Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Żydzi niewinni... |
marcin135 pytasz tak:" Czemu te nasze społeczeństwo nie może żyć normalnie jak ucywilizowany kraj??? " Odpowiem Ci tak: bo wszystko zaczyna się już w dzieciństwie. Podam przykład z wczorajszego popołudnia. Byłam z dzieckiem na placu zabaw. Jakieś 5 metrów dalej "bawił się" chłopak może 10-cio letni. Na jeszcze innej ławce siedzi chłopak z kolegą. Bawiący się dziesięciolatek znienacka zaczął operować taką łaciną, że aż uszy więdły. Podeszłam więc do niego i zwróciłam uwagę, na co chłopak na sąsiedniej ławce ( jak się okazało tata chłopca) powiedział do mnie tak, cytuję dosłownie : " Jak Ci k...wa nie odpowiada, to zabieraj bachora i wy....laj " Słuchajcie, zatkało mnie. To dopiero rośnie społeczeństwo, ale przykład bierze od " wrażliwego" społecznie tatusia, napakowanego sterydami z mózgiem wielkości główki od szpilki Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Żydzi niewinni... |
jak gralem w pilkę na 5- to zauważylismy ze wypalili boisko saletrą . . .:(
|
|
na jagody do lasu - 1kg/8 zł
|
|
Witam Czy ktos w Łomży udziela takich lekcji ? Jesli tak to prosze o kontakt do tej osoby.
|
|
"(Oprócz zbierania truskawek bo o tym każdy wie)" skoro wie to niech idzie skoro niema inne, co to kocert życzen. Nikt nie wezmie do pracy małolata bo prawo mamy takie a nie inne. Jedyna opcja to popytac tam gdzie ktos sobie dom buduje pomocnik od podaj przynies zawsze sie przyda i kasa jakas wpadnie.
|
|
moim pierwszym ptasznikiem byla A.Geniculata. to gatunek i ladnie ubarwiony i dosyc zarloczny dzieki czemu ciekawy w obserwacji...moja samiczka jest bardzo agresywna :) rzuca sie nawet na krople wody :) polecalabym ci geniculate zamiast kedziora ale co kto lubi. kedzior to takie ,,cieple kluchy,, jak dla mnie...jak juz hodowac to cos bardziej fascynujacego i zajmujacego,no ale twoj wybor.pozdrawiam!
|
|
Katarzynę Serafińska ma gabinet na Nowogrodzkiej
|
|
Na V ligę będziesz chodził?
|
|
Troszke lipny temat, no ale co poradze? xD Szukam piosenki, ktora caly czas leci w Esce:P Ta piosenka jest po polsku, spiewa ja mezczyzna. Piosenka jest o dziewczynie, cos w stylu "jestes jeszcze piekniejsza". Pamietam kawalek tekstu "do dzis mam wszystkie twoje zdjecia" :D Moze cos przekrecilem, ale jak ktos wie o jaka piosenke mi chodzi i zna jej tytul to bardzo prosze o pomoc:) Z gory dziekuje :D
|
|
magia_2 mi sie wydaje, ze jednak troche idealistycznie podchodzisz do sprawy... Sa tacy, co i dobrego pracodawce beda oszukiwac, to juz zalezy od czlowieka. Czesc ludzi, gdzie by nie pracowala, zawsze bedzie kombinowac, taka prawda. Co do wyliczen, to w miesiacu pracuje sie ok. 22 dni wiec na reke z tych 10zl wychodziloby jakies 1760zl/mc. Jesli to jeszcze jest netto, to mysle ze bardzo przyzwoita placa, jak na Lomze. A i brutto, to dla kogos bez doswiadczenia i kwalifikacji nie jest zle. Piszesz, ze to wystarczy dla osoby mlodej zyjacej na garnuszku u rodzicow. Ja mysle, ze wystarczy spokojnie i w innych warunkach. Jesli 2 osoby tyle zarabiaja, to nawet majac dziecko spokojnie sie utrzymaja w nienajgorszych warunkach. Dlaczego chcesz wyliczac zarobki, dla 5 osobowej rodziny, ktora jeszcze ma zyc na niezlym poziomie? Jesli ktos sie decyduje na duza rodzine, a przy tym chce zyc wygodnie, to chyba powinien zdawac sobie sprawe, ze zapewnienie takich warunkow bedzie wymagalo odpowiedniego wysilku... Wypadaloby sie postarac o prace, w ktorej procentuje nabyte z wiekiem doswiadczenie. Przeciez to normalne, ze firme interesuje rynkowa wartosc czyjejs pracy, a nie to, ile osob ma na utrzymaniu. Jesli ktos wykonuje zawod, w ktorym moze przyjsc swieza osoba bez doswiadczenia i po miesiacu wykonywac ta prace rownie dobrze, to nigdy nie zarobi kokosow, co najwyzej w pewnym momencie stanie sie za drogi dla pracodawcy. Max-bike szuka osob nawet do przyuczenia, tak wiec nie sa wymagane zadne specjalne kwalifikacje, moze przyjsc np. mloda osoba prosto po szkole... Dlaczego wiec wyliczac jakie zarobki powinien dac komus z 5 osobowa rodzina na utrzymaniu? Przeciez wiadomo, ze sa prace, ktore idealnie nadaja sie na poczatek dla mlodych, a osoby starsze nie beda sie do nich specjalnie palic. Ciekawe tylko czemu mlodzi tez sie nie chca zglaszac... Mysle, ze wiele osob siedzi po prostu na garnuszku u rodzicow i do zadnej pracy sie nie spieszy, bo po co. ![]() rudy błazen z druhem
|
|
W Łomży jest przecież skład elektrośmieci tylko niestety nie wiem gdzie ale chyba na Poznańskiej z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Witam macie jeszcze jakies namiary bo te akurat w te miejsce co ja potrzebuje nie zawiaza mnie;/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |