niedziela, 13 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak sie nie ma co sie lubi...

Bardziej od kleru boję się wiernych - oddziałów specjalnych "szalonych beretów".

http://wiadomosci.onet.pl/1201527,11,item.html

"Gazeta Krakowska" informuje, iż prawicowi radni z Nowego Sącza nie chcą plenerowej zabawy sylwestrowej pod ratuszem, bo niedawno, [...] stanął tam pomnik Jana Pawła II.

"Jesteśmy ludźmi wierzącymi, a Ojciec Święty już za życia był świętym" - grzmiał Radny Miasta Nowego Sącza Jerzy Wituszyński, przewodniczący klubu radnych Prawica. "Dlatego, za sprawą pomnika Jana Pawła II, nowosądecki Rynek jest miejscem świętym. Powtarzam: jest to świętem miejsce! Cel pielgrzymek ludzi wierzących".

"Z całą stanowczością chcę stwierdzić, że impreza sylwestrowa na Rynku nikomu nie powinna przeszkadzać" - mówi ksiądz prałat Waldemar Durda, proboszcz i kustosz bazyliki św. Małgorzaty. "Mówię to w imieniu wszystkich księży z Nowego Sącza. Gdyby Ojciec Święty żył, z wielką radością i miłością patrzyłby na bawiących się młodych ludzi. On przecież bardzo kochał i szanował młodzież. Nazywanie Rynku, «świętym miejscem» jest - delikatnie mówiąc - nadużyciem i pomieszaniem pojęć".

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak sie nie ma co sie lubi...

Autor: marcelus (---.kolno.jarsat.pl)
Data: 24-11-05 20:39

deficyt budzetowy i dlug zaciagniety w innych panstwach, ktory beda jeszcze spalacac nasi wnukowie, precz z komuna

Ciekawe kto będzie spłacał długi obecne które są 10-krotnie większe od gierkowych, a co się buduje obecnie, tylko kościoły. Przedszkola, żłobki, szkoły, zakłady pracy zlikwidować bo przynoszą straty. Co z bezrobociem? Jedyny pożytek to wolność słowa.

Pozdrowienia

Przecież Interneo to WLAN (a nie W-LAN).

Jeśli chodzi sieci bezprzewodowe nie jest w Polsce tak źle. Tylko firmy się biorą za coś o czym pojęcia nie mają. I najtańszy sprzęt pakują, a później użytkownicy narzekają...

szamac: źle zinterpretowałeś moją wypowiedź. Zboczeńcem (aczkolwiek nie zawsze) może być osoba zakładająca taki blog, bo dziwne to pomysły. Jeden krok, aby babcie zaczęły nadsyłać i wtedy będzie to nie tyle niemoralne, co niesmaczne. Oglądający robią to z ciekawości. Ja także chętnie oglądnęłem te w wydaniu damskim i się nie zgorszyłem bynajmniej !

<lol>

bbbbbbbbbbbbbbb

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

cccccccccccccccc

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Mord w imię narodu

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Chyba na Lniarskiej !?

A JA KOCHAM GOŁE BABY, GOŁE BABY DO PRZESADY!

GOŁA BABA TO PRZYJEMNOŚĆ, GOŁĄ BABĘ CHCIAŁBYM ZERŻNĄĆ!!!
....

nigdy nie zdobedziecie tego co chcecie, jestescie mniejszoscia a zachowujecie sie jakbyscie to wy rzadzili i byli wiekszoscia.

TUTAJ MY STANOWIMY PRAWO I NIKT NIE WEJDZIE W DROGE NAM...

moi drodzy widać ,że z pamięcia u was na bakier. A jezeli już pamięc dobra to raczej wrednie wrodzony charakter zmusza was do interpretowania tego tematu w sposób właściwy dla mocherowych beretów. Bez względu jednak na te ułomności niekwestionowanym jest ,że to miasta zawdzięcza bardzo bardzo dużo okresowi Edwarda Gierka.

Ta cała spuścizna materialna w postaci nowych ulic ,szkól i osiedli to pozostałośc po tamtym okresie. Wielkie zakłady gdzie było wbród pracy to wspomnienia po tamtym okresie. W zamian dziś bezrobocie.
Nie wspomnę o wielkim skoku cywilizacyjnym ze wsi na rorzutniku z meblami do miasta jaki w większości przypadków was mieszkańców Łomży spotkał. Tak więc proszę nie krzywić się i głupot nie opowiadać.

wwo18@wp.pl ja tez prosze :P

Agent22!

Czy ja jestem za podatkami, czy ja ustalałem wysokość podatku, podałem tylko informację dla niewtajemniczonych na co idą podatki za psy. Nie ten adres z pretensjami. A czy Ty jesteś pewien, że osoba która weźmie psa ze schroniska płaci podatek, jeżeli tak to mógłbyś podać przykład, lub jakąś ustawę. Prawdopodobnie nie wiesz co piszesz, bo widocznie w głowie zamiast oleum jak to mawiał Zagłoba masz to co inni w dolnej części ciała.

no właśnie byś musiał sprzedać komputer :) i na czym bys siedział hehahah

zaj...biste fotki :) hehehe

Mężczyzna pod presją

Mężczyzna to seksualne zwierzę. Wystarczy mu kawałek gołego ciała i w głowie ma tylko seks. Nieprawda! Pocałuj mnie, przytul - coraz częściej mówią nasi kochankowie. No cóż, mężczyzna też człowiek.

Członek Karola jest miękki jak szmaciany pajacyk. Całkiem fajny, ale raczej nieużyteczny. Basia dzwoni do mnie przestraszona: "Może mu się znudziłam? Trochę utyłam..." - Co powiedział? "Eee, takie tam, że potrzebuje czułości i ciepła, a ja go nie przytulam! Wyobrażasz sobie? Boże, to koniec. Na pewno ma inną!". Basia szlocha w słuchawkę telefonu.
Czy Karol ma inną , czy naprawdę zdradza Basię, jaka jest przyczyna niepokoju Basi?
Dowiesz się link poniżej:
http://elle.interia.pl/milosc/news/id/100055764

Pozdrowienia.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

No no no...widze, że panowie nie owijacie w bawełnę, tylko przedstawiacie baaaardzo rzeczowe argumenty...no no no...

57997_186528724697702_100000217269691_712221_6091261_n.jpg

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org