Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PATRIOTYZM |
wkoncu cos ciekawego
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PATRIOTYZM |
nowa wiadomosc-sprawdz konto powinienes dzis miec:)
|
|
jestem zaa !!!
|
|
Nauczycielka pyta dzieci: - Jakie warzywo sprawia, że oczy łzawią? - Rzepa, proszę pani - wyrywa się z odpowiedzią Jaś. - Nie Jasiu, zapewne miałeś na myśli cebulę. - Nie, proszę pani! Pani nigdy nie oberwała rzepą po jajach Jasiu wraca ze szkoły i mówi. - Tato dostałem pały z polskiego, matematyki i religi. - Dlaczego dostałeś jedynę z polskiego? - Bo napisałem wiewiórka przez "u" otwarte. - A z matematyki? - Bo nie wiedziałem ile to jest 2x2. - No jak nie wiesz ile to jest 2x2? -No odpowiedziałem 5. - 5? 2x2 to jest 4. - A ta ostanią jedynkę..dlaczego dostałeś? - Bo ksiądz mówił że Bóg jest wszędzie, a ja się zapytałem czy u Kowalskiego w piwnicy też jest. - A on na to? - Że jest, a ja mu odpowiedziałem...a **** bo Kowalski piwnicy nie ma. Mama dala Jasiowi ostatnie 50 zlotych na zakupy (do wyplaty bylo jeszcze 2 tygodnie) i mówi Jaskowi: - Jasiek kupisz chleb, margaryne i kawal sera. Reszta kasy trafia na stól. Jasiek poszedl do sklepu ale po drodze spodobal mu sie misiek za cale 50 zlotych. Kupil misia i pedzi do chaty. Matka na to: - Jasiu k...wa co zes zrobil ty baranie, natychmiast idz sprzedaj tego misia. Jasiek bez namyslu poszedl opchnac misia sasiadce. Wchodzi do jej mieszkania a sasiadka w lózku z jakims facetem. Nagle rozlega sie pukanie do drzwi. Sasiadka wpycha faceta razem z Jasiem do szafy. Jasiek w szafie do faceta: Jasiu - Kup pan misia Facet - Spadaj chlopcze Jasiu - Bo bede krzyczal Facet - Masz piecdziesiat zlotych i sie zamknij Jasiu - Oddaj misia Facet - Nie oddam Jasiu - Oddaj bo bede krzyczal Sytuacja powtarza sie parenascie razy, Jasiu zarobil kasy od cholery, wraca do domu z zakupami (kawior, krewetki, szynki, i cala fure szmalu jeszcze przytargal). Matka do Jasia: - Jasiek chyba Bank obrabales, natychmiast do ksiedza idz sie wyspowiadac. Jasiek poszedl do kosciola, podchodzi do konfesjonalu i mówi: - Ja w sprawie Misia, - ********** juz nie mam kasy. Nauczycielka oddaje Jasiowi zeszyt z wypracowaniem domowym i mówi: - Same błędy! Znów niedostateczny! Jasio mruczy pod nosem: - Biedny tato...
|
|
Postępowanie wobec wójta Śniadowa Andrzeja Z. za pomówienie Ireny i Ryszarda K. warunkowo zawieszone. Sąd Rejonowy w Łomży stwierdził w dn. 7 kwietnia 2008 r. podczas odczytywania wyroku, że świadkowie oskarżonego są niewiarygodni i uznał, że wójt jest winny pomówienia Ireny i Ryszarda K. podczas sesji Rady Gminy Śniadowo w dn. 28 grudnia 2007 r., ale sprawę warunkowo zawiesił na jeden rok na okres próby. Orzekł jednak obowiązek naprawienia szkody wobec pomówionych i nakazał wójtowi Andrzejowi Z. przeproszenie pokrzywdzonych w jednym z lokalnych pism oraz świadczenie pieniężne – 700 zł na cel społeczny. Wójt został też obciążony kosztami postępowania. Wyrok nie jest prawomocny. Wójt odpowiadał przed sądem za to, że 28 grudnia 2007 roku podczas sesji Rady Gminy Śniadowo pomówił Irenę i Ryszarda K. o „spalenie dokumentacji na ulicę Skowronki”. Wójt nie przyznał się do zarzucanego mu czynu. Andrzej Z. został wybrany wójtem w drugiej turze w wyborach samorządowych w 2006 roku. Wcześniej był już wójtem, ale za brak współpracy z samorządem i złe relacje z załogą UG został tej funkcji pozbawiony w 1993 r. w połowie kadencji przez Radę Gminy Śniadowo. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
ja też czekam, ale jak ja bym miał im zapłacic , to oczywiscie w ciągu 7 dni musze uiścic opłate a jak bym sie chociaz dzień spożnił to odsetki gigantyczne by nałożyli !! cwaniaczki z urzędu skarbowego
|
|
Nocą otwierają się z hukiem drzwi i do domu wtacza się mąż. Przewraca się w przedpokoju, wstaje, wpada (to dobre słowo) do kuchni i zrzuca ze stojącego na kuchence garnka pokrywkę, nabiera garściami zupę, myje nią twarz potem łapie garnek i wylewa sobie całą jego zawartość na głowę - Nie możesz sobie po prostu nalać zupy do talerza? - mówi cicho stojąca w progu, w koszuli nocnej, rozbudzona właśnie żona. - Kto pijany ku.a? - drze sie mąż - Jak ku.a pijany?! Mąż wraca do domu lekko niewyraźny: - Piłeś? - No coś ty, ani kropelki. - Przecież widzę, że ledwie stoisz na nogach. Przyznaj się. Piłeś? - Nie piłem. - Powiedz Gibraltar. - Piłem. Policjant zatrzymuje blondynkę: - ”Poproszę prawo jazdy!” - ”A co to jest” - ”To taki kartonik ze zdjęciem uprawniający do prowadzenia pojazdu” - ”Aha, proszę bardzo” - ”Poproszę jeszcze dowód rejestracyjny” - ”E..?” - ”Taki różowy kartonik mówiący o tym, że jest pani właścicielką pojazdu” - ”Aha, proszę” Policjant zdejmuje spodnie. Blondynka: ”Co, znowu alkomat?” Indianie złapali Polaka, Francuza i Niemca i oznajmili im ,że ich zabiją a z ich skóry zrobią sobie canoe. Pozwolili im jednak na wybór broni z jakiej chcą zginąć. - Tak więc, Francuz poprosił o sztylet. Wziął go i poderżnął sobie gardło. Indianie z jego skóry zrobili sobie canoe. - Niemiec poprosił o pistolet. Wziął go i palnął sobie w łeb. Indianie zrobili canoe - Polak poprosił o widelec. Indianie cholernie zdziwieni ale w końcu dali mu widelec. Polak wziął go do ręki i waląc się nim po całym ciele krzyknął: JA wam kur.. dam canoe!!!
|
|
Pomysł bardzo dobry tylko się mogę założyć o 1 litra dobrej wódki ze pewnie zostanie zrealizowany w tempie żółwim no preferuje rok 2010 :D
|
|
Ja składałam 25 lutego i dopiero przedwczoraj dostałam. Ty na pewno też już na dniach dostaniesz. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
w pytaniu nr.1 słowo profesjonalista nie pasuje do pozostałych w pytaniu nr2.zaznaczyłbym ozon pytanie nr.3 właściwa odpowiedzią będzie chyba odpowiedz nr.2 czyli pogoda do temperatury ale nie jestem pewien
|
|
to dobra poczekamy zobaczymy, bo juz myslalem ze cos nie tak, ale najwidoczniej kazdy ma takie opoznienia
|
|
ja tam bylem 2 razy i gralem 2 razy na torze pierwszym i wcale na niego nie narzekam :)
|
|
No właśnie a teraz są jakieś fajne szlaki rowerowe?? chętnie bym się przejechał.
|
|
ja w zlozylem w marcu i tez nie mam trzeba czekac spokonie :)
|
|
Pomóżcie proszę gdzie wogóle można upić soczewki kontaktowe w łomży
|
|
Pomóżcie, gdzie kupić soczewski kontaktowe w Łomży ,dopiero zaczynam, gdzie jest najtaniej. Noszę od 3 dni, na razie po kilka godzin, ale na razie moje oczy są zmęczone, czy to tak ma być. Czasem jest lepij, czesem gorzej Takos
|
|
W Eskulapie jest taniej i szybciej i dają dożywotnio. Idziesz w poniedziałek rano dostajesz probówki w środę niesiesz i książeczkę dostajesz za 10 dni.
|
|
To normalne.... Ja kupuję na os. maria ulicy nie pamiętam. Najtaniej i najlepie. Pod filarami na starym rynku nie polecam ! ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
są szlaki rowerowe, jak będziesz jechać ul. Rybaki i dalej nowym mostem to zobaczysz oznaczenie szlaku rowerowego ( małe drogowskazy ), wydaje mi się że jest to odcinek międzynarodowego szlaku rowerowego
|
|
|
ja nosze soczewki ponad 3 lata i poczatkowo kupowalam w optyku pod filarami, ale niepolecam, nie dosc ze drogo to na dodatek obsluga tragiczna, kiedys sprzedali mi soczewki nie takie jak chcialam, mowiac ze zmienilo sie tylko opakowanie, a pozniej wpierali ze dalam im kartke z taka nazwa... proponuje allegro, badz co badz najtaniej :) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
mam takie pytanie czy łapy leżą bliżej niż białystok?
|
|
Ja nosze soczewki johnsona, z tymi to dopiero ciezko w lomzy.Dlatego przyzwyczailam sie i zamawiam tylko przez internet.Polecam sklep e-soflens. www.e-soflens.com
|
|
a po co Ci jednodniowe? testy jakies masz i myslisz ,ze okulista tego nie wyłapie ?
|
|
Hej!Gdzie można w łomży zakupic koszulke regionalna:) z napisem np. "Łomża". Może jest gdzies możliwosc wykonania takiej koszulki na specjalne zamówienie???
|
|
CKE odwaliła bobka nie pierwszy i nie zapewne nie ostatni raz. Może należy pomyśleć nad zmianą ludzi układających arkusze .
|
|
allegro.pl
|
|
z wosu też były dwuznaczne pytania...
|
|
Ee...no i co o ma do rzeczy? przeszkadza ci link, skoro masz odnośnik? Nie musisz kopiować linku więc nie marudź... Każdy wróg PiS jest moim przyjacielem a każdy przyjaciel PiS jest moim wrogiem!
|
|
trzeba wybrać tą przez która biegnie przez Łomżę tak? Czy tę która omija bo jestem nie w temacie :) Riposta
|
|
Pomóżcie chcę kupić dom, nawet do remontu, ale te ceny, które podają w ogłoszeniach mnie odstraszają.Macie może jakieś namiary oczywiście Łomża i okolice. Dziękuję
|
|
1. profesionalista bo to nie jest zawód 2.Ozon- jako jedyny jest gazem (inne to organiczne związki chemiczne) 3.Chyba konto do właściciela 4.nie wiem 5. no coment 6. 4 co druga liczba zmniejsza się o dwa 10 ... 8 .... 6.... no i 4
|
|
Tyku wyluzuj trochę.
|
|
ż e n a d a
|
|
Jasio mówi do ojca-Stary,daj stówę!Ojciec pyta Jasia-po co ci stówa synu?Chcę iść na dziwki tato!A to co innego,gdybyś chciał na flaszkę albo na fajki to bym nie dał-masz!Na to Małgosia z drugiego pokoju woła Jasia i mówi:Jasiu,ty frajerze,co będziesz obcej dupie płacił.Dam ci tak samo jak każda inna i to za 50!Poszli do pokoju.Już po wszystkim Małgosia mówi do Jasia:wiesz co,jesteś lepszy od ojca!A Jasio na to:wiem,mama mi to samo mówiła! Zatrzymuje milicjant studenta na ulicy w godzinach południowych.-Dzień dobry,poproszę dokumenty.Student mu podaje.-O,nie pracujemy!ano nie pracujemy!odpowiada student,-Obijamy się!ano obijamy się-odpowiada student.-O,uczymy się-milicjant zagadnął.-Nie panie władzo,to ja się uczę student na to. Ten dowcip nie wszyscy zrozumieją
|
|
polecam p.ewe śliwkę
|
|
ja polecam Robinson z kolna tylko nie mam pojecia czy bedzie jescze mial termin jak chcesz dam ci namiary
|
|
uu kolejny elo PRO w gaciach :D dawaj 1vs1 a nie zgrywasz koksa :D
|
|
Rób wszystko aby tam nie trafić.
|
|
Komis rowerowy jest chyba na Bema schodzi sie w dól do takiej piwnicy. To jest vis a vis salonu Orange. Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Dusty chcesz pytania do TWO z odpowiedziami??? to pisz wyślę. z testu dostalam 37 pkt wiec chyba dobre mialam odpowiedzi:)
|
|
bezludny a co Ci do tego? Może po prostu chciałem dowiedzieć się coś więcej na temat tego więzienia...
|
|
Spokojnie, poczekajmy do apelacji. A ciekawie może być. Świadkowie oskarżonego ponoć dopuścili się krzywoprzysięstwa. Prawo mówi wyraźnie: "Składanie fałszywych zeznań jest przestępstwem przeciwko wymiarowi sprawiedliwości. Jego umieszczenie w kodeksie karnym ma dać gwarancję prawidłowego funkcjonowania polskich sądów. Oznacza to, że składając fałszywe zeznania świadek godzi w dobro wymiaru sprawiedliwości. Jest to przestępstwo umyślne ścigane z urzędu, z oskarżenia publicznego. Przed składaniem zeznań każdy świadek jest pouczony o odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań. Sąd, który dojdzie do wniosku, że świadek złożył fałszywe zeznania, o popełnieniu przestępstwa zawiadamia organy ścigania. Świadek liczyć musi się z tym, iż zostanie oskarżony o popełnienie występku składania fałszywych zeznań, za który grozi kara pozbawienia wolności do lat trzech. Warunkiem odpowiedzialności karnej za składanie fałszywych zeznań jest uprzedzenie zeznającego o odpowiedzialności karnej za fałszywe zeznania albo odebranie od niego przyrzeczenia. Fałszywe zeznania mogą polegać na świadomym składaniu zeznań nieprawdziwych, albo na powstrzymaniu się od podania znanych zeznającemu okoliczności stwierdzających prawdę." A więc jeśli doszło do krzywoprzysięstwa, to może być ciekawie. Każdy wróg PiS jest moim przyjacielem a każdy przyjaciel PiS jest moim wrogiem!
|
|
najlepsza metoda to nie pić ;P a jesli już to zjeść rano coś tłustego, np rosół z kury ;P mi pomaga ;P
|
|
chyba dalej bede leczyl kaca:(
|
|
Gdzie się udać, najlepiej żeby badania właściwie nie było
|
|
wszedzie są badania wiec nie masz co liczyc ze na ładne oczy ktoś ci da papierek. człowieku wez ty sie ogarnij troche co to wogole za tematy? malo wypadków na drogach? jeszcze by brakowało żeby wypuszczali na drogi osoby bez badan lekarskich. temat do kosza.
|
|
Dużo białka (mleko itp) Białko w organizmie ścięte przez alkohol musi się zregenerować..
|
|
lyzka miodu przed piciem...
|
|
eh z moich informacji jest tak jak w kazdym wiezieniu jak jestes lamusem to bedziesz mial przewalone jak jestes normalny to bedziesz mial normalnie podobno jest jeden po***any klawisz Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)
|
|
Chodź mówi się że na kaca najlepsza praca lub powietrze z pomki od materaca lub praca należy go poprostu przeczekać ____________________________________________________________ CYFROWY POLSAT 18-400 Łomża, Skłodowskiej 2 obok łosia - tylko teraz piłka gratis Każdy wróg PiS jest moim przyjacielem a każdy przyjaciel PiS jest moim wrogiem!
|
|
Pan Śniadanko: za "amerykańskie" na Polskę, za "łomżyńskie" na Amerykę. gostek_num: masz czuć sie zażenowany bo to chamstwo Każdy wróg PiS jest moim przyjacielem a każdy przyjaciel PiS jest moim wrogiem!
|
|
Tak naprawde nie ma skutecznego sposobu na kaca. Ja nie wierze w żadne srodki farmakologiczne bo dają jedynie efekt placebo-jedynie pozostaje czekać. A jeśli oczekiwanie, aż minie ten ciężki stan jest naprawde bardzo uciażliwe należy w odstępie co trzy godziny walnąć setke wódki-ja osobiscie preferuje żołądkową gorzką lub wiśnióweczke(łatwiej wchodzi) Acha i najważniejsze... Nie przekraczać dopuszczalnej dawki leków tzn. nie częściej niż co trzy godziny i nie więcej nież cztery razy na dobe:) Powodzenia w walce z tą straszną chorobą:) Pozdrawiam i bądz dzielny!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |