niedziela, 06 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
już są...nazwiska radnych jak głosowali

Jeżeli umie się dobrze pływać , rzeka nie jest zdradliwa. Od iluś tam lat pływamy do "Żydowskiej plaży" lub Piątnickiego Mostu i nie ma problemu. Przykre , że teraz młodzież nie garnie się do pływania.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: już są...nazwiska radnych jak głosowali

szkoda ze z Feelem nie wypaliło byłam na ich koncercie i widzialam jak ludzie na nich reagują,tam to dopiero jest zabawa, a jesli chodzi o koncert maanamu i norbiego to może byc,lepsze to niż nic ale mi np. na wilkach rok temu lepiej się podobało

Witam wszystkich! Mam pytanie czy zajmuje się ktoś sprowadzaniem motocykli z USA?? Słyszałam, że w Jednaczewie jest Pan, który tym się zajmuje. Jeżeli ktoś miałby do Niego namiary to bardzo bym prosiła. Pozdrawiam serdecznie.

kto zna eskiego ??

dzięki, napisałem maila

pozdrawiam

Sam jeszcze mieszkam w Łomży. Jak maiłbym okazje i odpowiednie pieniądze, dawno wyjechałbym do większego miasta. Śmieszą mnie bajeczki o perspektywach i szansach rozwoju Łomży. To dobre dla naiwnych, nie znających od lat tego co tu się dzieje. Poza kilkoma sieciami sklepów pies z kulawą nogą z zewnątrz tu nie zainwestuje. Jest kilku handlarzyków, którzy sami ponazywali się biznesmenami, blokowiska i czyste powietrze. Bez dróg i kolei robi się tu Polska B albo i C.

Co do uczelni, wiele razy słyszałem od łomżyniaków wysyłających dzieci na studia do Warszawy, innych większych miast, że studia w lokalnych szkółkach, jednej nazywanej "buraczaną" to jedynie sposób na zdobycie papierka, że "coś" się studiowało. Kadrę takich szkółek na uczelniach państwowych nazywa się "mamoniarzami" bo za sporą kasę dla siebie, pchają masy ludzi w szkółach po różnych dziurach. Ludzi, którzy nigdy nie ukończyliby żadnych normalnych studiów.
Częste hasełko takich szkół to:
Zapłacone, czy się uczy, czy się leży dyplom się należy.
Nikt w Polsce przy rekrutacji do dużych firm nie bierze poważnie dyplomów takich "uczelni" a konkurencja ze znanymi uczelniami państwowymi, to porywanie się z motyką na słońce.

Łomżyniacy to wszystko wiedzą. Jeśli wysyłają dzieci na studia do większych miast, na ogół one tam pozostają. Mają szanse lepszej pracy, zarobków, mogą zamieszkać w okolicach podmiejskich, gdzie jest również pełno zieleni. Kiedyś propagandowo mówiono, że Łomża zbliża się do 70 tysięcy mieszkańców. To była stara bajka. Dziś ma ok. 63 tysiące. To wystarczy za całą ocenę sensu pozostawania i mieszkania w tym miejscu. Teraz studiujący w Warszawie, Gdańsku, innych dużych Miatach, w większości pozostaną tam po zakończeniu nauki. Do Łomży będą przyjeżdżać do dziadków i rodziców w odwiedziny.

Co do mieszkań, sprzedający będą opowiadali cuda nie widy, by opchnąć jak najdrożej mieszkanie. Ceny mieszkań spadają, przed zakupem polecam poczytać na ten temat. Czasy gdy deweloperzy mieli kolejki po lokale kończą się. Dla kupujących to dobre, więc nie warto wyrywać się z kupnem, bo czas działa na korzyść kupującego.

to wszystko co piszecie jest prawda ale jesli chodzi o cene mieszkan to zdecydowanie pod koniec roku spadna przy ulicy sybirakow jest budowanych kilka blokow przez firmy ktore to na te bloki zaciagnely pozyczki czesc mieszkan zostalo sprzedanych po okolo 3200 za metr a na czesc mieszkan nie ma chetnych za te cene ci ktorzy podpisali umowy termin odbioru mieszkan grudzien 2008 r nie popuszcza terminu a wykonawcy co musza budowac takze te mieszkania co nie maja jeszcze wlascicieli i co jak uwazacie beda je trzymac i placic kredyt plus odsetki czy sprzedadza je w promocji

www.saam.pl ;-)

Tu dowiesz sie więcej

Dzięki za informacje. Dowiem się coś w tym SAAm-ie. A interesuje mnie honda shadow vt750 lub 1100 od 98 roku w górę.

Do Ewika !
Zobaczymy sie za tydzien w Szczytnie.Przygotuj notatki haha!
Tylko jak sie poznamy hahahah ?

Ja znam eski po groszu w Orange :-D

Autor: GrubyŁKS (---.elomza.pl)
Data: 27-07-08 15:42

"Tylko wkurwia mnie to ze nie znasz mnie a oceniasz przyzwyczaiłem sie że tutaj na tym forum z jednego tematu powstaje 10 i każdy się zaczyna kłócić itd a ja na to nie mam ochoty i czasu tak jak ty żęby przesiedziec tak piekne dni na pisaniu głupot. Skoro mnie nie znasz i mówisz że jestem głupi to..."

"
KUR.WA a co beda wolac wielkiego ktory moze wali sobie konia a czlowiek sie bedzie topil... A jak stoi cipka 16 lat...."

wkurza cie ze ktos cie ocenia a popatrz co ty napisales pare postow wyzej, dzieciaku :) ty oceniles kogos kogo widziales z daleka tylko ;)

i tak dla sprostowania, nikt sie tej nocy w narwii nie utopil, ale co plotka to plotka :] a Yanek sie smieje z ciebie, bo ty sie udzielasz bardzo emocjonalnie w tematach o ktorych nie masz najmniejszego pojecia, uslyszales piate przez dziesiate i wymysliles tragedie. Jak juz mowilem: najpierw pomysl i sprawdz, potem napisz, bo wszystko co tu mowisz jest tak smieszne, ze i ja sie z ciebie posmieje :)

Z tonącego okrętu pierwsze uciekają szczury...
tylko nieliczni zostają żeby cokolwiek ratować i dla nich szacunek.

Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo...
Aż trudno wymienić

Ale ja nie mówię ze tam pieniądze leża na ulicy tyle to ze tam szanse na pozyskanie lepszej pracy są o wiele większe niż tutaj. Nigdzie nie jest łatwo ale powiedzmy sobie szczerze im większe miasto tym większe prawdopodobieństwo zdobycia lepiej płatnej pracy. I nie oszukujmy się w łomży po tytule mag czy lic ciężką znaleźć prace adekwatno do wynagrodzenia jak nie to jeszcze raz powiedz mi proszę gdzie ludzie po uczelni mogą tu szukać pracy? W jakich firmach itd.

Na innym portalu o Łomży, było podane kiedy co gdzie i jak.

Drań popieram w całej rozciągłości

Mieszkałem i studiowałem w Warszawie i w Białymstoku, jesli bym chciał tam zostac miałem już kilka ofert , ale to jest traedia

Warszawa:
syf, smród, pośpiech, hałas, drożyzna, korki, beznadziejna komunikacja, wredni ludzie i totalny wyścig szczurów

Białystok

bez uprzedzeń ale wioska i syf.

Wróciłem do Łomży i dobrze

Witam, chciałbym zapytać czy znacie jakieś firmy transportowe w Łomży, które mogłaby przewieźć około 20 osób w tą i z powrotem na odległość około 120km od Łomży. Za wszelkie informacje numery telefonów,cenę serdecznie dziękuje

von chrupka

Zapoznaj się z akcją. Greenpeace to jedna z wielu organizacji, która oficjalnie działa z nami :) co do n-k.pl to na tym się nie skończy - szczegóły w najbliższych tygodniach. Poza tym polecam portal miejski www.lomza.pl - niedługo pojawi tam się profil.

(........)

Hokus Pokus taką naiwną postawą robisz źle Kulubowi ŁKS. Jeżeli gracze dobrowolnie zgodzili sie na grę w ŁKS to niech grają dobrze. Ty godzisz sie na to żeby brali kasę i się obijali. To znaczy, żeby brali forsę za nic. Zastanów się ! Taka postawa nie ma nic wspólnego z miłością do klubu . Jak tak kochasz ŁKS to zgłoś się do pomocy Zarządowi. Oni potrzebują pomocy !

Ja osobiście słyszałam o dr Piskorskiej dobre opinie, sama byłam raz u niej na wixycie w por medycyny pracy- stwierdziłam że jest w porządku, delikatnie bada(co się rzadko zdarza), ogólne wrażenie ok. Ale byłam raz więc może to za mało żeby wystawiać opinię i komentować

Ja chodze do tej pani od kilku lat. Prowadzila moja ciąże i ogolnie bylo spoko i bylo bez zarzutu( jest mila, bada delikatnie, udziela wyczerpujacych informacji). Fakt, ze ciaza przebiegala bez wiekszych problemow, wiec nie wiem jak ta pani sprawdza się w cięższych przypadkach. Plusem na pewno bylo to, iz gdy byly dwa dni po terminie, a mojemu synkowi nadal "nie spieszylo się" z przyjsciem na swiat pani doktor zdecydowala sie na wywoływanie porodu i polozono mnie na oddzial. ale moze to normalna praktyka lekarska? Tego nie wiem. Nie mam porownania.
Minusem tej pani jest fakt, iz przepisuje pigulki antykoncepcyjne bez zlecania badan np.hormonalnych i mimo ze chodze do niej juz od 6 lat ani razu nie zlecila mi zadnych dodatkowych badan w zwiazku z zazywaniem doustnej antykoncepcji.

John-ale o jakiej kasie Ty mówisz? Przecież w 2 lidze, są to niewielkie kwoty! Zastanów się i nie pierdo...l głópot! kasa to jest w ekstraklasie! A Ty to do roboty chodzisz dla przyjemności, to Twoja pasja dla kogoś robić? Jak tak, to jutro z rana do szefostwa udeżaj i poprosić żeby Ci nie płacił bo Ty nie potrzebujesz pieniędzy! Powiedz ćwoku, że denerwuje Cię że ktoś gra(czyt. pracuje) dla pieniędzy i prosisz w ramach protestu o anulowanie wypłaty, a jak będziesz za chwilke taki mądry i napiszesz że jesteś sam sobie szefem, to rozdawaj swoje produkty za darmo tylko daj znać gdzie ta promocja bedzie!

to jest jadłodajnia hotdogów:):):) a na marginesie to nie polecam tam tankować gazu;/ silnik moj sie dusi i przejeżdżam mało kilometrów w porównaniu na innych stacjach

(........)

A co masz konkretnie na myśli Malgoszmata? btw. to masz intrygujący nick.

mozesz rozwinac temat?

to nie gaz jest zly, lecz to ze dusisz wlasnie silnik gazem. paliwo jest lepsze

W USA wygrał gwałciciel prostytutek, a w POlsce ich dostawca, czyli Alfons.
Nigdy więcej wojny, syfilisu i PiSu!

Rozumiem że temat załozył jeden z ajentów konkurencyjnych stacji benzynowych. Tak naprawde na wszystkich stacjach jest podobnie,a na STATKU jest nieciekawie ze względu na lokalizacje, a co za tym idzie, wielokrotnie większą liczbe gośći.

w sierpniu w Łomży z radia rmf max,jesli chodzi o koncerty to polecam Białystok,Wawa,Olsztyn

A i nie można zapomnieć o Malinie... Była wspominana juz kilka razy. Byłam tylko ja z koleżanką cicho rozmawiałyśmy to "przemiła" pani kazała nam być cicho bo radia słucha....

ja tankuję gaz a benzynę max 20 złotych na miesiąc. mam dwa auta co jeżdżą na gaz. Chciałbym mieć tyle kasy,żeby też się śmiać z gazu ale niestety realia moje są przeliczane na PLNy i tankuję gaz oraz oszczędnie jeżdżę:) pozdrawiam wszystkich co gazem nie gardzą:) dla pocieszenia mogę dodać że gaz w Niemczech robi się coraz dostępniejszy:) cena jak to zwykle bywa tańsza niż u nas i jakość też nieporównywalna z żadnym shellem czy statoilem-kto tankował tam wie co mówię

Takos

Gruby...ty to chyba jakiś niedorozwinięty jesteś albo nie masz kompletnie pojęcia o kapłaństwie.

ja nie polecam dor piskorskiej bo mialam mieć zabieg kilka lat temu i miała się mną zaopiekować a tego nie zrobiła i wystawiła mnie do wiatru nie polecam może doktor karlikowska to żona chirurga doktora karlikowskiego

Posłuchaj. Pijagin jest codziennie w szpitalu jest zastępcą ordynatora i dobrym kolegą Poppe który jest ordynatorem oddziału . Pijagin kiedyś był dyrektorem szpitala więc też się z nim trochę liczą. Nie ma co się wstydzić facetów tym bardziej ze już od 3 miesiąca lekarz Cie bada przez brzuch USG więc to nie jest krępujące. Mnie np. Pijagin ani razu nie badał na fotelu. Także nie jest strasznie

Nie wiem dokładnie, ale zobacz dr. Piskorską, ja do niej chodzę i jest naprawdę super kobieta, delikatna, zawsze wszystko dokładnie wytłumaczy i pomoże. Przyjmuje prywatnie na Piłsudskiego 6 po drugiej stronie szpitala na 1 piętrze w pokoju numer 2. nie trzeba sie zapisywać wcześniej, tylko można iść od razu. Przyjmuje w e wtorki, środy i piątki od 16 - 18. Polecam naprawdę, z tego co słyszałam to pracuje ona w szpitalu, ale nie jestem pewna na 100% więc najlepiej jak sama się dowiesz :) Życzę powodzenia! :)

IDź DO MONIKI KURPIEWSKIEJ, DO TEGO CHLEWU, TAM CI DOPIERO JEST obsługa I CZYSTOść JAK W LABORATORIUM (I ZJADACIE PRZETERMINOWANE BUłKI OD HOT-DOGóW)

Roxxot, tyle że ci, co tam idą uciekając przed czymś długo tam nie pobędą bo prędzej czy później i stamtąd uciekną.

dodam jeszcze ze tak samo jak samochodach benzynowych zasilanymi autogazem, tak samo w dieslu jest mozliwosc wyłączenia układu gazowego i kontynuowania jazdy na oleju napędowym

uczciwość i prawda to najważniejsza rzecz

gans ty nie możesz przytróć gazem "swojej" BMW 730 z rocznika 2000 bo to DIESEL

raczej o gazowaniu diesla dopiero sie dowiedziales. Bujając sie starym golfem 2 po miesci z glosną muzyka aby tylko poszpanowwac wiele sie o samochodach niedowiesz.

to jest realna rzecz tyle ze pewnie nie na twoja kieszen.

niezle, duzo czasu miales zeby przeczytac fragment zksiazki. fakt fakltem nieoplacalne czy nie lecz wszystko mozliwe, Ide spac jutro do roboty , narazie

gans a ty jak bys mial pojecie o motoryzacji to bys nie pisal ze "twoje" BMW 730 ma 200koni. Wiec wez dowod od taty i sobie przelicz zebyś kolegom na kukawce juz wiecej kitu nie wciskał:)

Hej mam problem z samochode Fordem Fusionem zdycha prycha niema sily cos jest nie tak silnik 1,4 a chodzi jak maluch bylem u kilku mechanikow w łomży ale bez skutków naprawy POMOCYYYY!!!! Gdzie jest mechanik godny polecenia????

Odwiedź PARTNERA na Mazowieckiej. Dobre okna, przystępne ceny. Ja zostałam mile obsłużona i nawet dostałam rabat:)

Na początek to powinieneś podpiąć go pod komputer i wszystkie problemy wyjdą bedziesz wiedzał za co sie brać. Podjeć na Kraske tam jest elektromechanik jesli on nie bedzie miał odpowiedniego orogramowania to napewno Cie gdzies pokieruje.

Podjedz
mój błąd:)

w biedronce jak narazie nie ma

Dymisja Rady Miasta. Najlepszy pomysł!

Do BossP-caW
Nie denerwuj się, ci którzy piszą, że Maanam to wiocha mają zapewne po kilkanaście lat i nie wiedzą, że kiedy ich nie było nawet w dalekosiężnych planach, Maanam walczył o wolność słowa a cenzura dostawała szału.
Żałuję, że nie mogłam być na tym koncercie. Byłam za to na Norbim i stwierdzam że gość jest żałosny
Pozdrawiam wszystkich falująco-spadająco

Lodówke mam Bosch dosyć długo jest cichutka i wydajna(w 4 godziny zamroziła mi piwo na loda:D). Kuchenka myśle że elektrolux, LG, Mastercook. Ja mam taki blat nie wiem ja to sie nazywa dokładnie LG i nie narzekam.

Twoja dziewczyna mi nie odpisała jeszcze a to dla mnie trochę pilne, chciałabym wraz z koleżanką zrobić na jutro? ;)

markac zgadzam sie z Toba i mysle ze wiele innych osob tez, tylko wiesz kto zawsze krzyczy glosniej...

ciezko chyba znalezc inne forum, nawet o dresach, gdzie moderacja dzialalaby tak jak tu a denny spam byl tak powszechny. Ludzie chca czasami podyskutowac a nie kolejny ras sluchac tych samych ludzi ktorzy maja zbyt duzo wolnego czasu i swoje 'madrosci' wyglaszaja czesto w sposob wulgarny. Najlepsza rozrywka jest pogadac i kogos najlepiej obrazic, np. ostatnio czlowiek pyta sie o glosniki samochodowe a odpowiedzi merytorycznych jest 20%. Na szczesie istnieja ine fora wiec markac zostaw te forum w spokoju bo nie ma co.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Do sprzedania działki budowlane w Konarzycach, gmina Łomża.
tel. 698506416
auto-moto
Skup Aut Plus. Najlepsze ceny w regionie, wszystkie marki, odbiór lawetą. Kupimy Twoje Auto także auta bez OC, przeglądu, uszkodzone.
tel. 791824326
usługi
Sklep i serwis rowerowy: naprawa, części, akcesoria - Łomża, Krótka 3b.
tel. 784575784
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org