sobota, 01 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Powstanie Warszawskie

Na ul. mazowieckiej jest sklep komputerowy i servis XEROMAX oni ci tam pomogą :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Powstanie Warszawskie

w tym roku lezalem kilka dni na laryngologii i wszystko było w porządku

ludzie sie przyzwyczajo do tej kostki

Ogólnie ok, ale .... strona knajpki, która chce uchodzić za jedną z lepszych w Łomży tryska błędami ortograficznymi !!!
http://yam.pl/index2.php?page=menu/potrawy/polska
"Kiełbaska zapiekana z serem, podawana z frytkami, suruweczką i ketchupem. " a już dwie pozycje niżej słowo "surówka" jest jak najbardziej ok

http://yam.pl/index2.php?page=menu/potrawy/pieczywo
"Świerza bagietka, masło czosnkowe, ser mozzarella, salami. " a jedną pozycję wyżej słowo "świeża" jak najbardziej ok

Poza tym cała masa literówek ......

Oj Panie Jarku K. wstyd :) czyżby nie uważał Pan, że strona internetowa to wizytówka Pańskiej firmy?

Łowca byków - w trosce o poprawę wizerunku

Tiger

Popatrz na pacjentow jak sie zachowuja, a po drugie to na pieniadze jakie na szpital sa przekazywane oraz na place, w europie i krajach cywilizowanych to nie do pomyslenia aby pielegniarki, sluzby medyczne tak malo zarabialy za ratowanie ludzkiego zycia. Jaka tutaj jest motywacja do pracy?? Ale zdazaja sie przypadki nie milej obslugi, ale napewno nie to co w urzedach gdzie z laski sa wykonywane prace ktore za ktore "panie" biora pieniazki. EE szkoda gadac.krs napisał(a):

ta kostka to kiszka. Niech ktos pojdzie tam z zona ktoram nosi buty na obcasach i z wozkiem w ktorym jest 2 misieczne dziecko- koszmar szpile w szczeliny wlaza a dzicku prawie glowe urywa na wybojach koszmar. Lepiej robic drozej a dobrze niz paprac polecam wroclaw tam klasa deptaki.

Byłem tam. Po tym czego się tu naczytałem spodziewałem się dantejskich scen. Miały być dziury, straszne nierówności i.... nic.
Może kamień nie wygładzony, ale czy to źle? Rynienki na odpływ wody ułożone z kostek. Kostka przy kostce, między nimi żwirek. Moja kobieta na obcasach - nie narzekała ani trochę. Dwie trochę starsze od niej panie spacerujace tam i spowrotem, też nie narzekały, co więcej - widziałem uśmiechy na ich twarzach - podobało im się.

Na czym tu polega problem? Jeżeli ten bruk wygląda tak jak to zamówił zleceniodawca, tzn. że wyobrażenie o takim bruku osób krytykujących tu jego wykonanie jest diametralnie inne od wyobrażenia zleceniodawcy. Jeżeli uliczka wygląda inaczej, niż zleceniodawca chciał by wyglądała - babuna strzelił wykonawca.

Ostatnio udałam się z wizytą do przychodni przy ul. Wyszyńskiego. Jak zwykle wstałam o 7 rano aby o 7.45 zarejestrować się i spokojnie czekać na lekarza. Pracę rozpoczynam o godz. 9 także pośpiech jest konieczny. Zawsze po rejestracji czekałam na łaskawe przybycie lekarza do pracy. Pomimo że na gabinecie była wywieszka "od godz. 8.00" to lekarz przychodził - jak nie zaspał za bardzo - o godzinie 8.40 miałam 20 min na wizytę i dojazd do pracy. Ale często się zdarzało że po przyjściu musiał wypić kawę lub odpocząć :) to wówczas czekał mnie kolejny miły ranek w poczekalni przychodni.
Jak wcześniej nadmieniłam kilka dni temu udałam się z kolejną wizytą. Ponieważ nastąpił nawrót choroby która była leczona od roku. W rejestracji dowiedziałam się zę połowa lekarzy - jak nie wszyscy - już tam nie pracują. Zapisałam się od pierwszego z listy. 10 min przed 8 byłam przed drzwiami gabinetu. Jak ogromne było moje zdziwienie gdzy 2 min przed 8 zjawił się lekarz. Nie potrzebował picia kawy i podobnych czynności przygotowawczych tylko od razu poprosił pacjęta.
Gdy już byłam w gabinecie kolejne moje zdziwienie. Lekarz przeprowadził ze mną cały wywiad - na co jestem uczulona itp. (nikt wcześniej o to nie pytał) skierował mnie na szczegółowe badania (których nie mogłam się doprosić u poprzednich medyków) i przepisał mi konkretne leki! Nie jak pozostali przeciwbólowe :)
Po raz pierwszy służba zdrowie pozytywnie mnie zaskoczyła.
Chłopcy oby tak dalej.

Czy zauważyliście jak dużo policjantów kręci się przy śwaitłach na skrzyżowaniu AL. Legionów z Sikorskiego? Czekaja kiedy mrygnie światło i odrazu koszą mandaty. Czy ktoś może im wytłumaczyć przepisu ruchu drogowego? Minie uczone że żółte światło jest do przejechania warunkowego. Czyli jak mi się zapala nad głową to nie będę stawała dęba na skrzyżowaniu aby się zatrzymać a przecież muszę bo policjant nie zrozumie czy nawet przy prędkości 30 na godz. ciężko zatrzymać się w miejscu gdy nad głową zmienia się sygnalizacja.
Gratuluje chłopcy sprytu. Każdy zarabia jak może.

Yam jest fajny ale mi sie znudzilo tam.

Już w najbliższą sobotę (14 sierpnia) o godzinie 16:00 ŁKS rozegra pierwsze spotkanie po 6 latach przerwy w III lidze. Wszystkich na to spotkanie zapraszam! Pokażmy jak nas - kibiców ŁKS-u - jest wielu.
Ceny biletów: 7(ulgowy) i 10zł (zwykły)
Dzieci do 14 lat (za okazaniem legitymacji), żołnierze służby czynnej i kobiety wstęp wolny !

www.lks.lomza.tk

Marek

uwazajcie jest to bialostocka aptek feee nie polecam dawac im zarobic ....

też to zauważyłem że tam sie często oni kręcą, czasami nawet w pobliżu tego skrzyżowania widać kilka radiowozów, działem jak kilka razy łapali na podobnej sytuacji przechodniów, widziałem też sytuacje gdy chłopak zatrzymał sie na wysepce bo zapaliło sie żułte światło i za chwile czerwone, zchylił sie żeby zawiązać buta a psy pomyśleli że on wypina im tylnią część ciala na 4 litery, no i za to trzymali go chyba z 15 minut w radiowozie- niby nic a jednak sie przypruli :D pajace

Zbych

Widzę że przemawia przez Ciebie lokalny rasizm.

...:::A gdy odejdę,

gdy kiedyś zamknę oczy swe...

Zawsze, z Tobą będe...

psia dobrze gadasz

~sura, a możebyś podzielił się na forum swoimi codziennymi wiadomościami z nami szaraczkami ? Wtedy jadąc do miasta odpalamy szybciutko komputerek i już wiemy,gdzie wyhamować do 50 km/h, a gdzie jechać normalnie. Ludzie, jakby rzeczywiście Łomżyniacy byli piratami drogowymi, bardzo śmieszne. A warszawskim krawatom się przyda fotka, proszę bardzo.
Ja już, kurczę, mam 6 czy 8 punkcików uciułanych w durny sposób, tzn.zdarza mi się zamyślić lub z kimś zagadać i jakoś tak zapominam o kamerach lub czyhających za krzakiem lub płotem chłopcach-radarowcach.
A ile byłoby, gdyby nie ratowanie się tzw.urokiem osobistym? Strach pomyśleć !

Piłkarz.... powiedz ile miasto dokłada do piłki nożnej i ile wychodzi na jednego zawodnika?!

Zbych

Czesc "rybka" jak mozesz to zmnien swoj login bo to nie ladnie jak sa 2 bardzo podobne a ja bylem pierwszy ok? no to nara

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org