czwartek, 05 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
# DEBATA W PWSIP __ PIORUNEK UTRZYMAŁ POZYCJE LIDERA !!

Blm to okolice Łomży. Ktoś zgubił to niech się zgłosi. Ja też bym się nie ciągała po wioskach, żeby komuś dokumenty oddać.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: # DEBATA W PWSIP __ PIORUNEK UTRZYMAŁ POZYCJE LIDERA !!

>Autor: Brzeczyszczykiewicz (---.elomza.pl)
>Data: 26-08-10 16:21
>No i jeszcze jedno - znawco - gdzie jest napisane że 450 to nastepca 1000? Bo >ja jakoś nie widzę?

1
Autor: latozdurex (---.elomza.pl)
Data: 25-12-09 15:55
canon 1000d jest nowsza wersja canona 450d

2
Autor: artooro (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 25-12-09 17:50
Wiem, że Canon 450D jest starszym bratem 1000D i niewiele się od niego różni

Jeśli już ktoś zaczyna z lustrzanką, to warto zacząć z nową. Stara może mieć ukryte wady, rysy optyki, na początek nie ma sensu ryzykować. Przy budżecie do 2000zł jest spory wybór.
Kupując nowy sprzęt zacznij od porównywarki cen, wtedy masz pewność, że nie przepłacisz. Dodatkowo masz opinie ludzi, którzy kupili ten aparat.

http://www.ceneo.pl/Lustrzanki_cyfrowe;004+n2000.htm

Jak widać z nowych aparatów, najtańszy jest Canon 1000d, 1420zł za lustrzankę to niewiele, tyle kosztują niektóre hybrydy kompaktowe. Jeśli nie będzie Ci brakowało zdalnego odpalania pilotem, punktowego pomiaru światła, to warto zastanowić się nad tym aparatem. Do tego można później dokupić obiektyw np. 55-250IS i jest niezły zestaw dla amatora.

Za podobne pieniądze jest Nikon D3000 + 18-55 VR Co prawda to matryca CCD, ale aparat lepiej wykonany, ma więcej funkcji, choć jakość zdjęć na wyższych czułościach będzie odrobinę gorsza.

Jeśli drobny szum na wyższych czułościach nie przeszkadza, wolny af lub gubienie się autofokus przy słabym świetle, to czemu nie Olympus

Olympus E-420 + 14-42mm + 40-150mm za 1550zł

Pentax K-X + DAL 18-55mm za 1900zł jak ktoś wrażliwy na szumy, najlepsza czystość zdjęć do najwyższych wartości ISO, z wymienionych modeli, co widać na linku na końcu. O ograniczeniach Pentaxa pisałem, dedykowane najlepsze baterie, ładowarka, stąd duża waga, w porównaniu do aparatów z akumulatorem dedykowanym.

Tu strona, gdzie każdy może zobaczyć, która matryca, a co za tym idzie aparat dalej lepsze możliwości w 3 kategoriach: dynamika, oddanie barw i ISO. Im wyższe wyniki tym lepiej.

http://www.dxomark.com/index.php/en/Camera-Sensor/Sensor-rankings/Sheet-view

Milusia od dzis masz immónitet na tym foróm ... zafsze ci slurze pomocom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Troszkę mi nerwy puściły , jesteś Jasiek usprawiedliwiony ale postaraj się ten artykuł przeczytać.

ulżyłaby ci :)

a szymus patsze rze wladasz ostro jenzykiem angielskim ;DDDDD

na babcie to mozesz sam patrzec. teraz bym sie odezwal wtedy jechalem banem wiec nie moglem wysiasc lub cos

Proszę http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=22786

W takim razie bardzo proszę o odpowiedź..mój e-mail onaion124@wp.pl

nic nie powiem bo mnie do sondu podadzom jak zaczne prawic .........

mozesz juz nura walic

Hehe niech tam sobie sama dogadza :P
Naprawde nikt nie jest obeznany w tym ?
Oczywiscie nic za darmo :)

Treść jest ukryta

ledwokiełkujące ziarna wstydu podbierania pobratymcom gruntu......

poprzez......

DONOSICIELSTWO aaaaaAAAAaaaaaaa hehe musiałem wyjaśnić, bo pewnie byś nie zrozumiała tego i zaraz "inteligentnie" WYWNIOSKOWAŁA, że to... a cholera wie jak pracuje Twój wąsaty mózg.

podsumowując.... najlepiej jeździć na zakupy do Ostrołęki,Zambrowa albo Białegostoku bo u nas sam syf i chamstwo............

patologia

Niestety JP, Twoje słowa się nie potwierdziły.

Pod linkiem: http://www.amrest.eu/pl/komunikaty_prasowe.php?477

Znalazłem:

"AmRest jest największym niezależnym operatorem restauracji w Środkowej i Wschodniej Europie. Zarządza 252 oddziałami KFC, Pizza Hut, Burger King, Freshpoint i Rodeo Drive w Polsce, Czechach, na Węgrzech, w Bułgarii, Serbii i Rosji. Firma będzie prowadziła kawiarnie Starbucks w Polsce, na Węgrzech i w Czechach.
AmRest zarządza restauracjami na podstawie umów franczyzowych

i nie udziela franczyzy innym partnerom."

Jak zechcą Łomżę, to sami tu wejdą, można napisać do nich CYNK hehe

Z kilometra to Ty jeszcze coś ściągasz ale jakieś większe odległości to Ci strasznie szumi. Zmień radyjko na coś lepszego, osobiście z tanich radyjek polecam Tobie Onwe MK3 i antenkę sirio ML przynajmniej 160 cm.

pokazalem filmiik i jusz zakladajom tematy....... szczyle

Jasiu siedź cicho!

KFC hmmm a co kebabki juz nie wchodza? :) Nasze miasto nie jest na to przygotowane wogle dziwnie jest u nas, na festynach np.swieze piwo kosztuje 4zl a ostatkii 5 (?),po festynie na statek a tam reklama wielka na cala dlugosc:SKRECAJ Z DROGI PO HOTDOGI,wchodze prosze nie ma parowki pozamawiane i tak jeszcze te zimne,qrr.... no dobra to mcdonald jeszcze otwarty wchodze,kolejka przy kazdej kasie ,ludzie glodni a kasjerka zagadana z chlopaczkami o jakies cwierc wieku mlodszymi od niej jak nie lepiej, w koncu po 15stu minutach podchodze po dwa chisburgery,nie ma trzeba czekac nastepne beda za jakies 10minut ale juz zamowione no q...mac
Zrobcie teraz kfc zeby te troche bogatsze,ulozone dzieci mialy wybor do spotkan bo mc donald sie juz nudzi...
Pozdrawiam

Ale prostaczyna z tego CBradiowca, co za tępota

sluchaj wlasnie widac kto tu jest bardzo uposledzony chyba jestes bardzo blisko z Madzia skoro jej tak bronisz ;p moze tez Ci cos za to zaoferowala ehh , bardzo ale to naprawde bardzo jest mi przykro ze jestes tak skrzywdzona przez los ze napotykasz na swojej drodze takie ofiary haha ;]powodzenia z zyciu ;p

Witam ! Mam pytanie .. 06.08.2010r zakupiłam samochód od osoby prywatnej. Na umowie jest jasno napisane, że sprzedający zapewnia, że nie zostały utajone żadne wady techniczne samochodu. (Seicento '99). Dzień później pojechałam na przegląd i okazało się, że w samochodzie nie ma praktycznie sprawnej rzeczy.. np całkowity brak katalizatora po prostu został wycięty , zardzewiałe przewody hamulcowe, amortyzatory nie działają, zatarty wentylator w silniku który jest do generalnego remontu i wiele innych niekończących się wad.. Wyczytałam, że jeśli zostaną wykryte wady po kupnie samochodu a sprzedający o nich nie poinformował mam prawo do miesiąca poinformować sprzedającego o wykrytych wadach a jeśli zostały podstępnie utajone termin nie obowiązuje.. I czytałam, że jesli wady zostały utajone jak np brak katalizatora itd to sprzedający jest pociągnięty do odpowiedzialności w tym przypadku poniesienia kosztów naprawy samochodu. Chciałam się poradzić w tej sprawie czy rzeczywiście jest o co walczyć.. Mechanik stwierdził, że to wrak nie samochód.. w dodatku był wcześniej robiony na instalacje gazową a później przerobiony na benzyne i o tym tez nigdzie nie było napisane i sprzedający nie powiedział.. i żadnych dokumentów nie ma na to.. a w ofercie kupna samochodu w dziale właściwości wszystkie takie informacje powinny byc zawarte.. więc jest to utajenie pewnych faktów. Więc jak państwo sądzicie... Dziękuję za pomoc.

"Autor: q... (212.33.84.---)
Data: 25-08-10 22:08

Mętalność Łomży: złe, niedobre, drogo.
Jak Wam lokal nie odpowiada to nie jedz tam, tylko nawpierdalaj się chleba z masłem w domu, tym też można zapchać dupę.
Ktoś próbuje jakoś zarobić na życie, otwiera lokal, stara się przypodobać klijentom, zamiast siedzieć i narzekać, że nic się nie da, to Go trzeba zgnoić.
Otwórz kur... jeden z drugim coś i zobacz jak to wszystko prosto jest zrobić, zamiast siedzieć i pisać te dyrdymały.
W Smoku byłem w niedzielę, "lokal bez fajerwerków", normalnie, czysto i miło. Można normalnie zjeść, sushi było mi za drogie, więc zjadłem coś innego, smakowało i tyle, czego się czepiać.
A co Wy byście chcieli, żeby Was w wejściu w te brudne dupy na powitanie całowali, albo za darmo dali się nażreć. Większość co tu pisze te uwagi pod adresem Smoka, to nawet tam nie była, bo by takich głupot nie pisała.
Pozdrawiam."

Co za prostactwo i ile ortografów!!!!

"Naucz się cieszyć z rzeczy błahych, a każdy Twój dzień będzie świętem"

"Ogólnie wiadomo nie od dziś, że Łomża to miasto z dużym odsetkiem ludzi zawistnych..."

"Ogólnie wiadomo nie od dziś, że Łomża to miasto z dużym odsetkiem ludzi zawistnych..."

ja mam :)

hahha smieszna jestes juz dawno sie tak nie usmialam jak teraz;p wiesz zazdroscic to mozesz Ty mi i Mikucka tak samo!! mi na sama mysl o Was sie nie dobrze robi !! zygac mi sie chce jak czytam co ty piszesz Ty zmutowana ladacznico !!
nie musisz mi doladowywac konta bo mnie stac jeszcze na karte jak juz wczesniej powiedzialam ze bd glosowala na Kamile to tak zrobilam ;p a Ty zdziro lec zarabiac na ulicy . Milej Nocy Ci zycze i udanego zarobku ha !

: jawiemonawie skoncz juz z tym tematem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org