Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto na prezydenta Łomży? |
Z corka, ktora akurat bierze 'polski' jako obcy(foreign) jezyk na lokalnej uczelni w New Jersey, oprocz duzej wiekszosci studentow pochodzenia polskiego, znalazlo sie jednak kilku rodowitych Amerykanow nie majacych nic wspolnego z Polska ... pomijajac moze to, ze snia sie im jakies 'interesiki' w przyszlosci w naszym kraju. Ale jednak jedna ze studentek probuje nauki naszego jezyka ot, tak z ciekawosci. Mysle sobie: czyzby masochistka? Bo wierzcie mi, nasz jezyk, a szczegolnie gramatyka, w porownaniu np. do angielskego to, niestety, prawdziwy koszmar. wychu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto na prezydenta Łomży? |
ktos zawedrowal kiedys na www.funkysouls.com
|
|
A ja musze przyznac, ze czytam to wszystko tak od dechy do dechy (bo u mnie to chyba z Lomza to tak jak u Mickiewicza z Litwa ... ;)). Przez dlugi czas, kiedy to te sprawozdania ciagle obracaly sie w dawnych juz czasach, ale powoli, post za postem, zaczely zblizac sie do terazniejszoci, z niecierpliwoscia i antycypacja oczekiwalem kiedy wlasnie te wzmianki p. Czeslawa wejda np. w lata 60-te (NB - ostatni okres mojej 'stycznosci' z Lomza). Ale coz, niby to byly tam chyba dwa takie posty, ale wlasciwie p. Czeslaw to tylko tak musnal o te wyzej wymienione lata i znow wrocil do 'wiecznosci' :) Pozdrawiam, wychu
|
|
czy spotkaliście na jakiś stronach głównych jakiś świąteczny wystrój ? np choinki bombki mikołaje śnieg i inne ? np na www.elomza.pl albo na onecie to można zauważyć że zbliżają się świeta i zima jest a np na 4lomza to nic ? nawet troche jakiś rzeczy żeby wygladało jak idą świeta ? Zbych
|
|
Łysego kanara chyba jeszcze nie widziałam:))) Teraz im zimno w dupe to tak nie sprawdzają:))))
|
|
MAsz racje, szaro tu troszke:)))
|
|
A więc mądry Testerze co oznacza skrót EOS ? :). Teraz możesz zacząć !. LOL I wiesz DWYT :)
|
|
Otóż to właśnie. Ryskago podumał i pojął, w czym rzecz. Przegiął tylko z tą reinkarnacją. Sekciarz jakiś czy co?
|
|
to ladnie, teraz przyjda do 4lomza, poprosza o Twoj IP i wjada Ci czerwoniakiem do domu po reszte :P
|
|
A po co Ci strony? Włazisz na taką, zasysasz programiaka (albo gierę) i okazuje się że to demcio lub wersja trialowa. Zeby zrobić z niej fulla, trza pchać się z kolei na jakąś hackerską stroniczkę. I tu jest problem. Na nich albowiem aż roi się od trojanów, spamu i dialerów. Żeby tegp uniknąć, zamontuj sobie któregoś z p2p i już.
|
|
Sprawdź czy ta śliska droga "z kostki i bruku" nie jest przypadkiem drogą osiedlowa, takie drogi podlegaja pod spółdzielnie mieszkaniowe. Poza tym nIe da sie w jednej chwili posypac wszystkiego, "pstryknąć palcami i już", to wszystko trwa. Wsiądz w samochód i przejeć 1/3 wszystkich dróg miejskich (w obie strony) a zobaczysz ile czasu to zajmie - i to po śliskiej drodze - solarki muszą po takich jeździć
|
|
A ja wam wywróżę przyszłość Stokrotki. Jak na razie jest modna z tytułu braku podobnych rozwiązań na rynku łomżyńskim. Nie wiem czy pamiętacie jaką bitwę wśród handlowców o pawilony na piętrze wywołała oddawana po remoncie hala targowa na Starym Rynku. Nie trzeba było Stokrotki, aby już po pewnym czasie wszystko świeciło pustkami. Jak się sprzedaje badziewie i to po warszawskich cenach, to zgon murowany. Nikt tam teraz nie zagląda mimo, że lokalizacja jest bardzo atrakcyjna. Podobnie bedzie z tym badziewiem, jakim jawi się Stokrotka. Jeżeli właściciele butików w Stokrotce wywieszają tam identyczne ciuchy jak w sklepach całego miasta, ale żadają za nie o 20-25% więcej, jeżeli wisi tam na wieszakach tylko kilkanaście sztuk tej odzieży - to nie bedzie dobrze. Wczoraj znajoma przyniosła cytryny ze Stokrotki (paczkowane w siatce). Połowa była zgniła. Jeżeli oni dwa tygodnie po otwarciu wogóle zapominają o czymś takim, jakim jest przecena, kontrola daty ważności - to wrózę jedno: właściciele sklepików osiedlowych mogą spać spokojnie !
|
|
rad567 chyba jeździ piaskarką... Sorki, że spytam, ale 567 to chyba nie jest liczba atomowa radu?
|
|
ryskago to kobieta :).
|
|
Grzesiu, łobuzie, co masz na myśli???
|
|
No tak, teraz to już naprawdę nie wiem kim jestem... Pogubiłam się doprawdy...
|
|
No to do kompletu: Chcecie tylko proste "ż"? Żebym żarł żołędzie i żłopał żywicę żyłbym dłużej żalił się żubr. Albo: Bieży Jeży w Białowieży i nie wierzy, że w tej wieży leży serek dla młodzieży. Mam i trudniejsze... chcecie? T i g e r
|
|
Zbychu No pewnie, że tak!!! I ja się odwdzięczę (to dla tych, którzy nie używają słów na "p"): Polska policja poszukuje psa pimpka, ponieważ pogryzł pana profesora poniżej pępka... Ma zowsze Łomża
|
|
Dlaczego obcokrajowcy nie ucza sie polskiego? Z tego samego powodu z jakiego my nie uczylibysmy sie japonskiego bedac w Japonii. Nie jest to jezyk powszechnie uzywany i przy okazji trudny do nauki, po co wiec marnowac czas i energie na nauke jezyka, ktorego w przyszlosci prawdopodobnie nigdy nie uzyjemy. Sa jednak wyjatki. Np. moj szef (Anglik) bierze prywatne lekcje polskiego. I naprawde nie robi tego z przymusu. Codziennie zadaje mi mnostwo pytan apropo's polskich slow i uzywanie ich sprawia mu wielka przyjemnosc. Swoja droga rywalizuje pod tym wzgledem ze swoim kolega, szefem innej firmy, ktoremu codziennie rano udziela lekcji polskiego jego sekretarka. A co do tych skomplikowanych zdan w naszym ojczystym jezyku to mojemu szefowi z trudem przychodzi wymowienie slowa "przepraszam" a co juz mowic o "chrzaszcach" i innych gadach. Codziennie rano w tramwaju stara sie je wymowic je jak najpoprawniej, ale nie bardzo mu wychodzi wiec ludzie patrza na niego jak na glupka. Moze tez dlatego obcokrajowcy nie ucza sie polskiego? Pozdrawiam, clue
|
|
1. Chichop (nie hip-hop, ani też chipchop, jak ktoś tutaj napisał) dlatego, ponieważ: a) jest to cytat z Grzegorza Halamy Oklasky b) miał to być wyraz pewnego lekcesobieważenia tego gatunku muzycznego. 2. Akurat nie uważam tego za problem, nie boli mnie też w jakikolwiek sposób, że niektórych nie stać na wymyślenie czegoś lepszego! Po prostu ciekawiło mnie dokładnie to, o co zapytalem w swojej wypowiedzi. 3. Popieram: nie nick jest ważny, tylko to, co ktoś ma do powiedzenia. Zgadzam się w 150%ach! bigi2004
|
|
Pragniemy złożyć oświadczenie, że nie lubimy Wołka. hipokrates
|
|
...tylko w niewielkiej liczbie osób, tylko Ci, którzy jakoś tu osiadają i jest im to potrzebne do byznesu, albo do rodziny, którą sobie z polskim człowiekiem założyli. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
w tantym roku kupywałem choinke w konarzycach Działka i Ogród to się nazywa na końcu konarzyc. (........)
|
|
Sorki "Sledczy" ale w domu to pewnie choinke juz w polowie listopada ubrales? Wydaje mi się, ze te strojenie wszystkiego na swiatecznie pol roku wczesniej to "lekka przesada", ktora przywedrowala zza oceanu. Jak przychodzi odpowiednia chwila to chlopaki zmienia wyglad 4lomza.pl bez potrzeby zwracania im uwagi. don-key
|
|
Ja jestem jak najbardziej za ale wstęp tlyoz dowodem osobistymi samochodem. w Tamtym roku było fajnie :D
|
|
he he nie ma to jak ruski :D poszli jebatsa :D ps. ucze sie go w szkole..
|
|
może lepiej poczekajmy przynajmniej do wiosny,he? :-)
|
|
...a dla mnie kupowanie żywych choinek (a zwłaszcza ich wycinanie) to głupota...nie mam w sumie nic do ludzi,którzy muszą koniecznie mieć żywą choinkę na święta w domu,ale natura jest już na tyle zdewastowana,że chociaż choinek moglibyśmy jej oszczędzić(one nie wyrastają na poczekaniu...w ciągu sezonu).Każda naturalna choinka w domu,to kolejny gwóźdź do trumny naszych lasów,naszej rodzimej przyrody,i pośrednio nas samych.Ja mam sztuczną odkąd sięgnę pamięcią,i wcale nie mam gorszych świąt... 3773455
|
|
ja mam swoja oktawke to mozemy sie brac cieniacy
|
|
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=36270781
|
|
Szukam jakiś Programów do robienia własnych stron WWW jaki program do tego jest najlepszy ??
|
|
strony najlepiej robić w pajączku. ma wiele przydatnych funkcji. domena jest niezbędna jeśli myślisz na powaznie o stronie. jednak jak kupisz domenę to musisz mieć gdzie ją podpiąć, a więc serwer. jeśli strona nie wymaga dużego transferu to polecam www.netlook.pl, jeśli jednak wymaga dużo transferu to tylko hosting u firm zagranicznych. domena *.pl około 100zł, *.com,org,net 50zł, *.lomza.pl 25zł don-key
|
|
Czy ktoś z Was zna jakiś program za pomocą którego można ogladać TV na kompiku, mam na myśli program do którego nie potrzeba karty telewizyjnej. Słyszałam że takie istnieją. Z góry dzięki za odpowiedź.
|
|
po rybki lepiej do Mikołajek się udać ! opłaca się ! ...
|
|
Nie i Grzesiek co się nie odezwałeś mi na GG jak do ciebie sie podłączyłem ? stanos
|
|
a są inne programy ? zorro
|
|
na allegro widzialem takie cos za 6.99 pln, ale czy to dziala-wątpie
|
|
Honorowe ustawki, bitwy na stadionie, starcia z policją? To przeszłość. Dziś stawką jest zdrowie, a nawet życie kibica wrogiej drużyny. Na to życie się poluje. Porwanych według listy nazwisk katuje się w lesie. Bez ryzyka, w kilku na jednego. Nożem, młotkiem, kastetami... Skowyt bólu ugrzązł w gardle. Połamane zęby, wbite w zmiażdżone wargi wypluł na igliwie. Oprawca pokazał mu jeszcze raz młotek, którym przed chwilą roztrzaskał mu szczękę. – To taki nasz prezent – syknął. Reszta bandy zarechotała. – Starczy mu. Spadamy – krzyknął jeden z nich i grupa kilkunastu rosłych facetów wsiadła do zaparkowanych na leśnej polanie aut. Odjechali. – Została przekroczona pewna granica tego co wolno, a tego czego nie wolno – mówi Piotr Wiśniewski ze stowarzyszenia „Wielka Polonia”. – Mówiąc o tym prasie, postanowiliśmy zaprotestować, bo na policję nie możemy liczyć. Policja jednak zjawiła się u Pawła w szpitalu. Chłopak opisał zdarzenie, ale powiedział, że napastnicy byli w kominiarkach i nie wie, kto go tak urządził. – Boi się – tłumaczy kolega Pawła. – Wie, że jeżeli nawet coś powie, to policja i tak nie znajdzie sprawców. A nawet jakby znalazła, to dostaną małe wyroki. On za to nie będzie miał żadnej ochrony od policji i drugiego spotkania z tymi bandytami może nie przeżyć. – Żeby kogoś ścigać, pokrzywdzony musi złożyć zeznanie i wniosek – tłumaczy się nadkomisarz Mariusz Sokołowski, rzecznik prasowy Komendy Stołecznej Policji. – Pobici kibice jednak tego nie robią, bo działają w myśl zasady, „ja dziś zeznam na niego, jutro on na mnie”. – To paranoja, ale ja boję się teraz wracać na noc do domu – dodaje inny kolega Pawła. – Żartów nie ma, bo wiem, że też jestem na ich liście. Liście kibiców do skatowania. (........)
|
|
Ostatnio obejrzałem "Prostą historię" Lyncha i po raz kolejny nabrałem ochoty na wyjazd do Stanów. Do "tych równin rozległych, do tych głuszy nieobjętych wzrokiem". Jest coś specyficznego w klimacie Stanów, no nie? Czy to tylko złudzenie? Obiecuję sobie, że kiedyś przejadę ten kraj samochodem w poprzek i myślę że to kwestia najbliższych kilku lat. Jak nie zweryfikuję mojego snu o A., to będę bardzo nieszczęśliwy. Pozdrawiam wszystkich z autorem wątku na czele stanos
|
|
"Władza" jaka by nie była zawsze żyje w oderwaniu od realiów życia. Tzw. włączenie do GP nr 3, to rzeczywiście likwidacja GP nr 4. Jakiś cel jednak w tym jest - jaki, to sie wkrótce okaże. Prawdopodobny, że ktoś ma na ten budynek chrapkę z przeznaczeniem np. na jakąś prywatną szkołę. Chodzą też plotki, że chce go kuria biskupia, chociaż budynek ten nigdy do niej nie należał. A p. Choiński jako odpowiedzialny m.in. za oświatę i kulturę raczej dobrze nie zapisze się w pamięci łomżan. Dał już pokaz buty i pychy, nie interesując się problemami muzeum w Łomży, teraz znowu gimnazjum. No ale tak to jest, że władza wie lepiej co ludowi potrzeba.
|
|
Autor: Pan Ałganow & mgr Kwaśniewski (80.240.166.---) Data: 17-12-04 15:23 Pragniemy złożyć oświadczenie, że nie lubimy Wołka. Znamy się tylko z widzenia A jedno o drugim nic nie wie... Zdziwiłabym się, gdyby było inaczej...
|
|
Ja mysle ze tam beda prowadzone cwiecznia letnie "STEP", dla osob oczekujacych na swoja kolejke:) (........)
|
|
Killka lat temu, bodajże 10, byłam na obozie gwaroznawczym w Turośli. To prawda - fajni, mili ludzie i piękne okolice. Pozdrawiam :)
|
|
Mlodzi teraz nie mysla o tym chyba, ja sam 2 czy 3 lata temu dostalem takie pisemko, z tym ze sprawdzalem notowania w necie na stronach biznesowych i wybralem swiadomie. Mam nadzieje ze takze uczynia to osoby ktore teraz staja przed wyborem funduszu.
|
|
kamillo - to nie koncert zyczen :) a forum Draw slabowite - dopiero sie rozkreca :P elomza - nie dziala
|
|
Najlatwiej jest narzekac, nieprawda? Skoro nikt inny nie przyjezdza, to radze sie cieszy tym co jest. Komu sie nie podoba - nie musi przchodzic.
|
|
Tak. Unia Cie zje. I bardzo dobrze. A teraz idz posluchac radia maryja.
|
|
Jasne oni robią wszystko żeby podwyżyć wszystko i jechac po ludziach !
|
|
hugo, o wystepie mandaryny jest wposminane na antenie ktorejs z lomzynskich stacji radiowych. niech wystapi ktokolwiek, byle czesciej, a bedzie sie cos dzialo. wszytskim nigdy sie nie dogodzi, ale gdyby tak chociaz czesci co jakis czas?
|
|
nom są takie osoby stanos
|
|
nie marudzcie sledzczy i ptysiu. czasem trzeba sie poczepiac:)
|
|
powyzej 27 roku zycia to starcy... no ladnie. mysle ze wiekszosc z nas wedle rozumowania powyzszego powinna juz sie do groby wybierac.
|
|
No to Samoloty załatwcie se je i latajcie !! ja mam samochód to samochodem latam
|
|
ogólnie don-key
|
|
ogolnie chyba wiekszosc mysli podobnie. duzo szumu jednego dnia. przez pozostala czesc roku jakos malo slychac o powyzszym. jednakze robia z pewnoscia duzo dobrego. i fajnie ze co roku coraz wiecej pieniedzy chcemy dawac na dzieciaki. choc mnie osobiscie bardziej chwyta za serce (i za kieszen) dzialalnosc fundacji TVN. szczegolnie gdy widze te chore, biedne dzieci, ktore pokazuja.
|
|
Kiedyś ktoś mi powiedził że jest takie miejsce gdzie można otwarcie podzielić się swoimi opiniami na temat otaczającej nas rzeczywistości, Gdzie można poznać mniej lub bardziej interesujące wypowiedzi innych mieszkańców naszego pięknego grodu i gdzie zawsze mozna liczyć na twórczą, inteligentna dyskusje, a nierzadko na konstruktywną krytyke. Tak trafiłem na to forum i nie żałowałem bo to wszystko okazało się prawdą. Jednak teraz po najeździe szalonych 14-latków, Dj-ów, itp. poziom dyskusji tak się obniżył, że jest wręcz żenujący. Nie będę się rozpisywał co mnie razi bo sami widzicie co od pewnego czasu dzieje się na forum. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczeniu na forum polityka. Żegnam
|
|
po prostu_ja moim zdaniem bardzo madrze. chyba niewiele jest osob, ktore po wyjezdzeniu kilkudziesieciu paru godzin w ramach kursu umialyby naprawde jezdzic. przeciez przez tak krotki czas niekt nie jest w stanie zapoznac sie z przynajmniej polowa sytuacji, ktore zdarzaja sie na drodze... mowie to ze swojego doswiadczenia. dostalam prawko, lux, a teraz naucze sie jezdzic.
|
|
Może i tak ale co on wybudował ??
|
|
nom może i tak ciekawe czy w Łomży jest taki Ksiądz Jankowski ??:) don-key
|
|
Ja jestem, byłem i będe za unią i mi się wydaje, że to wszystko przez naszych polityków.
|
|
Z trzech milionów euro przypadających tylko na Podlasie, w Łomży dostało stypendium kilkanaście osób... No comments. Ja też liczyłem na te stypendium, ale z natury jestem realistą :))), dlatego w ostatecznym rozrachunku, nie jestem zaskoczony werdyktem :D :-C
|
|
Mam jedną prośbę - nie mieszajcie pojęć !. Pole elektromagnetyczne to zupełnie co innego niż pole magnetyczne. Więc nie ma obawy że zabraknie prądu czy zostaną zniszczone elektroniczne nośniki informacji. Prosty przykład - zwykłym elektromagnesem (pole elektromagnetyczne) w kilka sekund zniszczymy całą zawartość dysku twardego (dane), natomiast pole magnetyczne Ziemi, pomimo że słabe ale działające non stop i przez długi okres czasu nie wyrządza żadnych strat. Reasumując, na tektonikę w tym i wulkany wpływ ma Ziemskie pole magnetyczne, a pole elektromagnetyczne (np. wiatr słoneczny) może jedynie zakłócać łączność czy czułe urządzenia elektroniczne a na magnetyzm ziemski nie ma większego wpływu. Co do zmiamy biegunowości Ziemi to nie jest tak że "bęc" i już bieguny magnetyczne zamieniły się miejscami. Bieguny magnetyczne są i tak w ciągłym ruchu, niejako dryfując, ale są to zmiany powolne. A ten wspomniany "nagły" przeskok to przesunięcie o jakieś ~2000 km, ale nie o 180 stopni !. Nawiasem mówiąc kto z Was wie że obecny południowy biegun magnetyczny jest na półkuli północnej ?!. Dla planety jest to zwykły proces geofizyczny. Myślę że nie będzie tak strasznie jak niektórzy straszą :D. ... & vice versa!
|
|
Ciekaw jestem kto pisał tenże artykuł ?. Autor wykazał się jednak ...brakiem wiedzy na ten temat i ignorancją. Okolice środka Drogi Mlecznej a środek galaktyki to dwie różne lokacje, więc ta "fontanna" gdzie w końcu ma źródło ?. A czarna dziura ma to do siebie że całkowicie wsysa wszystko naokoło i nawet światło nie ma z niej już możliwości ucieczki, więc zdanie "Byc może jest WYRZUCANY z okolic ogromnej czarnej dziury" jest raczej bzdurne. I wreszcie, o antymaterii jako takiej, kosmolodzy jak na razie mają niewielką wiedzę. Wiadomo jednak że nie ma ona charakteru promieniowania elektromagnetycznego, jest to coś raczej jak "odwrotność" materii.
|
|
tE TWOJE LOTNISKO TO JESZCZE POCZEKAMY ALE MYSLE ZE SIE DOCZEKAMY :d A NARAZIE BĘDZIEMY CHODZIĆ PO NASZYCH POŁAMANYCH PLYTKACH NA CHODNIKACH !!
|
|
Kiedy była podpisywana taka umowa bo ja takiej umowy nie posiadam a już kilkanaście lat mieszkam w ŁSM. Pomysł ten bardzo mi się nie podoba i coś z tym trzeba by było coś z tym zrobić. Czemu mamy płacić za ludzi, którzy pobierają wodę bez ograniczenia np. z pralni podlewając swoje ogródki lub ludzi u których występują drobne przecieki, które według spółdzielni powodują straty. A według mnie jeżeli takie występują poza mieszkaniem to powinny być one usunięte z innych funduszy np. remontowego. Pozdrawiam Stefan
|
|
MrS dzieki, modlę sie o odzyskanie zdjęc ps. dajcie spokoj Śledczemu, to jak rzucanie grochem o ściane...
|
|
Zbychu dzięki że przedzwoniłeś zobaczymy czym to się skończy, bo tyle się mów o ochronie przyrody, ale niektórych baronów prawo nie rusza!!!???>>><<<
|
|
Jeśli korzystam z telefonu - płacę abonament i za faktycznie wykonane rozmowy, jeśli korzystam z taksówki - płacę za przejazd wg wskazań licznika - chyba, że ktos chce mnie nabićw butelkę!! Moje liczniki - moje wskazania - moje należności - powinno być logiczne - a nie jest. Bo u nas już dawno 2+2 nie jest 4 a tyle ile komuś potrzeba!! Jak w socjaliźmie - wegług potrzeb - tyle że w kapitalistyczny sposób - potrzeb tych na górze. Nikt nie liczy się z tym - że biedniejące środowisko łomżyniaków-oszczędza na czym może! A na czym najłatwiej? Na jedzeniu, energii elektrycznej, ogrzewaniu centralnym no i wodzie. Proszę sprawdzić panowie włodarze - ilu ludzi strszych wodę używa jak na pustyni - wydzilelając na szklanki, jak mają chłodno w mieszkaniach - ze strachu przed dopłatą do centralnego ogrzewania, szanują każdy grosz - bo jedynie grosze mają!!!! A teraz im mówicie - gdy pozakładali liczniki na wodę aby płacić tylko za to co zużyją - że forma przeliczania będzie dowolna, bo są straty - "na łączach". A może tak panie prezesie i inni biurowi władcy - weźcie się do pracy! Poświęćcie kilka swoich cennych dni i zamiast produkować bzdurne odezwy bez podpisu na tonach papieru (wiem, wiem - to mieszkańcy zań płacą w ramach wody - lania) ponaprawiajcie to - co faktycznie szwankuje. Wszak praca nie hańbi żadna - a może tak do kanału panie prezezie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - więc może zmieni się i pana ???? Dostrzeże pan - gdzie można zrobić oszczędności - nie kosztem ludzi którzy przepracowali swoje życie - aby teraz dostać od państwa jałmużnę - i jeszcze ich autochtoni okradają!! Pozwólny sobie na luksus - dajmy ludziom to co im się faktycznie należy - zgodnie z prawem ale i z sumieniem!!!!!
|
|
BRAWO !!!! Zbych Rafał
|
|
Każdy facet jest tylko samcem, lecz niektórzy potrafia sie ograniczac... Tak to jest że jak rządzi umysł to te drugie leży sobie w spokoju...ale jak mowisz teraz jest zupełnie odwrotnie... Pozdr.
|
|
W Łomży jest słaby zasięg fal radiowych, także słucham Radia w necie i ostatnio znalazlem: //195.151.242.137:8000 Russian Stras Radio :) Maja pomysly na przerobki, wszystko na własne potrzeby i rynek :) Moze macie jakies stacje godne polecenia?
|
|
http://195.151.242.137:8000 - tak mialo byc, do sluchania np. w Winampie hipokrates
|
|
Proponuję, aby członkom zarządu zmierzyć współczynniki... IQ :-))
|
|
Z tego śmiesznego pisemka wynika, że jak np. dziennie zużyję 90l wody, to 10l mi dodatkowo wykapie przez nieszczelne krany. Ale jaja! No nie mogieeeeeee!
|
|
hey! hm.. zdecydowanie zgadzam się z Twoja opinia!! masz racje, że tak właśnie jest... nie zawsze to co może pozwolić sobei facet, wypada aby robiła dziewczyna... hipokrates
|
|
ale kto powiedzial ze faceci lubia te latwe,przestan jaka z tego przyjemnosc,licza sie tylko te panny nad ktorymi trzeba sie troszke pomeczyc ale wiesz jak dziewczyna caly czas udaje ze jest niedostepna,to powoli staje sie to nudne i trzeba zaczac sie interesowac inna...
|
|
Te całe przecieki to wielkie mydlenie oczu!!! Coraz więcej ludzi kantuje na wodzie magnesami i innymi wynalazkami, a lenie ze spółdzielni poszli po najmniejszej linii oporu - podzielić to na wszystkich. Przecież oni wiedzą ile kto płacił kiedyś a ile płaci teraz. Zamiast kontrolować mieszkania o nagłych spadkach zużycia wody to najprościej jest obciążyć najbiedniejszych, UCZCIWYCH ludzi.
|
|
Poprostu DaSto słowiańska dusza w tobie gra. To piękne że tęsknisz, choć cie boli, ale masz w sobie odpowiedz i dowód na to że jesteś lepszy od innych. Przypomnij sobie dla iluż to poetów ta tęsknota była natchnieniem i muzą do twórczości, to dzięki niej mamy Inwokację w Panu Tadeuszu i Stepy Akermańskie i Latarnika i wiele innych. Redliński (ten co Konopielkę napisał) na str. 17 drugiego tomu książki ,,Wakacjuszka"przepięknie to wyraża opisując soboni bal polskich wakacjuszy za wielką wodą. Konkluduję że głupim jest ten któremu pełna miska i samochód w garażu przesłania miłość do Ojczyzny. Dalej wypowiada co to jest Ojczyzna. Nas Polaków cechuje to że najbardziej trudno jest nas z asemilować. Pozdrawiam i w pełni podzielam twój problem, bo przed laty też tam byłem i to przeżywałem.
|
|
nom, na wojska polskiego przy salonie skody :D podobno swieta tu spedzala z nimi i z czerwonym :P
|
|
Ja jestem podlaczony do inetu narazie jes podwyzka i niewiem co bedzie dalej :( pozdrawiam
|
|
http://www.di.fm/. Każdy znajdzie tam coś dla siebie. Mój ulubiony kanał to Trance i Euro Dance. Ma zowsze Łomża
|
|
Zgadzam się z Boshem. Dobra reklama i dobre opakowanie i g... można też sprzedać za niezłe pieniądze. A poza tym tak się składa, że tradycje najstarszej szkoły I LO zawłaszczylo, bo to ani miejsce, ani budynek do tego nie pasuje. Kolegium jezuickie, do którego tradycji odwołuje się I LO znajdowalo się w miejscu, gdzie stoi budynek liceum im. Mariii Konopnickiej (dawniej budowlanki, jeszcze dawniej pedagogicznej) przy pl. Kościuszki.
|
|
Antyvir kit profesional edition 12 mam i jest git
|
|
Idź do metra , atomu , rampy itp.v tam sie zabawisz
|
|
Odpwiedzialność zbiprowa ? to już chyba dawno mineło ? Oszywiście nie w ŁSM - tutaj dalej po staremu. Naliczanie z sufitu - to standart w tej spółdzielni.
|
|
Osoba, która twierdzi, że nigdy nie miała Trojona lub Spyware-a, używając jednocześnie Windowsa jest całkowicie w błędzie. Proponuję, przeskanować komputer programem Ad-Aware SE Personal lub GIANT Anti-Spyware. Antywirus bez dobrego Firewalla też jest nic nie wart. Powiem więcej. Zaawansowany użytkownik może sam tak skonfigurować system, mowa cały czas o Windows, aby ograniczyć możliwość zainfekowania bez potrzeby instalacji dodatkowego oprogramowania. Radzę zacząć od Explorera i nie klikać OK wszędzie gdzie zobaczycie okienko z przyciskami. Inna sprawa, jeśli chodzi o Blastera i Sassera, gdzie zaraz po instalacji systemu i podłączeniu Internetu, już na starcie jesteście na przegranej pozycji. Pozostaje zainstalowanie najnowszego SP2 (ble) przed podłączeniem Internetu albo przesiadka na inny system i nie siedzenie w tym bagnie. Chociaż z drugiej strony, znowu pojawiła się dziura w jądrze systemu Linux, jednak mniejsza liczb użytkowników tego systemu daje nam w sumie mniejsza liczbę osób zainteresowanych pisaniem wirusów na ten system. Gwarantuje wam, ze po zmianie proporcji, Linux będzie miał nie mniejsze problemy jak teraz Windows. Windows nie jest złym systemem, liczba sprzedanych kopii mówi sama za siebie, ludzie go po prostu lubią i nie ma się, co oszukiwać. Co innego, że istnieje banda szajbusów, którzy dostają orgazmu na kolejna wieść o znalezieniu kolejnej dziury w Windows i piszących wirusy na ten system. Kiedyś nie było takiego problemu, bo ludzie byli mądrzejsi. Teraz w nagrodę dostają za to prace w firmach specjalizujących się w tworzeniu oprogramowania antywirusowego.
|
|
bleblebleble
|
|
Bo takie jest zycie.... !!! nemo
|
|
Powiedzcie Ludzie w jakim wieku jest Śledczy bo się zastanawiam czy skierować do Przedszkola czy do Psychiaty>? A tak na marginesie to spojrz chłopie ze prawie wszyscy się z Ciebie śmieją :-) Nie przeszkadza Ci to ? Tak pozatym to stałes sie nawet lokalnym Głupkiem Nr 1 i jesteś przez to sławny
|
|
Walno se lotniczo i będą latać/hehe
|
|
ale przydałoby się w Łomży radio na dobrym poziomie, nieprawdaż? OGŁOSZENIE JAKIEŚ ŁOMŻYŃSKIE RADIO KUPIĘ.
|
|
dokladnie
|
|
Ej ludzie czy nie uważacie że ranga Łomży znacznie wzrosła w Polsce po transmisjach w TVP podczas WOŚP??
|
|
Niewiecie po ile poszła koszulka dziekiego ? jak tak to zostawcie komęta ...
|
|
A ja dostalem od niej buzi i dalem jej autograf, nie wiedzialem ze jestem jej fanem.... a tak bez jaj to z "plejbeku" spiewala... nie ladnie nie ladnie, kiepska reklama..
|
|
sorki za jeden ze skrótów. Cytowany wyżej: "b. Pani Wiśniewskiej" należy czytać: "boskiej Pani Wiśniewskiej", a może już niedługo...... byłej Pani W. ?!
|
|
**** !! w 2 lo dyrektor nie miał zbyt dużo do powiedzenia w sprawie tego, co będzie na studniówce. trza podziękować rodzicom, którzy ją organizują i nie przyjmują sprzeciwu i są zamknięci na jakiekolwiek propozycje. moim zdaniem organizują oni na siłę imprezę dla nauczycieli a uczniowie są obsługiwanie przy okazji. powtarzam jeszcze raz !! ani nauczyciele 2 lo ani pan dyrektor nie decydował o tym, że na studniówce będzie woda ognista. w sumie to najlepsze są soki pomarańczowe bo zawierają dużo witaminy c !!
|
|
Impreza odbedzie sie na ul.Pilsudskiego 121 za firma Dom- Bud o godzinie 13 a zgloszenia beda przyjmowane godzine przed czyli 12 :P jakies pytania to walcie odpowiem
|
|
Nie wszystko, ale sam szef wielokrotnie wyznawał że ze zbiórki w 2004 r. przeznaczyl na Woodstok 1.2 mln. zł. jako na promocję WOŚP, bo legalnie się należy 12% od zebranej kwoty na ten cel. Więc bez zmrużenia oka jeżdzi ze swoją paczką współ wyznawców hari kriszma po całym świecie nawet po najmnieszch wysepkach Oceani i promuję. Michałku na ile Cię znam, to wiem że nie uznałbyś tej letniej imprezy za pozytywnie wpływającą i pożyteczną dla młodego człowieka. Żle się dzieję że trzeba organizować takie zbiórki na zakup sprzętu. To konstytucyjnym obowiązkiem rządu jest zapewnienie opieki zdrowotnej obywateli. To nie jest jakaś klęska żeby dokonywać takich akcji, to poprostu kolejny rok przyzwolenia na dalszą grabież majątku narodowego i nieudolność rządzących. Z pogardą wypowiadasz się o Ojcu Rydzyku, ale wiedz że on z otrzymanych pieniędzy oprócz radia i tv utrzymuję i buduję uczelnię oraz akademik, gdzie za wiele mniejszą niż gdzie indziej opłatą możesz nawet ty jeśli by pociągało cię dziennikarstwo czy kultura społeczna i medialna studiować. Ta wiadomość o drogim samochodzie jest totalnym kłamstwem wyssanym z palca. Wiadomo ci chyba o takiej organizacji jak Caritas Polska, ona przez cały rok utrzymuje wiele ośrodków dla dzieci kalekich, upośledzonych, porzuconych, osób ubogich i bezdomnych. Jako pierwsza spieszy zawsze z pomocą w razie jakiegoś kataklizmu nie tylko w Polsce ale i na świecie (widziałeś ostatnie tsunami) nie wydaje pieniędzy na nagłaśnianie swej działalności w telewizji, bo przeznacza je na pomoc jej potrzebującym.
|
|
oki stary masz racje warto sprobowac!!
|
|
Zibi popieram Cię. Juz od kilku lat nie daje na WOŚP i w tym tez nic nie dalem. Przy tej zbiorce olbrzymie sumy pieniedzy sa marnotrawione, a ktore ze niby mialy trafic na sprzet do szpitali. "Gwiazdka z nieba" - wogole nie wiem po co to wszystko. Jezeli ktos chce pomoc to moze przecierz samemu wplacic na np. Caritas. Wiecie ile % calej kwoty bierze Owsiak do wlasniej kieszeni?? ... 10% ... Wiecie jaka to jest kasa. Powiedzmy ze to bedzie jakies ... 2 MILIONY ZŁ NA ROK (nie wiem ile zebrali w tym roku). I to ma byc z jego strony pomoc chorym i poszkodowanym ???? Jak dla mnie to cos tu jest nie fair, czy ta sa uczciwie zarobione pieniadze, za ciezka prace???? - raczej watpie. Story - mam do ciebie pytanie. Dlaczego zbieraliscie pieniadze po kosciolem skoro ta zbiorka nie ma z Nim nic wspolnego?? Kosciol nie popiera WOŚP
|
|
nie wiem jak wy, ale w kazdym badz razie ja popieram wOŚP !!! zarowno w tym roku jak i w poprzednich wspieralam WOŚP, nie ma dla mnie zadnego znaczenia fakt ze Kościół jej nie popiera... a efekty pracy Owsiaka i innych wolontariuszy widac chociazby w zakupionych sprzetach medycznych :) ... & vice versa!
|
|
Osobiście gdy posłucham Owsiaka i jego ,,róbta co chceta", albo słyszę co się dzieje na tym Jego Woodstock, to od wielu lat nie daje ani grosza. Owszem, daje innym organizacjom ale nie Owsiakowi. I nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę całą wielką telewizyjną galę. Ktoś kiedyś rzetelnie policzył, że cały czas pokazywania WOŚP w TV kosztuje więcej niż zbiera ta orkiestra. Jedna wielka manipulacja. Parę lat temu w Ełku była wielka chryja, gdy pod kościołami ustawiła się do zbierania datków jakaś miejscowa grupa. Zbierali na Ełckie szpitale (wtedy jeszcze były 2, teraz 1) bo sprawdzili i okazało sie że przez kilka lat zbierania na WOŚP ani zlotówka nie trafila do Ełku. Może ktoś ma informacje czy łomżyński szpital dostał coś od WOŚP? nemo
|
|
Samuraj bardzo dobrze to opisał. Jeśli nie ma od kogo uczyć się robic dobrze to trzeba uczyć się od innych. Nasi prowadzący gdyby mieli możliwość obejrzenia jak zrobili to Suwałki i za rok poszli ich śladem to nie musieli byśmy się wstydzić jak teraz. Czy plac w każdym wejściu pękał w szfach? W pierwszym prezydencka para i garstka wolontariuszy takiego wrażenia nie sprawiali. Dopiero na koniec było więcej.
|
|
Wkońcu pują z dorosłymi ludźmi. W sumie nie powinni, ale co poradzimy:)
|
|
crasy: nawiazujac do Twojego pierwszegu postu, w jaki sposob masz łącze 1,3Mbit jak Neo+ ma maksymalnie 1Mbit ??
|
|
Podobno najbardziej uczciwą organizacją dobroczynną jest Polski Czerwony Krzyż, bo aż 20% zebranych pieniędzy przeznacza na pomoc. A co do przystanku woodstok, to jest normalna impreza masowa, jakich wiele w ciągu roku w Polsce, tylko że na większą skale i finansowana z pieniędzy niepublicznych. Faktem też jest, że pośród ok. 120 tyś. uczestników woodstoku są wszelkiego rodzaju przypadki patologii, ale napewno nie z większym nasileniem niż na zwykłych cosobotnich potupajach w naszym mieście. Jeśli ktoś jest przeciw woodstokowi to niech nie daje kasy i tyle. Mi osobiście nie podoba sie, że z moich podatków np. z okazji dni Łomży wystepują zespoły typu dipolo, ale to już inna bajka. don-key
|
|
Czuwaj, Druhu! Tak niedawno jeszcze śmiały się do każdego Twoje oczy zza wielkich okularów; tak niedaleko byłeś ze swoimi pomysłami na ożywienie działalności Towarzystwa Przyjaciół Ziemi Łomżyńskiej; tak ubolewałeś, że padły Twoje ukochane "Zeszyty Łomżyńskie"; tak cieszyłeś się, że po 10 latach prac wreszcie ukazały się tomy historii harcerstwa łomżyńskiego... Tak; chyba przyjdzie mi kilka słów o Tobie do gazet napisać, żebyś się wpisał w historię Twojej ukochanej Łomży, więc... Czuwajcie, Forumowicze! Pogrzeb w poniedziałek, chyba w południe, ale dorzucę więcej szczegółów za jakąś godzinę (jak dożyję, dożyjecie...). Tymczasem proszę o Wasze wspominki na temat, w związku, przy okazji odejścia na wieczną wartę Druha Prezesa, Druha Redaktora, Druha Magistra. Uchowało się coś w Waszych sercach - dopiszcie (może skorzystam/y). Mogą być anegdoty, powiedzonka, skojarzonka - może z czasem większą rzecz popełnię z poczucia wdzięczności dla Niego (a i dla Was, żeście i Jego, i moją pamięć wspomogli). Czuj Duch! MRD WJP
|
|
Witam . Dorzucę coś od siebie. Mówicie że "CARITAS" nie marnotrawi pieniędzy na tego typu akcje? Powiem OK macie rację, ale spójrzcie jakimi sumami obraca WOŚP a jakimi CARITAS. Od razu mi się nasuwa pytanie: czy to aby nie te wszystkie medialne akcje WOŚP przyczyniają się do gromadzenia takich sum pięniędzy? Co do samej CARITAS to nie mam nic przeciwko tej organizacji. Powiem tylko, że utrzymanie jej też kosztuje. Tyle że koszta te są nieznane, bo kasa idzie z tacy... Poza tym nie rozumiem jak "czarna mafia" może negować akcje która ma pomagać ludziom...dzieciom. Gdzie się podziała miłość do bliźniego, tudzież inne głoszone przez nich hasła. Czyżby " miłość dla wybranych" ?? "dla tych którzy są z nami" ?? Ehhhh nie chcę mi się już o tym pisać....co roku ten sam post ta sama dyskusja, te same wnioski, a i tak się nic nie zmienia. Żal mi niektórych ludzi..... ---------------------------- Jak zwykle pozdrawiam
|
|
|
wuuu - ile kosztowała Ciebie taka składka na nauczyciela? Założe się, że nie więcej jak 10zł. Nie wydaję mi się, żebyś strasznie zbiedniał, jeśli raz na trzy lata wydasz taką kwotę na nauczycieli. Taki MaYkel i Ty jeteście strasznie odważni na forum, gdzie jesteście anonimowi. Skoro jesteście tacy pewni swoich racji, to ujawnijcie się lub zabierzcie głos na zebraniu klasowym. A jeśli nauczyciele obrażą się przez Was i nie przyjdą na tegoroczną studniówkę, to mam wielką nadzieję, że uczniowie LO2 dowiedzą się kim jesteście i "wbiją" Wam trochę rozumu do głowy! MaYkel - analogicznie jak Ty mogę zmyślić i napisać, że widziałem, jak np. zaczepiasz małych chłopców:p Będziesz wtedy zadowolony? A tak wogóle pomyślałeś nad sensem zakładania takiego tematu na forum? Jesteś kretynem... I tak jak większość uważam, że jest to po prostu twoja zemsta...
|
|
W ramach Promocji powinnismy dostac po takim znaczku wpinanymw marynarke:) Co oznacza, ze tez mi sie podoba :) don-key
|
|
If I drink beer, that only can be ŁOMŻA!!!
|
|
Hehehe. Dawne czasy to były tak dawno że nie pamiętam ;p. A tak szczerze mówiąc to chyba 4 lata temu. Pozdr.
|
|
JAKI LOL Z TEGO KAMILA !! SERIO !!
|
|
Hehehe, koszulki dzikiego, ajk chcecie to wam załatwie jego pieluchy bo znamy sie z czasów jak jeszcze w nie robił ;]
|
|
Ludzie!!!!!! Co wy sie czepiacie!! to zaj**sta szkoła!!! Świetna atmosfera i niezłe podejście nauczycieli do uczniów, tolerancja, której (jak patrze na wypowiedzi) to raczej nie macie... ____________________________________________________________ "Budujesz faszyzm przez nietolerancje, budujesz system przez ignoracje"
|
|
zaden. odswiezam topic. zapraszam jeszcze raz.
|
|
Witam ! Na forum jak sie loguje jest bug :( zamiast napisu zaloguj jest napis zalogij Admin zmień :)))) http://www.4lan.pl/kiler/zalogij.JPG
|
|
To nie bug tylko literówka.
|
|
KTO HAMUJE TEN GINIE !!!
|
|
Rogos, to bardzo dziwna sprawa, najwyraźniej zły adres wpisujesz, bądz zle go skopiowałeś - nie w całości.
|
|
Wszystko wiadomo!!! Zmagania odbeda sie 30 stycznia 2005 roku o godzinie 13 (zgloszenia przyjmowane beda od 12.00 do 12.50) impreza odbedzie sie na placu Fadom!! jakies pytania?? pozdro
|
|
tak tak, rowny, raz sie tak rozpedzilem ze jak koles mi wyskoczyl to malo sie nie zabilem...dobrze ze odbilem w prawo... uff :> :-C
|
|
Polecam trasy celem osiągnięcia maksymalnej prędkości :) 1. Start: Przyszkoszarowa od strony Kościoła Św Krzyża - Al. Wojska Polskiego. Mijamy po drodze 10-kę i Mechaniak :) - trasa na Warszawę ;) 2. Coś dla samobujców :) Start: Plac Kościuszki - Zjazd - Piątnica :) Osiągnieta przeze mnie prędkość to 42.5 km/h. Chcę nadmienić, że na moście były jeszcze koleiny :))).
|
|
Brzydkie logo. Zła kolorystyka, jeleń nieproporcjonalny, słabe. :/ franciszek
|
|
impreza odbedzi sie na foadomie ale "tory" do zmaganie nie beda tylko tam prawda ?? na ktorych jeszcze placach beda zmagania ???
|
|
Jedyna rada - to OBWODNICA! Ten problem przerasta jednak nasze władze. Sposób jest taki: przenieść RAtusz na l. kosciuszki- wtedy coś może zrobią:(
|
|
Ciekaw jestem ilu z was pamięta takie pisemko jak Bajtek :) Czasem przeglądam sobie stare numery z przełomu lat 80tych i 90 tych i aż się łezka w oku kręci... ;)
|
|
>2. Coś dla samobujców :) >Start: Plac Kościuszki - Zjazd - Piątnica :) >Osiągnieta przeze mnie prędkość to 42.5 km/h. Chcę nadmienić, że na >moście były jeszcze koleiny :))). Slabiutko;-) Spróbuj lepiej drogą do nowego mostu.
|
|
Ej, Zbychu, Zbychu. Argumentów Ci chyba brakuje, skoro znizasz sie do osobistych aluzji w moim kierunku. Nie wiesz z kim gadasz, ani ja nie wiem kto ty jesteś. Mysle, ze twarza w twarz nie powiedział byś mi tego. Bywaj zdrów.
|
|
A wg mnie najlepsze z czasopism komputerowych to "PLAYBOY" i "CKM". :))) No, ale niestety, żeby czytać to musisz "śledczy" o pozwolenie rodziców zapytać !
|
|
niestety na prowincji to standart. w lomzy gdzie bys nie poszedl, nawet kupic bilet na pks'e to wszedzie cie maja za intruza. to taka charakterystyczna mentalnosc. ci co mieszkaja w lomzy nie maja wyjscia i musza znosic takie zachowanie. inna sprawa, ze sa przyzwyczajeni i odpowiedz "Bo musiałem sie wysrać" jest dla nich jak najbardziej racjonalna, no bo przeciez pan musial zrobic kupe przed startem:) ta reszta przyjezdna powinna tepic takie zachowanie, bo jesli wszyscy bedziemy poblazac, to juz wlrotce nasza polska bedzie panstwem hamow!
|
|
Chciałby ostrzec kierowców, jadących w kierunku na KOLNO, że w miejscowości MAŁY PŁOCK od przyszłego tygodnia ma zostać uruchomiony gminny fotoradar. Drżyjcie piraci
|
|
Gratuluje chociaż 15latek już dawno powinnien zacząć;)
|
|
Było polecić temu kierowcy Smecte jak miał biegunkę. <lol2>
|
|
Niedlugo to całą Łomże będą monitoringować
|
|
i lepiej zebys nie mial. ryskago- grats :)
|
|
Ja myśle że młodzież rządzi w tych czasach.
|
|
No ale wszystko w tych czasch jest możliwe,przecież żyjemy w 21 wieku. T i g e r
|
|
ja niewiem bo ja niechodze opłacać rachunków.
|
|
eh :) <głaszcze> to zawsze pisz w nawiasie jaka ma być nasza reakcja klint_istłud Joke Wiem o co Ci chodziło ale mogłeś to ująć w delikatniejsze słowa :)
|
|
A ja powiem tak: Niedługo przyjdzie tu Niemiec zasadzi kilka drzew i zrobi z Nas skansem
|
|
Gdy się szykuje Wielki Exodus to w której częsci europy zachodniej mamy się osiedlać no dla tego, zebyśmy mogli chociaż ze sobą na Formu rozmawiać bo jak znam swoikch ziomków to oczywiście na zachodzie bedą udawać inną nację.
|
|
A jak to wyegzekwować i kto to zrobi? Chyba jednak wytarli...
|
|
Mrs, Ale nie byłoby tyle radości, gdyby nie to wodolejstwo, które wypływa nie skąd inąd jak z ogromnej chęci napisania czegokolwiek na klasówce. Ową chęć znam z własnego doświadczenia :) Zbychu, dla mnie - bomba! Jak cosik jeszcze znajdziesz - dawaj śmiało! Pozdrawiam
|
|
Totalna głupota to becikowe! Kto się na to połasi? Przecież nie ludzie, którzy myślą o tym jak godnie dziecko wychować, wykształcić i wyprowadzić na ludzi, tylko rodziny z marginesu lub z pogranicza ubustwa. Przecież jednorazowa kasa nie pomoże w wychowaniu dziecka a to jest najważniejsze w życiu dziecka - dobre wychowanie przez Rodziców! Boję się, że ta kasa pójdzie na przysłowiową "gorzałkę" a biedne dziecko będzie miało spiprzone dzieciństwo. Nie wiem jak Wy, ale ja nie chcę żeby za kilkanaście lat w Polsce żyło społeczeństwo zamknięte w slumsach bez jakichkolwiek perspektyw na wyjście z tego bagna. Moim zdaniem takie działania w naszym kraju spowodują jeszcze większe dysproporcje między biednymi i bogatymi (tych biednych będzie jeszcze więcej...). W Szwecji być może ma to sens, bo tam opieka socjalna jest większa a i z pracą pewnie jest dużo lepiej niż u nas. Ja chciałbym mieć trójkę dzieci (pierwszy krok już zrobiłem), ale wiem że nie będzie tak łatwo. Dwójka to musi być na bank! Jestem ciekawy jaki model rodziny wyznajecie? Pozdrawiam! Rozmnażajcie się, bo Łomży grozi Miasto Emerytów!
|
|
luudzie 100 Mb/s to tylko w sieci osiedlowej taka predkość a poza nią czyli w strefie internetu to jak mówiłem ok.512 kbps
|
|
oj marecki, naczytales sie.... Nagadali Ci, ze nalezy odbiegac od ogółu... Fakt, ze "normalny" list motywacyjny czyta sie jak flaki z olejem... ale przeginanie tez ma zle strony - uwierz mi Czytam dziennie kilka takich listów i rzadko kiedy zachwyca mnie brak kultury oraz arogancja
|
|
Może zbyt bardzo wybiegam w przyszłość, ale bądź co bądź jest to w perspektywie... A ja lubię spoglądać sobie z lotu ptaka na różne możliwości... :)
|
|
Ryskago, prosze zejdz na ziemie, wracaj do cyferek :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |