Ale nie widze problemu, bo jeśli komuś nie odpowiada dane radio powinien przełączyć na inną stację. I po kłopotach!
Mam kilka pomysłów "na radio". Jeśli właściciel Radia BAB chciałby wykosić konkurencję lokalną jestem do dyspozycji.

trochę drażni robienie zalety z tego, że się posiada trzy płyty i tłucze w koło,
powinni też skończyć z tymi dzinglami od "wdzięcznych słuchaczy" :-)

ta druga uwaga oczywiście dotyczy radia łomża,
trochę nieładnie dzwonić do samego siebie i dziękować sobie za "łagodne przeboje" :-)))))

ksebki-to nie jest dobry pomysł!Nie wyobrazam sobie jak mozna zrobić przystanek przed wejściem do ratusza?!Będzie pełno ludzi i jak w tej sytacji dotrzec do urzędu,brrr
I założę się,że gdybyś był prezydentem, to na pewno Twój samochód stał by przed urzedem:)

Święte słowa.

Bez sponsorów ani rusz. I rzeczywiście w naszej pięknej Łomży sponsoring to raczej nie kwitnie. Bo nawet Browar niechętnie dopisuje się do imprez. Po tym, jak został wyrolowany na Blue Cafe, od razu wycofał się ze współorganizacji festynu Radia BAB.

Do ambitnych imprez trzeba dokładać. Chociaż wydaje mi się, że w łomżyńskich realiach to chyba do wszystkich.

Pozdrawiam serdecznie.
grover

Słuchajcie, ludziska!

22 września organizowany jest Europejski Dzień bez Samochodu. Czy łomżyńscy radni skorzystają z okazji, by zorganizować fajną imprezkę, zamknąć dla ruchu samochodowego Stary Rynek i przynajmniej przez jeden dzień promować alternatywny do samochodego rodzaj transportu - na przykład nieśmiertelny rower? Niech prezydenci przejadą do ratusza rowerami.

RADNI! Jeszcze nie jest za późno. Możecie zgłosić Łomżę do uczestnictwa. Zapisało się już 40 miast z całej Polski.

Szczegóły: www.22wrzesien.org

Pozdrawiam.
grover

i postawić rogatki przy wszystkich wjazdach do miasta.... przepuszczać tylko służby z kogutami na dachach.....

...albo poprosic leppera żeby z chłopakami zblokowali ruch dookoła Łomży....

Jest problem: tony jednorazowych reklamówek i torebek foliowych wynoszonych ze sklepów i zapełniających śmietniska, nie podlegającym biologicznemu rozkładowi.
Jest pomysł: w wielu miastach sprawdzonu - torby płócienne wielokrotnego uzytku.
Są pieniądze.

Brakuje hasła.
Zaproponujcie jakim hasłem mozna by opatrzyć torby, jakim znakiem graficznym. Pole powierzchni do popisu: format ok. A3.

Czekamy na propozycję! Zwycięzcy minikonkursu gwarantujemy conajmniej satysfakcję i wersję demo torby jeśli tylko będzie chciał ujawnic sie IRL.

Pozdrawiamy!

Stronka może być, choć jak na klubowo-technowy charakter to trochę uboga. Mam tylko 3 uwagi do webmastera:

1. "nażekasz" pisze się "narzekasz"
2. "narazie" pisze się "na razie"
3. "wykarzesz" pisze się "wykażesz"

:-)
Pozdrawiam.
grover

A czy radio lomza legalnie bylo plusem - przeciez niedawno na forum lomza bylo pisane o cofnieciu koncesji. A przeciez nie ma napisow plus radio lomza a samo radio lomza 88,8. Ciekawe jak to jest teraz bo faktyczne w bialymstku te dzwieki ze sluchaczmai i lagodne przeboje leci jako radio plus bilaystok tylko tutaj u nas jakos powklejane innym glosem radio lomza 88,8 fm. Ale lubie sluchac czasami tego radia - a szczegolnie porannych rozmow przemilej pani zawsze z wyjatkowym gosciem. A moze wy cos wiecie o tym...

http://www.intercell.pl/pl/aktualnosci.html

Akcja sprzatanie biur to ciekawy pomysl napewno lomzynskie firmy sie wlacza w tegoroczna edycje

Kazdy walczy o koncesje jak moze

°°°°°°°°°°
... evaa ...

A do Ostrowii dojezdzalibysmy na rowerach, co wplyneloby na 1.polepszenie sredniej kondycji mieszkancow Lomzy; 2.zmniejszeniem zanieczyszczenia powietrza. Moze do Warszawy tez jezdzilibysmy na rowerach?

Zbych

evoo

pod ponizszym adresem masz 222 linki do stron z Łomży i o Łomży

http://www.lomza.info/modules.php?op=modload&name=Web_Links&file=index&req=viewlink&cid=1

Pozdrawiam

Jesli cierpieli z tego powodu niewinni ludzie to.......czemu nie?

...też tak uważam evaa! :D .....nawiązuję tylko do wiosennej akcji w PEPEES'ie.....

Bratniak

Masz racje evaa wszyscy powinni zobaczyc z czego slynie Lomza na stronach w inszych jezykach

Tak naprawde to w Łomzy nie ma wielkiej konkurencji i wydaje mi sie, ze wszystkie rozglosnie powinny ze soba w jakis sposob wspolpracowac, a kazda z nich znajdowala swoich sluchaczy dazac do profesjonalizmu poprzez robienie tego co robi najlepiej - czyli "robienie radia" (doslownie i w przenosni). Normalnym jest, ze nie wszystkie beda staly w jednym szeregu, beda te bardziej lub mniej amatorskie, ale chyba w tym caly urok ich regionalnego charakteru:)

Pomyslmy, co by dzialo sie w takiej Warszawce, gdzie co ulica to radio, gdyby tam wszyscy "zarli sie" o to, ktora stacja najlepsza...

Rumburak, dolaczam sie do Twojego posta, takze chcialbym poznac ciag dalszy owego wątku. :))

Niesamowite...

BRAWO, PAWLE !!!

ja pozdrawiam Anetke z chinskiego baru

no tak, "w inszych jezykach" ........(3eba bylo sie jezykow uczyc, sayra...;) )

---
PGG

:)) zorganizowac trzeba dni otwartych mediow i lomzyniacy beda zwiedzali wszyskie media w lomzy lacznie z gazetami i TV

Dowiedzialem sie kim jest ten Olo co tak psioczy na BAB, przynajmniej tak znajoma mi powiedziala . To byly pracownik jednej stacji ( DJ ) ktory myslal ze jest taki dobry i ze bedzie zarabial gore pieniedzy na radiowej drodze takze w Bab. No nie udalo sie, widac nie kazdemu pisana kariera radiowca . Troche pokory wiecej Mariuszu

Towarzystwo Wioślarski odegrało znaczną rolę w umacnianiu polskości mieszkańców Łomży. Prowadziło szeroką działalność sportową, turystyczną, towarzyską i polityczną jeszcze przed formalnym zarejestrowaniem. Niechętny stosunek rządu rosyjskiego do zakładania polskich stowarzyszeń nie pozwolił na wcześniejsze wpisanie do rejestru klubów Towarzystwa i na znaczniejsze
rozwinięcie działalności. Wobec Rosjan przedstawiano cele sportowe, turystyczne i towarzyskie klubu. Mówiono o przeciwdziałaniu szerzącej się grze w karty, wprowadzaniu w zamian gier w szachy, ćwiczeń w kręgielni, w sali gimnastycznej i w sali fechtunku. Faktycznie założycielom chodziło o realizację ukrytych celów politycznych, które mogły być
ujawnione w wolnej Polsce. Wówczas objaśniono,że motywem działania było przede wszystkim zapobieżenie wysiłkom rusyfikacyjnym władz i odciągnięcie Polaków od założonej w 1867 r. Resursy Obywatelskiej. Cele sportowe, turystyczne i towarzyskie stanowiły parawan do realizacji właściwych celów politycznych oraz uatrakcyjniały program działania Towarzystwa.

Studia Łomżyńskie nr IV cdn. ...........................................

Bratnik

Ty tak o tej Narwi i Narwi.... utopić się chcesz??

XV... jak nie jesteś w stanie zapewnić sobie sam bezpieczeństwa to z domu nie wychodź.

No prosze w koncu sie doczekalismy nasze niezalerzne lomzynskie radio BAB ma juz nowy mocny i bardzo przyjemny dla ucha sygnal :-) jest sie z czego cieszyc to jest 1 (ale nie ostatni) powarzny krok w strone leprzego wizerunku radia(zapewne). No to teraz czekamy na nowe audycje nowe programy :-) tylko na poranek prosimy kogos kto bedzie umial rozbudzic ludzi a nie przymulac :-)

a u mnie gra na jeden glosnik

Pożyjemy.... zobaczymy.... a raczej usłyszymy.

Tarczyn do Twojej kolekcji dorzucę jeszcze jeden kwiatek (jak się czyta taki tekst to człowiek już sam nie wie jak się pisze)

lepszego pisze się przez "sz"

Olo - nie Mariusz

---
PGG

O historii Łomży, nawet w jej wycinkowych aspektach warto wiedzieć więcej. Wiedza ta może pozwoli tym którzy kształtują i realizują plany rozwoju miasta skorzystać z doswiadczeń poprzednich mieszkańców Łomży, a obecnym mieszkańcom dostarczy motywacji do stworzenia lobby,
które wplynie na pozytywne zmiany. Przekonany jestem, że dla większości czytelnikow jest to nowa wiedza.

michal

Profesor Miodek

Przy okazji chciałem zareklamowac moją stronkę.
http://lomza.glt.pl

Zapraszam

ja też pozdrawiam Anetkę z chińskiego

dajcie dzieciakowi spokoj, widac duszo czatuje. ja pszez to czatofanie sama mam klopoty z ortografia (byliscie kiedys na czatach, np. wp, interii?jak byliscie to fiecie jak tam sie pisze, hehe...kto nie wie niech sobaczy ;))

Bratniak

a wiecie pod papugami jest bardzo milo
"pod papugami" - jestem na tak

---
PGG

Nie omieszkam zajrzec przy najblizszej okazji, zreszta tam bylo zawsze dosc milo tylko troszke malo miejsca.

Bratniak

Niestety tak to jest, gdy sie ksiazki odklada na bok na rzecz Internetu, tv czy innych temu podobnych:)

michal

Bardzo ciekawa stronka Tomku. Podoba mi sie. Napewno ciekawsza od niektorych z serii "tych oficjalnych". To milo, ze ktos z wlasnej inicjatywy i wlasnymi silami robi cos w kierunku rozslawiania w "'swiecie" naszego miasta.

Bardzo chetnie w celach prezentacji Łomzy wsrod znajomych i tę stronke wskaze.

---
PGG

4 portki w roku!

Szkoda że zwinęli ogródek, można to było szklarnią obudować i zrobić mały gaik tropikalny.
Mogliby się jeszcze kufli szklanych dorobić, ale pizzę robią OK.

grower:
z tego co wiem to w lomzy niekiedy zwracaja sie lub wychodza na zero koncerty rockowe, ale tez nie wszystkie, a do innych imprez niestety trzeba dokladac.
dabal

a moze zebrac sie wieksza grupa na rowerach i posmigac troche? slyszal ktos o masie krytycznej? co o tym sadzicie?
rowerowy dabal :)
---
bez roweru nie ruszam sie z domu :)

Bratniak

Sens wylapany posta?? Wylapany. Wiec o co chodzi?? A moze to dyslektyk??:)

NBNF informacja z poczatku posta przyjeta do wiadomosci i nad czym tu dyskutowac? Maja nowy sygnal, to dobrze, nic dodac nic ujac, a ze temat rozwinal sie w innym kierunku to jeszcze lepiej;)
Sluszna uwaga moze to dyslektyk, wyglada wiec na to, ze z 70% mlodych ludzi to....dyslektycy?

A co powiesz ludziom, ktorzy chca sie dostac z ostrowii do lomzy i akurat autobus jadacy z warszawy jest jedynym, ktory im pasuje??

grover swietny pomysl hehe prezydeci na rowerach a czy oni umieja na nich jezdzic :-)to bylby wielk ruch noga po pedale i przejechanie dobrych 20 metrow :-) a wiec na rowery 22 wrzesnia

Czy w Łomżu jeździ ktoś na rowerze? Bo mi sietrochę nudzi jeżdżąc samemu..

antek nie pij tyle hehehehe pozdrawiam

Szanowni forumowicze
chciałbym zapytać się Was co sądzicie o ostatnich plenerowych "imprezach kulturalnych" w Łomży

Jadac dzis w strone Nowogrodu widzialem zjawisko podobne to tego ktore opisujesz - jednak w moim przekonaniu byl to jakis meteor spalajacy sie w atmosferze. Przyznac musze jednak, ze bylo to o wiele jasniejsze niz dotychczas widziane "spadajace gwiazdy". No i widzialem to tylko przez chwile, po czym zniklo.
A ze w samochodzie lecial wlasnie motyw przewodni z K-PAXa to wyobraznia zadzialala... :)
klaniam sie nisko i pozdrawiam

www.rycerze.pl

To był satelita, który odbijał promienie słoneczne do momentu kiedy wpadł w cień rzucany przez Ziemię. Często można go zaobserwować - szczególnie intensywnie świeci niedługo po zachodzie słońca - bo słońce wtedy dla nas już zaszło a dla niego jeszcze całkiem mocno świeci.

do CK:
to Ty chyba krótko zyjesz :-) - kiedyś przystanek był przed ratuszem, tylko przesunięty w strone ulicy woziwodzkiej

Efedryny dostali.

I jeszcze jedno... jak to mozliwe? - może ja się nie znam na punktowaniu meczy w IV lidze......

po 5kolejce Supraślanka była na ostatnim miejscu i miała zero punktów http://www1.gazeta.pl/bialystok/1,35245,1658601.html
w 6 kolejce SUPRAŚLANKA SUPRAŚL zremisowała z POMORZANKĄ (???) SEJNY 1:1 i nadal jest na ostatnim miejscu ale ma 2 punkty........

Stawiam na bład drukarski.... ale może czegoś nie wiem?

Jakbym był przedstwicielem firmy, która ma atrakcyjny teren w centrum miasta, na który może sobie już przez rok tylko popatrzeć, to przeniósłbym się na peryferie, gdzie mógłbym zainwestować, by móc czerpać z tego zyski...

....co się stało z Kefasem....?

DZIAłALNOŚĆ KULTURALNA ŁOMŻYŃSKIEGO TOWARZYSTWA WIOŚLARSKIEGO

Po upadku powstania styczniowego w Królestwie Polskim rząd carski ograniczył działalność o charakterze narodowym. Ludność polska poddana została intensywnej rusyfikacji. Zwolniono większość Polaków zatrudnionych w administracji, sądownictwie i oświacie. Językiem urzędowym stał się rosyjski. Uczniom zabroniono używania języka polskiego w miejscach publicznych. W 1867 r. powołano w Łomży Resursę Obywatelską, zwaną także Miejską. Spełniała ona rolę placówki kulturalnej, a celem jej było wynarodowienie miejscowego społeczeństwa. Zamiar ten realizowano poprzez organizowanie wspólnych dla Polaków i Rosjan zabaw, widowisk, spotkań towarzyskich na których rozmawiano po rosyjsku, a także przez udostępnianie literatury rosyjskiej. Była ona placówką łatwo dostępną. Polacy przeciwdziałali tej polityce powołując własne narodowe instytucje. W latach 1870 - 1901, pomimo utrudnień tworzonych przez władze rosyjskie powstały: Towarzystwo Kredytowo-Ziemskie, Straż Ogniowa, Towarzystwo Muzyczne "Lutnia", Teatr Amatorski, Towarzystwo Wioślarskie i inne. Na przełomie XIX i XX wieku Towarzystwo Wioślarskie w Łomży było najdalej wysuniętym na północ polskim klubem wioślarskim. W 1913 r. Z. Błędowski poinformował, że w związku z tym Towarzystwo Wioślarskie w Łomży "... uważa się za placówkę, której upaść nie wolno". Wyraził przy tym szacunek dla
takiej postawy.

Studia Łomżyńskie nr V cdn. ...................................................

---
PGG

nie jest to zasadą - ale jednak łomżynskie ceny są wyzsze

Witaj madaj!

Myślę, że nie przeglądasz portalu www.lomza.info i dlatego mówiąc
dyplomatycznie "mijasz się z prawdą".
Na portalu www.lomza.info są umieszczane informacje o Łomży i z Łomżą
zwiaząne z następujących mediów:

1. Gazeta Współczesna
2. Gazeta Wyborcza
3. Kurier Poranny
4. Tygodnik Kontakty
5. Katolicka Agencja Informacyjna
6. Głos Katolicki
7. Rzeczpospolita
8. Łomżyniak
9. Gazeta Bezcenna
10. Radio Białystok
11. Radio Nadzieja
12. Radio Bab

oraz teksty własne i osób współpracujących z nami.

Aby to sprawdzić wystarczy tylko w wyszukiwarce znajdującej się na stronie głównej w serwisie www.lomza.info wpisać dowolną nazwę z wyżej wymienionych aby się przekonać, że jest to prawda.
Jeżeli serwis 4lomza.pl zacznie kiedyś publikować własne teksty, też
będziemy je publikować tak jak informacje z innych mediów.

Pozdrowienia,
Lomza.info

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org