czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Im kto w skromniejszej sytuacji, tym bardziej w niego uderzają"

Tak sobie przejrzałem z kilku dni opinie internautów na temat niejakiej ZuzannaK.
Nie dość, że jest fanatykiem religijnym, to w dodatku brak mu (jej?) rozumu i honoru.
Jeśli w przeciągu kilku, kilkunastu dni zebrał(a) na swój temat takie negatywne opinie, to normalny człowiek przynajmniej by się zastanowił, dlaczego?
Wyciągnąłby wnioski, może przeprosił, może sobie odpuścił i opuścił te forum.
A tu - nie.
Brak mi słów na określenie takiej postaci. Chyba jest psychicznym masochistą, podniecający się poniżaniem, obelgami, inwektywami, słowami obraźliwymi i innymi, za które normalny facet przylutowałby drugiemu.
A tu nie. To chyba jakaś dewiacja seksualna.
Z uporem maniaka tkwi w tym i się cieszy.
A może za słowa typu: drogi, czcigodny, przewielebny itp. duperele, warto się tak poświęcać. No to znowu podchodzi mi pod jakąś inną dewiację.
Może się mylę?
Pozwoliłem sobie na wycinki z autorami, żeby nie było, że to tylko jedna czy dwie osoby osądzały .
No to poczytajcie:

Autor: atbis (---.techtel.pl)
Data:   07-10-08 07:04
do ZUZANNAK
fanatyczny zajadły klecha z kompleksami zesłanym gdzieś na zadupie ...
Przejrzyj na oczy istoto, niby boża.

Autor: Cleric (---.elomza.pl)
Data:   06-10-08 13:09
Hmm. Tak czytam Twój post Zuzanna i widzę "bajdurzenie o..." "uderzanie w...". Widzisz, właśnie tak mają myśleć wszyscy ludzie. Coś co nie zgadza się z Twoją wiarą od razu jest niedobre. Nie potrafisz bezkrytycznie ocenić niczego. Wpajano Ci od wczesnych lat jak masz myśleć i to się udało. Gdybyś choć zadała sobie ten trud i obejrzała ten film,(...)

Autor: takczysiak (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   06-10-08 13:53
Czcigodna Zuzanna boi się okropnie wszystkiego, co podważa jej wiarę, że religia od boga pochodzi. Niestety dla niej, wszystko inne poza tą wiarą dowodzi, że religie są wyłącznie wytworem ludzkiej /nie/kultury.

Autor: Cleric (---.elomza.pl)
Data:   06-10-08 15:50
Droga Zuzanno (...)Nie nadążam za Twoim rozumowaniem, pewnie jestem albo małym jakobinem antykatolicyzmu, nieukształtowanym światopoglądowo małolatem albo po prostu głupi :)
Zostaw tą religię w spokoju na chwilę. Jesteś po trochu jak żydzi. Każdy jest antysemitą jeżeli nie podziela ich zdania. Czyli wszystko co nie pasuje Ci w kanony Twojej wiary skreślasz od razu.

Autor: Cieńias (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   06-10-08 19:13
ZuzannaK: przestań, bo zaraz o żydach i komunie i cyklistach zaczniesz....luz... siać :-)

Autor: sam-ma (---.lom.vectranet.pl)
Data:   07-10-08 18:33
O naiwności, tyż pozbawiona ewolucji, a w dogmacie utopionaś.

Autor: dragunow (---.elomza.pl)
Data:   28-09-08 13:03
Do "ZuzannyK"
To, że zaciekle zwalczasz wszelkich forumowiczów, którzy mają inny pogląd, to wiem. Ale są ludzie, którzy jednak nie chcą w tym kraju mieć państwa wyznaniowego ze wszelkimi tego skutkami. A Ty niestety przeszłaś (przeszedłeś) tzw. "pranie mózgu", co objawia się tym, że nie jesteś już innego stanu zaakceptować.

Data:   06-10-08 20:45
Zuza: czyżbyś straciła rezon. Ten post jest o kościele katolickim, a nie stanie wojennym. Przecież oba pojęcia nijak do siebie nie przystają.

Autor: paplik (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   17-09-08 12:14
(...)Oj naiwna ty naiwna, nie tylko w wierze....

Autor: Cieńias (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   27-09-08 17:30

Droga Zuzanno.
Zanim cokolwiek napisze się lub powie, trzeba się zastanowić czy to co piszemy/mówimy ma sens. Mój przedmówca napisał pięknie....z historią się nie dyskutuje. Z tobą wybacz również nie mam zamiaru - za dużo w tobie jadu i nienawiści do wszystkiego co nie po twojej myśli.

Autor: Ahmed (---.elomza.pl)
Data:   30-09-08 15:14
Właśnie Zuzanna pokazała katolicką miłość do bliźniego atakując śp. dziadka Marudy. Jesteś chora z nienawiści, kobieto.

Data:   05-10-08 21:02
Zuza, nie pisz. Zrobisz przyjemnośc wielu ludziom, Ale się pomódl.

Autor: Inkwizytor (---.elomza.pl)
Data:   06-10-08 20:50
A co ta biedna, czcigodna Zuzanna może napisać?! Argument o spisku Żydowskich klakierów już się dość zużył i ośmieszył. Pewnie przeczytała, że, "kościół jest przerażający"

Autor: kazgor (---.elomza.pl)
Data:   26-09-08 10:55
bardziej należy obawiac się zuzanny i jej podobnych!

Autor: doctorr (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   29-09-08 10:42
ZuzannaK- fanatyzm sie leczy. ty naprawde masz nasrane w glowie....szok, a jak ktos do ciebie pisze i uzasadnia w 100% twoje zle postepowanie to zaczynasz o zydach itd szkoda takich ludzi ja ty

Autor: takczysiak (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   29-09-08 12:28
Czcigodna Zuzanno: o czym Ty świętuszysz? (...)To Ty znowu masz problem ze "słowem Bożym", podobnie jak miałaś problemy z cytatami z wypowiedzi, czy encykliki papieża J.P.2.

Autor: Inkwizytor (---.elomza.pl)
Data:   01-10-08 20:21
Czcigodna Zuzanno! głosisz herezję! Kwestionujesz Talmud, czyli Stary Testament, jako Pismo Święte i Słowo Boże. Dekalog, który ponoć ustanowił do przestrzegania Bóg, jest tylko jeden i jedna wersja może być prawdziwa. (...)Nie zaciemniaj więc dyskusji rzucaniem na mnie Żydowskiej niechęci do katolicyzmu.

Data:   01-10-08 22:22
Do ZuzannaK
Ty obrażasz wszystkich na wszystkie strony ( z wyjątkiem myślących tak samo jak Ty), ale na konkretne sprawy, tematy, odpowiedzi - uciekasz, nie odpowiadasz lub go zmieniasz.

Autor: szalony palacz c.o. (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   23-09-08 11:07
ZuzannaK palnij sie w łeb , dzieci wiecej wiedza na ten temat od ciebie , moze wogóle zrobić "wejscie do kiosku od lat 18 " "spoglądanie na półki z gazetami od lat 18", kretynko wystarczy że dzieciak wpisze "sex" w kompie i juz widzi co chce , naciągnij ten moherowy beret na łeb i leć do kościółka sie pomodlic , tylko nie zapomij pajeczyny miedzy nogami zebrać bo może akurta jakiemuś ksiedzowi sie zachce !!!

Data:   04-10-08 15:20
Zuza! Szczera i życzliwa rada: pomódl sie też za siebie.
Może za to żebyś tak nie afiszowała swej wiary, bo to zakrawa na blużnierstwo.
Może za to, żebyś mogła w imię chcrześcijańskiego miłosierdzia i miłości rozumieć nie tylko siebie ale i tych, którzy mają inne zdanie, i pogodziła się z tą rzeczywistością rodowodem wszak z biblijnej wieży Babel.
Moze za to, żebyś nabyła nieco pokory i ograniczyła pychę "jedynie słusznego" pojmowania Boga.
Może za to, żebyś ..... tu dodaj swoje najintymniejsze życzenia.
Jeżeli nie jesteś w stanie pomodlić się za siebie, to pozostaje mi tylko współczuć Ci.

Autor: doctorr (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data:   02-10-08 15:36
za te porownanie to powinnas dostac kopa w d..e parszywa swinio

Data:   04-10-08 18:06
Zuza przestań juz realizować wytyczne RM.

Autor: Ahmed (---.lomza.mm.pl)
Data:   06-09-08 13:46
Ojej, Zuzka, pewnie czujesz się zamotna i opuszczona odkąd LPR utonęło...

Autor: Inkwizytor (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   09-09-08 13:36
Kmicicowa Zuzanno: czy pomodliłaś się za duszę księdza pedofila? To według ciebie prawdziwy postęp...

Data:   10-09-08 17:18
Kmicicowa Zuzanna obłudnie kłamie, bo odpowiadać na moje posty postanowiła po tym jak ja wyjaśniłem, bodajże rewolwerowi, dlaczego umieszczam prowokacyjnie sformułowane tematy. Otóż dlatego, że Zuzanna zawsze, prawie jako pierwsza "strażniczka katolickiej poprawności", zabierała głos obnażając żałosne, śmieszne i politowania godne, ciemnogrodzkie widzenie świata. Mnie to bardzo bawiło, a postronni naocznie przekonywali się czym jest religijna ślepota i zacofanie.

Zuzanno wróć na barykadę!!!!!!....z krzyżem w rączkach....

Data:   28-09-08 17:49
Ale Zu...K po "praniu mózgu", nie jest w stanie tego zaabsorbować.

Data:   28-09-08 14:23

Do "ZuzannyK"
Stale wszystkich obrażasz.
To, że zaciekle zwalczasz wszelkich forumowiczów, którzy mają inny pogląd, to wiem. (...) A Ty niestety przeszłaś (przeszedłeś) tzw. "pranie mózgu", co objawia się tym, że nie jesteś już innego stanu zaakceptować. Ksiądz jaki, czy co? Bronisz interesu, tylko czyjego?

Autor: takczysiak (---.elomza.pl)
Data:   18-09-08 20:36
Kmicicowa Zuzanna uprawia relatywizm. Gdy dziecko chce urodzić, albo chodzić na religię wbrew stanowisku matki Zuzanna stawia zdanie dziecka przed jej prawnym opiekunem.

Data:   19-09-08 10:14
Kmicicowa Zuzanno:
Gdybyś była realizatorem dzwięku homilii Jana Pawła 2, to w głośnikach słyszlibyśmy wiele "pipków" zamiast wypowiadanych przez papieża słów. Wycięłabyś, niewygodne dla swej nienawistnej ideologii, słowa Jana Pawła Wielkiego, tak jak wycina się niecenzuralne słowa z wypowiedzi prezentowanej publicznie...

utor: sam-ma (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data:   19-09-08 14:10
Adminie, załóż wreszcie trzecią część forum na potrzeby tej "świętej" i agnostycznej agitki i niech wielbiciele tych idei tną się bez zaśmiecania innych tematów.

Data:   19-09-08 19:40
Kmicicowa Zuzanna boi się podjąć wyzwania, albo zwyczajnie wstydzi się, lub jest wnerwiona, jeśli prawidłowo ustaliła autora fragmentów, zawierających mnóstwo pojęć i nazw, których użył po raz pierwszy Karol Marks, a dotyczących stosunków społecznych związanych z pracą człowieka.

Data:   21-09-08 22:05
Uniksz, unikasz, unikasz! Pasujesz, bo słowami papieża z encykliki, wytrąciłem ci wszystkie argumenty, Czepiasz się zacytowanego jednego zdania, a unikasz spostrzeżenia "marksistowskich" wywodów J.P.2 w encyklice, czyli w jednym z najważniejszych dokumentów kościoła.
A fe! Nieładnie!

Data:   22-09-08 14:39
To Ty skierowałaś wątek na "manipulowanie" słowami papieża. Odmówiłaś skomentowania sytuacji, w której znalazłabyś się, gdyby Twoja córka, jako dziewczynka, zafundowała Ci wnuczka....

Były jeszcze inne, ale już mi się nie chce szukać.
A ty kobieto(?) popraw się, wyciągnij wnioski ze swojej postawy. Popatrz ilu ludziom się naraziłaś, zmuszając ich wrażliwe dusze, wbrew ich własnej woli, do wyrażenia takich opinii o tobie.

Ps. Z chwilą poprawy , zacznę pisać o tobie z dużej litery, tak jak zostało to określone w zasadach pisowni polskiej.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Im kto w skromniejszej sytuacji, tym bardziej w niego uderzają"

no to zrob tak kolejnym razem i oni tez ci wydadza co do grosza jesli lubisz siano nosic w portwelu a kolejnym razem ktos ci moze wyda takimi drobniakami to bedziesz mial ich na zapas

smieszny jestes

Re: "Im kto w skromniejszej sytuacji, tym bardziej w niego uderzają"

Jestem kibicem ŁKS-u , ale muszę przyznać, że prezydent ma trochę racji. Zarząd nie robi nic, aby poprawić sytuację klubu. Zamiast poszukiwać nowych sponsorów, zajmują się zwalaniem winy na prezydenta i jego ludzi. Miasto nie ma obowiązku płacenia na klub, a gdy jeszcze nie ma możliwości wpłacenia pieniędzy, gdyż klub nie uregulował zaległości finansowych w stosunku do ZUS-u, to nie miejmy pretensji do rządzących. Dobrze zarządzany klub powinien sam na siebie zarabiać!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org