wtorek, 08 lipca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Ugrupowanie "Combat 18"

Pierwsza sensacja PORTUGALIA - GRECJA 1-2
Zapowiada się ciekawie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Ugrupowanie "Combat 18"

HH i Metalu po prostu nie można połączyć, były, są i będą zawsze nawzajem tępione, tak mi się wydaję.
A co do sprzeczki między Blaksem a Szejkiem... :
Blakes: Skatem można nazwać także osobę śmigającą na rolkach...
Nie znasz osób jeżdzących na desce, którzy słuchają HH?? To gdzie te typy na tej desce jeżdzą? na Zawadach? :D bo jeśłi chodzi o Skate Park to chyba jednak HH bez dwóch zdań...

Matyjasz mi ukradli rower 5 lat temu i sprawa jeszcze w toku ...ciagle go szukaja boze jacy oni sa wspaniali minelo 5 lat a oni wciaz szukaja!!! <hahaha> NORMALNIE LOMZYNSKA POLICJA IS THE BEST!!!!!

Ryba(k) popieram
A swoją drogą że spoldzielnia tylko w niewielkim stopniu partycypuje w kosztach tej inwestycji. Większość kasiory ma pochodzić z Miasta i z funduszy unijnych.
Tarczyn i Blakes a co z dziećmi, których rodziców nie stać byłoby na wykupienie wejściówki? Mają stać i przez siatkę patrzeć jak się bawi "elita" ??? Podejrzewam, że nikt z Was nie wie ile jest takich rodzin w Łomży, którym nie starcza od 1 do 1. Wracając do tematu Blakes gdzie widziałeś plany zagospodarowania tego terenu, skoro wypisujesz że to będzie skate park ? Bo z tego co ja widziałem na własne oczy ma to być obiekt wielofunkcyjny ...... który z określeniem Skate Park ma tyle wspólnego co ja z Zespołem Pieśni i Tańca Mazowsze........... :P

Tiger

Tiger dobrze powiedziane!! ja widzialem te plany ojciec mi pokazywal:P i wiem co tam bedzie i gdzie bedzie!! tak jak napisal tiger bedzie to obiekt wielo funkcyjny!! wiec spoldzielnia nie jest skoncentrowana wylacznie na skate parku!! a jezeli bedzie za duzo pieniedzy to czemu nie! moga przeciesz udoskonalac! (wszystko)

Albo w "Storczyku" na Placu Niepodległości.

Kto był to potwierdzi. Świetny koncert. Solówki, atmosfera. Klasa zespół.

"Przyjedzcie do Nowogrodu, Imprezie towarzyszyć będzie kiermasz sztuki ludowej oraz degustacja tradycyjnych potraw" Takie hasła głosiLa nasza prasa, internet oraz plakaty drukowane przez ROK. Otóż byliśmy w sobotę w Nowogrodzie na rozpoczęciu imprezy i wielkie zdziwienie! Żadnej degustacji, żadnego kiermaszu sztuki ludowej (oprócz jednego rzeżbiarza) za, którą nawet chętnie byśmy zapłacili aby wesprzeć ludzi tworzących. Jak już wspomniałem o jednym rzeżbiarzu to wspomnę o degustacji (takiej nie było). Moim zdaniem wszystko było pod dyktando jednej osoby, łącznie z karczmą i piwem. Czy patrząc tak z punktu widzenia społeczeństwa, że każda impreza musi być tylko i wyłącznie z piwem to o nas świadczy, że jesteśmy narodem alkoholików. Gdzie jakakolwiek impreza to także alkohol. Widzą to dzieci! Nie mamy za krztę żadnego poszanowania dla naszych pociech, które widzą zataczających się. Mam pytanie do organizatorów owych dni szczególnie do pana Cholewickiego jak to jest, że oprócz haseł nic nam nie pozostaje? Czy myśląc o dniach pomyślał panz góry pan zaplanował, że impreza musi mieć tło alkoholowe? Czy nie wierzy pan, że ludzie potrafią bawić się bez alkoholu? A może sam pan o tym nie myślał, może ktoś panu pomógł?
Pozdrawiam

dzieci na skateparku to jest koszmar. moj kumpel przez bachora tak sie wyjebal, ze nie mogl jezdzic przez 2 dni. niech bedzie to obiekt wielofunkcyjny, ale jak juz cos sie robi, to robi sie porzadnie albo wcale. jak ma byc drugie gowno, jak na ks. anny, maja sie schodzic dresy to ja dziekuje, lepiej jak nic nie bedzie

OOo skoda. ja z ojcem jestesmy maniakami skod :D a jaka byles ??

niestety nie bylam, ale znam te muzyke...Bardzo lubie Raz Dwa Trzy, i inne zespoly obracajace sie w takim klimaciku;)) Jestem sobiew stanie wyobrazic tylko - jak grali koncert - przy tym naprawde mozna sie dobrze "bawic":)

Treść jest ukryta

Nie trzeba być pracownikiem Ł.S. M. , by wywnioskować co robię , a dzięki Bogu przetargi mi wyszły i mam pracy do zimy. Co wykreowali projektanci na zlecenie inwestora najlepiej wiedzą decydenci spóldzielni i miasta oraz osoby współpracujące tzn. szeregowi pracownicy. Dziwne że nikt jakoś z tych osób nie chce się pochwalić przed nami (spółdzielcami i nie tylko) tym co już tak wkrótce wejdzie do realizacji. Skąd ten wstyd? Czyż by coś było nie tak?

Samuraj, jak nie odpowiada Tobie karczma z wyszynkiem, to w przyszłym roku zapłać za całą impreze i wtedy możesz mieć różne wymagania.
Zobacz kto w głównej mierze sponsoruje sport i kulturę w tym kraju i będziesz miał odpowiedź na swój problem. A zapewniam Ciebie, ze bez wsparcia browaru nie byłoby żadnej inmprezy - tej w Nowogrodzie też

Nie trzeba być pracownikiem spółdzielni aby móc uczestniczyć w zebraniach Członków ŁSM, na których warianty zagospodarowania strzelnicy były wyłożone do ogólnego wglądu. Takich (na własne życzenie niedoinformowanych) spółdzielców jak Ty autochtonie jest cała masa, a wystarczy tylko czytać ogłoszenia na klatce schodowej .... Odnośnie przetargów Twoje rozgoryczenie było widoczne w jednym z zapoczątkowanych przez Ciebie tematów na tym forum ....

Tiger

autochtonie kończąc dyskusję, która zaczyna przypominać jazdę autem na biegu jałowym - dużo ględzenia a zero jazdy do przodu- moja prozpozycja jest taka. Jest taka stronka ŁSM www.lsm.lomza.pl napiszmy do admina tej strony z prośbą o opublikowanie na jej łamach projektu zagospodarowania strzelnicy. Ja wiem co tam będzie bo widziałem ale może lepiej będzie jak wszyscy zainteresowani będą mogli sobie zerknąć na szczegółowy skan planu ?
Napiszesz czy ja mam to zrobić .........?

Tiger

PS na tej stronie widziałem również info o przetargach :P

Treść jest ukryta

Wez zostań w domu jak ktoś zrzędzi, żeby na koncert....:) Poszedłem "na odczepnego":) Myślę, że nawet jakbym był zdrowy to wolałbym sobie usiąść i z tej pozycji słuchać i podziwiać "raz dwa trzy" popijając to piwkiem:)

Czytanie nie jest obowiązkowe. Jak się komuś nie chce nie musi, a ja nie namawiam.

Dzisiaj odbyłem ciekawą rozmowę z osobą, która z pewnością może nosić miano osoby, która wie, co w trawie piszczy i jest powszechnie znana i lubiana, co ważniejsze. Osobiście nie interesuje mnie polityka, ale gdy usłyszałem kilka spraw to włosy mi się zjeżyły. Tym bardziej, że osoby, które uważają się za śmietankę towarzyską, a tym bardziej rasowych polityków w naszym małym zaścianku na pewno wiedzą, o co chodzi i za czym unosi się nieprzyjemny zapach. Wybiórczo np.:
- bezprzetargowa dzierżawa gruntu firmie, która buduje fabrykę – ciekawe, co z tym się stanie po okresie dzierżawy, która przypada na końcówkę kadencji twardogłowych, mam nadzieje, że nie zostanie nieodpłatnie przekazana firmie za jej wkład w inwestycje, no może za symboliczną złotówkę i zmniejszenie bezrobocia o jakieś statystyczne 20 osób,
- sprzedaż gruntu pod firmę z konkretnym wskazaniem, a na której inwestor ma zamiar postawić - i jak dalej pójdzie postawi - osiedle domków jednorodzinnych - ciekawe, dlaczego nikt nie wystąpi o zwrot tych gruntów z uwagi na niewykorzystanie ich zgodnie z przeznaczeniem / trenowane z jakąś spółdzielnią/,
- sama polityka kadrowa jest wielkim nieporozumieniem – zatrudnienie wrosło niebotycznie – ktoś zarzekał się w czasie kampanii, że będą redukcje, – ale co dziwne nie obsadzano stanowisk fachowcami sensu stricte, ale nie wiadomo kim, jedno jest pocieszające, że malowany najmarniej wypada w statystyce obsadzeń, ale pozostali dzielą się po równo, no może z małą przewagą mikrusa,
Jest jeszcze tego o wiele więcej, ale nie mam już ochoty o tym mówić. Powinni się zająć tym fachowcy z forum polityka. Ja sam zastanawiam się, dlaczego radni, którzy powinni mieć nad tym pieczę nic nie robią. Ubolewam nad tym..
Bardziej zależy mi na waszym zdaniu i mam nadzieję, że nie pojedziecie po mnie za ten temat jak po mokrej szmacie, chociaż tego się spodziewam. Jeżeli jesteście rozsądni to najpierw się zastanówcie a potem wyżywajcie.
Każdy ma prawo do własnej oceny i dopisanie -rzecz oczywista-, co mu na końcu języka zalega, ale z kulturą bez chamstwa.
Pozdrawiam

Ps Z góry przepraszam, jeżeli kogoś uraziłem – trzeba było nie czytać do końca-, ale miałem potrzebę podzielić się z wami tym, co usłyszałem.

Zbych

A tak, nie ublizajac wlascicielom tych samochodow, FORD to ponoc:
'Fix Or Repair Daily' w skrocie, czyli: reperowac albo remontowac codziennie ... :)
Z osobistych obserwacji, niestety, daleko nie odbiega to od rzeczywistosci i Fordy nie ciesza sie tu za bardzo dobra opinia. Mam nadzieje ze systuacja z tymi modelami 'na Europe' wyglada troche inaczej ...
wychu

828

Jak zapewne zauważyliście, ŁSM zaczęła przebudowywać śmietniki. Wszystko ładnie, pięknie, gdyby nie to, że są one kompletnie niedostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych, poruszających się na wózkach, lub przy pomocy "balkonów".

Podobnie jest z większością budynków w całym mieście. Czy prawo unijne w żaden sposób nie reguluje takich zagadnień? Czy nie ma środków z Unii Europejskiej na tworzenie tzw. "Miast bez barier"?

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org