czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kołakowski w Radiu Nadzieja!!!

Fajny pomysł. Dobrze, że coś się dzieje.
Do autora postu mniemam, że mężczyzny. O ile potrafię zrozumieć niechęć do jasnego określania się na forum tzn chociażby miejsca pracy to litości "
Slyszałem że w Łomży będzie Czesław �piewa robi go Regionalny O�rodek Kultury " po czym czytamy, czegóż to ten Czesław nie osiągnął. Zabawne. Post zakończony jest następującym pytaniem "ma to być w Retro w okolicach Walentynek warto?". Tak warto. Poza tym uważam, że w Retro jest świetny klimat do organizowania tego typu imprez/występów.

Dann

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kołakowski w Radiu Nadzieja!!!

Oczywiście, że jadąc lewym pasem w sytuacji gdy lewy jest wolny na prostym odcinku drogi dostaniesz 2 punkty karne. Spójrz do taryfikatora.

Uważam że są Ok.
Gdy brat budował dom, wszystko sprawnie i bezproblemowo. Można liczyć na życzliwość i pomoc.
Tylko tylko też trzeba zachować się jak człowiek, trochę zrozumienia oni naprawdę mają zapierdziel

zalecę i posmakuję

marcinoo napisał(a):

> Oczywiście, że jadąc lewym pasem w sytuacji gdy lewy jest wolny
> na prostym odcinku drogi dostaniesz 2 punkty karne. Spójrz do
> taryfikatora.
coś za szybko piszę ;-)

Oczywiście, że jadąc lewym pasem w sytuacji gdy PRAWY jest wolny na prostym odcinku drogi dostaniesz 2 punkty karne. Spójrz do taryfikatora.

ja pierdyle ;/
najlepszy fragment : "ludzie jak swinie, wszystko zjedza" :|

Chyba coś nie ta z tym gg, jestem zainteresowany

250

ŁOMŻA"Leży na historycznym Mazowszu, na jego największej ziemi – ziemi łomżyńskiej. (...) Łomża jest położona w środkowym biegu Narwi na Nizinie Mazowieckiej na wysokości 95 m n.p.m.[potrzebne źródło] w północnej części Międzyrzecza Łomżyńskiego. (...)
"Historia Łomży sięga końca IX wieku i jest związana z grodziskiem położonym o około 5 kilometrów na wschód od dzisiejszego centrum miasta"
"Od początków XV wieku miasto rozwija się pomyślnie i znajduje w warunkach umożliwiających mu nadanie praw miejskich. Już w 1400 Łomża miała wójta, co świadczy o jej charakterze miejskim. 30 sierpnia 1400 roku książę mazowiecki Janusz I Starszy nadaje "w mieście naszym zwanym powszechnie Łomża wójtostwo z czterema włókami, trzecim denarem od jakiejkolwiek osądzonej sprawy w granicach wspomnianego miasta". Ostateczne unormowanie sytuacji prawnej miasta następuje 18 lat później. 15 czerwca 1418 roku z rąk księcia Janusza I Łomża otrzymuje prawa miejskie chełmińskie. Dzięki życzliwości księcia mieszczanie mogą także wybudować łaźnię, postrzygalnię i wagę. Od tego momentu nie muszą również płacić ceł w granicach Księstwa Mazowieckiego, co ma kolosalne znaczenie dla rozwoju handlu"

To tylko czesc cytatów z Wikipedi, jak widzicie niema ani w historii ani w położeniu wzmianki o PODLASIU. Tak jest równiez w ksiazkach, które czytałem. Niemówiąc o tych z ostatnich 10 lat...
No i zeby oddac sprawiedliwość, to pare cytatów o Bialymstoku:

"Pierwsza pisana wzmianka o Białymstoku pochodzi z 1426 r. W dokumencie tym wielki książę litewski Witold nadaje wieś Bielszczany Stok Maciejowi z Tykocina. (...) Kiedy Białystok uzyskał prawa miejskie dokładnie nie wiadomo, ale na pewno przed rokiem 1692, o czym świadczy zapis poczyniony przez miejskiego proboszcza: Rok 1692. Miasto Białystok. Za przywilejami na wolność do lat pewnych danych, rok pierwszy teraz się buduje. Prawo było magdeburskie, w herbie zaś widniał jeleń z rozłożystymi rogami. Miasto jednak nadal bardziej przypominało wieś. Prawdziwa budowa miasta nastąpiła dopiero za panowania Jana Klemensa Branickiego. (...)"

Widzicie różnice, kto nami żadzi? Kiedy łomża sie świetnie rozwijała to o Białymstoku powstała jakaś pierwsza zmianka.... kiedy w XVI wieku przyrównywano łomże do Warszawy, a "port rzeczny należy do największych tego typu na Mazowszu i odgrywa bardzo ważną rolę" to MIASTO BIAŁYSTOK cytuję "nadal bardziej przypominało wieś"...

Nigdy sie z tym niepogodze, nie jestem podlasianinem czy kims takim, JESTEM ŁOMŻYNIAKIEM, POCHODZE Z ŁOMŻYŃSKIEGO, Z MAZOWSZA!!!!!

rudy błazen z druhem

A może tankujmy wszyscy na jednej stacji i każdego dnia na innej, może zobaczą że możemy się zjednoczyć i cos zrobić

nie umiem robic programuw, jestem redaktorem, teksty poprawiam na 4lomza cz tak mnie nazywajo:}

VERGISS MICH

Tylko kupuj zgodnie z parametrami w instrukcji obsługi, bo jak Ci dobiorą w sklepie to możesz mieć potem z nim tylko problem. Jak za mały to może nawet wybuchnąć (pęknąć) a jak za mały to bedzie niedoładowany i zaraz padnie , tymabrdziej na mrozie.

brakuje tu po prostu admina który by wrzucał wszystkie takie wątki do jednego i by był porządek na tym forum.sorki za OT

Nie Panie SN4P to nie ten sam colo co na poznanskiej chodz wwystepuje podobienstwo imion Dziwi mnie fakt ze tak niedawno byles tak wielkim zwolennikiem Unidena 520 a teraz nastapila radykalna zmiana :)

Autor: SN4P (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 31-08-06 21:51

W miare tanie i dobre (do auta), jesli chodzi o cene i paramaetry to UNIDEN pro520. Bez zbednych bajerow, posiada wszystko co potrzebne w aucie - jedyny minus jak dla mnie brak mozliwosci zmiany kanalow w gruszce.

Zeby rozwiac watpliwosci podniesienia mocy pytalem sie dokladnie co jest zrobione w moim unidenie Otrzymalem taka odpowiedz
1) moc zostala na 4 w
2)zostala odblokowane modulacjia do 100% w tym momencie nie jest potrzebny zakup mikrofonu z tzw wzmocnieniem /echo
I wielka prosba ...........niech wypowiadaja sie Ci ktorzy maja naprawde cos do powiedzenia w temacie radyjek a nie przeklepuja wiadomosci uslyszane z tzw 3 reki :))
PS Mam nadzieje ze nikogo nie urazilem ,nie taki byl moj zamiar
Pozdrawiam

Polecam na Kazańskiej

VERGISS MICH

Na Kazańskiej Frezja :) sprzedawca jest OK i wie co robi i jaki bukiet na jaką okazje.

sypan powiedz co to za zima jakby bylo cieplo?? caly urok zimy jest w tym zeby byla pizdziawa :D

Mróz, śnieg = zima ta prawdziwa :)
k2m jak chcesz poszaleć to się jeździ na plac :] dużo bezpieczniej i poszalejesz, no chyba,że ty szalejesz jak dasz gazu i koła się kręcą :D

,

abelkaim

dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]

No właśnie. Piszecie o najlepszych napiszcie i o najgorszych.

może ktoś otworzy w mieście jakiś lokal z ringiem gdzie można by wymieniać poglądy w sposób mniej cywilizowany

wow

cdn

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Zdecydowanie na Krótkiej...

Kwiaciarnie na Sienkiewicza polecam!!

fiku-masz rację.Łomża to Mazowsze.Bezsens podziału jest oczywisty.Ktoś to robił na pałę.Ja też jestem z Mazowsza.Urodziłem się ok.100 km za Warszawą w kierunku Katowic.Miasto w którym się urodziłem ma w nazwie Mazowiecki a jest w woj. łódzkim.Podobnie Rawa Mazowiecka-też łódzkie.Z kolei Sokołów Podlaski leży w woj.mazowieckim.Gdyby podział został przeprowadzony zgodnie z regionami(podlasie,mazowsze itp)byłoby jedno wielkie województwo mazowieckie(księstwo) i jakieś cztery czy pięć małych.A tak jest ich .....

czajnik,czegoś ty się nawąchał,chłopaku?jakie fabryki?jakie nowe miejsca pracy w Łomży?pewnie po studiach będą sprzedawać hamburgery na dworcu PKS.myślisz,że wszystkich przyjmą do browaru?jakie masz w Łomży fabryki?przede wszystkim hipermarket-ale walnąłeś !może lotnisko?a może jak już ktoś kiedyś pisał-metro?(nie wiem,czy nie ja sam,he,he)może zbudujmy stadion olimpijski,uruchommy linie kolejowe albo po prostu zaorać to wszystko i posadzić śrubokręty.

Wyspy kanaryjskie

dobry pomysł z tym metrem hehe xD

abelkaim

dziwny ten świat, w którym człowiekiem gardzi człowiek [nie dotyczy humanistów i racjonalistów]

Treść jest ukryta

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org