czwartek, 26 czerwca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zamykają poczty, dworce i szkoły. Co się dzieje w Polsce?

Ja chodziłem na basen jak jeszcze był czynny i za naukę pływania płaciłem 20zł za godzinę i do tego musiałem wykupić wstęp, może do tej ceny 500zł należało by doliczyć zakup samemu paliwa do samochodu :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zamykają poczty, dworce i szkoły. Co się dzieje w Polsce?

Jak ktos sie odezwie ze poza lomza jest lepiej a tu jest syf kiła i juz nie powiem co jeszcze to zaraz teksty warszawiaczku, sledziku. Tylko nie rozumiem tego oburzenia wielkiego tych co tak bronia lomzy, nie ma sie co oszukiwac, w takim tempie rozwoju to my bedziemy ostatnim miastem w wojewodztwie bo nawet zambrow ciagle dziala. A my takie pieniadze ladujemy w jakies smieszne fontanienki na starym rynku jak tam dalej po 17 to kazdy sie zwija z pracy do domu i ma w dupie co sie tam pozniej dzieje :) kolejne kokosowe pieniadze bulimy na ciagle remonty drog, corocznie problem powraca, ale oczywiscie lepiej tak co roku sie bawic niz za wszelka cene dazyc do budowy obwodnicy (ot radziecki sposob myslenia - przynajmniej zawsze jest cos do roboty w sezonie - jest sukces, maleje bezrobocie!:)) .. dzis nawet w polsce spora liczba miast o podobnym areale jak nasze ma obwodnice, nie musi co roku wydawac grubych milionow na remontowanie ulic, ma cisze, spokoj, zero tirów, nawet powietrze jest czystsze :) w to miejsce otwieraja multum rzeczy w ktorych przejezdni zostawiaja pieniadze. Tak szczerze to wstyd kogos do siebie zaprosic. Przykro to mowic ale taka jest prawda. Na basen nie pojdziesz bo nie ma, a jak byl to taki ze nie trzeba komentarza. Tematy o naszych klubach ciagnie sie w nieskonczonosc :), do "parku" strach isc z dziewczyna bo czeczen dostajacy 2k na miesiac przyp***** Ci jeszcze butelka w glowe albo pochwali sie nowiutkim bazarowym scyzorykiem :) wyjdziesz posiedziec w jakims lokalu w tygodniu - puchy. Wystarczy wyjsc na spacer po miescie i zobaczyc jak wielce tetni zyciem po godzinie 18. Chociaz moze lepiej jechac samochodem, przynajmniej nie natkniesz sie na bandy wynudzonych malolatow dla ktorych otwiera sie te dostepne boiska sportowe, oczywiscie sa strasznie dostepne ;) Z drugiej strony strach i samochodem, bo mozna urwac kolo w dziurze na srodku skrzyzowania , czego bylem swiadkiem (woj.pol x sikorskiego) :D Bez duzych sklepow ktorych wlodarze nie pozwalaja wybudowac od 10 lat mamy najwieksze ceny w podlasiu, slyszalem ze nawet jestesmy dosyc wysoko w skali kraju, w koncu mozemy czyms zablysnac prawda?:) a zarobki najnizsze, prace dostaniesz tylko po dobrej znajomosci. Zakupy naglej potrzeby robimy tylko na stacji beznzynowej :) o cenie benzyny w lomzy tez trzeba mowic;D? czy to nie jest smieszne? absurd goni kolejny absurd. Z mila checia poczytam miliony tekstow, ze sledzik albo warszawiak, ale bede szybszy - lomzyniak :) duze miasta wcale mi sie nie podobaja, ale to co sie u nas dzieje nie miesci sie juz w zadnej skali :) mozna bronic lomzy, ale trzeba troche samokrytycyzmu, jak cos jest brudne to sie nie mowi ze jest czyste, bo jest brudne :p potezny + dla browaru lomza bo to jedyny dynamicznie rozwijajacy sie element miasta, tego nikt nie zaneguje, bo rozmach reklam promocji tej marki w skali kraju i nawet nieco dalej jest imponujacy :) w koncu wzial sie za to ktos z zewnatrz, efekty natychmiastowe :) czas antenowy reklam bez zarzutu :D moze pojde sie pomodlic zeby w lomzy bylo kiedys inaczej, a to nie bedzie trudne, bo kosciolkow to u nas jak grzybow po deszczu, na moim osiedlu ze 4 ;D

widzisz Podlasiak teraz jak patrze na twoje posty to wiem czemu cię na MS uwalili....trochę pokory człowieku, po za tym jak się komuś rekrutacja nie podoba i zasady jej prowadzenia to po co składał papiery???? i jak zwykle jak taki czegoś nie zda to wini cały świat i wszystkich a sam jest najlepszy...

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie

"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

jakie sa skaldki krusu na kwartal ? i co trzeba zrobic zeby przejsc do krusu jakie trzeba spelnic wymagania.

co tam bedą śpiewać

Możesz się zainteresować tym:
http://speedalarm.pl/

Bez zbędnych anten etc.

Cześć wszystkim..Właśnie podjęłam decyzję o rezygnacji z Policji..To co sie dzieje teraz to jest naprawde smiech na sali..odczekam troche i spróbuje znow walczyc o prace w Policji..Nie chce nikogo zniechecac..Przy takim nadmiarze chetnych dostanie sie do szkólki to nie lada wyczyn..pozdrawiam..

dodam i ja swój "krzyżyk" - bardzo o litość proszą takie stwierdzenia, jak "market w CENTRUM"... proszę Państwa, bez zbytniego zapatrzenia w większe miasta - powierzchnia Łomży stanowi zaledwie część tych miast... jeśli w ten sposób będzie się szukać lokalizacji dla czegokolwiek (szukając peryferiów)... 2 kilometry od proponowanej Venedy (czy jak tam to miało się nazywać) jest już most i koniec Łomży...
ale odbijmy od tematu marketów - co powinno być w takim centrum? stacje paliw, składy opałowe, kluby czy kościoły? na marginesie... czy ktoś jeszcze jest zdania, że to wymknęło się spod kontroli? Łomża zaczęła się jakiś czas temu dynamicznie rozrastać i nikt wówczas nie przewidywał, że będzie brakować parkingów, że jakiś klub będzie w nieodpowiednim miejscu, że z dworca PKP zrobiony będzie bazar...
nawet lubię naszą Łomżę, choć spotykam często oszołomów i chamów, ale na poważniejsze zakupy jadę do stolic...
a kultura? teatry, kina? życie pokazuje, że nawet wypożyczalnie filmów można policzyć na palcach dłoni... konia z rzędem temu, kto przebije internet, gry wideo na tyle atrakcyjnie, że i pod klatką nie będzie się chciało dzieciakom stać...
nie jest tragicznie, moim zdaniem, ale i nie jest tak dobrze, żeby zmieniać tylko jedną kostkę brukową na drugą i wpierać, że coś się robi dla ogółu...

Jak to możliwe że ktoś podszywa się po mojego nicka???
To nie moja wypowiedz, ja uważam że madzia ma większe jaja niż połowa tych którzy tak po niej jadą bo oni dawno by głowę w piasek schowali i tyle. A skoro ktoś się podemnie podszywa to i podszył się też pod kogoś innego dlatego też 1/2 tych wypowiedzi może być fikcyjna!!!

Jak to możliwe że ktoś podszywa się po mojego nicka???
To nie moja wypowiedz, ja uważam że madzia ma większe jaja niż połowa tych którzy tak po niej jadą bo oni dawno by głowę w piasek schowali i tyle. A skoro ktoś się podemnie podszywa to i podszył się też pod kogoś innego dlatego też 1/2 tych wypowiedzi może być fikcyjna!!!

Treść jest ukryta

nie wyjmujesz słomy z butów i rejestrujesz się jako oracz z pięcioletnim stażem wyrzucania gnoju z chlewa na swoje minimum hektarowe pole,wysokość składki ok 250 pln

Żeby powiedzieć ze Łomża jest ble trzeba zobaczyć inne miejsca nie przez szybę z samochodu ;) Wszędzie jest fajnie ! każde miejsce ma swoje wady i zalety dodatkowo trzeba sobie radzić słabe drogi wiec jeżdżę terenówka np. a markety czy galerie ludzie opamiętajcie się ! Jedyna szansa dla tego miasta są przedsiębiorstwa produkcyjne one głównie generują miejsca pracy i ciągną resztę gospodarki .

Ochrona jest bardzo opanowana i chyba nie wiesz kto jest właścicielem .

za duzego wyboru nie masz raczej tylko na Lks. Nie patrz na to ze w tej chwili klubowi nie pomaga miasto i ogolnie na to co sie dzieje w seniorskiej druzynie bo druzyny mlodziezowe sa trenowane na dobrym poziomie, wystepuja w ligach mlodziezowych i jezdza na turnieje.

trudno nie przyznać racji, Absracts (choć nie każdy zaraz terenówką śmigać może)...

od dłuższego czasu obserwuję ten przepływ ziomków przyjeżdżających na "wciasy ze Warsiawy i dalsich okolec" ;) i do tych marzeń o przemyśle w Łomży dodałbym, jak sądzę bardziej realne, rozmyślania o turystyce... tyle, że "Plac Czerwony" przed coraz to nowszym ratuszem ich tu nie zatrzyma... starówkę, owszem, mamy coraz piękniejszą (podczas ostatniego spaceru spotkałem nawet kilku "nietutejszych" na ławeczce Pani Hanki!), tyle, że to wciąż za mało...

lubię łomżyński klimat... tu nie śmiga się samochodami w środku miasta po 100 na godzinę... pewien mój znajomy "krawat" (nic złośliwego) fajnie to określił, że gdy wjeżdża do Łomży to wszystko zwalnia, jak w specjalnym filmie... nawet Marek Sierocki w liście przebojów "3-ki" zachwalał nasz gródek! ale skansen jest nowogródzki, a Jedwabne... no, cóż... :) czy Łomża musi już zawsze tylko leżeć na szlaku dokądś?

i powiem tak
ok ok klub dla młodych itp nie przeszkadza mi to, nie będe tam chodził ale może innym sie podoba ok- bardzo miło że w Łomzy ludzie chcą inwestowac

ale dam prosty przykład, piszecie ze ochrona sie zmieniła że jest lepiej itp
Ale to chyba nie na miejscu żeby 16latek grał na dyskotece :) ?

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Dokładnie, zapisz go już teraz, a napewno za kilka lat będzie ci ja to dziękował.. klub może ma problemy ale własnei drużyny młodzierzowe sa trenowane pod okiem dobrych trenerów ..

AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org