Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
KACZYŃSKI ODZNACZYŁ JARUZELSKIEGO |
ja mam łącze jakie mam ...:::A gdy odejdę, gdy kiedyś zamknę oczy swe... Zawsze, z Tobą będe...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: KACZYŃSKI ODZNACZYŁ JARUZELSKIEGO |
ehhh szkoda slow ....Uwiodła mnie przepaść jednego spojrzenia....
|
|
Gdyby Was uczono przez komputery (jak w Australii i Kanadzie) to prawie wszystkie Wasze teksty zdjęte byłyby z łączy ze względu na brak podstawowych umiejętności językowych. Do takiego systemu nauczania nie przebilibyście się prędko. Każdą reformę świata trzeba zacząć od siebie - więc zacznijcie od opanowania własnego języka - będzie wtedy łatwiej się dogadać. Pozdrawiam bez złośliwości. (........)
|
|
Ale nauczyciele muszą trzymać jakaś dyscyplinę na lekcji, bo jak nie to po nich. Dlatego większość próbuje być groźnym i nie pozwalać uczniom na wiele. Ja jak się uczyłem to miąłem w większości naprawdę fajnych nauczycieli, którzy byli tylko na początku surowi, aby pokazać, że nie możemy im na głowę wejść a potem to była nieraz uprzednia zabawa z nimi na lekcjach. Jeśli uczeń szanuje nauczyciela i wie, na co mu wolno a czego nie to nauczyciel przeważnie jest spoko. A PTYSIU czy uważasz, że żucie gumy lub pstrykanie długopisem itp. pomagają nauczycielom w ich pracy??? Bo ja myślę, że nie i nie chciałbym być na ich sytuacji i niewiadomo jak się gimnastykować żeby uczniowie coś zapamiętali, a tu by mi któryś gumę żuł lub długopisem strzelał. Wtedy nie dziwie się im, że wpadają w furie. Ale są też tacy nauczyciele, którzy totalnie sobie olewają uczniów i tylko patrzą, kiedy 45 minut minie i następna lekcja i tak aż do końca i do domu. Takich to....
|
|
ABCD a wiesz moze jak sie mozna zapisac? czy nie trzeba? jak to jest? jak bys mogl to napisz co wiesz...
|
|
na 4lomza w grudniu Firefoxa używało: 4,8% użytkowników, w styczniu: 5,8% .
|
|
JA NIC DO WAS NIE MAM ALE WY CHYBA MACIE 13 ALBO 14 LAT JAK SIĘ NIE MYLE ? NO CÓŻ JA DAWNO TU NIE ZAGLODAŁEM ALE ZMIENIE TO MOŻE MAM WOLNE TO POWPADAM DOWAS ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
|
Tu przeważnie tylko młodziez ale są ludzie starsi (bez urazy)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Bo jesteś buc.
|
|
Cholera, według astrofizyka Patricka Geryll'a w 2012 r. nastapi koniec świata,opisał to w książce "Proroctwa Oriona na rok 2012 . Polecam wysłuchanie audycji i przeczytanie książki. [http://www.nautilus.org.pl/mp3/pgeryl.wma] Ziemia krąży wokół Słońca, Układ Słoneczny krąży wokół innej mgławicy, czy galaktyki, czyli jednym słowem wszystko jest w ciągłym ruchu. Według niektórych naukowców zbliżamy się powoli do Jądra Wszechświata lub jak inni to mówią, do "obszaru gdzie występuję zmienne pole elektromagnetyczne od ziemskiego", co w istocie spowoduję trzęsienia ziemi, powodzie i inne zmiany klimatyczne na niespotykaną skalę. Wystąpią seryjne kataklizmy i niewiele ludzi to przeżyje, jeśli jacyś przeżyją.
|
|
ryskago chyba nie jest jednak z Tobą tak dobrze ;) P.S. Widział ktoś w Łomzy tramwaj ?
|
|
No to Tobie też się nie przyda. Chyba żeś z Marsa...
|
|
Końca świata to chyba nie będzie, ale gruntowna zmiana cywilizacyjna - to chyba tak. Astronomowie twierdzą, że nasza planeta jest w wiązce silnego promieniowania z centrum galaktyki, a to zawsze powoduje erupcje planety, zmiany klimatyczne, magnetyczne (przebiegunowanie) i ....zmiany cywilizacyjne. Pożyjemy, zobaczymy... Zbych
|
|
Takich nie, ale mówię poważnie, że tak jest. Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
A chciałoby się, chciało...pod jednym wszakże warunkiem: trzeba kochać i być kochanym! A to takie nieobliczalne....
|
|
Może to nie żadne żarty !! Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
Przejmujecie sie tym
|
|
Codząc po miescie zauważylem ze w niektorych miejscach jest kostka brukowa na chodniku a po drugiej stronie są zwykłe popękane płytki może miasto znajdzie pieniadze żeby porobić nam chodniki ??
|
|
Ptyśu masz racje te chodniki są do dupy np taki chonik na Piłsudzkiego totalna ruina,miejscami jest dobry ale to przypadki.Łomża jest poprostu słabo gospodarowanym miastem np taki zambrów już ma lepsze zagospodarowanie. Łomżyński krajobraz szpecą nie dokończone budowle .Poprostu bierzcie się za Łomże. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
no to juz jest następny....
|
|
ałtobusu HAHAHHAHAHAHA <rotfl>
|
|
A może "zrobio podziemne tunele pod Łomżo" - dawno o tym nie było :) PS. to ludzie powyżej 27 lat jeszcze żyją?
|
|
A jak jeszcze lotnisko i metro . Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
W sume racja, ale na kostce latwiej sie o poslizg w taka pogode, moze jakas antyposlizgowa?
|
|
Niewiem mam 13 lat ale teraz te przepisy Zbych
|
|
ja niewiem po co ona tu do nas ? do szczęśćia potrzebna w Łomży ? będzie tak jak zawsze odwolają koncert i ityle Łomża chyba nie jest dobrym miastem żeby tu zjeżdzały sie zespoły a tym bardziej stary rynek nielepjej juz na muzli zrobic ?? to kilkaset metrow !!
|
|
Ja też słyszałem że można prawko robić od 17 lat ale z rodzicami ! Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
Ja niechce koncza świata ja chce pozyć a najbardziej bedzie mi żal Łomży !! Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
a trzeba pierw mieć kase i samochod jak masz kase zrobisz prawko a samochodu niemasz to co te prawko jest ci potrzebne na chodzenie po chodniku ? stanos
|
|
Z wielkiego halo małe wyniki. Jak w czerwcu składałem wniosek to wszyscy pięknie ładnie że stypendium powinienem dostać. Mówiono, że kto złożył wniosek to prawie pewne, że dostanie. Ale z czasem wszystko się diametralnie zmieniało!!! Na początku zmieniano terminy rozpatrywania podań itp. aż w końcu przed świętami (w końcu) dowiedziałem się, że nie dostane. Ale dziś gdy przeczytałem artykuł na 4lomza do mi się śmiać chce!!!!!!!!! Na 300 złożonych podań 17 zostało rozpatrzone pozytywnie. Powiedzmy szczerze po co ten cały zachód ze zbieraniem wszystkich papierów. Tylko czas zmarnowałem zamiast ma studia zarabiać :)
|
|
Jak chce ktoś zrobić prawko to przeważnie ma samochód (lub zamierza kupić) i ma kasę na wszystko.
|
|
Mi to bez różnicy czy się skączy ten świat czy nie ale jak się skączy to dlamnie bedzie lepiej :) Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to, że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek Gilbert K. Chesterton
|
|
Narzekacie, narzekacie, a daję głowę, że część z zawziętych przeciwników na Starym Rynku i tak się pojawi i koncertu wysłucha. Osobiście nie należę do zwolenników rodziny W., wręcz przeciwnie, lecz mimo wszystko pojawienie się w Łomży szanownej Mandaryny w obliczu wszechogarniającej stagnacji i braku rozrywek jest ważnym wydarzeniem i warto je zobaczyć. Ponadto na następny tego typu koncert najprawdopodobniej przyjdzie nam trochę poczekać. Nie zapominajmy o tym, że w całym tym przedsięwzięciu nie chodzi tylko o Mandarynę. Jest ona jedynie przystawką do XIII Finału WOŚP. I jeśli nie dla niej, warto pojawić się tam z myślą o dzieciach nie zapominając o drobnym datku na ten szczytny cel. A tak przy okazji. Mandaryna umie spiewać, lub nie, a mimo wszystko wywołała całkiem burzliwą dyskusję. Z tego wniosek, że jest niemałym źródłem zainteresowania. Na tle naszego szarego miasta nie jest to zaskoczeniem. Dziwi mnie natomiast brak jakiejkolwiek reklamy, jakichkolwiek informacji dla mieszkańców. Czyżby organizatorzy nie byli pewni występu "gwiazdy"? Jeśli nie dadzą znać o konercie, faktycznie mogą liczyć na nieliczne i niewielkie grupki słuchaczy, a także na zaskoczone twarze przechodniów mówiących "Ało, Mandaryna! Dlaczego nic nie wiedziałem?". Pozdrawiam wszystkich zwolenników jak również przeciwników Mandaryny, która - jakkolwiek by nie patrzeć - jest na swój sposób gwiazdą. Życzę miłej zabawy na XIII Finale.
|
|
ptysiu, ja sie przejmuje, bo za te zroznice pace m.i.n ja. a nie ja w twoim przypadku ( jak domniemywam) rodzice.
|
|
OOOOO No Kiedy te moje LOTNISKO ?? ?
|
|
Gdybam gdyby to nie było na niby Gdybam gdyby to nie było na niby Gdyby, gdyby to nie było na niby Gdyby świat cały Obrósł w niebieskie migdały Gdyby Magik był doskonały Gdyby podziały gdzieś się podziały Gdyby ryby głos też miały Kaktusy na dłoniach by wyrastały Gdyby po Ziemi stąpały ideały Biały byłby czarny A czarny biały Indywidualnie na życzenie upały Wciąż smakowały te same specjały Minerały każdej skały Szlachetne jak kryształy A wszystkie kabały To tylko kawały Gdyby czyn był godny chwały Gdyby Fokus nie był tak zarozumiały Gdyby wrony nie krakały Gdyby kozy nie skakały Gdyby tak psy nie gryzły Koty nie drapały A komary nie wkurwiały Gdyby dyskojeby tak się nie rzucały Gdyby równiejsze z równymi równać chciały Gdyby nowe hip hopowe kluby powstawały Gdyby foki w klubach tych dupami wywijały A ekipy rymowały A się nie napierdalały Gdyby składy tak jak mówią reprezentowały Gdyby z pióra słowa dosłowne spływały Gdyby w Gie O Pe zwykłe deszcze padały Gdyby szyby i kominy mnie nie otaczały A kraina Niby-Niby Gdyby kromki spadały odwrotnie Gdyby przerzutnie pociągały mnie okropnie Gdyby rymy się składały wielokrotnie Gdyby hip hopowe głowy dostawały stopnie A stopnie wystawiane by nie były pochopnie Gdyby u mnie na oknie stały Kwiaty paproci i niebieskie migdały Gdyby ich cechy się uzupełniały Gdyby cudowne sny się sprawdzały Gdyby Rahim zbierał pochwały Gdyby problemy zmieniały się w banały Gdyby z wszystkich treści morały wypływały Gdyby partnerki partnerów swych kochały Gdyby oczy nie płakały A usta się wciąż śmiały Gdyby powracały piękne chwile I trwały Gdyby lepsze czasy nastały Gdyby kawki nie padały Gdyby pały nie ścigały Gdyby składy hip hop grały Przy tym nie dawały chały Gdyby gazy nie wybuchały A pożary nie wyniszczały Gdyby wody nie zalewały Kataklizmy nie istniały Gdyby bratnie dusze się wspierały I sobie ufały Gdyby rymy tylko na wolno powstawały Gdyby farby nie zaciekały I na murze nie matowiały Gdyby wielkie nominały Każdą kieszeń oblężały Na plakatach by widniały Pfk inicjały No a konfesjonały By innowierców pochłaniały Gdyby wszelkie bariery pozanikały Gdyby żadne serduszka nie pękały Gdyby kary winnych spotykały Gdyby każdy był wyrozumiały stanos
|
|
Co myślicie na temat Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
|
|
organizacji samej w sobie? czy imprez towarzyszacych wielkiemu finalowi?
|
|
abcd, jednakze, mimo obnizenia poziomu dyskucji, ci nastolatkowie w sumie zdanie tez jakies maja i chocby bylo ono jak najbardziej bzdurne ( wedle czyjegos myslenia), to zalicza sie jednak do opinii ogolu czy nam sie to podoba czy nie.
|
|
sledczy taaaaak, usunmy rownie tych staruszkow po 27 roku zycia :P
|
|
I co jeszcze ??????????????
|
|
Jadąc przez Pniewo w kierunku Gaci, jakiś idiota w "Nad Narwiańskim Parku Krajobrazowym" zainstalował stalową AMBONE na dzewie, którą przymocował za pomocą stalowych drutów i gwoździ. Z tego miejsca poluje na dziki i inną zwierzynę, czy prawo pozwala na takie żeczy?????????????
|
|
Facet , hm powinien oglądać seriale w TVP i gotować zupki ku zadowoleniu całej rodziny. Mecz ( nie daj boże w dodatku na stadionie) to zgroza. Samochody , motocykle , to coś nie moze pasjonować . Medycyna , gwiazdy , hiromancja - tak . Dlaczego trzeba drugą osobę obdzierać ze swoich pasji i upodobań. Trochę luzu please. No bo mnie się tak podoba. Nie zazdroszczę....
|
|
adamuszawsze to MrS przezywa nie ma za grosz kultury dla młodzieży :(( stanos
|
|
Re: autochton W całej rozciągłości popieram to co napisałeś z zaznaczeniem, że ma to działać także w drugą stronę (tzn. także mężczyzna nie powinien narzucać kobiecie jakichś głupich stereotypowych zachowań). Myślę, że mądre osoby, tworzące mądre i dojrzałe związki nie mają takich problemów, bo tak naprawdę problemem jest to jak któraś ze stron w ogóle nie ma żadnych zainteresowań i pasji. A tak kończąc to uważam, że trochę luzu i dystansu nie zaszkodzi w każdej sferze naszego życia (inna sprawa, że nie zawsze to się udaje). Pozdrawiam
|
|
Codziennie czyjś świat się kończy. Nie wiem kiedy mój się skończy, a jakbym nawet wiedział to co to zmienia? Lepiej żyć tak, jakby miał skończyć się jutro, ale to nie takie proste...
|
|
Coś może się by takiego zrobiło ^^ bo jescze u nas nie było takiego czegoś :D Rafał
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |