Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Profesjonalna debata o wejściu Polski do UE w "Radiu Maryja" !!! |
hmm tylko uczyć się od przodków
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Profesjonalna debata o wejściu Polski do UE w "Radiu Maryja" !!! |
Przede wszystkim uporządkować czyli wywieźć śmieci. Zacząć od tzw. starej przystani. postawić ławki, kosze na smieci, zrobić jakieś rabatki, pomyśleć o przystani (wiem, że to daleka droga i do tego bardzo droga), odremontować schodki do rzeki. Idąc dalej w stronę mostu, wytyczyć ścieżki rowerowe i tzw. spacerniak. Wcale nie musi być z betonu czy kostki. Co jakiś kawałek ławeczki, kosze na śmieci. Wygospodarować miejsce na plac zabaw dla dzieci. A tak teraz wymyśliłem - pociągnąc ścieżkę rowerową np. od Szosy Zambrowskiej nad Narew w stronę Piątnicy. Odpowiednio ją oznakować. Znowu nie musi być asfalt czy jakiś inny wynalazek, wystaczy dobrze ubity i oznakowany szlak.
|
|
nikt Qufer
|
|
Własnie wróciłem z urlopu i od razu trafiłem na tak piekny wątek! Tak! Alejka spacerowa.... ścieżka rowerowa..... punkty z wodą pitną.... miejsca na ławeczki..... boiska, pola widokowe itp..... amfiteatr..... ....to na dłuższy czas.... a co można już teraz.....? ....raz na dwa tygodnie wypuscić ekipę żeby wykosiła trawę na tym całym odcinku.... już teraz mogliby tam chodzić ludzie..... wytrzebić część krzaczorów pomiędzy "schodkami", a plażą.... i pomału można by zacząć umacniać brzeg od strony Łomży i co ważne ... tak mi się wydaje... umocnienie to nie może być ciężkie.... betonowe.... jak w Warszawie czy innych dużych nadrzecznych miastach...... umocnienia brzegów powinne być lekkie, a przynajmniej sparawiające wrażenie lekkości.... ...co do konsultacji społecznych... jak najbardziej.....! ...ale w godzinach popołudniowych, a a nie w godzinach pracy magistratu..... żeby wszyscy chętni mogli w nich uczestniczyć..... na razie idę spać.... a jak coś jeszcze mi się wysni.... to dorzucę!
|
|
Fajne koszulki! A co do szynobusu.... a czemu nie.... zamiast jednego autobusu dla ZKM (czy MPK już jest w Łomży) kupić jeden na szynach..... i niech jeździ sobie kilka razy dziennie... do śniadowa i spowrotem... michal
|
|
W związku z kontrowersjami, jakie wzbudza modernizacja nawierzchni przy ul. Piłsudskiego pragnę poinformować, iż remonty na ulicach Łomży potrwają jeszcze ok. dwóch tygodni. Zdaniem drogowców uzupełnianie nawierzchni emulsją asfaltową i grysem jest najtańszą i najlepszą metodą poprawy stanu dróg. Wykorzystują ją samorządy w całej Polsce. Nawierzchnie na ul. Zawadzkiej i Piłsudskiego od początku były zrobione fatalnie. Łomżyńskiego samorządu nie stać na kompleksową wymianę nawierzchni. Każdej zimy kierowcy skarżą się na dziurawe drogi. Dzięki aktualnym remontom na tych ulicach, nie będzie ubytków, które wielokrotnie były plagą kierowców w sezonie zimowym. Proszę Szanownych Forumowiczów o cierpliwość i wyrozumiałość, gdyż modernizacja nawierzchni tych ulic jest dziś niezbędna. W związku z pracami na ul. Piłsudskiego pragnę zwrócić się do kierowców o zachowanie szczególnej ostrożności i przestrzeganie ograniczeń prędkości. Do modernizacji nawierzchni został specjalnie zastosowany grys o rozmiarach 2 do 5 mm, który nie powoduje uszkodzeń karoserii przy jeździe z prędkością 30 km/h. W tym celu fragment ulicy został oznakowany ograniczeniami prędkości. Łomżyński samorząd nie ma wpływu na kierowców, którzy przekraczają prędkość. Jeżeli grys spod kół innych aut odpryskuje w kierunku karoserii samochodów Szanownych Forumowiczów, proszę o powiadamianie policji. Serdecznie pozdrawiam i jestem do dyspozycji Szanownych Forumowiczów w każdej sprawie dotyczącej naszego miasta. Marcin Skawski Biuro Prasowe Urzędu Miejskiego w Łomży marcin.skawski@um.lomza.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |