wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Święta Inkwizycja już działa

Adamus,
Nie zaszkodzi, jeśli co poniektórzy właściciele też będą w kagańcach chodzili...:)

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Święta Inkwizycja już działa

Byłem sam - nie zwykłem wozić ze sobą nikogo w charakterze świadka w razie jak by komuś zachciało sie kantować.

SN4P własnie S--R mówi w swojej wypowiedzi na temat małomiasteczkowości bo po pierwsze Łomża jest mała i np. Ty swoimi wypowiedziami starasz sie kogoś gnębić. Najpierw mnie pisząc, że pachnie Ci ten temat niezdrową konkurencją, później S--R pisząc, że ludzie piszący na tym forum "... maja wyzsze wyksztalcenie i godny status spoleczny..." A podobno na forum panuje też wolność słowa i każdy może się wypowiadać na każdy temat! Po to wymyślono forum, żeby rozmawiać o problemach a nie obrażać innych osób piszących POSTY, których wypowiedzi i myśli różnią się od Twoich. Nie ubliżaj nikomu i nie zarzucaj braku STSTUSU czy braku WYKSZTAŁCENIA!

PS: Ja na tym też kończę... uważam dalsze dyskusje za zbędne...

do adamus:
chrzescijanstwo opiera sie na wzajemnej odpowiedzialnosci za zbawienie i w tym kontekscie nalezalo odczytac moja wypowiedz, a w podanych przez Ciebie propozycjach postepowania przebija sie conajmniej nieodpowiedzialnosc i egoizm.
"Co mi tam ksiadz, niech sie sam dusi ze swoimi problemami byle nas nie gorszyl. A tak wogole to won z naszej parafii, znajdziemy sobie lepszego ksiedza." - rozumiem, ze jest to postawa dojrzalego chrzescijanina

Co drugiej czesci Twojej wypowiedzi, to biskup powinien kierowac sie dobrem kosciola. Skoro zdecydowal sie mimo wszystko zostawic tego ksiedza w jego dotychczasowej parafii, widocznie uznal, ze straty wynikajace z przeniesienia beda wieksze niz korzysci.

No tak, no bo kto bedzie dokładać do pustych autobusów ? Wyjdzie na to ze autobusy beda jezdzic tylko: wawa, bialy, olsztyn :)

rudy błazen z druhem

Rozmawiajac z roznymi ludzmi lub czytajac wypowiedzi na forum dochodze do wniosku, ze na wszystko patrzymy w czarnych kolorach. Pytam sie wiec, czy potrafimy jeszcze dostrzegac w naszym zyciu pozytywy?

Bardzo rzadko dostrzegamy sami w sobie poszytywi. Chyba jestesmy optymistami.

o takich "Ascetach" to Ptysiu możesz sobie tylko pomarzyć... Ale Fu kiedyś był w Łomzy w Atomie:) /dawne dzieje.....

Bądź pozytywny!

Mimo, że czasem ciężko... po co się zaraz przejmować! :D

.

no wlasnie chyba wiesz tyyylko swoje - wlasciwie o co Ci tak naprawde chodzi ? bo jesli dobrze zrozumialem to padaly na poczatku oskarzenia o oszustwa ze strony jedynki jakoby nauczyciele przekazali uczniom wczesniej pytania - chyba nie masz teraz watpliwosci ze to zwykle oszczerstwo po tylu wypowiedziach samych zainteresowanych - pytania podobno zostaly przywiezione bezposrednio z Bialegostoku w dzien konkursu przez pania z Oxfordu tak jak mowili moi kumple z jedynki. Wyglaszala ona chyba mowe wstepna przed konkursem, a prace byly jak wszyscy podkreslaja kodowane. Wiec o co chodzi gdzie tu widzisz jak pisalas `dziwny zbieg okolicznosci` upowazniajacy CiE do tylu przykrych slow (osamotnionych zreszta), obrazajacych nie tylko moich znajomych rowiesnikow, w ktorych uczciwosc z pewnoscia nie watpie ale rowniez osoby dorosle - ich nauczycieli na tym forum ?

carmello, niewiem czy pamiętasz ale napewno przed FU był w atomie jeszcze czyba PEZET czy może nawet sam Peja. Ale jak byli to tylko i wyłącznie w atomie...

Na pewno na Bemowie będzie więcej utytuowanych aut i kierowców. Poza tym to właśnie tam jest oficjalne rozpoczęcie sezonu.
Ja sie wybieram, tylko szukam jakiej dobrej ekipy.

hahaha tata :)

Informację o laureatach otrzymałam od nauczyciela. I skoro sądzisz, że są błędne to ja w takim razie prosze o upublicznienie nazwisk z 1 dziesiątki wraz z ilością zdobytych punktów.

A to niespodzianka :|

Knee0,

Napisałeś:
"ksieza tez pochodza z jakichs rodzin, z ktorych wyniesli pewne wzorce zachowan. Poza tym sa spowiednikami. Po kilku latach sluchania spowiedzi naprawde mozna uzupelnic braki we wspomnianych dziedzinach. "
Ale:
...jak powiedział Jacuś: praktyki nigdy za wiele...:)

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Ale powiem wam jedno lepjej byscie sie napewno bawili przy zespołach Disco Polo niz przy Hip-Hopie :D

Look behind you! A three-headed monkey!

A może wnieść pozew do sądu ?

.

Moje Ty Knee Hydrauliczne...:)),

No to ciekawam, kto podjąłby się szukania dobrego i próbował to uaktywnić w... powiedzmy takim Stalinie, gdyby jełop ów żył jeszcze??
Też tak kiedyś myślałam jak Ty, że nikt nie jest na wskroś zły, wiele potrafiłam wybaczyć, ale... skończyło się! :P
Teraz szansa jest tylko jedna! Nie? To do widzenia! I każdy w swoją stronę...
Pewnie, że ryzykujemy w życiu non stop, ale w przypadku jednego osobnika ludzkiego nie zamierzam ryzykować kilkakrotnie. Już nie. Boć to graniczy z GłUPOTĄ. A doświadczenia po to są, żeby wyciągać wnioski, czyż nie?

Ptysiu,
Muppet Show! Tam mają Skutera to Ci pożyczą może... :)

.

Oglądając codzienne wiadomości i słysząc o kolejnych aferach trudno być optymistą, jeśli chodzi o politykę.

Pesymista do optymisty:
Oj, gorzej być nie może!
Optymista:
Może, może...

Jeśli przychodzicie w dobrych intencjach to nie powinniście mieć nic przeciwko kamerowaniu Was. Popieram ten pomysł, może wtedy nie bedziecie w 90min biegli na kibiców przyjezdnych, jakby jedzenie rozdawali.. ;x

.

ryskago:
Ja nie twierdze, ze nalezy byc naiwnym, albo narzucac swoja milosc i przyjazn innym (swego czasu mielismy braci ze wschodu, ktorzy w swej milosci do nas, w goscili unas przez 50 lat i nie mogli wyjsc) ;))

markm
tez sie tym pocieszam

a wracajac do optymizmu, to wbrew pozorom jestem dosc pamietliwy, lecz nie przeszkadza mi to z ufnoscia patrzec w przyszlosc.
Irena Santor spiewala: "nic nie moze przeciez wiecznie trwac..."

Doswiadczenia zyciowe zbieramy po to by z nich korzystac.

Masz 100% racji , ale...

Czy coś pozytywnego dałoby się znaleźć w Stalinie...?
Pamiętasz Ryska taki dowcip: "...a mógł zabić!" ? :)

Podobno bardzo ładnie wychodził na zdjęciach z dziećmi i ludem pracującym miast i wsi.

.

no ostatnio pewnie nie ma zadnych bujek ba sa kamery, zarzad ŁKS-u to nie jedna osoba chyba, mysle ze pan Kosiorek sam o tym nie decyduje, pilkarzom i pozostalym pracownikom tzreba placic, a sponsoring w Łomży z tego co sie orientuje nie jest zbyt duzy, i ci ludzie ktorzy siedza w zarzadzie tez tak dokladaja w przeciwioenstwie do was.

Romi

Wykonawcą jest PBK.

Na terenie warminsko-mazurskim dziś
rano około 6 rano skradziono samochód
marki AUDI A6 1.8T koloru niebieskiego
znaki szczególne kierownica z prawej strony
(angielska wersja)na londynskich tablicach rejestracyjnych
o numerach X643CKG za udzielenie informacji o miejscu jego
przechowywaniu lub wskazaniu miejsca gdzie się znajduje
wyznaczam nagrode pieniężną 10.000zł warunkiem nagrody
jest stan samochodu nie naruszony. Jakiekolwiek
informacje proszę przesyłać na adres
grzegorzkaminski@neostrada.pl lub pod
numerem telefonu (086) 2164696.

szkoda że Łomza nie leży na tamtym terenie ale kto wie gdzie może byc ten samochód :(

he Damiano tego się niedoczekacie :D

I to jest klucz do katolickiej hipokryzji

widze że te forum nie dorosło do takich rzeczy

Ja też widziałem Audi z kierownicą po prawej, ale kupę czasu temu.

Jedno jest pewne kulig

Dlaczego nikt nie chce wiedziec jakie były przyczyny tego mordu . Zapraszam do oglądania Rewizji Nadzwyczajnej .

ptysiu nie ma zaco dziękować :) a co do robót to spoko niech robio może bedzie dobrze :) znalazłem coś na temat piniedzy unijnych na remonty dróg w Polsce ale nie wiadomo ile dostanie Podlasie a artukuł jest taki :

W Warszawie podpisano umowę pożyczkową, na mocy której Polska otrzyma od Banku Światowego 100 milionów Euro na remont i modernizację dróg. Niestety prawdopodobnie niewielka część tej kwoty trafi na Podlasie. Lucyna Sołomianko - zastępca dyrektora oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad w Białymstoku poinformowała, że na ten rok, do realizacji zatwierdzono 4 zadania, których łączna wartość wyniesie 17 mln 632 tysiące złotych. Są to 7,5 km odcinek drogi Kolnica-Sztabin-Augustów, 200 m na trasie Wizna-Jeżewo, 6 km na drodze Nr 16 Przewięź-Macharce i 11 km na drodze nr 19 Ostrówki - Ploski. Na te budowy otrzymamy 11 mln 400 tys zł pożyczki, pozostałe 6 mln 200 tys zostanie wygospodarowane z budżetu państwa. Dyrektor Sołomianko twierdzi, że mylne jest podawanie kosztu budowy 1 km drogi. W każdym przypadku, wartości inwestycji są określane indywidualnie. Lucyna Sołomianko cieszy się z wynegocjowania dość dobrych warunków pożyczki, gdyż rok temu do 8 milionów złotych otrzymanych od Banku Światowego, z budżetu państwa trzeba było dołożyć drugie tyle. Teraz pożyczka pokryje blisko 65% wartości inwestycji, a prace drogowe mają się zakończyć przed końcem października.

Prosze bardzo jak nasz trener się tłumaczy, przezywa i jakie plany stawia ale jakoś mu to nie wychodzi ?!

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

I nie grzesz więcej

Ciekawe kto to byl może to ... :-) Szkoda że dziewczyny tak po Łomży nie latają ale oczywiście w moim wieku :-)

.

Teoretycznie jest szansa, że tylko trzeba to przełożyć w praktykę. Jak w tym sezonie się nie uda, to powinno się udać w następnym.

...ni z gruszki ni z pietruszki... niestety nie moge tam być bo ma wesele :( żebym wiedział wczesniej to bym to inaczej zorganizował a tak lipa.Nie mam juz odwrotu ;( No cóż mam nadzieje że innym razem się pojawie.
Życze dobrej zabawy.
Pozdro All!!!

Kefas zaiste Skansen w Nowogrodzie jest wdziecznym miejscem do robienia fotek:))))
Moze jakas wycieczka rowerowa w tamte rejony???

.

Ewcia, a Ty się nie pochwalisz czym robisz zdjęcia i jakim obiektywem?
pozdrowionka

Look behind you! A three-headed monkey!

Ognisko w lasku jednaczeskim drogowskaz zobaczycie po drodze bierzcie musztardy ketchupy siekiere majonezy. To siekiera zeby drewno porąbać. tylko uważajcie gejowego. Weźcie znajomych na miłą impre zapraszaja DJ-e z najlepszych dyskotek na świecie czyli Dj' Wiechu i DJ' Zdzichu(Rezydent z jeziorka) Dj' Ptysiu91 (Bawełna)
W programie wiele atrakcji: skok na bange bez liny z najwyższej gałęzi przelot balonem nad drzewem I wiele innych atrakcij.

.

:D wiedzialem, ze cos pomylilem

Skoro tak, to ciekawe czy

Huliganie tak sobie się nie biorą z nieba to są tacy w naszym wieku .,

.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org