Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czyżby ? |
Do : burczymucha _ miałem wątpliwą okazję poznać owe zwyczaje i zachowania wieśniaków. Ponadto kilka lat temu dostałem w łeb z tej przyczyny, że na jednej z podłomżyńskich wioch usiłowałem uwalniać psiaka przywiązanego do płotu drutem. Za schronienie służylo temu psu koło rowerowe z trzema szprychami oparte o pobliskie drzewo . Poza tym mam okazję dość częste plątać się po terenie , który w wielu przypadkach mam prawo nazywać albo zaściankiem , albo po prostu "parafią "- a jak zapewne wiesz, wyraz ten oznacza teren ciemny , zacofany , niereformowalny . Taka etymologia tego słowa . Przy okazji - przypomnij , proszę , jakie imię nosił jeden z synów biblijnego Noego i dlaxzego Cham ? Pozdrówka .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czyżby ? |
Zapraszamy wszystkich chętnych do pracy przy zbiorze truskawek tel. 696379061
|
|
hahaha "podajac nazwisko kandydata naruszyles ustawe o ciszy wyborczej" dowiec sie dziecko co to cisza wyborcza :))
|
|
Dieta cud ! Chcesz wyszczupleć ? Nie żryj tyle ! rudy błazen z druhem
|
|
Najlepsze,najbardziej skuteczne są plastry. Jak są osoby zainteresowane tą metodą to podam szczegóły,tu na forum,
|
|
no i to mi się podoba ;D
|
|
rocka he by się tam bawiło 10 osób..
|