Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Za pląsanie SPRAWA W PROKURATURZE |
Cześć wszystkim! Od dłuższego czasu planuje zacząć ćwiczyć jakąś „sztukę walki”. Wszyscy mówią o sekcji BJJ, ale jest jeden problem jest ona od 18-stu lat (podobno). Czy macie jakieś inne propozycje? Nie chce czekać do 18-nastki już teraz chciałbym zacząć ćwiczyć inną sztukę walki ,a po jej ukończeniu przerzucić się na BJJ lub ćwiczyć obie naraz. No cóż już nie rozmywam prosił bym o propozycje i o to aby od razu w miarę możliwości podąć cenę i godzin w których odbywają się zajęcia. (tylko w Łomży!) Z góry dzięki! Pozdrawiam i życzę powodzenie i wytrwałości, tym którzy uczestniczą już w jakiejś sekcji!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Za pląsanie SPRAWA W PROKURATURZE |
zes sie rozpisal finlancka dziw... aczyno Takos
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Nie chodzi o mroz,czy nie mroz. Ludzie chodzi o organizacje czegokolwiek w tym miescie. Lubisz czekac na autobusy czy tramwaje,lub na cokolwiek innego. Jak czekasz,czekasz a cos sie spoznia godzine to Ciebie szlak trafia tak czy nie?naewt w barze czy pizzerii czekasz dlugo to sie wkurzsz,nie?
|
|
Temat poruszany 1000 razy wystarczy użyć głowy i poszukac. Myślenie nie boli...
|
|
I ze 100 się dostaniesz ;)
|
|
w tym roku przyjmowali od 109 punktów :)
|
|
Niezależnie skąd masz internet to musisz sobie kupić ruter najlepiej z funkcją AP (AccesPoint). Podłączasz kabel do rutera bądź łączysz się z siecią bezprzewodową, konfigurujesz odpowiednio ruter przez stronę www, do tego w ustawieniach rutera musisz ustawic zabezpieczenia chociażby przez wpisanie adresu MAC karty sieciowej, którą chcesz udostępnić do podłączenia się z internetem, wtedy możesz podłączyć czy bezprzewodowo czy też na kablu wszystkie komputery jakie posiadasz. Cena w miarę dobrego rutera to około 140zł i czas konfiguracji i podłączenia się około 2 godziny, więc życzę miłej pracy. Pozdrawiam.
|
|
Brawo Nowogrod. Brawo dziewczyna z Nowogrodu Milena Lutrzykowska ktora zakwalifikowala sie do finalowej 15 miss international w Zabrzu.
|
|
Brawo Nowogrod.Brawo dziewczyna z Nowogrodu Milena ktora zakwalifikowala sie do finalowe 15 w konkursie miss international w Zabrzu.
|
|
Nie International tylko Intercontinental. Zastanawia mnie ranga tego turnieju, którego światowy finał odbywa się dzisiaj w Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu. Mimo wszystko Polce życzę powodzenia :) .
|
|
a boli boli :) musze jechać na kontrole :P a ty kto dokładnie ???
|
|
nie wiem jak teraz,ale jeśli dalej tam mają taki szajs jak kiedyś, to i za darmo bym tego nie chciał
|
|
A którego szewca wybrać na reperatora moich bucików ?
|
|
a mi jest dobze jak jest. Bog to internet :)
|
|
wielkie dzieki a przet slaby tylko chce z 100zł z 200zł zarobic:D
|
|
mialem troche inne zdanie:) ale jak zobaczylem wulgarny jezyk...mysle, ze mlodych ludzi... to teraz mam mieszane uczucia.:) myslalem, ze czeczeni beda troche bardziej spokojni;) no fakt nie wszyscy sa tacy...tutaj mamy przyklad...ze jezeli jeden, czy dwoch cos napisze...to i wszystkich sie o to samo posadza... ale co zrobic..
|
|
i nie jestem z władz Uczelni. znam tego pana osobiście :)
|
|
ty widisz wulgarizmu ze strony Czeczencuw!!! a zobacz co ze strony polacul!!
|
|
cóż... "takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie..." :( nie będę powielał negatywnej oceny "człowieka z Jedwabnego" destruktora od lat niszczącego oświatę i wychowanie w Łomży.. w sprawie pewnie kiedyś roztrzygnie CBA czy inna Pitera, ale niestety będzie już za późno... 90 lat łomżyńskiej tradycji legło w gruzach... jest za późno od momentu, gdy Rada Miasta Łomży przyklasnęła oddanie budynku za judaszowe 30ha przypartym do muru, obiecującym złote góry prezydentom.. :( szkoda, że radni łomżyńscy jawią się jako towarzystwo wzajemnej adoracji, znający się od lat, klepiący się po ramionach, niezdolni do konkretnych decyzji... zostali "zrobieni w bambuko" w sprawie drzewnej i uznali, że to jednak "deszcz pada", że prezydent jeden z drugim nie napluli im w twarz z szyderczym uśmiechem... .. no, ale skoro układy towarzyskie przenosi się na grunt polityczno-samorządowy, to nie należy się dziwić... żarty, odzywki w czasie trwania sesji świadczą o tym dobitnie... wstyd dawno zakopali, więc jest im z tym dobrze... myślę, że miesiące, a w zasadzie lata prób likwidacji tej szkoły przyniosą jutro zwycięstwo niezłomnemu choinskiemu, większość ma już dość tego tematu i zrobi wiele, aby go w końcu zamknąć :(
|
|
WIELKA POLSKA ! VERGISS MICH
|
|
Proponuję zwrócić się do promotora , po to on przecież jest !!!
|
|
hahahah czyczyn hehehe VERGISS MICH
|
|
moim zdaniem to tak średnio na jeża :)) pzderko ;)
|
|
Moim zdaniem połączenie wydaje się jak najbardziej zasadne. Liczba uczniów w Szkole Drzewnej z roku na rok systematycznie spada. W tym roku w klasach pierwszych naukę rozpoczęło chyba tylko 66 uczniów. W porównaniu do 2005 roku liczba uczniów w całej szkole spadła o ponad sto osób. Budynek przy Al. Legionów jest w bardzo złym stanie, jak najszybciej należy rozpocząć jego remont. Przy tym budynku nie ma możliwości wybudowania sali gimnastycznej, czy choćby boiska. Budynek PG3 posiada salę gimnastyczną, jest też budowane boisko wielofunkcyjne. Funkcjonują w nim około 25 sal lekcyjnych, więc nie będzie trzeba uczyć się na dwie zmiany, gdyż obie szkoły razem zajmą chyba 20 klas. Fakt, budynek PG3 również wymaga nakładów remontowych, lecz jest w o wiele lepszym stanie technicznym niż budynek Drzewnej. Ponadto taniej dla samorządu będzie wyremontować jeden budynek, który jest w miarę dobrym stanie, niż budynek zabytkowy w bardzo złym stanie, nie mówiąc już o remoncie obu tych budynków. No i po połączeniu obiekt po Drzewnej również będzie remontowany, tyle że z pieniędzy Ministerstwa. Ponadto idzie niż demograficzny i niebawem może się okazać, że bez połączenia oba budynki będą świeciły pustkami, co dla ZSD może oznaczać za parę lat wygaszenie z powodu braku uczniów, a dla Gimnazjum zwalnianie nauczycieli. Co zaś się tyczy tradycji, to nie wiem czemu nowo powstały Zespół Szkół Drzewnych i Gimnazjalnych nie może być kontynuatorem historii „Drzewnej”. Przecież w dwudziestoleciu międzywojennym szkoła ta nosiła nazwę Państwowa Szkoła Miernicza i mieściła się nie w obecnym budynku, tylko przy ul. Polowej. W późniejszych latach szkoła ta nosiła również nazwę m.in. Technikum Przemysłowo-Pedagogiczne. Pod obecną nazwą funkcjonuje dopiero od 1990 roku. Połączenie obu szkół wydaje się konieczne i nie ma co płakać, tylko trzeba wziąć się w garść i zacząć odbudowywać dawną świetność ZSD już pod nowym adresem, niecałe pół kilometra od obecnej siedziby.
|
|
To oburzające!!!! Jak mozna tak mówć o szkole, której się nie zna?!Poziom co raz nizszy? A kto jest winien temu, że dzisiejsza młodziez zadaje nagminnie pytanie: "Po co się uczyć? Ja i tak jestem już ustawiony bo starzy mają firme i kasę, a ja ją po nich przejmę. Teraz rzadzi pieniadz. Takie czasy."Dostrzegam wsrod modziezy spadek motywacji do nauki i brak autorytetow. Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży przez rodzinny dom chowanie... niestety...
|
|
jest mi to obojetne nie ucze sie tam ale mam znajomych i mowią ze dobrze sie dzieje ze zamykaja ją bo i tak sie robi co chce
|
|
moje zdanie na ten temat. Jeżeli ktoś decyduje się na zawód pilegniarki lub Lekarza to wie z góry na co się decyduje. To nie powinna być praca aby ją odfajkować, wiadomo? różni pacjencji się zdarzają ci lepsi i ci gorsi a że płace są małe i jaka płaca taka praca to człowieku komu ty chcesz pomóc taki jest zawód pilęgniarki i lekarza. Nie wszystkich stać na kawę, czekoladę, koniak. Każdy idzie z tą nadzieją aby usłyszec że jest nadzieja, że będzie dobrze. Ja żeby wiedzieć co jest w danej dolegliwości oddał bym wszystko, bo co z tego że są pieniądze ale niema tego najważniejszego zdrowia i każdy lekarz lub pielęgniarka (oczywiście nie mowa o wszystkich bo naprawde jest wiele mądrych lekarzy i pielęgniarek, chodzi mi o te marginesy to o nich mowa) może tego samego doświadczyć bo życie jest kruche, dzisiaj się smiejesz a jutro ............
|
|
Polska ponad Wszystko !!!
|
|
Impreza była udana ;D no tak wstyd teraz też bym sie wstydził wrócić zachlany to se kilka noce bym przespał u kogoś ;] ajj ludzie ludzie mówiłem LO nie zrobi z ciebie człowieka nawet wojsko nie zrobi z ciebie generała he VERGISS MICH
|
|
Stara fotka Pogoni - *********. Z jakiego to meczu, bo nie pamiętam?
|
|
Kochani robi się tak: 1. Znaleźć uczciwego, wykształconego, przedsiębiorczego kandydata na prezesa (nie śmiać się, są tacy) 2. Czekać do lata uświadamiając mieszkańców spółdzielni i badając poczynania zarządu i rady w bieżącym roku - każdy spółdzielca ma prawo do wglądu w dokumenty spółdzielni 3. Latem będzie walne (nie jakieś tam zebranie przedstawicieli) czyli zebranie wszystkich członków spółdzielni (każdy dostanie zaproszenie) i wtedy trzeba się tam pojawić w towarzystwie osób myślących podobnie jak my, w ilości, która zapewni większość w głosowaniach 4. Gdy będzie głosowanie nad absolutorium dla członków zarządu, przyjęciem sprawozdania z działalności itp - jeśli są powody - głosować na NIE 5. Brak absolutorium to poważny powód do wszczęcia postępowania nad odwołaniem zarządu 6. W przyszłym roku chyba będzie pora wybrać nowych członków Rady (o kandydatach myśleć od dzisiaj) więc trzeba wybrać nową Radę 7. W obliczu wyników głosowania z punktu 4. wobec pkt5. odwołanie starego i powołanie nowego zarządu jest dla Rady formalnością.
|
|
Pieprzycie głupoty. Nie wasz biznes. Tyle z mojej strony.
|
|
dokładnie,jestem za takimi ekologicznymi reklamówkami.Jak idę na zakupy to również zabieram większą torbę ze sobą a jak zapomnę to nie zbiednieję jak kupie dwie czy trzy reklamówki po 7gr.Być może niedługo przyjdzie do nas moda na papierowe torby na zakupy.Tak więc torby w ręce i na zakupy :)
|
|
Zgadza się tak jak już wyżej napisałem przedziałów wiekowych nie ma
|
|
na wszystko ale ms jest trudny,musisz zawsze odpowiadac jednoznacznie bo sa takie same pytania ale zadane calkiem inaczej
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |