Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy prezydent Brzeziński zapłaci polityczną cenę? |
1. Taką "sondę" to można o "kant dupy potłuc". Juz nie raz zżymałem się na próby poważnego traktowania tych pseudo badań... Jesli jakiś człowiek czy to reprezentujący władzę, czy też organizacje kupieckie powoła się na wyniki tego "paszkwila" to publicznie bedę się z niego naśmiewał mijając go na ulicy i wytykając palcem wrzeszcząc - "ale baran!". 2. Dlaczego jakaś organizacja kupiecka stara się stworzyć swoisty syndykat przeciwdziałania konkurencji? Kto dał im prawo decydowania w ważnych sprawach dotyczących mieszkańców miasta? Od decydowania są Rada Miejska i Prezydent. Oni najwyżej się mogą obrazić i powiedzieć, że nie mają w tych organach reprezentacji. 3. Wielkopowierzchniowe obiekty handlowe bez wątpienia wpływają na społeczno-gospodarczą strukturę otoczenia. Moim zdaniem stymulującą, zwłaszcza konkurencję: albo się starasz, podwyższasz jkość swojej oferty, albo zwijasz interes. Oczywiście najwięcej korzysta na tym konsument, ale czyż nie o to chodzi? Śmieszą mnie sklepiki gdzie facet z wąsem handluje "mydłem i powidłem" od 20 lat i uważa, że ma święte prawo robić tak przez następne dwadzieścia. I za nic nie dostosuje swojej oferty do otoczenia rynkowego. Inne miasta o podobnych cechach socjo-demograficznych mają hipermarkety i nic strasznego się w nich nie stało. Najwyżej kilku wąsaczy zmieniło fach.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy prezydent Brzeziński zapłaci polityczną cenę? |
Do posiadania prawa jazdy potrzeba jeszcze odrobiny rozumu.
|
|
Dziwi mnie to że godzine temu byłem na tej stronie to było tylko kilka glosów a teraz jest 183 Co Łomży jest bardziej potrzebne: hipermarket 34 stadion 9 fabryka 111 geniusz 29 z kad taki popyt na Fabryke ?? chyba że wzrosła frenfekcja na HIPERMARKET !!
|
|
Nic z tego. Ludzie nie rozumieją chyba jaki cel ma taka akcja, doszukują się pobudek politycznych, chcieliby zaraz sponsora, a w ogóle to przecież wstyd tak wyjsć z domu i coś zrobić. Nie mówię, ze każdy musi popierać i chętnie brać udział we flash mobach, ale po co marudzić? Nie chcę, nie komentuję. Szkoda, bo miałam wielką ochotę. :] Innym razem, przy lepszych wiatrach. :) pozdróweczka kasia
|
|
Z Ikeą nie byłoby tak źle, ale nie wiem, co lepsze: HM czy właśnie Ikea, Auchan czy co tam jeszcze. A jeżeli miałabym być szczera, to nie zależy mi już na żadnych wielkich sklepach w Łomży. Moga się przydać, wiem. Ale MI nie zależy.
|
|
Ja myśle że trzeba jakoś komisje zrobić do tych sąd muszą zbadać tante głosy a może one są sfałszowane ? trzeba kontrole zrobic . kto idzie na ochotnika ? jackbab
|
|
Aha, jeszcze jedna ewentualność - aglomeracja kościelna. PSY SZCZEKAJĄ A KARAWANA IDZIE DALEJ
|
|
Podstawowe pytanie: jaka firma zainwestuje na obrzeżach takiego miasta jak Łomża??? Odpowiedź jest jedna: ŻADNA!!! Jeżeli ten market nie powstanie u zbiegu Zawadzkiej i Sikorskiego to nie powstanie nigdzie. I o to właśnie chodzi tym pseudokupcom! Ja chcę kupować taniej i tego samego chce 60 tys. mieszkańców tego miasta. A żeby to osiągnąć to ten market musi powstać. A, że straci na tym około 3 tys. mieszkańców? Trudno, o wiele więcej zyska, a postęp zawsze niesie ze sobą ofiary!
|
|
Na Makro nasi łomżyński handlowcy i wspierający ich radni nie wyrażą zgody nigdy (nawet gdyby było wybudowane pod Łomżą) gdyż sami zaopatrują się w białostockim Makro, do którego nie każdy z nas jeździ. A tak kupcy robią zakupy w Makro i sprzedają rzeczy stamtąd u siebie w sklepie o wiele drożej.
|
|
hehehehe no właśnie !!
|
|
Właśnie nabiłem 10 głosów za hipermarketem używając przeglądarki lynx, która grzecznie pyta się czy zaakceptować cookie, na co ja się nie zgodziłem. Tania sztuczka, administratorzy powinni popracować nad tym. Oczywiście owo "nabijanie" można zautomatyzować i otrzymać całkowicie astronomiczne wyniki w krótkim czasie. Grunt to to, żeby przesłać odpowiednie dane pod adres skryptu PHP który obsługuje ankietę. Hmm, PHP zawsze mi się wydawało nieco przestarzałe, może kiedyś administratorzy przesiądą się na coś innego, może jakieś J2EE, albo inny serwer aplikacyjny...
|
|
Witam! Widziałeś kiedyś ogłoszenie w Urzędzię Pracy, "Zatrudnimy inżyniera rolnika, tylko nie po Agrobiznesie". Na jakim poziomie ta kadra kształci studentów, jeżeli nie chcą zatrudniać absolwentów, a pracę to znależli przeważnie ludzie z poza naszego województwa nie mówiąc o Łomży. Po dr"ó"gie, było to pisane w formie żartu, bo kiedu mogą powstać w Łomży tramwaje. Od kiedy tak zależy Tobie na dobru miasta. Jak napisałem żeby w jakis sposób zmobilizować ludzi zrobić trochę porządków wiosennych, to uczyniliście z tego żart i nikt jakoś nikogo nie upominał. A tu czynisz larum jakby od tego zależała cała przyszłość Łomży. Łomży potrzeba większych zakładów pracy, chociażby takich jak Bawełna, Fabryka Mebli, czy POM, które wytwarzałyby produkty potrzebne ludziom. Trzeba postawić na promocję Łomży i ściągać poważnych inwestorów, niech u Nas inwestują. W tym jest przyszłość naszego miasta. Pozdrawiam.
|
|
I znów ostra dyskusja. Czy to forum musi być polem popisu dla ludzi uwielbiających konflikty, gdy ja tu się dziwię, z jakiej przyczyny wszyscy są tacy zawistni? A światła... ciekawe :) sama się kiedyś nad tym zastanawiałam, bo czemu tylko znaczki: toaleta damska, ustąpić miejsca kobiecie w ciąży w mpk i temu podobne mają mieć ludzika w spódniczce? :)
|
|
W stokrotce odwrotnie, bułeczka wczoraj kosztowała 20 groszy , a w dniu dzisiejszym 28 groszy. Pozdrawiam.
|
|
SUUUUUPER POMYSŁ!! CZYTAŁAM KIEDYŚ O TYM W GAZECIE!! popieram!! tylko godzina mi nie odpowiada!! proszę o 15:35!! i orginalnie i ludzie z liceów kończą lekcje o 15.20; więc 15 min. po dzwonku powinno być dobrze :) pomyśl!! a co do pomysłu to mi się makarena podoba!! :) hehe
|
|
a mogę jakieś ogłoszenie w szkole powiesić? będzie więcej ludu.... :) ?? mogę??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |