czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tusk sięga po lewiznę...

Witam,moze ktos sie orientuje do jakiego warsztatu,mechanika moge podjechac by sprawdzic skrzynie biegow automat.Wiem ze w Lomzy nie brakuje mechanikow ale wbrew pozorom nie kazdy ma pojecie i wie jak zabrac sie do takiej skrzyni.Przelozenie na wyzszych biegach jest ok tylko czasami jak ruszam to z 1 na 2 automat zmienia mi bieg przy obratach 4-5 tysiecy po czym nastepuje gwaltowne szarpniecie(zaznaczam ze dzieje sie to raz na jakis czas)

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tusk sięga po lewiznę...

Krem MELA D dla mnie rewelacja. Kosztuje coś około 80zł, ale efekt murowany.

Chyba bardzo ci sie nudzi

rudy błazen z druhem

Świruje hehhe ,ale tak serio to faktycznie dawno to było ale sie pamięta...ehh te wspomnienia:d

nokia jest najprostszym tel jesli dla ciebie jest dziwna to musisz stacjonarny w p[lecak schowac kolega wyzej dobrze mowi pewnie flash rabnal

Rostki za ostrowią mazowiecka firma nazywa sie Samko.okolo 85 km od Łomży. mozna znalesc jej dokladny adres na google. najlepiej znaja sie na skrzyniach automatycznych.

Zazdrość zrzera . Może ma takie fanaberie ale to jej sprawa nie Wasza i nie moja. A co do czekolady i męża to czyżby "gosciowa" ma własne doświadczenia, że tak wróży przyszłość innym? dajcie dziewczynie spokój i tyle.

Treść jest ukryta

najlepiej sprawdzic stan oleju w skrzyni moze byc malo i skrzynia glupieje albo sterowniki siadly

Nie polecam Kamińskiego jeśli chodzi o kat.A, jak ja robiłem tam kurs, to nie było jazdy na mieście, a wierz mi, bez tego to nawet 100zł nie warto płacić. Jak Ci instruktor nie wytłumaczy do czego się czepiają przy jeździe na mieście, to najprawdopodobnie Cię uwalą na egzaminie, np. "jechał pan złym pasem" a chodzi o to, że to był środek pasa prawego, a nie ok1-1,5m od krawężnika... Ja tak pierwszego egzaminu nie zdałem :P

Ale B u Kamińkiego jest jak najbardziej ok.

zależy od szczęścia ;)
jak się dobrze trafi to w netsterze jest fajnie. zero problemów. inni trafiają (może wadliwe routery) na koszmarny net u nich - częste zrywanie połaczeń, awarie.

Na razie jest nas dwustu trzech, i widać że rośnie.

dzieki wszystkim za rady!

Kim jest Marika?
Proszę bardzo oto jej biografia z marika.art.pl :
Lady MC, wokalistka, autorka tekstów i współkompozytorka.

Entuzjastka bashmentowych imprez, charakterystycznych kobiecych głosów, piosenek powstających z niepohamowanej potrzeby i szczerych, autentycznych tekstów. Muzyka, którą tworzy to mieszanina wpływów nu-jazzu, funku, hip-hopu, d'n'bassu i reggae, z którym jest najbardziej kojarzona.

Z formacją Breakbeat Propaganda, sound systemem Bass Medium i w różnorodnych kolaboracjach z zapraszającymi ją do współpracy dj’ami i selektorami gościła w większości liczących się klubów w Polsce. Poszukując nowych muzycznych doświadczeń, jako solistka zaangażowała się w zrealizowany w Gdyńskim Teatrze Muzycznym głośny hip-hopowy projekt teatralny '12 Ławek'.

Ma na koncie supportowanie gwiazd dużego formatu takich, jak: Macy Gray, Gentleman, Panjabi hit squad, liczne udziały w audycjach radiowych i telewizyjnych, ale przede wszystkim ogromną liczbę niezwykle energetycznych koncertów. Gdy przejmuje mikrofon klub zamienia się w "Jamajki ambasadę". Pasja i entuzjazm artysty udziela się w tym przypadku również publiczności...

Od 2002 związana z Sound Systemem Bass Medium (Marika, Abselektor), który w latach 2002-2005 funkcjonował jako Bass Medium Trinity w trzyosobowym składzie: Marika, Frenchman, Abselektor i jako BMT wydał płytę 'Mówisz i masz'. Ten, zawierający 13 utworów na jamajskich riddimach, album był tak gorący, że rozszedł się błyskawicznie w podwójnym nakładzie i obecnie, jako legendarny, funkcjonuje w setkach kopii wypalanych i przekazywanych dalej. Przeboje takie, jak "Pociąg z Babilonu", "Mówisz i masz", "Piękne panie" czy "Teraz naprawdę wiesz" długo nie schodziły z anten radiowych (chociażby Polskiego Radia Bis) a bonusowy klip, mimo, że nagrany po harcersku i zupełnie nie przeznaczony do emisji telewizyjnej (w zamyśle była to wizualizacja do projekcji podczas koncertów), można było zobaczyć na antenie telewizji muzycznych.

W 2006 roku Marika wzięła udział w projekcie 'Polski Ogień', płycie, która powstała siłami natury i połączonymi siłami Warner Music Polska, Germaican Records i Tam Tam Records. Album ten, nagrany w zawrotnym, kowbojskim tempie, miał dać przegląd tego, co w drugim obiegu tętni intensywnym życiem, a o czym przeciętny zjadacz chleba nie ma pojęcia: przegląd młodego polskiego środowiska reggae/ragga/dancehall. Na ten album Marika nagrała dwie piosenki. W tymże roku, jako finalistka konkursu mającego wyłonić nowych, świeżobrzmiących artystów w ramach Festiwalu Top Trendy, Marika po raz drugi stanęła na deskach Opery Leśnej w Sopocie i poczuła na własnej skórze nastrój naszych polskich festynów muzycznych. Za to jej miłość do klubowego, bliskiego kontaktu z publicznością jeszcze bardziej się umocniła.

Latem 2007 roku, nakładem wytwórni Karrot Kommando ukazał się pierwszy singiel zwiastujący długogrającą płytę Mariki - "Moje serce", owoc współpracy ze świetnym duetem producenckim Juniorbwoy (Jahcob Jr, Mothashipp).

Lada moment ukaże się również długo oczekiwany solowy album Mariki - 'Plenty', który przełamuje stereotyp myślenia o niej, jako wokalistce reggae i tylko reggae. Będzie to gorąca fuzja różnych gatunków muzyki miejskiej od nu-jazzu i neosoulu po d'n'bass i funk. Płyta ta jest owocem pracy z kilkoma producentami i wokalistami oraz całym zastępem muzyków-instrumentalistów (m.in. Kameral, Juniorbwoy, Break da Funk, Dj Zero, Numer Raz, Mista Pita, Junior Stress, Ras Luta, Kada) . Wydaniu płyty towarzyszą niezwykle żywiołowe i bogate brzmieniowo koncerty Mariki z zespołem Ruff Radics.

W skład zespołu wchodzą:Emili Jones (gitara basowa), Jahcob Jr (perkusja), Mothashipp (instr. Klawiszowe), Daddy Raffi (gitara), Bartosz Krajewski (congi, perkusjonalia), Tomek Klimkiewicz a.k.a. No Mercy (realizacja dźwięku), Amiran Chyb (saxofon, flet), Maluta (backing voc.), Tina (backing voc).

dorobek fonograficzny:

1. Marika, "INTRO" [w:]"DANCEHALL CLASH TEST",mikstape,2003,dj Feelx Mad Crew.

2. Marika, Frenchman, "EJ, SELEKTA!", "IDĘ PO SENSI", "SWEET SONG"[w:]"DANCEHALL CLASH TEST",mikstape,2003,dj Feelx.

3. Bass Medium Trinity," MÓWISZ I MASZ", album nielegal,2004,wyd.: No Duck Records.

4. Bass Medium Trinity, „POCIąG Z BABILONU", singiel,winyl,2005,dystryb. Siódemki.

5. Marika, Kameral,"U HAVE TO GIVE IN" [w:] "POLSKIE LENIWE SERWUJE NOVIKA": składanka, 2004, wyd. Kayax Production.

6. Marika, „PIĘKNE PANIE" [w:] "12 ŁAWEK.SOUNDTRACK" 2005, wyd. Wielkie Joł.

7. Marika, Kameral, „PUSH THE TEMPO" [w:] "12 ŁAWEK.SOUNDTRACK" 2005, wyd. Wielkie Joł.

8. Marika, "PIENIąDZE" [w:] "BIBA! RIDDIM" 2005,one riddim album, winyl, prod.Popular Station Studio, wyd./dystryb. Rial Agony Records.

9. Marika"SIŁA OGNIA"[w:]"POLSKI OGIEŃ’’wyd. Warner Music Polska 2006.

10. Marika"WHAT’S YA FLAVA"[w:]"POLSKI OGIEŃ"wyd. Warner Music Polska 2006.

11. Marika"MOJE SERCE", singiel, wyd.Karrot Kommando 2007.

występy na dużych imprezach , miedzy innymi:
Tydzień Kultury Polskiej „Nova Polska" we Francji (Lille, Maison folie de Lille Moulins 7 - 9 maja 2004)
Gentleman-Journey To Jah 2004-05-29 (Poznań, Eskulap);
Bass Injection (Poznań, Eskulap);
Smirnoff Experience (Poznań, Eskulap);
Heineken Music Thirst (Poznań, Eskulap);
Nokia Clubbing Tour (Kraków, Krzysztofory);
Sunshine (Łódź,Nexus -dawny Faraon);
Drumtown Fever (Bydgoszcz, Sonobar);
Import (Poznań,Eskulap)
SHAANTI support Panjabi Hit Squad (Sopot,Sfinks)
Ostróda Reggae Festiwal /2004/.
One Love Festival 2004 – koncert z muzykami zespołu Tumbao(Wrocław)
Macy Gray w Sali Kongresowej 2005-11-17– jedyny support przed koncertem gwiazdy
Festiwal Top Trendy 2005 (wybrane sceny spektaklu 12Ławek – Sopot, Opera Leśna)
Festiwal TopTrendy 2006(Sopot,Opera Leśna) – koncert artystów trendy
Reggaeland 2007 - Płock
Bielawa Reggae-Dub Festival 2007 - Bielawa
'Wdechy' 2007 - Rozdanie Nagród Gazety Wyborczej - Warszawa, Laboratorium, Zamek Ujazdowski

Dzisiaj dzwonili z KWP, MS-wynik pozytywny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem w szoku, myślałem , ze będzie inaczej , po rozmowie z psychologiem...

rudy błazen z druhem

za to ty marcelus2000 wiesz wszystko tyko może nikt nie chce słuchać twoich opinii nie możesz tego zrozumieć każdy po winien robić to na co ma ochotę a nie to co sie akurat podoba tobie nie możesz tego zrozumieć ....???

do rzeznika. a wiesz kto to wogole jest frajer ze tak uzywasz tej nazwy psi..to?

No,a potem nie będą przegrywać do 0 tylko na minusie ;)

heh no cóż... Ok panowie nie ma co rozpatrywac, mobilizacja na wigry :))))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org