niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Za stówę grzywny 5 dni paki

Jak juz sam napisales, pizza to zadne wykwintne danie, wiec nie rozumiem czemu szczytem lansu na tym forum jest napisanie, ze jadlo sie kebab u Turka albo pizze u Wlocha, tak jakby to kogos nobilitowalo w jakis sposob.

Romagnolo, jak gotowanie jest dla Ciebie sztuka i jestes prawdziwym smakoszem, to gotuj w domu albo udaj sie do jakiejs znanej restauracji, gdzie przyrzadza Ci wykwintne danie i bedziesz sie mogl upajac biegloscia kucharza w sztuce kulinarnej.
W Lomzy takiej restauracji nie ma, z prostego powodu. Swiecilaby pustkami.
Bo tutaj nikt (w sensie ogromna wiekszosc, do ktorej zreszta sam sie zaliczam) nie zauwazy roznicy w doborze jakiejs przyprawy, ani nie zaplaci 100zl za pieknie podany kawalek miesa, ktorego starczy na dwa dziobniecia widelcem.
Fast food to fast food i pretensje, ze nie jest dosc wykwintny, sa dla mnie co najmniej dziwne.
Masz inny gust, nie smakuje Ci, Twoje prawo. Ale pretensje do ludzi, ze im smakuje sa nieco nie na miejscu.

Jesli chodzi o 4 Pory Roku, to dla mnie trzymaja wystarczajacy poziom, zeby ich odwiedzac, a ze jakiemus Wlochowi mamusia gotowala inaczej, przez co lomzynska pizza nie smakuje mu tak, jak przywykl, niewiele mnie interesuje.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Za stówę grzywny 5 dni paki

psycho-jude mi czesto tez kase bez powodu zabieraja:|

pewnie zaraz znajdzie sie madry im powie ze nie mam tego 9.7 s a wlasnie mam 9.5 sprawdzalem mam jeszcze stumienice zawsze cos i 22o jechalem takze silnik jest super tylko duzo pali jak to kazdy ford

Trochę to podejrzane. Google nic nie mówi o rasie "pękińczyk" a tym bardziej o czynności zwanej "oddzwieczaniem". Ją w to nie wchoddze.

Pozdrawiam.

Poszukuje jo dlatego bo jest dla mnie ważnym pieskiem . Zaginiecie jej trwa 4 dni ale ja sie nie poddam bede jej szukac ile bedzie trzeba .

Ja słyszałem o dr Głębockiej i chyba do niej się udam.

Romagnolo

"Dla mnie gotowanie jest sztuką i nie zrozumiem nigdy tych dla których pizza na pulchnym cieście jest dobra."

Chyba nie powiesz, że w 4 porach jest pulchne ciasto? Tam ciasto jest porównywalne z tym co jest na nim, przeciwnie do innych"restauracji gdzie 4/5 to ciasto i 1/5 to składniki.

Zresztą jak ktoś już tutaj napisał, każdy ma inny gust i nie ma co o tym dyskutować.

Hmm ,jeżeli wy szukacie uczelni pod kątem znalezienia pracy w Łomży to sorry, ale ja wymiękam :D
Dran ma całkowitą rację i widać,że koleś jako jeden z nieliczych osób z tego forum jest obyty i ma wiedzę na ogólne tematy.
Prawda jest taka,że w Jańskim to studiują starsze panie ,które potrzebują tylko papierka do pracy (np. po to ,aby awansować na wyższe stanowisko).O ile się nie mylę to w Warszawie ta "uczelnia" też ma swoją filię,ale zainteresowanie tam jest zerowe :)
Odnośnie PWSIP to sorry, ale ta "uczelnia" również nie ma się czym szczególnym pochwalić. Porównując ją do uczelni w Warszawie albo Białymstoku (i to wcale nie do tych z górnej półki!) to odstaje od nich o lata świetlne.W dodatku kształci na takich kierunkach ,które są obecnie nieprzydatne na rynku pracy. Z całym szacunkiem ,ale obecnie absolwentów ZARZĄDZANIA,INFORMATYKI albo ADMINISTRACJI jest od groma. Dużo rządzących jest ,ale niestety nie ma kim rządzić ;)
Każdy zdrowo myślący człowiek ,który myśli dorosło i ma trochę ambicji wybierze jakąś uczelnię w Białymstoku albo w Warszawie. Daleko nie ma i można dojechać. Pamiętajcie,że papier zostaje na całe życie....
No ale cóż... Jak się głupim było i w ciąże zaszło za małolata albo coś w tym stylu ,to niestety ,ale trzeba iść do Jańskiego :) Trzeba,bo teraz bez tego nawet w sklepie jako sprzedawca ciężko robotę znaleźć... :)

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org