wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zaraz będzie koejna porażka z rzędu PiS w wyborach

z własnego doświadczenia: kto nie ryzykuje ten nic nie ma
otwieraj sklep i wykoś konkurencje

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zaraz będzie koejna porażka z rzędu PiS w wyborach

bez komentarza

to juz ten 3 wymiar jest otwarty jak ten kebab bo te ostatnie posty nie wiem którego lokalu sie tycza bo miał byc otwarty w poniedziałek

he :P głupie :D

"bywam niegrzeczny" czlowieku skad ty dojezdzasz ;0 Na bank jestes z jakiejs wiochy zabitej dechami i bywales tylko w remizie...bo widze ze zero masz pojecia.......Dam Ci rade poprostu nie chodz do Klubu 54 bo psujesz klimat i obnizasz poziom kultury jaki tam panuje....Zrob taki dobry gest w kierunku ludzi ktorzy szanuja ten klub i wlascicieli za to ze mieli lux pomysl z tym lokalem!!!

DZiekuje bardzo wszystkim za podpowiedzi.:)
Na poczatek chyba jednak zdecyduje sie na jakiegos analoga z odrobinke lepszym obiektywem niz na cyfrowke. przede wszystkim ze wzgledu na koszty jakie to beda tzn mimo ze wywoływanie zdjec bedzie kosztowało jakies pienaidze to bede mogł rozłozyc to w jakichs odpowiednich i proporcjonalnych do wypłaty z danego miesiaca wypłatki. rozwazam przede wszystkim dwa modele na temat ktorych doczytałem sie bardzo pochlebnych recenzji ze strony ludzi ktorzy ich uzywaja lub uzywali. chodzi mi o model Nikon f65 lub Canon EOS300. Ewentualnie jeszcze Eos 5000. No ale najblizej chyba mi do tego f65.
A jesli własnie ktorys z takich aparatow analogowych to jakie klisze moglibyscie mi polecic??

Gdy ludzie przestają wierzyć w Boga, nie oznacza to,
że będą wierzyć w nic, tylko że w cokolwiek
Gilbert K. Chesterton

Witam jestem zainteresowana odpowiedzia na moje pytanie ;

W tym momencie posiadam 2 tysiace zlotych czy kupie gdzieś laptopa w łomzy po takiej cenie ,nowego, majacego w miare dobre parametry i pamiec?

Ale trzeba przyznać ze Miss wybrana w tym roku w ogóle nie powinna nią zostać... Były ładniejsze uczestniczki od niej. A zwyciężczyni.... no komment

MasaViV: tak więc nie ciesz się,że teraz wejdą przepisy,ze WKU bedzie wbijać rezerwe bo moim zdaniem nie poradzisz sobie na szkółce nie będąc wcześniej w wojsku.

No z tym to się nie mogę zgodzić MasaViV.... A osoby, które odrabiały wojsko w policji? W mojej grupie(na AWFie) jest chłopak, który jest obecnie w policji kryminalnej. Po maturze poszedł odrabiać wojsko w policji i został. Teraz jest w policji kryminalnej. Na studia poszedł, bo chce mieć wyższe wykształcenie, aby mógł dalej awansować.

Jego kolega ok roku przed ukończeniem AWFu startował do policji... w żadnym wojsku nie był. Z rok... może dwa szlifował chodniki, a teraz rozmawiałem z nim to pracuje w cywilnych ubraniach(nie pamiętam jaki wydział). I z pewnością meczy nie obstawiał.

Znowu inny chłopak będąc na studiach przeszedł selekcję do GROMu... w wojsku wcześniej nie był... Nie wiem, czy został tam, czy nie. Ale się prowadzący z gimnastyki chwalił, że jego podopiecznemu się udało. A myślę, że policja nawet podlotu nie ma do selekcji w GROMie, więc bycie w wojsku nie jest wyznacznikiem tego, czy sobie dasz radę, czy nie.

Wogóle ciekawa sprawa, bo te testy sprawnościowe, które obecnie macie... i jakieś psychologiczne były robione na podstawie wyników studentów z Krakowskiego AWFu(i pewnie jeszcze jakichś innych). Sprawdzali m.in jakimi cechami powinien wyznaczać się policjant, aby uznać, że jest sprawny fizycznie i że poradzi sobie w "miejskiej dżungli" ;-)

A słyszałeś o tym, że być może wprowadzą w Polsce taki system jak w Anglii? Że będzie można zobaczyć jak wygląda praca w policji na zasadzie wolontariatu(już jest coś takiego, ale nie na zasadzie przynoszenia kawy)... Masz kilkudniowe przeszkolenie i idziesz ze starszymi policjantami na miasto. Niczym się właściwie nie wyróżniasz od reszty. I tak sobie możesz pracować ileś czasu.... Tak zrobili swego czasu w Anglii co zaowocowało, że duża część, która robiła taki wolontariat złożyła podanie o przyjęcie w szeregi policji. To jest świetna sprawa, bo możesz zobacz jak to będzie po wszystkich szkoleniach itd. I albo uznasz, że Cię to kręci, albo skończy się wolontariat i uznasz to zwyczajnie za kolejną przygodę w Twoim życiu.

Dobrze napisanee Mozart... wlasnie się dziwilem ze na szkoleniu by sie nie cofali do kamienia łupanego i dawali by pozwolenia na laptopy przecież to pomaga w nauce jeżeli taki korzysta go do nauki a nie grania.
Każdy ma prawo sprobować swoich sił w policji bez wzgledu na to gdzie byl wczesniej takie glupie myslenie "nie byl w wojsku to nie nadaje sie do policji" totalna bzdura ELo :]

nie oplaca ci sie go przerabiac bo podobno maja nie rejestrowac samochod po przekładce a jaki to jest samochod???

house, funky house, soulful house, deep house, minimal, drum 'n'
bass, breaks

sobie szybsze łącze załóż.a tak poważnie to polecam utorrent .
Z seedami jest tak że jak jest ich wiecej od Leechers to jest wypas,bo jak jest odwrotnie to lipa.Pamiętaj o tym.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org