Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ponad pół miliona katolików na Jasnej Górze – pielgrzymka słuchaczy Radia Maryja |
Witam wszystkich!!! czy może ktoś z was wie na jakich stronach internetowych można sobie pograć w gry online??? Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ponad pół miliona katolików na Jasnej Górze – pielgrzymka słuchaczy Radia Maryja |
kurnik.pl miniclip.com
|
|
Re: Ponad pół miliona katolików na Jasnej Górze – pielgrzymka słuchaczy Radia Maryja |
slodki_aniolek, tak na boku to oni nie sa pracownikami MPK. Jest to zewnetrzna firma.
|
|
Może lubama jesteś kanarem że tak ich bronisz ??. Ja osobiście nienawidzę sk....synów. Wszystkich, pomimo iż zdaję sobie sprawę że pracę tę wykonują różni ludzie, ale sami są sobie winni opinii o nich. Przykład : Lat temu naście kiedy to na Szosie Zambrowskiej przychodnia tętniła pacjentami, zostałem zawieziony ze złamaną nogą. Prześwietlenie, gips. Do domu jednak musiałem wrócić już o własnych siłach. Niezgrabnie skacząc na jednej nodze dotarłem na odległy przystanek MPK który dla zdrowonoga jest tuż obok. Pech chciał że nie miałem biletu, a "pobliski" kiosk był zamknięty. A były to czasy gdy kierowcy autobusów nie prowadzili jeszcze sprzedaży biletów. Cóż miałem robić ??!. Pojechałem na "gapę" i trafił się nalot kanarów. Na nic zdały się tłumaczenia że noga boli jak cholera i świeży gips i kiosk był zamknięty. Nie było litości z ich strony. Ale cóż ząb za ząb....
|
|
Re: Ponad pół miliona katolików na Jasnej Górze – pielgrzymka słuchaczy Ra |
ja w bilarda lub w snokera gram na www.gryonline.wp.pl
|
|
Polecam www.gryzonie.pl
|
|
ptysiu Ty jak zwykle jesteś the best - "w bilarda albo snookera" :))))
|
|
dzięki za odpowiedzi, teraz będę miał w co grać :D
|
|
a Polka która była ? Zbych
|
|
Temat ten był już kiedyś poruszany. Znowu wraca sprawa przydrożnych drzew, które według niektórych zagrażają bezpieczeństwu w ruchu drogowym. Proponują oni wycięcie wszystkich drzew i zamiast nich posadzić krzewy. ![]() Edward Woźniak z Sulęcina wciąż walczy z przydrożnymi drzewami. Tym razem wystosował apel na ten temat do Ministra Sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro. Zwraca się w nim z prośbą o interwencję w związku z – jego zdaniem - nieprzestrzeganiem przepisów chroniących życie ludzkie, przed zagrożeniami jakie tworzą drzewa rosnące przy drogach publicznych. Ochrona życia ludzkiego to jedno z podstawowych praw człowieka i jeden z elementarnych obowiązków władz każdego państwa. Więcej na ten temat linki poniżej. http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=694952 http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=615692 http://motoryzacja.interia.pl/ankieta?kategoria=14&ankieta=6241 Czy warto kruszyć kopie o to co jest wpisane w polski krajobraz od lat i jak by wyglądały polskie drogi bez drzew?
|
|
Założe nowego neta to będe ciągnoł z DC ++ jeszcze miech =D narazie pozostaje mi Kazza i BearShare . _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
![]()
|
|
a jeśli mam połaczenie z vectry to mam mieć ustawienie active czy passive?bo nie znam się na tym za bardzo :-/
|
|
oj ptysiu teraz mnie tym zdjeciem rozbawiles:), moze tamto drzewo ma jakas wartosc historyczna i dlatego tam nadal stoi:)
|
|
|
a Misiek_2lo sie jeszcze cieszy:/ co za ludzie....
|
|
nie wiem co bylo przyczyna ale organizm sie starzeje u kazdego czlowieka i jest coraz bardziej slabszy:/
|
|
dajcie chleba ................ bo pasztet idzie :)
|
|
:)) -------------------------- running with scissors
|
|
|
Kefas no ico ze mam aparat ? -------------------------- running with scissors
|
|
Kolej na mnie Jaka to ulica? ![]() Zbych
|
|
Mam jedno pytanie zwiazane z w/w " klubem ". Czy ktos moze mi racjonalnie wytlumaczyc dlaczego w Yamie imprezy koncza sie tak wczesnie (w piatek o 1 )? I nie przemawia do mnie tlumaczenie ze duzo sie za prad placi:)
|
|
Głupie pytanie ale.... Dla czego światła na naszym łomżyńskim kominie mrygają? Czy to w związku ze świętami??
|
|
też zauważyłem ostatnio :P może mała przeróbka , lepiej teraz wygląda
|
|
Najwiekszy komin w Łomży i okolicuy to komin MPEC-u moze oswietlili go NA ŚWIETA ,aby Świety Mikołaj wiedziałgdzie ten komin i żeby wżóciłtam prezenty ! Zbych
|
|
|
Takie z pianką i pachnące...obornikiem..?? Też lubię! :D apostata
|
|
W ten komin to i samochód osobowy by się zmieścił, trochę mniejszy od Mercedesa. Pozdrowienia.
|
|
A wybiera się ktoś może na te mecze z Łomży?? KOŁUJE KTOŚ BILETY? jak i gdzie?
|
|
Do joblera: wolę drechów od pedałów!!!!!
|
|
eeee mleko?? brrr najlepsze na kaca jest powietrze z materaca!
|
|
mleko w plastiku? no w sumie teraz so nowsze czasy :P apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Kefas no i co ze mam aparat ?
|
|
Nocne oznakowanie przeszkodowe komina ciepłowni MPEC w takiej jak obecnie formie działa od 3 grudnia 2005 roku. Zmianę sposobu ostrzegania użytkownikow ruchu powietrznego wymusiło ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURYz dnia 25 czerwca 2003 r. w sprawie sposobu zgłaszania oraz oznakowania przeszkód lotniczych. Jeżeli sygnały swietlne zwrócą większą uwagę Św. Mikołaja na Łomżę, w postaci większej liczby odwiedzonych domów tym bardziej będziemy usatysfakcjonowani wykonaniem zadania w okresie przedświątecznym.
|
|
Minister środowiska Jan Szyszko uchylił zgodę wojewody podlaskiego na budowę trzech odcinków drogi ekspresowej Via Baltica łączącej Helsinki z Warszawą. I co o tym myślicie?
|
|
To czyli Via Balticy nie będzie ! apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
hahahaha. Ale numer. Ocenzurowali ??!!
|
|
Markac... masz mleko w szklanych butelkach? Gdzie? Zbych
|
|
Kino Mirage - Plac Kościuszki - zjazd na Ostrołękę. Zniszczone tuż po wojnie (w tym samym czasie w Białymstoku odbudowywano pałac branickich - cegły były potrzebne)
|
|
AA To juz inna sparawa
|
|
pielgrzymka słuchaczy Radia Maryja na Łysą Górę... |
i nie jestem jego znajomym ani zadnym kolega i prosze mnie nie porownywac do tego kolesia! .
|
|
Hooltay: ...jak to się liczy tylko Natura2000, a unikalne w skali europy siedliska żółwia błotnego pod Łomżąto się nie liczą?! ...nie liczą się dlatego, bo mogłyby nam przeszkodzic, a jakby przeszkadzały białostoczanom to trzeba by o nich trąbić!? :) Nie. Jest tak, że skoro trzeba prowadzić obwodnicę wokół Łomży, to trzeba ocenić, którędy można, a jeśli rzeczywiście można i od wschodu i od zachodu, to która trasa będzie mniej szkodliwa dla środowiska - podejrzewam że to będzie jednak ta zachodnia :). Szkic szacowanej obwodnicy od Ostrowi Mazowieckiej ![]() Kolor niebieski - opcja wschodnia Kolor czerwony (różowy?) - opcja zachodnia Kolor zielony - obszar Parku Krajobrazowego
|
|
Podaję przykładową granicę parku: Droga od szosy zambrowskiej do Starej Łomży przy Szosie (ta druga licząc od Łomży): po lewej otulina, po prawej park.
|
|
ŁPKDN sięga do samego mostu. Na wschód w górę rzeki Narwi jest Park, a nie jego otulina... A tu polecam sprawdzić co tu jest cennego: http://www.lomza.pl/index.php?wiad=851 Zbych
|
|
Z tego co zobaczyłem na mapie hooltaya wynika, że jednak Natura2000 jest na wschód od Łomży, a na zachód nie! :) http://natura2000.mos.gov.pl/natura2000/pl/jednostki.php?minx=655566.056903&miny=569389.931563&maxx=752217.038097&maxy=627313.211250&imagewidth=550&imageheight=330&CMD=ZOOM_IN&INPUT_TYPE=auto_rect&INPUT_COORD=254%2C204%3B254%2C204&KEYMAPXSIZE=120&KEYMAPYSIZE=112&MapSize=550%2C330&OSO_A=Y&SOO_A=Y&proponowane=Y&miasta=Y&powiaty=Y&zbiorniki=Y&PREVIOUS_MODE=0
|
|
heheehe ale oco tu chodzi Alinko???
|
|
4Hugo, nie udało Ci się tym razem...
|
|
good luck :)
|
|
a kruki też świergolą? czy kraczą?
|
|
:/ Zbych
|
|
Sex :) apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Ale chodzi Ci o zespół ? "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
> > >Prawdziwa rozmowa nagrana na czestotliwosci morskiej alarmowej canal > 106 > > >pomiędzy Hiszpanami a Amerykanami w 16 października 1997 roku. > > >Hiszpanie: > > >(w tle słychać trzaski)...Tu mówi A-853, prosimy zmieńcie kurs o 15 > stopni > > >aby uniknąć kolizji, idziecie wprost na nas, odległość 25 mil > morskich. > > > > > >Amerykanie: > > >(trzaski w tle)...Sugerujemy wam zmianę kursu o 15 stopni na północ, > aby > > >uniknąć kolizji > > > > > >Hiszpanie: > > >Negatywnie...Powtarzamy : zmieńcie swój kurs o 15 stopni na południe, > aby > > >uniknąć zderzenia.... > > > > > >Amerykanie > > >(słychać inny glos) Tu mówi kapitan jednostki morskiej Stanów > Zjednoczonych > > > > >Ameryki, w dalszym ciągu sugerujemy, zmieńcie swój kurs o 15 stopni > na > > >północ, aby uniknąć kolizji. > > > > > >Hiszpanie: > > >Nie możemy podjąć takiej decyzji, gdyż nie uważamy jej za słuszną, > ani > > >możliwą w tym momencie!!! Zmieńcie swój kurs o 15 stopni na południe. > > >Inaczej dojdzie do kolizji...!!!! > > > > > >Amerykanie: > > >TU MÓWI KAPITAN RICHARD JAMES, KTÓRY DOWODZI LOTNISKOWCEM USS > LINCOLN, > > >MARYNARKI WOJENNEJ STANÓW ZJEDNOCZONYCH...!!!! DRUGIEGO CO DO > WIELKOŚCI > > >OKRĘTU FLOTY AMERYKAŃSKIEJ, JEDNOCZEŚNIE INFORMUJE, ŻE JESTEŚMY > ESKORTOWANI > > > > >PRZEZ 4 OKRĘTY PODWODNE, 6 NISZCZYCIELI I 2 KRĄŻOWNIKI. UDAJEMY SIĘ W > > >KIERUNKU ZATOKI PERSKIEJ W CELU PRZEPROWADZENIA MANEWRÓW.! NIE > SUGERUJĘ, JA > > > > >ŻĄDAM, ABYŚCIE ZMIENILI KURS O 15 STOPNI!!!! W PRZECIWNYM RAZIE > BĘDZIEMY > > >MUSIELI PODJĄĆ DZIAŁANIA KONIECZNE ABY ZAGWARANTOWAĆ BEZPIECZEŃSTWO > TAK > > >OKRĘTU, JAK ZJEDNOCZONEJ SIŁY TEJ KOALICJI. WY NALEŻYCIE DO PAŃSTWA > > >SPRZYMIERZONEGO, JESTEŚCIE CZŁONKIEM NATO I TEJ KOALICJI... ŻĄDAM > STANOWCZO > > > > >PODPORZĄDKOWANIA SIĘ I ZMIANY KURSU...!!!! > > > > > >Hiszpanie: > > >TU MÓWI JUAN MANUEL SALAS ALCANTARA, JESTEŚMY WE DWÓCH, ESKORTUJE NAS > NASZ > > >PIES, MAMY ZE SOBĄ NASZE JEDZENIE, DWA PIWA I KANARKA, > > >KTÓRY TERAZ ŚPI... MAMY ZA SOBĄ POPARCIE RADIA LA CORUNA I KANAŁU 106 > - > > >ALARMÓW MORSKICH... NIE UDAJEMY SIĘ W ŻADNE MIEJSCE I MÓWIMY DO WAS Z > LĄDU > > >STAŁEGO, Z LATARNI MORSKIEJ A-853, Z WYBRZEŻA GALICJI. NIE MAMY > ŻADNEJ > > >GÓWNIANEJ INFORMACJI, KTÓRE MIEJSCE ZAJMUJEMY W > > >RANKINGU WŚRÓD HISZPAŃSKICH LATARNI MORSKICH... MOŻECIE PRZEDSIĘWZIĄĆ > > ŚRODKI > > >NA JAKIE TYLKO WAM PRZYJDZIE OCHOTA, ABY ZAPEWNIĆ BEZPIECZEŃSTWO > WASZEGO > > >ZASRANEGO OKRĘTU, KTÓRY ZA CHWILĘ ROZBIJE SIĘ O SKAŁY. DLATEGO RAZ > JESZCZE > > >SUGERUJEMY ZMIANĘ KURSU O 15 STOPNI NA POŁUDNIE, ABY UNIKNĄĆ KOLIZJI, > OK. > > >?????? > > >
|
|
Kaziku kochany, czy Ty mnie przypadkiem nie obrażasz? :D Mam za dużą? za małą? czy zwariowanoświergolniętą zaświergowanie skowronkową? hihihihi A swoją drogą to widzę, że mało ludzi zna takie określenie. Czyż nie jest ono urocze, aby nazwać tak cudny stan? Zbych
|
|
Masz rację Allinko :)
|
|
A idźcie wy w .... z tymi hipermaketami Zbych
|
|
przepraszam ale zapomniałam o Atlanticu
|
|
Jasta, a co ty ekonomii uczysz ?
|
|
" jak nie potrafi jeździć - zapanować nad samochodem to nie powinien do niego wsiadać!" o nie pisz takich rzeczy nie każdy ma zdolności rajdowca starczy np. jechać te przepisowe 90 i złapać gume (wiem że to się często nie zdarza) i co wtedy? mało kto utrzyma sie na drodze wiele osób w takiej sytuacji wcisnie heble do ziemi i będzie tylko patrzeć jak samochodzik ucieka do rowu albo na drzewo :)
|
|
Z tego co wiem Ryski nie będzie, no chyba że ryska na blacie stolika. Zbych
|
|
Wczoraj, gdzieś tak po 20.00 byłam w Carrefour na Targówku w Warszawie na zakupach. Podchodzę do kasy i widzę takiego człowieka co to w TV ciągle występuje przeciwko hipermarketowi w Łomży. Wózek miał załadowany z tzw. górką. Pani, która mu towarzyszyła w zakupach utyskiwała na długą kolejkę i tłumaczyła, że do Białegostoku i bliżej i chyba taniej. Pan rozglądając się tajniacko po klientach powiedział, że tylko tego brakowało żeby ktoś z Łomzy go zobaczył. To nie ładnie podsłuchiwać, ale nie wytrzymałam. Pozdrowiłam Pana od mieszkańców Łomży. Panu było głupio, szybko wykładał towary na taśmę i co chwilę zerkał na mnie. Kurcze, że też nie moge skojarzyć twarzy z nazwiskiem. Jak dorwę gościa na TV to napiszę na forum nazwisko. Ale hipokryzja.
|
|
jakos chyba maloprawdopodobne zeby przy wszystkich drogach nagle postawili slupy, badz latarnie :] , a od nosnie komentaza ze trzeba wtedy jechac 20km/h, tzn ze w polsce wszedzie trzeba tak jezdzic, bo nie wiadomo co za idiota wyskoczy nagla zza zakretu, badz gorki :/
|
|
hej, macie już jakieś plany na sylwestra?czy jest jakiś ciekawy,niedrogi dzamper w Łomży okolicy?znacie ceny i opinie na temat imprezy,klimatu w tym czy innym lokalu? a może by tak coś zorganizować!macie jakieś ciekawe pomysły?bo wszystko już praktycznie porezerwowane.
|
|
Ja tam warzyw, czy kwiatów w moje zwisanie nie mieszam. U mnie zwisa, dynda i powiewa, ruchem swobodnym, lub wahadłowym. POzdrówko i buziaki. :D
|
|
Heh, już chyba każdy ma dość tych życzeń :) Może poprzednie życzenia noworoczne się nie spełniły? ;D Ja tam chę się tylko wyspać ;/ Zbych
|
|
Antysemitex, hehehehehe
|
|
Co tu mowic o lokalach w Lomzy... Mialem sie niewtracac juz do tej rozmowy, ale jak czytam "ludzie jest tyle wspaniałych lokali w Łomży" to az wlos mi sie jezy. Rozumiem ze siedzicie w tej dzorze bez pracy i pieniedzy i niewidzicie co sie dzieje w innych studenckich miastach, ale czas sie chyba wyrwac i zasmakowac choc troche imprezowego zycia. Czekamy wszyscy na klon porzadnych lokali i oby trafily do Lomzy. Zeby sie nieokazalo ze te nowe co sie teraz otwieraja to kolejne dziory dla zamknietych snobow i dresikow ze zlotymi lancuchami na szyji potocznie zwanych ABS. Ps. ich chyba powinno sie nazywac ABM ( apsolutny brak muzgu!!! )
|
|
Gratuluje stanu i życzę trwać w nim jak najdłużej, mój trwa już ponad rok i czuję, ze jeszcze długo, dłuugo, dłuuugo potrwa :))))) Życzę tego samego :)))
|
|
najlepsze sa komentarze tych osob ktore pisza glupoty nie znajac wogole osob jeden z rozmowcow pisze dlaczego tak szybko odeszla pomimo tego ze zajscie mialo miejsce rok temu
|
|
...nie wchodził do tej pory bo miałem stawiać na "obcym" serwerze na którym nie ma serwera sql.... okazuje się że kontaktu z adminem też nie ma.... i na plikach też nie postawię... :( ...ale sobie poradzimy... Zbych
|
|
Taaa ptysiu najlepsze jak ty wtedy jesteś na nim... ********
|
|
Najlepszy Internet To ChElLo Każdy Jest Wesoły i SiĘ RaDuJą ZaTaKą CeNe WsZyStKiM MoRdY OdPaDaJą...****
|
|
Brawo Graboś! wyjąłeś mi z ust to co chciałem napisać. Przecież nie chodzi o to, że wycinając drzewa zlikwidujemy ofiary śmiertelne na drogach, ale zmniejszymy ich liczbę. DO Reaper: masz rację. to przypomina dyskusję o zapinaniu pasów. zarówno zapinanie pasów, jak i brak drzew przy drogach zdecydowanie zwiększają bezpieczeństwo jazdy :)
|
|
"Autor: Jacek16 (193.29.207.---) Proszę podać imię i nazwisko człowieka, który był częściowo prototypem Kmicica w "Potopie" H.Sienkiewicza. Człowiek ten okrzyknięty został "Marszałkiem Łomżyńskim" w Ostrołęce, bronił klasztoru na Jasnej Górze w Częstochowie, miał na sumieniu największe działo burzące sprowadzone przed klasztor z Prus i jako ten, który chciał porwć Króla, jako banita uchodził z kraju? Dodam, iż do końca życia używał tytułu Marszałka Łomżyńskiego. (........)" Tomasz Gocłowski?
|
|
A ja absolutnie nie polecam baru u Krzysia w Starej Łomży nad rzeka.Byłam tam 2 razy i tyle też razy zostałem oszukany.LM liczy sobie pani po 11zł!!!!Teraz chodzę do baru u Zdzisia.Tam jest naprawdę milutko.
|
|
Czytałem wiele opinii o tym telefonie na różnych forach. Ogromna większość to same pozytywy. Mam ten telefon od miesiąca i od razu go polubiłem :-) Tylko trzeba umieć z niego korzystać. Kilka rad : 1.Wyłącz automatyczne dostosowanie obrazu do położenia telefonu ( żyroskop ) 2. Wyłączaj otwarte aplikacje ( rejestr, kontakty, galerię, odtwarzacz itp ... itd ) 3. Wyłączaj blue tooth i skanowanie wifi. 4. Wymień softa na najnowszego. 5. Dokup kartę pamięci choć z 4 GB i ustaw zapisywanie zdjęć, plików wideo i audio na karcie pamięci ( u mnie była 256 MB i w zasadzie z mety była zapchana )Koszt ok. 80 PLN. 6. Przenieś dotychczas zapisane pliki jpg, wideo i audio na kartę pamięci. Poza tym wpisz w google i znajdziesz tych rad więcej, bo ja nie mam jeszcze zbyt wiele doświadczeń z tym telefonem. Pozdrawiam i jeśli mogę prosić w rewanżu za te rady, abyś już nigdy nie pisał/a "cio" i " nio" :-))) bo mam alergię na te słowa :-))
|
|
Podaj maila, to Ci wyślę, to chyba ten :-)) Oczywiście bez kompresji, żeby się nie uszkodził, zachował wszystkie soki i wartości chrześcijańskie też :-) Miał u mnie dobrze i był należycie traktowany, przegadałem z nim wiele godzin i wiem, że bardzo za Tobą tęsknił .... Z poważaniem - UCZCIWY ZNALAZCA .. Takos
|
|
moj imejl to brudny_rysiek_nad_brzegiem_rzeki@słitaśny.pl podajta mi kartoflaa bo obiadu nie mialem dzis :D Pierre_Dolain jestes supcio gosciem. dzieki ze opiekowales sie tak troskliwie moim kartofelkiem.. ja pitole bylbym zapomnial. ale wy jestes Jedwabisci!
|
|
Ponad pół miliona katolików na Jasnej Górze - pielgrzymka słuchaczy Radia Maryja |
wykonaj telefon do turbodynomen-a
|
|
Witam puszkuje dentysty który przyjmuje w niedziele
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |