środa, 16 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KRYSTYNA HOFFMAN-kandydatka na prezydenta!

wydaje mi sie ze to wszystko skonczy sie tak jak na gorze sw Anny

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KRYSTYNA HOFFMAN-kandydatka na prezydenta!

To nie dawaj nic !! ale dobry pomysł ale jeden płaci wtedy a drugi jedzie za friko .

Taka jest teraz młodzież.

Brawura i gorzała to są główne przyczyny nieszczęścia na drodze tylko zobaczcie jak zachowują się niektórzy jak by przepisy wogóle nie istniały a najgorsze jest to że jeśli dojdzie do wypadku to jeszcze w sądzie trzeba udowadniać, że zostało się kaleką na całe życie.

Ryskago bedzie poetką będzie pisać historyjki,opowiadania i książki.

Zbych, moze i nikt z niej nie zjedzie zeby odwiedzic lomze ale moze przyciagnac tu inwestrow. moga sie skusic dzieki niej bo beda mieli dobre warunki do transportu. mysle ze via baltica jest ostatnia deska ratunku dla lomzy i tylko ona moze tu sciaganc inwestorow. nic innego nie pomoze.

Po co obodnica jak chodzą słuchy, że droga 61 ma być wyłączona z ruchu ciężarowego. A jeśli będzie to jaki biznes się w łomży ulokoje skoro drogi transportowe będą omijać to miejsce. Ostatnio przejechałem się troche po Polsce, taka mała trasa na południe później centrum trochę zachód no i do domu. Generalnie to Łomża biednie wygląda, i widać, że rozwój idzie gdzieś bokiem. Byłe miasto wojewódzkie, a wielkością jak mieścina (bez urazy) Warka. Zobaczcie jak wygląda Białystok wjedżając do niego a jak wygląda Łomza, Via Baltica to nie droga przez Łomzę, to ulokowanie się miasta obok krwioobiegu gospodarki - logistyki.

Adall!
Co w Ciebie wstąpiło, że dziś wieczorem piszesz takie poważne i rzeczowe posty. Dajesz takie przykłady, godne wpisania do ustaw, że nasi posłowie nie dorastają Tobie do pięt. Zbliżają się wybory do parlamentu, pomyśl o swojej kandydaturze na posła. Może naprwdę czujesz zbliżającą się wiosnę i ona tak dzisiaj odmieniła.

Pozdrowienia.

Romi

Z racji przeniesienia sparingu ŁKS Łomża - Ruch do Zambrowa, zbieranie zaliczki na koszulki odbędzie się w późniejszym terminie. Prosimy zatem śledzić informacje na stronie http://www.lks.lomza.tk/

Jednocześnie zapraszamy wszystkich sympatyków "Biało-czerwonych" na kolejne, drugie już spotkanie piłkarzy, trenerów i działaczy ŁKS-u z kibicami, które odbędzie się w klubie "Rampa" w najbliższy czwartek o godzinie 18.00. W programie m.in. podsumowanie dotychczasowych przygotowań eŁKaeSiaków do rundy wiosennej a także prezentacja nowych piłkarzy Łomżyńskiego KS-u.

... & vice versa!

jaki wkret... to jak wkoncu bedzie ywgladala ta koszulka?? tak jak wyzej czy tak jak na http://www.lkslomza.9x.pl/forum/viewtopic.php?t=289 bo na forum lks-s logo "łks łomża" jest ukosnie.i jeszcze jednoo: jaki kolnierzyk bedzie??taki jak widac??

zorro

kobieta zmienną jest. Każda z nich to swoisty kameleon. Patrzy w oczka, przewrotnie się uśmiecha, a potem się okazuje, że już od 2 lat jest twoją żoną ! Z nimi trzeba ostrożnie, a już w szczególności z Noblistkami :)))

Jak sam napisałeś po raz pierwszy obchodzono święto kobiet w USA, i do tego miało w nazwie Międzynarodowy Dzień Kobiet, i tylko dlatego, że najbardziej pamiętano o kobietach w krajach bloku wschodniego, przylgnął do niego przydomek "socjalistyczny", i dlatego mamy zapomnieć o tym święcie, a pamiętać o "Walentynkach", bo zachodnie to lepsze. Przecież Panie same wywalczyły to święto, a My mamy je zlikwidować?. Serdeczne życzenia dla Pań.

Pozdrowienia

Nic wielkiego to jest: trochę słów, trochę snów, trochę łez

Ptysiu, ty coś wiesz ale nie do końca. Ten "kanarek wcale nie wpisywał że sprawdzał bilety tylko kontrolował kierowcy czas przyjazdu, tak że nie pisz o czymś jeśli ma być to jakiś domysł, wal fakty.
Cycq, a ty chyba jesteś z księżyca jeśli cie rajcuje taki dreszczyk emocji że żulostwo robi co chce w tramwaju to życze sukcesów, do czasu aż przestaną cię częstować a dadzą w mo...to chyba nie jest miejsce na imprezkę?
A wracając do tematu, ci co maja bilet nie obawiają się kanarów.
Czemu nikt nie wpada na pomysł żeby pojeżdzić na gapę taxi, spróbujcie, myśle że lepiej trafić na kanara.

P.S. Ptyś aty się chyba gubisz w tym co piszesz.
Cytuje: tylko napisał że sprawdzil ten autobus a naprawde tylko wsiad cos napisal.
To chłopie w końcu wpisał że sprawdził czy tylko coś wpisał?????

Ptysiu? A skąd wiesz, że w sobotę będzie?

Zbych

POST WYZEJ POWINIEN ZACZYNAC SIE OD SLOWA "JAK" A NIE "JA" ;-]]

ADALL miesieczny mialem kiedy jeszce chodzilem do liceum ....i sytuacja jaka byla opisana w pierwszym poscie to wlasnie wtedy miala miejsce A TERAZ WOZE DUPE SAMOCHODEM I MAM ******** NA KANARY !!!!!

to tyle na ten temat!!!!!!

KEEP HIGH!!

...brzemienna ?? .. w skutki ?? :D

HWDK

Widze że tylko kilku Polaków jest na tym forum ehh... :/

no i coraz wiecej ludu się wkręci =) jejeje

Kebab niedaleko starego dworca pks jest do bani:(A na Legionów jest dobry jeśli zrobi go taka miła dziewczyna:)Hmm nie polecam lasagne w pizzeri koło poczty na Ks.Janusza bo za 10 plnów na talerzu dostaniemy coś,co wyglądem przypomina skrzyżowanie pizzy z naleśnikami:P Ale najlepsze zapiekanki są od zawsze na dworcu pks:)Gorąco polecam:)Virginia napisał(a):

tak najlepsze jedzonko bar na dworcu PKS ten co teraz został przebudowany i powiększony zaraz obok fotografa

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Tak coś czułam...:))

Ryskago

Agent a ty jak robisz ?

ja nie wiem czy ty specjalnie zle interpretujesz moje wypowiedzi i pytania...chodzi mi o to ze po prostu przylapalem cie na klamstwie...bo raz twierdzisz ze nie masz na bilet ( nie ma znaczenia ze nie masz kasy) a zaraz stwierdzasz ze zasypalo ci samochod.... to jak to jest?? a swoja droga miec samochod i chodzic z buta to tak samo jakby za ostatnie pieniadze kupic portfel

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Jak ja założe inny nick to i tak bedzie widać te bph, a na cxafeje to ja czasu nie mam...:(

Ryskago

8 marca w jednym z łomżyńskich gimnazjów rodzice rozdali uczennicom ulotki z życzeniami. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby z laurek nie spoglądała uśmiechnięta twarz przewodniczącego Leppera. Życzenia przyniosła do domu ze szkoły jedna z gimnazjalistek. Na ulotce oprócz okolicznościowego wierszyka, pod którym podpisał się Andrzej Lepper, widnieje także kilka haseł ukutych przed zbliżającą się kampanią wyborczą oraz adres strony internetowej partii.

- Jestem oburzony indoktrynacją polityczną dzieci - mówi ojciec trzecioklasistki. - Nie wiedziałem, że polityczną agitkę Samoobrona zaczyna od nagabywania czternastolatek. Chcę wiedzieć, jak takie ulotki trafiły na teren szkoły?

Teresa Kurpiewska, dyrektor I Gimnazjum Publicznego w Łomży, dopiero po chwili przyznaje, że rodzice mogli przemycić coś takiego na teren szkoły.

- Tylko jak? - zastanawia się. - Przecież mamy monitoring, a każdy obcy, nawet opiekunowie uczniów, muszą się wylegitymować przed wejściem.

- Komu? - No, woźnej - odpowiada dyrektor - ale to czujna kobieta i z pewnością zauważyłaby podejrzane paczki.

Uczniowie doskonale znają osoby, które rozdawały ulotki. To rodzice gimnazjalisty, sympatycy Samoobrony. Dzieci twierdzą, że do szkoły wkroczyli w strojach organizacyjnych. Bez przeszkód krążyli od klasy do klasy i wręczali uczennicom życzenia. Dzieci podobno usłyszały: przeczytajcie i dajcie rodzicom.

Dyrektor Kurpiewska: - Weszli bez mojego pozwolenia. To skandal i zaręczam, że nie ograniczę się do rozmowy z rodzicami.

Tymczasem łomżyńskie gimnazjum to nie jedyna szkoła w regionie, do której dotarły laurki od Leppera. Ulotki rozdawano w całej Polsce - w samym Białymstoku 5 tys. sztuk. Agnieszka Zdrojewska, dyrektor biura wojewódzkiego Samoobrony, przyznała, że laurki dostały uczennice liceów w Hajnówce, Siemiatyczach, Wysokiem Mazowieckiem i Augustowie.

- A mieliście państwo pozwolenie dyrektorów szkół na organizowanie takiej akcji?

- Eee tam, przecież w tych małych miejscowościach każdy każdego zna, z pracy czy z kościoła, więc to taki miły gest. Nic więcej - tłumaczy dyrektor biura Samoobrony.

Tymczasem część rodziców łomżyńskiego gimnazjum, w którym dzieci zostały "obdarowane" lepperowską laurką, zastanawia się nad skierowaniem sprawy do prokuratury przeciw działaczom Samoobrony. Nie życzą sobie politycznych manipulacji na ich dzieciach.

Gazeta: Sympatycy państwa partii rozdawali dziewczynkom życzenia od Andrzeja Leppera.

Barbara Zach, przewodnicząca łomżyńskiej Samoobrony: A co? Zmieniły płeć?

Płci nie zmieniły, ale to czternastolatki...

- I co obraziły się?

Dzieci nie, ale rodzice i owszem. Ich zdaniem szkoła powinna pozostać apolityczna.

- Gimnazjalistki? To nie dzieci, tylko dawno kobiety. I właśnie dla nich te życzenia od przewodniczącego.

Ale tam są też przedwyborcze hasła i adres strony internetowej partii.

- To życzenia i tyle.

Zofia Trancygier-Koczuk

podlaski kurator

Szkoła jest apolityczna. Nieważne, czy to gimnazjum, czy liceum. Jedyny kontakt z polityką, jaki powinni mieć uczniowie w szkole, to zajęcia z wiedzy o społeczeństwie. Nie interesuje mnie, czy odbyło się to za zgodą czy bez dyrekcji szkół. Chcemy to jak najszybciej wyjaśnić. Nie wykluczam rozpoczęcia kroków prawnych.

LOL ??? :D

"Super Express": Rozmowy przez telefony stacjonarne można podsłuchiwać. Wystarczy kupić małą przenośną radiostację walkie-talkie, włączyć na odpowiedni kanał i podsłuchiwać o czym ludzie mówią.

Przypadkowo odkrył to Jerzy Wilczewski, właściciel zakładu naprawy RTV i pasjonat krótkofalarstwa z Moniek (Podlaskie). Kilka dni temu mieszkaniec Moniek przyniósł mu dwie małe krótkofalówki kupione w USA. Chciał zaoszczędzić na telefonach. Ale trzeba było przerobić zasilacz. W Stanach mają w gniazdkach 110 V. Wilczewski przerobił więc i włączył walkie-talkie, żeby sprawdzić, czy działa.

Usłyszał rozmowę między dwiema osobami. - Kobieta spod Knyszyna sprzedawała ciągnik mężczyźnie z Gołdapi. Słyszałem i ją, i jego. To mnie zastanowiło, bo przecież wykorzystując radiostację tak się nie da - mówi elektronik.

Okazało się, że za pomocą tego bardzo prostego urządzenia można podsłuchiwać tych, którzy korzystają z radiopowiadomienia - tzw. antenki. TP S.A. montuje takie urządzenia tam, gdzie nie opłaca się ciągnąć linii - w małych miejscowościach i na wsi. Takich abonentów jest w Polsce kilkaset tysięcy.

- Nasi specjaliści od zabezpieczeń byli zszokowani, że tak łatwo można podsłuchiwać - mówi Barbara Górska, rzecznik TP S.A. i zapowiada, że Telekomunikacja postara się zabezpieczyć rozmowy abonentów.

Niestety, istnieje duża doza prawdopodobieństwa, że jak pije tatuś to i synek będzie to robił, pomimo negatywnych doświadczeń nagromadzonych w dzieciństwie. Brak wzorca, ot co :(.
Naturalnie są wyjątki od tej reguły...
Alkoholizm wśród młodych, to tylko jeden z problemów. Równie wielkim , jeśli nie bardziej, są narkotyki, które rozprowadzane są dosłownie wszędzie, nawet na katolickich uczelniach...:((

Ryskago

Ano chronią, chronią...
:)

Ryskago

chudy tak to wyglada ze ty jestes przeciwny promowaniu ŁKSu i masz go gleboko w du... bo co w tym zlego ze ktos informuje o meczu na stronce o Łomży i jej okolicach (jak dla mnie to tak powinno byc, bo niby gdzie maja sie taki informacje pojawiac ??!! ) a dzieciak to moze ty jestes i tak sie sklada ze mecze chodze od dawna :P

no właśnie z Markiem znamy się jedynie z rozmów telefonicznych :) a przydałaby się mała "fizjonomiczna konfrontacja" :)

Pozdrawiam

"Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane" - hahahahaha.

Na marginesie, Twoja nowość jest mocno nieświeża.

a ja chyba kojarzę..... ale na razie nie zdradzę. Sprawdzę, czy się myliłem..

Śmierdzi mi tu atakiem typu DoS (Denial of Service Attack) :)))

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

No toć ja ją mam, ale ci poprzedni właściciele... chyba lubią psy, tylko się za dłuuugo, jak dla nich, gotują...

Ryskago

A to nie :/

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org