sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
CZERWONA CHOŁOTA zalewa POLSKĘ

nie ludzie.... tylko kobiety...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: CZERWONA CHOŁOTA zalewa POLSKĘ

Najwidoczniej było mu źle z Tobą skoro uciekł...

Treść jest ukryta

ciepla woda dzisiaj w rzece fajnie sie plywalo i bylo sporo osob, jak by nie bylo bylo bardzo miło

jezeli wam nie pasuje to zapiscie swoje dzieci do innego . Moja corka chodzi i nie chce z niego wyjsc
A dyrektorka jest naprawde super taka jak powinna byc pomocna i ambitna .
przedszole wyglada super bo wczesniej przed zmiana dyrektorki nie bylo takie ....
Imprezki rozne
Polecam w 100%

„ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości,
Nie jest godzien szacunku teraźniejszości,
Ani prawa do przyszłości.”

Józef Piłsudski

fantastycznie

ludzie kupcie smycze, czepiajcie psy i będzie po sprawie.J
uż któryś post o pekińczyku. Na policję dajcie znać

Możecie pojechać do Sulina- obok Wizny. Fajne miejsce w sąsiedztwie lasu, rzeki i jeziora. O ile się orientuję jest tam jazda konna,kajaki siatkówka itp.

100mphb pozdrawiam z forum hehe

Kolaboracja lokalnego żydostwa z Rosjanami od wrześnie 1939 do czerwca 1941!

Dzień przeokropny dla Polaków

Niedawno ogłoszono bardzo specyficzne, lecz zarazem wiarygodne źródło "Kronikę panien benedyktynek opactwa Świętej Trójcy w Łomży (1939 - 1954)", sporządzoną przez s. Alojzę Piesiewiczównę (Łomża 1995). Zacytujmy jej fragmenty dotyczące dni 20 - 22.06.1941 roku:

"20 czerwiec. Uroczystość Serca Pana Jezusa. Dzień przeokropny dla Polaków pod zaborem sowieckim. Masowe wywożenie do Rosji. Od wczesnego rana ciągnęły przez miasto wozy z całymi rodzinami polskimi na stację koleją. Wywożono bogatsze rodziny polskie, rodziny narodowców, patriotów polskich, inteligencję, rodziny uwięzionych w sowieckich więzieniach, trudno się było nawet zorientować jaką kategorię ludzi deportowano. Płacz, jęk i rozpacz okropna w duszach polskich.

Żydzi za to i Sowieci tryumfują. Nie da się opisać co przeżywają Polacy. Stan beznadziejny. A Żydzi i Sowieci cieszą się głośno i odgrażają, że niedługo wszystkich Polaków wywiozą. I można się było tego spodziewać, gdyż cały dzień 20 czerwca i następny 21 czerwca wieźli ludzi bez przerwy na stację. (...) I na prawdę Bóg wejrzał na nasze łzy i krew.

22 czerwiec. Bardzo wczesnym rankiem dał się słyszeć warkot samolotów i od czasu do czasu huk rozrywających się bomb nad miastem. (...) Kilka bomb niemieckich spadło na ważniejsze placówki sowieckie. Zrobił się niesłychany popłoch wśród Sowietów. Zaczęli bezładnie uciekać. Polacy cieszyli się bardzo. Każdy huk rozrywającej się bomby napełniał dusze niewypowiedzianą radością. Za kilka godzin nie było w mieście ani jednego Sowieta, Żydzi pochowali się gdzieś po suterenach i piwnicach. Przed południem więźniowie opuścili cele. Ludzie na ulicach rzucali się sobie w ramiona i z radości płakali. Sowieci cofali się bez broni, ani jednym strzałem nie odpowiedzieli następującym Niemcom.

Wieczorem tego dnia w Łomży nie było ani jednego Sowieta. Sytuacja była jednak nie wyjaśniona - Sowieci uciekli, a Niemcy jeszcze nie weszli. Następnego dnia 23 czerwca tak samo pustka w mieście. Ludność cywilna rzuciła się na rabunek. Rozbito i zrabowano wszystkie składy, bazy i sklepy sowieckie. Wieczorem 23 czerwca weszło kilku Niemców do miasta - ludność odetchnęła".

W tych dniach nie mogło być innej reakcji. W parę tygodni później ZWZ w pośpiechu odtwarzał poszarpane przez Sowietów sieci konspiracyjne, masowo zbierano broń porzuconą przez uciekających, wykorzystywano czas "bezkrólewia" na przygotowanie się do walki z kolejnym okupantem. Są na to równie liczne świadectwa, jak na fakty rabunku, odwetu i pogromów. Rzeczywistość - jak zwykle - jest bardziej skomplikowana, niż umiemy to sobie wyobrazić.

Niemcy uratowali setki mieszkańców.

Danuta i Aleksander Wroniszewscy odnotowali relację mieszkańca Jedwabnego:
"Pamiętam jak wywozili Polaków do transportu na Sybir, na każdej furmance siedział Żyd z karabinem. Matki, żony, dzieci klękały przed wozami, błagały o litość. Ostatni raz dwudziestego czerwca 41 roku".

Czy polscy mieszkańcy Jedwabnego i wsi okolicznych witali Niemców z entuzjazmem i jako zbawców? Tak! Witali! Jeżeli ktoś wyciąga mnie z płonącego domu, w którym mogę się spalić za chwilę, rzucę mu się na szyję i będę dziękował. Choćbym jutro miał uznać go za kolejnego śmiertelnego wroga. Niemcy uratowali bowiem wówczas setki mieszkańców wsi okolicznych (a może i Jedwabnego?), kryjących się od kilku dni w zbożu i w krzakach nad Biebrzą. Uratowali od wywiezienia na śmierć, gdzieś na pustynię kazachską czy do syberyjskiej tajgi. A wtedy już dobrze wiedziano, co znaczy taki wywóz: docierały wszak listy i inne sygnały ze specposiołków. Nadto równolegle z wywózką przeprowadzano, często nie odróżnianą przez historyków, akcję aresztowań ludzi podejrzanych, kończącą się łagrem lub więzieniem. Wieloletnim, śmiertelnym.

Nie dziwmy się więc ich radości ani owym "bandom", jak je określa Andrzej Żbikowski, że atakowały opuszczające tę ziemię grupy żołnierzy sowieckich. Swoich do wczoraj ciemiężycieli, reprezentantów jednego z najokrutniejszych systemów, jakie wydała ludzkość.

Tomasz Strzembosz (1930-2004), historyk, jest profesorem Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego i Instytutu Studiów Politycznych PAN. Autor prac dotyczących konspiracji wojskowej w stolicy: "Akcje zbrojne podziemnej Warszawy 1939 - 1945", "Oddziały szturmowe konspiracyjnej Warszawy 1939 - 1945", "Odbijanie i uwalnianie więźniów w Warszawie 1939-1944". Dwadzieścia lat zajmował się historią polskiej konspiracji na ziemiach północno-wschodnich Rzeczypospolitej pod okupacją sowiecką.

Treść jest ukryta

Witam
Przeczytałem wiele na różnych forach o rekrutacji itp do policji.
Niedawno złożyłem papiery w Rzeszowie i 28 sierpnia jadę po termin na TWO i TSF do Katowic.
Mam kilka pytań i prosił bym o odpowiedzi

1 jeśli pisaliście test wiedzy ogólnej z czego więcej było pytań administracji publicznej funkcjonowaniu policji czy bez. p?

2 ile trzeba mieć ptk z obu testów zeby się nie martwic ? :D

3 Czy po kilku godzinach dzwonią do ciebie z wynikiem ogólnym czy przed sprawnościówką wiesz ile miałeś z testu wiedzy?
4 na niektóry forach piszą że przed ezg SF i WO trzeba być 1h wcześniej czy to prawda ?

Proszę o odpowiedzi xD

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

to ja się pochwalę, że przed 17 zaczęłam wieszać pranie, jak zaczęły wyć syreny to przestałam na "minutę ciszy" ;D

Treść jest ukryta

ooo hwdp dla ścierwa wez sobie chłopie puknij w czółko i się zastanów szczylu o co tu biega myślisz ze sobie posłuchasz HG firmy peji itp i jesteś wielkim fanatykiem pokolenia JP goście śpiewają ty ich słuchasz kupujesz gadżety oni na tym kasę trzepią a gdy przyjdzie co do czego dzwonisz na policje że cie pobili okradli.

peja cyt. hajs jest środkiem nie celem,, to dlaczego bluzy itp są takie drogie skoro w tekstach mówią że to jest muza dla ludzi ulic których nie stać na nic
śpiewem zarabiają na życie spoko ale zobacz na minusy

Policja powinna być przyjaciółmi normalnych obywateli niestety nie jest . Ja czasami czuje się bardziej bezpieczny nie widząc suki czy policjantów .

Treść jest ukryta

jakie mózgi :D

TESTY DO POLICJI POLICYJNE Z ODPOWIEDZIAMI - gg 6775028 testydopolicji@op.pl
Witam przyszłych policjantów :)
Posiadam wszystkie niezbędne materiały przygotowawcze do zdania egzaminu do Policji :
( do szkółek policyjnych itp.) , czyli :

WSZYSTKO AKTUALNE !!!

Nowy Test Wiedzy Ogólnej

Odpowiedzi na pytania z zakresu:
- Administracji Publicznej
- Funkcjonowania Policji
- Bezpieczenstwa Publicznego

UWAGA !!! Jak tylko testy sie zmienia - opracuje nowe !!!

PEWNE TESTY - ZERO BŁĘDÓW !!!

NAPEWNO SIĘ NIE ZAWIEDZIESZ

http://www.policja2009.fora.pl/testy-do-policji-2009,1/opinie-o-testach-itp,3.html tu pisza o moich testach

Odpowiedzi opracowywałem osobiscie z róznych kodeksów..I zajeło mi to około 2 tygodni sumiennej pracy. To co znajduje sie na forach to niestety, ale odpowiedzi mają błedne, a do tego daja stare testy . Wiekszosc osob ktore sprzedaja testy sa oszustami, bo biora odpowiedzi z roznych forum i nie wiedza ze wprowadzaja ludzi w blad dajac testy z bledami !!! MOGE TO UDOWODNIC
Ja moge przesłac moje przykładowe to sobie sprawdzicie(wybierzecie odpowiedzi ktore chcecie)

SPRAWDZONE w 100% !!!! MOZECIE MI ZAUFAC !!!

Wiele osób korzystało z mojego opracowania i zdali pozytywnie!!!

Z moją pomocą doskonale się do niego przygotujesz i zdasz go bez żadnych problemów!

Dodaje za darmo (dla niektorych bardziej cenne niz Test Wiedzy)!!!

- MULTISELECT- pytania + zadania matematyczne + Opis(ogolny ,szeciany,zdjecia i pamiec fotograficzna,opis zdarzenia i pamiec tekstowa,logika,test na refleks)+zasada działania+poradnik jak odpowiadac !!!
- WYWIAD ZORGANIZOWANY i zasada działania
- Pytania i odpowiedzi z lat poprzednich !!!
- PORADNIK - jak się lepiej zaprezentować na egzaminie.
- WZOR PODANIA
- WZÓR ŻYCIORYSU
- przykładowe pytania które zadaje psycholog
- program szkolenia REKRUT
- jak przebiega komisja lekarska
- jak przebiega test fizyczny
- porady przez gadu gadu lub majla !!!
- etapy postępowania kwalifikacyjnego - jak to sie wszystko odbywa itd
i inne cenne informacje - od czego wogule zaczac jak chce sie isc do Policji (dokumenty,wnioski itp)

!!! POLECAM !!!

Jesli masz jakies pytania odnosnie rekrutacji, pracy w Policji itp to pisz , udziele Ci RZETELNYCH i SPRAWDZONYCH informacji.

testydopolicji@op.pl
gg 6775028
tel 666 194 944

SŁUŻE POMOCĄ

100% zadowolenia

EXPRESOWA WYSYŁKA nawet w ciagu 5 minut !!!

UWAGA NIE BIERZCIE NIE SPRAWDZONYCH

U MNIE MACIE GWARANCJE SPRAWDZONYCH I PEWNYCH TESTÓW

PRZEKONASZ SIE SAM

USTAWA O PRAWACH AUTORSKICH:
Zgodnie z ustawa z 4 lutego 1994 (D.U. 1994/24/83) za naruszenie praw
wlasnosci poprzez kopiowanie,
powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych tresci bez zgody
wlasciciela grozi grzywna oraz kara pozbawienia wolnosci od 6 m-cy do lat 5
(art. 115.1).
Wszelkie prawa zastrzezone !!!

Wszystko legalne - moge to udowodnic - Zawsze sprawdzajcie czy osoba posiada do tego Dzialalnosc Gospodarcza(odpowiednie PKD), jak tego nie ma to nie bierzcie od nich !!!

100% pozytywnych opinii

www.policja2009.fora.pl
www.testydopolicji.eu
testydopolicji@op.pl
gg 6775028
tel 666 194 944

Takos

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Czy ja dobrze rozumiem że zakończył się nabór do policji w Warszawie?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org