czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
II LIGA

Wczoraj padał śnieg a dziś już odwilż długo poleżal sobie ten śnieg moze jeszcze popadać

pani

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: II LIGA

frustraci

Marcin B. Sroczyński

Witam! Czy wiecie, że Łomża jest określana przez młodych ludzi miastem emerytów? Mieszkając tu już jakiś czas dochodzę do przekonania że jest to prawdą. Imprez jak na lekarstwo, basenu krytego pożądnego nie ma, kino się sypie, uczelnie wyższe żadne, pracy nie ma, mieszkań mało, itd. itp. Zastanawiam się co będzie za kilka lat? Młodzi "uciekają" z Łomży, ludzie w średnim wieku zarabiają na saksach na Zachodzie albo lecą do Stanów za lepszym życiem. Czy ktoś ma pomysł co zrobić, żebyśmy nie stali się Skansenem Polski?! A nasze władze nie widzą tego problemu i biorą wszystko na przetrwanie. Jak tak dalej będzie to i ja się z Rodzinką wyniosę, gdy będzie ku temu okazja, bo co ja powiem za parę lat mojej małej córeczce? Sorry baby?

Keep smiling! :-)

Powiedz jej za parę lat. "Widzisz dziecko...., tu kiedyś było miasto, które się nazywało Łomża !" Apropos. Ta Twoja córka nie rozmawia po polsku?

T i g e r

Ryskago, zrezygnuj z magnesow i gumek, malolaty lubia bawic sie garami, moj ostatnio gotowal "zupe" ze skarpetek.

Iguana,

dobrze, ze na niezjadliwej zupie sie skonczylo....
syn moich znajomych postanowil kiedys sprobowac jak smakują plyny, ktore stały w szafce pod zlewem

Ryskago,

ależ mnie zaskoczyłas....
jakos nie mysle jeszcze o babcinym wieku, a zwlaszcza o rodzeniu wowczas dzieci.... ale nigdy nie mów nigdy

Zaskoczeniem bylo dla mnie zebranie rodziców z klasy mojej pociechy.
Wydawało mi sie, ze spotkam tam same dwudziestoparolatki, ale okazało sie ze nie jestem najstarszą mamusią.... tak wiec jest troche zyciowej prawdy w tym co mówisz

T i g e r

Madaj, ja pamiętam DKF-y, ale tam puszczali filmy poza obiegiem i była to klasyka światowa choć jakość prezentacji nieraz była słaba, ale atmosferę tworzyli miłośnicy kina. Teraz nie ma barier dla filmów więc wymagania dot. sal kinowych sa duże. Jestem pewien, że gdyby było u nas nawet nieduże, ale przytulne kino z nastrojową kawiarenką klubową ....to nie zabrakłoby chętnych do obejrzenia filmu i podyskutowania po projekcji przy dobrej kawusi.

Iguana,
Niech papuguje, będą z Niego ludzie :)

News,

A co? Byli rodzice o laskach?:)

Fakt, że w Łomży nie wszystko jest różowe, ale mi osobiście Łomża się podoba i widzę w tym mieście duży potencjał.

A pewnie większości narzekających na forum to dwudziestoparoletni staruszkowie, którzy już po szkole średniej powinni iść na rentę.

jakakolwiek szkola nie da ci tego co uczenie sie samemu + do tego lubienie tego co sie robi.
oczywiscie takiej szkoly sa i minusy...
dlatego prosze nie piszcie tu nic o wycieczkach..

ja to lubie i wiem ze trzeba samemu sie uczyc.
nie raz na lepszych uczelniach ludzie zdawali tylko dlatego ze ktos im robil ze sciagali, i co maja byc lepsi od niektorych ludzi z WSA?

zapraszam na:
http://www.titler.prv.pl
http://www.tbs-software.com/stefkos/

ja np dzieki komputerowi Amiga dalej siedze i cos dzialam...czegos sie ucze bo wiem ze warto.

bys musial odstapic nam swojego ryja jak by miala byc to felga
!!!! i nie pucuj sie nie musisz przyjezdzac jak ci nie pasi pozdro dla reszty

:) kultura nie grzeszy:P
do szkoly!

do ADALL,

moja córeczka jeszcze nie mówi, bo jest malutka ale mam nadzieję że już jak zacznie mówić to nie obce jej będą języki obce... ucz się też bo warto!

do News,

ja nie narzekam, ale patrząc na inne miasta zbliżone potencjałem do Łomży (np. Ostrołęka, Ełk) wydaje mi się, że dzieje się tam o wiele więcej dobrego niż w Łomży i w biznesie, i w kulturze, i w innych dziedzinach życia (nie wspominając o np. Zambrowie). Nie sądzę żeby był to wynik działania zwykłych mieszkańców, a raczej lokalnych władz i przedsiębiorców. Cóż my żuczki możemy poradzić. Jedyne co, to mogę chwalić sobie spokojne życie w Łomży i ubolewać że nasze piękne miasto podupada i otrzymuje przydomek miasta emerytów.

Życzę owocnej dyskusji na temat Łomży, a może ktoś oprócz prawienia morałów (tak jak News) poda przykład jak zwykły mieszkaniec może zmienić tę sytuację, bo co to znaczy: "Zacznij zmiany od siebie"? Ja lubię siebie takiego jakim jestem i nie zamierzam się zmieniać... Poza tym co to zmieni jeśli chodzi o Łomżę (przecież nie wybuduję Wam Centrum Rekreacyjnego)

P.S. Kocham Łomżę od pierwszego wejrzenia.... (tak na marginesie).

LOMZA is the best!

Pozdrawiam
Ile nie karmić faceta i tak cycka szuka.

koleżko, wykłócał

interesuje mnie jak najbardziej, bo jesli mam wziasc udzial to chyba musi byc to legalne a nie zeby mnie potem policja po miescie ganiala. Ciekawe kto tez cie uczynil rzecznikiem calej imprezy (chociaz pewnie co uslyszales gdzies to pisales) bo powinni kogos bardziej kompetentnego tu na forum postawic, a nie osobe ktora nie potrafi istotnych informacji podac w jednym poscie. Za duzo euforri jak widac szkodzi.
Nie mniej jednak zycze wam pogody:)
Skoro nie jedna to pewnie do wygrania beda dwie felgi - o to juz cos przyda sie do mojego autka:)

W kinie jest zimno, żeby bakterie się nie rozwijały ;-)

"NAJWIERNIEJSI FANATYCY ŁKS" !!!!!!

Zmiany to raczej norma, zmienia się pogoda, zmieniają sie miasta, ludzie także (powinni) w jakiś sposób zmieniac się. Mało imprez? Zależy od kalibru. I półka raczej tu nie zagląda. Tak jak Pink Floyd zamiast grać w Polsce grał w Czechach (ponoć lepiej im tam było, a na koncercie połowa to Polacy). Koncert Orkiestry Kameralnej, a nie ma pełnej sali? Formacja Nieżywych Schabuf - mało biletów się sprzedło, itd. Skoro "młodym staruszkom" nie chce się iść na taki koncert to kto ma organizować, skoro nie ma zapotrzebowania? Ich troje w Ostrołęce - tysiące ludzi , W Łomży - kilkadziesiąt.
Często okazuje się, że więcej tu działają ludzie z importu (krzoki, jak to niektórzy mówią), a miejscowi (pnioki) tylko patrzą.
Mówi się że Polska - Europa się starzeje, czyli tytuł wątku odnosi się do kontynentu.
I zgodze się ze wszystkimi, są plusy i minusy. Kwestia tylko jak każdy sobie owe plusy znajduje.
Pzodrawiam

ale zesmy sie ubawili ... cale nie sieszne to co mowisz lepiej przyjedz 30 stycznia i sie przejedz...

A Polacy wykupują domy i działki w byłym DDR bo są dużo tańsze, a do nas przybędą ze Wschodu do pracy i się też osiedlą więc szykuje się Wielki Exodus.. no i dobrze bo Słowiańszczyzna przesunie się bardziej na Zachód Europy!

Hehe dobrze gada i jego sie trzeba sluchac moze na nastepnej imprezie bedzie szkola bezpiecznej jazdy i sie wtedy sprawdzimy a slyszalem ze to latwe nie jest!!! pozdro :D :D :D

Coś takiego mogło by powstać przy naszym Łomżyńskim ŁKS-ie.

sorki przy swieczce tez to piszesz??? a skad energia dla kompa???

Ja tez uwarzam ze powina powstac cos takiego ale jak znam zycie to pewnie Lomza nie ma na to piniedzy!

Nie mają żadnego czasu na odpowiedz tylko chciałbym by takiego drobnego utrudnienia w ruchu drogowym nie było.

Pozdro

Przepraszam ale chodziło mi korporacje taxi oddzielnie a samorządowo.

ja także mam Introlan ,ale zauważylam zmiane od lipca znikł mój nr. IP a (---.internetdsl.tpnet.pl) i to mnie sie nie podoba, ponadto coraz częściej zdarza się i o wiele częściej od lipca ze bardzo spowalnia lub nawet nie można uruchomić internetu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org