sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
spotkaliście w życiu normalnego karła? bo jak żyje to nie

czesc wie ktos moze ile trzeba czekac na wyniki ms zdawałem w rzeszowie ???????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: spotkaliście w życiu normalnego karła? bo jak żyje to nie

albo to:
http://www.youtube.com/watch?v=5C5cpkbd6Ko&feature=related

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

a jeszcze nie tak dawno temu, w naszej wierze wymordowanie poganskiej wioski/miasta dawalo zbawienie i szereg odpustuw. bogowi sie znudzilo juz ze tak nie trzeba?

jak pierwsze pijaki bendo pod sklepem spac 24h to znaczy ze juz wiosna jest i cieplo.

zło sie wzięło z telewizji, internetu, gier komputerowych. to wszystko teraz jest na modzie. a że człowiek nie potrafi odróżnić wirtualnego wymyślonego i kreowanego przed media świata od rzeczywistości to już jest coś na co nie mamy wpływu.

też chyba są tacy co myśla ze łatwiej jest ukraść niż uczciwie zarobić

przemoc jest 'dzieckiem' chęci przypodobania sie i takim wymogiem ktorym trzeba spełnic aby być zaakceptowanym przez kretyńskie otoczenie

tyle w tym temacie

własnie kiedy wiosnaaa he

Podejmujący się rozważania na temat /nie/istnienia boga muszą zacząć od określenia o jakie bóstwo im chodzi. Czym innym jest /nie/wierzenie w boga nieokreślonego, jako siły sprawczej, absolut..., a zupełnie inna kwestia dotyczy konkretnych bogów "dawanych" do wierzenia przez poszczególne religie. Każda religia twierdzi o istnieniu konkretnego boga /bóstw/ mających własne nazwy, cechy, właściwości, podaje kryteria postępowania by temu bogu być wiernym. W tym drugim przypadku racjonalne uzsadnienie odrzucenia wiary w takiego boga jest, na gruncie dzisiejszej wiedzy i doświadczenia, bardzo łatwe. Szczególnie łatwo zdyskredytować "katolickiego" boga, bo jest to religia mało zreformowana, a tym samym mocno odstająca od świadomości współczesnego człowieka. Wystarczy odrobina racjonalnej refleksji, porównanie oficjalnej doktryny z praktyką, historią tegoż, krytyczne spojrzenie na podstawowe kwestie, by zwątpić, jeśli nie w całość, to przynajmniej w większość mitu o boskim pochodzeniu kościoła Rzymskiego.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org