Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PIS zapewni Polskę polską a nie rosyjską... |
a ten gabinet kosmetyczny na kazańskiej to w którym dokładnie miejscu?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PIS zapewni Polskę polską a nie rosyjską... |
To zależy co jest do naprawy, wiekszość naprawią ale trzeba pilnować żeby drugiej nie zepsuli.
|
|
okej okej dzieki ;)
|
|
Cialdini a gdzie w Łomży znajdę kabel HDMI-HDMI za 19 zł ???
|
|
Kup sobie hdmi na allegro. Tam jest o wiele taniej niz w media expert.
|
|
encepence: to znaczy, że Ci grecy przy polibudzie nie potrafią kupić dobrej baraniny, a nie, że się nie da... jakoś w Efesie na skrzyżowaniu Odyńca i Al. Niepodległości dają baraninę i nic nie śmierdzi, a jest dużo lepsze niż te jebane kurczaki... Takos
|
|
mowisz, ze w lomzy zatuszuja.... hmm ciekawe... watpisz w lomzynska policje?
|
|
Nubirę a i owszem trafisz tanio, ale jest to auto trudno zbywalne i będziesz musiał z nim romansować długo lub liczyć się ze sporą stratą na sprzedaży (zwłaszcza jak dołożysz do niego gaz). Poza tym Nubira 2.0 spali spokojnie litr, dwa więcej gazu niż P11 (wiem bo akurat jeździłem Nubirą). Jakość wykończenia i prowadzenia obu aut to prawie różnica klas, więc coś za coś. Vectra poliftowa w dieslu (np. z 1999) to min. 17-18 tysięcy za zarejestrowaną (dobre egzemplarze chodzą nawet do 20). Primerę w benzynie trafisz spokojnie 3-4 tysiące taniej.
|
|
Jacek16: wyrwałeś moją wypowiedź z kontekstu... to po pierwsze, jeżeli byś zacytował dalej... a dokładnie ten fragment: "I kilka jeszcze innych argumentów nie popartymi konkretnymi przemyśleniami, konkretną strategią. A kto wie, czy czasem UE się nie szarpnie na "puszczenie" jakiejś nitki od Rail Baltiki(...)" Rzucanie haseł w stylu "żadne miasto się nie rozwinęło bez kolei" jest zwyczajnie dziwne... Jak ktoś sprawdził, że się miasto nie rozwinęło? Czyli wszystkie miast bez kolei są małe, bo nie mają kolei? Czy jak? Nie wiem... proszę mnie oświecić. Bo to zdanie można porównać do tego:"sportowcy nie osiągnęli wysokich wyników bez brania odżywek", a czy wszyscy sportowcy biorący odżywki osiągnęli wyniki? To wręcz można filozoficznie rozpatrywać, ale ekonomicznie już ciężej. A teraz na "kolejowy tor" to sprowadzę. Włoszczowa miała kolej i swój przystanek... rozwinęła się? Nie.... a ma za to długi i stację do likwidacji. Przytaczam znowu przykład stacji kolejowej w np: Jeziorku. Trzeba się zastanowić w którym momencie stacja będzie powodowała rozwój, a w którym wpędzanie się w długi. To właśnie pobieżne podejście do problemu i przedstawianych argumentów.
|
|
xxxANGELxxx kto ci powidzial,ze zele sa ciensze? Wszystko zalezy od tego jaka warstwe nalozysz. A jesli chodzi o to,ktore lepsze(zele,akryle) to powiem tak: akryl- jest wytrzymalszy na wszelkie uderzenia niz zel, ale bardziej szkodliwy dla paznokcia poprzez silne substance zawarte w liquidzie zel- natomiast nie niszczy paznokci, nie zilknie w solarium tak jak akryl, jest bardziej plastyczny. Do robienia paznokci trzeba miec smykalke a nie tylko certyfikat,bo bez talentu to i kupiony papier za 1000zl nic nie pomoze. Zapraszam na pazurki zelowe do mnie tylko 50zl, bo robie w domu, a nie w salonie i nie wliczam w cene podatku i innych kosztow wynikajacych z uzytkowania lokalu. Chetnym wysle na maila moje prace: mandrzejczuk@wp.pl
|
|
Przechodząc obok nowo powstałej galerii widziałem wielkie naklejki na szybach z napisem empik ;) Więc informacja raczej pewna ;)
|
|
"Tylko jak ich przyciągnąć, jak zwabić, by zainteresowały się takim miastem jak Łomża? Co Łomża może im zaoferować?" 2152 o właśnie !!!! I dochodzimy do sedna sprawy.... Przy rozmowie o kolei trzeba sobie zadać właśnie to pytanie. Łódź dała 216 mln zł. Koszt budowy mostu pod kolej na Narwi to 70mln zł + remont reszty... jakbyśmy chcieli do Ełku. A może dać tą kasę, żeby nam fabrykę samochodów otworzyli ;-) Teraz już żartuję. W Łomży trzeba przemyśleć bardziej podstawowe sprawy, a uwierzcie, że sprawa kolei szybko się rozstrzygnie na naszą korzyść. "Pasażerska kolej nie może być przyczyną rozwoju... " No widzisz... czyli chcąc nie chcąc trochę mi przyznałeś rację. Mamy kolej towarową i nie widzę, żeby powodowała jakiś straszny wzrost... Teraz należy się zastanowić, co jest powodem. Stan torowiska i prędkość powiem Ci, że w tym wypadku nie mają, aż tak wielkiego znaczenia. A może zwyczajnie przedsiębiorcy nie wiedzą jakie mogą mieć korzyści płynące z transportu kolejowego? Może miasto musi zorganizować jakąś promocję, może wręcz zrobić reklamę. Może przedsiębiorcy nawet nie wiedzą ile kosztuje pockm i gdzie się o to zapytać. Sprawa może być banalna, naprawdę takie przypadki się zdarzają. Zwyczajnie przedsiębiorca może się nie spodziewać tego co oferuje kolej. Rolnikom można zaproponować transport produktów zwłaszcza, że wielu transportuje za granicę. A im dalej tym bardziej koleją się opłaca. Może taką głupotą zaoszczędzi się miliony... Ja podałem przykład z tą reklamą, ale są różne inne sposoby np: otwarcie jakiegoś punku informacyjnego, albo jakieś pośrednictwo w wykonaniu transportu. Bo załóżmy 2152, że chcesz teraz kilka tyś ton zboża przetransportować. I powiedz mi gdzie się dowiesz o to jak to zrobić? Niektórzy zwyczajnie nie będą umieli sprawdzić w internecie, albo z przyzwyczajenia pójdą do znanej im firmy transportowej, która TIRami przewozi. Może jest coś takiego w Łomży, rzadko bywam to nie widzę. BTW: studiuję informatykę i ekonometrię. Dałem linka do wiki, bo z kim nie rozmawiam to pytają co to ekonometria ;-)
|
|
Gorący rosół, herbata. Kapusta kiszona. Sen. Żadnych zimnych napojów.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |