czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ile zarobią łomżyńscy radni?

_maly_ w savanie na konstytucji czesto graja

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ile zarobią łomżyńscy radni?

A gdzie jeszcze mozna zamontowac CB w Łomży oprócz 13 na Legionów?

!

Nadwyżki można robić bezproblemowo - każdy mieszkaniec, a właściwie właściciel mieszkania ma swoje własne konto, na które wpływają opłaty zarówno za czynsz, wodę jak i ogrzewanie. Tak jak kolega wyżej napisał jeśli będzie nadwyżka lub brak to dostaje się stosowną informację coś koło października chyba.

Do do samej spółdzielni to pozostawia ona wiele do życzenia - niestety. Nowe bloki za dość zadbane i nowoczesne, aczkolwiek ich wykonanie potrafi zaskoczyć - in minus. Pozostałe obiekty w ramach tej spółdzielni nie są już tak zadbane. Doprosić się o coś jest naprawdę ciężko. Jak to ktoś napisał trzeba wszystko samemu "wychodzić" a ile się człowiek nasłucha to brak słów. To, że zawsze ktoś dba o czystość wokół bloków to prawda, ale zazwyczaj są to ludzie, którzy często się zmieniają i chyba się nie sprawdzają. Klatki niby są sprzątane, ale bardzo często tygodniami nie widać efektów.

Mnie irytuje chociażby sposoby naprawy różnych rzeczy, kontrole wentylacji, instalacji gazowych itd (które są bo muszą być i nic, nie sprawdzają, że już usunięciu nieprawidłowości nie wspomnę) lub np to że jedni mieszkańcy mają elektroniczne podzielni ciepła a inni cieczowe - które odparowują nawet gdy się nie używa grzejnika (w starszych blokach).

to nie jest jakis odosobniony przypadek, ja czesto takie akcje widze u siebie, ale oczywiscie oni maja malo kasy na wywoz smieci, trzeba im darowac:)

no albo ze 3 tysie wyplaty dac wiecej wtedy beda moze wyrzucac smiecu u siebie za oplata

smieszy mnie tez sytuacja jak kiedys, bo dziecko jeszcze bylo w worku, siedzialo na smieciach, za plecami smieci, pod wozkiem(nie wiem jak sie to nazywa, powiedzmy, ze tacka czy cos na podreczne rzeczy dla malucha) smieci, na raczkach wozka smieci, wszystko oczywiscie dla niepoznaki:) coz, nie wszystko co jest piekne trwa zawsze, lub dlugo, bo trzeba bylo niekiedy isc o 1 w nocy, oczywiscie brawa za wytrwalosc!!
:)
oczywiscie sie to nasila przed swietami, ale jak juz wspomnialem, ze widac po samochodach, ze nie maja pieniedzy

Autor: Benedykt (---.lomza.vectranet.pl)
Data: 10-09-10 09:33

Ciekawe czy obecny Prezes Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej też mieszka w bloku w zasobach Spółdzielni, czy we własnym domu, który już od dawna podgrzewa. I tu nie chodzi tylko o to, że można się cieplej ubrać. Nic w mieszkaniu nie schnie, wszystko jest totalnie wilgotne, począwszy od ręczników, a skończywszy na ubraniach w szafach, ponieważ wilgotność powietrza jest bardzo duża. Lepiej zimą grzać w granicach rozsądku a nie na fula.

Re: "Grzać, czy nie grzać?... Oto jest pytanie."
Autor: 23Emilka (---.lomza.mm.pl)
Data: 10-09-10 09:40

Jest ciepło? Ubrać się? W co? Mam w domu w kurtce chodzić?

To co oszczędzi się teraz na ogrzewaniu wyda się na leki! Na zdrowiu nie powinno się oszczędzać!

Niektórzy mają małe dzieci! A w domu 19 stopni! I to jest w porządku?

Autor: Brzeczyszczykiewicz (---.elomza.pl)
Data: 10-09-10 09:58

No nie wiem, u mnie pranie schnie na dworzu póki co. I nie narzekam.

-------Co ma być to będzie-------

Autor: Profesor (---.elomza.pl)
Data: 10-09-10 11:41

to chyba patrząc na ostatnie ciągłe opady to raczej już te ubrania ze 2 miesiące ci schną na tym dworzu

Data: 10-09-10 13:13

Rano powieszone, wieczorkiem zbierane. Wieczorkiem powieszone, na drugi dzień wieczorkiem zebrane. Wiaterek robi swoje - nie mów, że narzekasz na brak wiaterku, a opady? jak postawisz na deszczu, to się nie dziw, że mokre;))
Ustaw pralkę na dodatkowe wirowanie i nie wyjmiesz cieknącego prania.

Autor: Dr Still Hummer (---.elomza.pl)
Data: 10-09-10 18:17

Oczywiście ze grzac jak ktoś niechce to zawsze może kaloryfer zakręcić!

Data: 10-09-10 18:32

Zmarźlaki:))

http://www.tvn24.pl/-1,1673011,0,1,lato-wraca-na-weekend,wiadomosc.html

Prawdziwie letnia pogoda wróci do nas w sobotę. Najchłodniej będzie na Podkarpaciu. Tam termometry pokażą 17°C. Dużo cieplej będzie natomiast na Dolnym Śląsku, gdzie słupek rtęci sięgnie 23 kreski.

Pochmurno może zrobić się na południowym-wschodzie. Może też spaść trochę deszczu. Na Podkarpaciu mogą wystąpić lokalne burze, wtedy też mocniej zawieje wiatr. Na Kasprowym już zima
Chociaż trwa jeszcze kalendarzowe lato, na Kasprowym Wierchu spadł pierwszy... czytaj więcej »

W niedzielę będzie jeszcze cieplej: od 20°C na Suwalszczyźnie do 24°C na Dolnym Śląsku. Poza tym będzie pogodnie i niemal bezwietrznie.
Tydzień ładny - do środy

Ciepło, z minimalną temperaturą 19°C na Podlasiu, utrzyma się środy. Gdzieniegdzie może popadać przelotny deszcz. Według meteorologów intensywniejszych opadów można spodziewać się od czwartku. Na szczęście na krótko. W sobotę, 18 września, znów ma się rozpogodzić.

Autor: debi40 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 10-09-10 19:15

Gdy grzejniki są zakręcone to i tak płacimy. Dwa lata temu całą zimę miałam zakręcone grzejniki bo nikt tu nie mieszkał, a zwrócili mi połowę z nadpłaconej zaliczki.

Autor: szczebiotka (---.w92-154.abo.wanadoo.fr)
Data: 10-09-10 21:28

w du pe kopany

Autor: jawiemonawie (---.internetia.net.pl)
Data: 10-09-10 22:02

Faktycznie dziwadło interpunkcyjne.

Autor: megan (---.nat.umts.dynamic.eranet.pl)
Data: 10-09-10 22:11

debi40 to współczuje sąsiadom zimnych ścian, Oni za Ciebie dopłacili.

4 pieterko, szczytowa chatka, zimnooooo
nawet bardzo.
Grzać!

-Szeptem nawet banał urasta do rangi wyznania-

Autor: debi40 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 10-09-10 22:39

Megan
Nie masz co wspołczuć. Z tego co słyszałam to też mieli nadpłatę, to chyba znaczy, że mieszkając za wiele się nie grzali.

Data: 11-09-10 09:08

Każdy kombinuje jak może;))
Ale bez przesady - jutro wyjdzie słońce.

Spis działów | Wyświetlaj drzewo | Wyloguj | Mój profil Nowszy wątek | Starszy wątek

Twoje imię: burczymucha
Adres e-mail: malutka.m@tlen.pl
Temat:

Odpowiedzi wysyłaj na podany e-mail.

reklama

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

dla twojej wiadomosci mieszka w bloku

Figa jutro jestem Twój, będziesz mogła nadskakiwać nade mną cały dzień od śniadania aż po kolację ;)

_jackass_, ta, po nocnych ekscesach, najadłeś się to i się odbudowałeś,a teraz bohatera strugasz, zero punktualności, ale pochwalam informację :) . Jeszcze się nie wyszłam za Ciebie, a już przemycasz swoje akcje, jednym słowem- masz charakter :)

"Nic śmiesznego" to będzie jutro jak rano prześpisz śniadanie, później nie będzie Ci się chciało zrobić obiadu, a wieczorem zamiast kolacji polecisz do koleżanek na ploteczki :( ... kobiety !!! Czy Wy umiecie zadbać o mężczyznę chociaż raz w tygodniu ? W niedzielę, w dniu wolnym od pracy ?

Treść jest ukryta

Magazyn na nowogrodzkiej....szukaj. Bardzo dobry pomysł.

umawianie się na kawę na forum jest nie profesjonalne

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org